Ženski nogometni klub Split

< lipanj, 2018  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Lipanj 2018 (3)
Svibanj 2018 (5)
Travanj 2018 (4)
Ožujak 2018 (3)
Veljača 2018 (2)
Studeni 2017 (2)
Listopad 2017 (4)
Rujan 2017 (12)

Službeni blog ženskog nogometnog kluba Split


Linkovi
Službena Facebook stranica

27.06.2018., srijeda

U sridu s Monikom Conjar: 'Osvajanje Kupa slavile smo nekoliko dana, a iduće godine dat ćemo još više na terenu'


Monika Conjar ove je sezone u dresu Splita zabila 31 gol i tako završila kao treća na ljestvici najboljih strijelaca 1. HNL za žene. Coki nam je u našoj rubrici "U sridu" ispričala kakve dojmove ima nakon protekle sezone, što joj se najviše sviđa u Splitu, tko najviše jede, tko najbolje pjeva i igra li bolje od svojeg dečka koji je također nogometaš.

"U Split sam došla jer sam htjela novi početak. Igrala sam u Sloveniji i htjela sam se vratiti u Hrvatsku. Dobila sam dobru ponudu od Allena Moharića, no tu ne govorim o novčanom dijelu koji mi i nije toliko bitan, već o prilici za rad s trenerom Matom. Mogu reći da sam zbog njega 70% bolja igračica nego što sam bila", kaže Coki pa dodaje:

"Ova sezona je bila odlična. Prezadovoljna sam. Ostvarili smo prvi cilj, a to je bilo osvajanje Kupa. Ponosna sam na svoje suigračice jer su u svakoj utakmici ostavile i zadnji atom snage. Približili smo se Osijeku, ali trebamo još puno raditi da bi bile prave. Ništa ne dolazi preko noći."

Coki u Splitu stvarno uživa, a najdraža uspomena s terena ipak joj nije jedan od 31 pogotka u prvenstvu.


"U Splitu mi se najviše sviđa to što imamo more, a i društvo je stvarno odlično. Što se uspomena s terena tiče, ne bih izdvojila niti jedan pogodak, već asistenciju koju sam dala Balog za 4-0 protiv Osijeka u Kupu."

Koji su ciljevi za iduću sezonu?

"Trenutno se ne zamaram previše time. Iskreno, kako bude, bit će. Znam da ćemo dati puno više nego ove sezone, a to onda mora ispasti dobro."

Koja je najdraža pjesma u svlačionici?

"Volin sve bilo."



Koliko ste slavile osvajanje kupa?

"Barem tri, četiri dana, hahaha."

Tko najviše jede u ekipi?

"Fizio Kike i trener Krešo, hahaha."

Tko najljepše pjeva?

"Ana Dujmović."

Tko je najsmješniji?

"Opet Dujmi."

Tko ima najbolju frizuru?

"Joooj... Ovdje moram reći da su to Anela i Dujmi jer sam im ja osobni frizer, hahaha."



Barca ili Real?

"Bayern."

Tko ti je nogometni uzor?

"Neymar."

Najdraže jelo?

"Pohane palačinke kad mi ih mama napravi."

Igraš li bolje od dečka?

"Uff, teško pitanje, hahaha. Kada bih rekla da lagala bih. Tako da ne, on je daleko ispred mene", izvukla se Monika.

Poruka navijačima?

"Budite dio nas!!!"

Oznake: ŽNK Split, sezona 2017/2018, nogomet, U sridu, Monika Conjar


- 17:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.06.2018., srijeda

U sridu s Krešimirom Jaklinom: 'Već su dogovorena pojačanja za iduću sezonu, a cilj nam moraju biti trofeji'


Naš trener Krešimir Jaklin ima samo 32 godine, no iza sebe ima veliko iskustvo. Rođeni Zadranin igračku karijeru počeo je u NK Zadru kao vratar, no ubrzo je počeo s trenerskim poslom s kojim se bavi od svoje 21 godine kada je postao trener NŠK Sv. Mihovila s otoka Ugljana. Krešo je i trener vratarki u A i U-19 reprezentaciji. U Split je došao ove sezone i već u nekoliko mjeseci donio Kup.

"Trenirao sam vratarke u Splitu od rujna 2017. godine, a onda kada je došlo do smjene trenera prve ekipe sam na poziv sportskog direktora Allena Moharića preuzeo prvu ekipu kolo prije kraja prvog dijela sezone", kaže Krešo pa dodaje:

"Osvojili smo prvi trofej u povijesti kluba i to je sigurno velika stvar za klub i grad Split, kao i za Dalmaciju koja se polako diže, te potvrda da je samo mukotrpan i pošten rad, kakav smo mi imali, pravi put prema trofejima."

Osim što je Osijek poražen u četvrtfinalu Kupa i prvenstvene utakmice su bile puno zanimljivije nego proteklih sezona.

"Split je došao vrlo blizu Osijeku, a to su pokazale sve naše međusobne utakmice u protekloj sezoni. U prvenstvenim utakmicama su one bile sretnije i spretnije, ali u Kupu smo pokazali da ih možemo pobijediti."



Krešo je do Splita vodio muške ekipe, a objasnio je i kako mu je bilo raditi s djevojkama.

"Sviđa mi se rad s curama zato što s puno više emocija ulaze u svaki trening i utakmicu, te jako brzo upijaju nove stvari. Iskreno, puno je lakše raditi u muškom nogometu zato što je svaki igrač prošao nekakvu školu nogometa, a to kod žena nije slučaj. Većina seniorki treba učiti ono što dečki nauče u mlađim uzrastima. Naravno, tu govorimo o hrvatskom ženskom nogometu."

Split se sada posložio, a iduće sezone je plan da sve ode na još višu razinu
.

"Od drugog dijela sezone imamo moćnu ekipu. Pogodili smo s pojačanjima, a za iduću sezonu su već dogovorena neka nova imena, no ne bih još ništa govorio dok ne bude službeno. Želimo sve podići na višu razinu, a cilj nam mora biti osvajanje trofeja", kaže Krešo pa dodaje:

"Ove sezone sam jako ponosan na sve naše reprezentativke, a pogotovo na Teu Pedić i Antoniju Dulčić koje su po prvi puta pozvane u A reprezentaciju. Ono što mi se najviše sviđa u Splitu je entuzijazam svih igračica koje su trenirale i na +30 i na -19. One su najzaslužnije za osvajanje Kupa. Uz to, predsjednica Vinka i direktor Allen se cijeli daju za klub i igračice pa je i atmosfera odlična. U ekipi je dosta različitih karaktera pa je potrebno dosta kompromisa i razumijevanja, no kada je najpotrebnije, sve dišu kao jedno."

Iduće sezone tek ćemo i vidjeti pravi Krešin "potpis" na igri ekipe. Kako će to izgledati?

"Split će igrati tehnički, lijep nogomet, ali radit ćemo i na fizičkom planu. Mislim da tu zaostajemo za drugima u Europi, a u to smo se uvjerili u prijateljskoj utakmici s prvakom Austrije St. Pöltenom", kaže Krešo pa nastavlja:

"Kada sam s pomoćnim trenerom Antonijom Županom preuzeo momčad uveli smo drugačiji način rada koji je bio puno zahtjevniji nego što je do tada bio u Splitu. Podigli smo broj treninga, a svaki trening je bio detaljno isplaniran. Na početku nekim igračicama nije odgovarao novi režim, ali tako smo se pripremili za osvajanje trofeja. Pobjeda protiv Osijeka u Kupu je pokazatelj da smo na pravom putu."



Pripreme za novu sezonu uključuju i niz prijateljskih utakmica.

"S pripremama za novu sezonu trebali bi krenuti 45 dana prije početka prvenstva. Plan je da se odigra nekoliko prijateljskih utakmica s najjačim klubovima iz ovog dijela Europe kao što su St. Pölten, Olimpija, Ferencvaros, Sarajevo, Breznica i Spartak."

Za kraj smo Krešu pitali što bi poručio onima koji su skeptični prema ženskom nogometu.


"Svima onima koji su skeptični prema ženskom nogometu poručio bih da dođu i pogledaju trening ili utakmicu ženskog nogometa. Uvjeren sam da će promijeniti mišljenje isto kao i ja. Sada sam u švedskom Malmöu. Pozvala me kapetanica Hrvatske Iva Landeka da dođem vidjeti kako se radi u njenom sadašnjem klubu FC Rosengardu. Riječ je o višestrukim prvakinjama Švedske i redovitim sudionicama Lige prvaka. Mogu reći da bi se i neki nogometaši posramili kada bi vidjeli kako igraju nogometašice", rekao je Krešo pa za kraj zahvalio svima za ovu sezonu:

"Želim se zahvaliti svim svojim igračicama koje su najzaslužnije za uspjeh koji smo imali ove sezone, kao i svom stručnom stožeru i upravi kluba. Također, hvala i svim novinarima koji su nas pratili u ovoj sezoni. Puno nam to znači", zaključio je Krešo.

Oznake: ŽNK Split, Krešimir Jaklin, sezona 2017/2018, nogomet, trener


- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.06.2018., srijeda

U sridu s Kristijanom Kolgjeraj: 'Presretna sam što sam u Splitu, a kod trenera Kreše smo napravili ogroman iskorak!'


Kristijana Kolgjeraj u nogometu je tek dvije godine, a prošle sezone je polusezonu provela u ŽNK Marjanu. Ubrzo je shvatila kako ipak ne može bez Splita pa nam se vratila.

"Presretna sam što sam dio ovog tima s kojim pobjeđujem i tugujem. Jako cijenim to što sam ovdje. U Splitu je odlično i želim ostati što dulje. Sve bolje i bolje radimo, a uprava se trudi da sve bude na najvišem nivou. Mislim da se i vidi koliko rastemo i napredujemo, a velik iskorak doživjeli smo kod trenera Kreše. On nas uči da budemo kao jedno i dajemo svoj maksimum na terenu i zato smo tu gdje jesmo. Najsložniji smo kada je najpotrebnije", kaže Kristijana.

Nakon osiguranog drugog mjesta u prvenstvu ostaje još finale Kupa. U četvrtfinalu je nakon puno godina pao Osijek.

"Uh, osjećaj je nevjerojatan, nemoguće je to opisati riječima. Svaka od nas očekuje pobjedu protiv Agrama u finalu. Talentirana su i kvalitetna ekipa i ne smijemo se opustiti dok sudac ne odsvira kraj, no vjerujem u ovu ekipu. Jedva čekam da podignemo taj pehar jer mislim da ga stvarno zaslužujemo."



Kristijana je u polufinalnoj utakmici protiv Katarine Zrinski pokušala kopirati škarice Garetha Balea, no taj pokušaj ipak nije završio kao i original.

"Hahaha, možda nije u polufinalu, ali hoće u finalu protiv Agrama, hahaha. Neću dodatno vježbati škarice kad ih već znam napraviti, hahaha."



Najdražu anegdotu teško je izdvojiti...

"Uh, ima ih stvarno dosta, ali najdraže mi je kad se predsjedničina majka zeza s nama. Uvijek nas nasmijava i stvarno je super."

Za kraj, nekoliko brzopoteznih pitanja.

Barca ili Real ?


"Messi i Real Madrid!"

Uzor?

"Nemam ga."

Najdraže mjesto u gradu?

"Najljepše mjesto u gradu Splitu mi je nogometni teren RNK Splita na kojem i treniramo i igramo."



Tko je najbolji u pikadu?

"Rekla bih da je to kapetanica Anela Lubina, ali ona uvijek nešto vara kad igramo."

Najdraže jelo?

"Mlinci i piletina."

Poruka navijačima?

"Dođite i podržite nas. Nema ništa ljepše nego kad vas vidimo i pobjeđujemo zajedno!"

Oznake: ŽNK Split, Kristijana Kolgjeraj, sezona 2017/2018, nogomet, U sridu


- 20:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.05.2018., srijeda

U sridu s Anom Ursić: 'Želim sa Splitom igrati Ligu prvaka, a Kup je sigurno naš sad kada smo izbacili Osijek'


Ana Ursić u dijete je našeg kluba, a ove sezone prebačena je u seniorsku ekipu s kojom ima priliku osvojiti prvi veliki trofej, onaj namijenjen osvajačicama Kupa. Ana je maturantica, a od iduće godine upisuje dizajn vizualnih komunikacija na Umjetničkoj akademiji u Splitu. S našom mladom umjetnicom porazgovarali smo u intervjuu "u sridu".

"Dolazak u seniorsku ekipu značajan je korak za svakog igrača. U klubu sam od svoje desete godine i ponosna sam što sam dogurala od ovdje i postala dio ekipe koja ispisuje povijest", kaže Ana pa dodaje:

"Ovo je stvarno nevjerojatna godina koja je klubu donijela puno pozitivnih promjena, može se reći i najuspješnija do sad. Naravno, ima još puno prostora za napredak, ali mi se stalno usavršavamo i nastojimo biti što bolji u svakom smislu."

Ana ističe kako joj je velika želja sa Splitom igrati Ligu prvaka.


"Meni je, kao i svima nama, najveća želja ulazak u Ligu prvaka Dokazali smo da smo vrlo kvalitetna ekipa koja se može nositi s protivnicima na takvoj razini. Pred nama je sada Kup koji ćemo sigurno i osvojiti jer nam je jedina prepreka na tom putu bio Osijek koji smo izbacili u četvrtfinalu. No, trebamo čvrsto ostati na zemlji i maksimalno ozbiljno odraditi još te dvije utakmice koje nas dijele od trofeja. Mislim da u idućoj sezoni imamo velike šanse za dvostruku titulu."



Osim nogometa, Ani je velika ljubav umjetnost, ali i životinje.

"Volim crtanje i kreativno izražavanje pa ću se sigurno u životu baviti nečime u tom stilu. Uz to, od djetinjstva mi je želja imati salon za pse. Obožavam ih i tko god me poznaje zna da moram pomaziti svakog psa koji se nalazi u mojoj blizini."

Ani smo postavili i nekoliko brzopoteznih pitanja.

Najdraža anegdota?

"Uh, ima ih stvarno puno, ali izdvojila bih to da na treningu na Bačvicama uvijek netko neplanirano 'zaroni' dok radimo sprinteve po plićaku, hahaha."



Nogometni idol?

"Cristiano Ronaldo."

Najdraža pjesma?

"Petar Grašo - 92. godine"

Tko najbolje pjeva u klubu?

"Moja imenjakinja Dujmović. Ona se jedina ne srami pustiti glas, hahaha."

Najbolje kod ŽNK Splita?

"Meni je ovaj klub kao druga obitelj. Tu su ljudi koji će ti uvijek sve osigurati i pobrinuti se da ti nikad ništa ne fali, u bilo kakvim okolnostima. Stvarno to cijenim i veliko im hvala zbog toga."

Poruka za potencijalna pojačanja?

"Ovo je pravo mjesto za one koji stvarno vole i uživaju u nogometu."

Barca ili Real?

"Hala Madrid!"

Najdraže jelo?

"Piletina na sve načine."

Poruka za navijače?

"Vaša podrška nam puno znači i zato nas bodrite budite naš 12. igrač na utakmicama!"





Oznake: ŽNK Split, sezona 2017/2018, nogomet, Ana Ursić, U sridu


- 18:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.05.2018., srijeda

U sridu s Antonijom Dulčić: 'Očekujem trofej u Splitu još ove sezone. Pa dobili smo Osijek, zašto ne bismo i ostale?'


Antonia Dulčić dijete je našeg kluba i u ŽNK Splitu je od samih početaka. Antonia uz nogomet obožava i kuhati. U našem intervjuu "u sridu" otkrila nam je koja je klupska pjesma, koliko se Split približio Osijeku, te tko joj je nogometni uzor.

"Istina, u klubu sam od samih početaka. Dosta se toga promijenilo. Kroz klub je prošlo dosta trenera i igračica. Mislim da smo jako puno napredovali, a to je najvažnije. Ove godine smo se izjednačili s Osijekom, a nadam se da od iduće sezone sve titule sele u Split", kaže Antonia pa dodaje:

"U četvrtfinalu Kupa pobijedili smo Osijek. Od prve minute smo preuzeli inicijativu. Znali smo da možemo do pobjede i to nas je vodilo kroz taj susret. Očekujem da će trofej osvajačica Kupa ove godine u našu vitrinu. Pobijedili smo Osijek, zašto ne bismo i ostale?"

Antonia je nakon zadnjeg kola dobila priliku zaigrati za hrvatsku nogometnu U-23 reprezentaciju u prijateljskim susretima s U-19 reprezentacijom.

"Ponosna sam na taj poziv. Puno mi znači prilika da branim boje svoje države, ali ne nedostaje mi ništa ni u klubu."



Koja je najdraža pjesma svlačionice ŽNK Splita?

"Najdraža pjesma nam je "Volim sve bilo", ipak je to naša himna, hahaha."

Čime se baviš osim nogometom?

"Radim sezonski kao kuharica. Obožavam taj posao i to je zapravo jedino što mi se osim nogometa i sviđa."

More ili planine?

"More."

Barcelona ili Real Madrid?


"Samo Barca!"

Tko ti je nogometni uzor?

"Iskreno i nemam neki nogometni uzor, ali volim Piquea. Nekako je smotan pa me podsjeća na mene, haha."



Tko u klubu najviše trči?

"A na kraju ispada da ja najviše trčim, haha. A najmanje? Vjerojatno golman."

Poruka za navijače?

"Pozivam sve navijače da nas podrže u polufinalu i finalu Kupa pa da zajedno donesemo i taj prvi trofej u Split!"

Oznake: ŽNK Split, nogomet, sezona 2017/2018, Antonia Dulčić, U sridu


- 20:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.05.2018., srijeda

U sridu s Mihaelom Horvat: 'Ova sezona još uvijek djeluje nestvarno, a za moj dolazak u Split 'kriva' je predsjednica Vinka'


Mihaela Horvat s nama je već treću sezonu, a u međuvremenu je postala i hrvatska nogometna reprezentativka na što smo iznimno ponosni. Miha je postala nezamjenjivi dio naše ekipe i naše sportske obitelji. U našem intervjuu "U sridu" ispričala nam je kako se odlučila na dolazak u Split, kakva je atmosfera u klubu, tko joj je nogometni uzor, tko u klubu najviše jede, tko je najbolji u pikadu i još puno zanimljivih stvari. Za početak, kako si došla u ŽNK Split.

"Andrea (Valušek) i ja smo igrale za ŽNK Trnavu kada nam se javila predsjednica Vinka i inzistirala da dođemo u Split. Iskreno, na početku sam se predomišljala, ali predsjednica je sjela u auto i iz Splita došla u Zagreb kako bi me uvjerila da je ŽNK Split pravi izbor za mene. Njen dolazak je bio presudan", počinje Miha pa dodaje:

"Od mojeg dolaska izmijenilo se nekoliko cura, ali u klubu je i dalje 6-7 djevojaka koje su bile ovdje kada sam dolazila. One su okosnica ovog kluba."

Kakva je danas situacija u klubu?

"Uprava kluba se trudi da sve bude organizacijski na visokom nivou, a mi igračice dajemo sto posto na terenu. Mislim da je ono što nas je dovelo do ovdje gdje smo sada naša želja da rastemo. Atmosfera u svlačionici je odlična. Uživamo i zabavljamo se, ali i dalje smo koncentrirane na završnicu koja nas čeka."

U toj završnici je i polufinale Kupa. U četvrtfinalu ste pobijedile najjaču hrvatsku ekipu Osijek. Kakav je osjećaj nakon takvog uspjeha?

"Osjećaj je stvarno nevjerojatan. Pa one godinama nisu izgubile utakmicu. Još uvijek sve djeluje pomalo nestvarno. Od početka sezone smo se zapravo kroz svaku utakmicu pripremali za taj dvoboj s Osijekom. Iskreno, osim Osijeka i Agrama i nema ekipa koje se ističu kvalitetom."



Slijedi novi dvoboj s Osijekom na Mačkamami. Kakva su očekivanja uoči te zadnje prvenstvene utakmice?

"Želimo opet odigrati dobru utakmicu, dati svoj maksimum i opravdati naziv derbi."

U Kupu ste ušli u polufinale. Očekuješ li naslov prvakinja u Kupu?

"Odradili smo najteži dio posla izbacivši braniteljice naslova, ali moramo odraditi još dvije utakmice. Trebamo biti maksimalno koncentrirane kako bi konačno podigle taj pehar."

Igrala si Ligu prvaka za crnogorskog prvaka Breznicu. Kakvo je bilo to iskustvo?

"Za mene je to bilo novo i zanimljivo iskustvo. Upoznala sam se s crnogorskim ženskim nogometom, upoznala cure iz kluba i odigrala nekoliko kvalitetnih utakmica. Ovim putem bih se još jednom zahvalila Breznici na svemu."



Nastupaš i za hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju. Kakav je osjećaj nositi hrvatski dres i kakvo je stanje u reprezentaciji?

"Kao i svaka cura, ponosna sam što nosim hrvatski dres i grb. To je ono o čemu sanjaš kada si mala i onaj cilj koji imaš kada se ozbiljnije počneš baviti nekim sportom. Reprezentacija je u zadnjih godinu i pol pokazala veliki napredak u igri, ali nedostajalo nam je malo sreće u svemu tome. Preostala su nam još dva kvalifikacijska susreta za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj i u njima ćemo dati sve od sebe da osiguramo pozitivan rezultat."

Tko ti je nogometni uzor?

"Jako mi se sviđao Ronaldinhov način igre, ali po predanosti radu svakako prednjači Cristiano Ronaldo."

Tko u klubu najviše jede, a tko najmanje?

"Najviše jede fizio Kike, a najmanje Andrea. Ona samo pije proteine, haha."

Barcelona ili Real?

"Dinamo."



Tko je najbolji u pikadu?

"Milica, nema ni tehniku, ni preciznost, ali zato ima puno sreće."

Lokva Rogoznica ili Međimurje ?

"Kakva lokva? Hahahaha, Međimurje."

Što bi poručila navijačima?

"Ovo je tek početak. Budite dio nas. Budite Split."

Oznake: U sridu, nogomet, ŽNK Split, sezona 2017/2018, Mihaela Horvat


- 15:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.05.2018., srijeda

U sridu s Janjom Čanjevac: 'Dolazak u Split iz Dinama je korak naprijed u mojoj karijeri, voljela bih da sve osvojimo'


Janja Čanjevac je hrvatska reprezentativka, a u naš klub stigla je ove sezone iz zagrebačkog Dinama. Mlada talentirana Janja nam je u našem intervjuu "U sridu" otkrila kako je došlo do njenog dolaska iz Zagreba u Split, kakve su pjevačke sposobnosti ekipe, tko je najsmješniji u ekipi, te što bi napravila da zabije gol Dinamu.

"Vodeći ljudi u Splitu su me primijetili dok sam nastupala za Dinamo i reprezentaciju. Ubrzo su stupili u kontakt i predložili mi da dođem u ŽNK Split. Nisam dugo razmišljala. Prihvatila sam ponudu i napravila korak više u nogometnom smislu", kaže Janja pa dodaje:

"Split u ovom trenutku ima kvalitetnije igračice koje imaju više iskustva od onih u ŽNK Dinamu. Ovdje mi je baš lijepo. Brzo sam se uklopila u novu sredinu i u novu ekipu."



Sa Splitom si sudjelovala i u pobjedi nad Osijekom u četvrtfinalu Kupa. Kakvi su dojmovi s te utakmice?

"Bila je to vrlo uzbudljiva utakmica. Od početka smo znali što želimo, a to smo pokazali i na terenu. Na kraju smo osigurali polufinale."

Postoji mogućnost da se u finalu nađu Split i Dinamo. Bit će to posebna utakmica za tebe. Hoćeš li proslaviti gol ako zabiješ svojem bivšem klubu?

"Naravno da postoji doza respekta prema bivšem klubu, ali to me ne sprječava da dam sve od sebe. Što se gola tiče, voljela bih ga zabiti u svakoj utakmici, pa tako i u toj."

More ili planine?

"More."

Purica s mlincima i štrukle ili riblji specijaliteti i dalmatinska kuhinja?

"Purica s mlincima i štrukli."

Barcelona ili Real?

"Real Madrid."

Tko je najsmješniji u svlačionici?

"Ana Dujmović je ta koja podiže atmosferu na terenu i van njega."

Tko najljepše pjeva, a tko ne bi trebao pjevati?

"Mislim da svi dobro pjevamo kad imamo inspiraciju, hahaha."



Kakva su tvoja očekivanja za ovu sezonu?

"Voljela bih da osvojimo Kup, a i ligu. S vremenom želim osvojiti i Ligu prvaka."

Poruka za navijače?

"Dođite i podržite nas i hrvatski ženski nogomet jer nogomet je glavna sporedna stvar na svijetu", zaključila je Janja.

Oznake: ŽNK Split, sezona 2017/2018, nogomet, U sridu, intervju, Janja Čanjevac


- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.05.2018., srijeda

U sridu s Anamarijom Mišetić: 'Postala sam golman jer smo imali problema s ozljedama, a mislim da još nismo ni svjesni pobjede nad Osijekom'


rong>Anamarija Mišetić ima samo 24 godine, no već je jedna od iskusnijih djevojaka u našem klubu. Miš je iz Hercegovine, no u Splitu je toliko dugo da je gotovo već Splićanka. S nama je sedam godina, a ove sezone poziciju braniča zamijenila je onom vratarskom i - oduševila! Miš je jedna od zaslužnijih za visoku pobjedu nad Osijekom kojem je jednostavno zaključala svoja vrata. Anamarija nam je otkrila koliko se klub promijenio, tko je najbrži u ekipi, tko kuha i kako je to stati na vrata nakon iskustva u obrambenoj liniji.

"Ovdje sam sedam godina i od tada se stvarno puno toga promijenilo, od igračica do trenera i ljudi u upravi. Organizacijski smo u zadnjih godinu ili dvije puno napredovali, no nama s našom predsjednicom Vinkom nikada nije ništa nedostajalo. Uvijek je spremna pomoći i osigurala nam je sve što je mogla, a ponekad i ono što nije", kaže Miš.

Ove sezone si s pozicije stopera otišla na gol i oduševila sjajnim obranama. Koliko je teška prilagodba na poziciju vratara?

"Za vratara moraš biti malo lud i imati sreće, hahaha. Slučajno sam stala na gol u futsalu jer se Vrde ozlijedila pa je netko morao. Oduvijek sam voljela braniti pa mi to nije bio problem. Nakon što je završila sezona u futsalu imali smo problem s vratarima i u velikom nogometu pa me predsjednica zamolila da branim dok ne dođe nova vratarka, a nju se ne odbija. Pa tko smije predsjednici reći ne? Pristala sam naravno i jedva čekam da se pojavi netko novi tko će stati na gol, hahaha."



U četvrtfinalu Kupa pobijedili ste Osijek. Kakvi su dojmovi nakon te utakmice?

"Mislim da puno nas nije još ni svjesno što smo napravili. Za mene koja sam malo duže u klubu nema riječi kojima se može opisati koliko sam ponosna i sretna nakon te pobjede. Vidi se po zadnje dvije utakmice da smo se dosta približili Osijeku. Očekujem da ćemo i u zadnjoj utakmici biti na nivou i, uz malo sreće, napraviti dobar rezultat."

Kakva je atmosfera u klubu?

"Iskreno, malo sam nostalgična kada govorimo o ekipi. Puno draža su mi vremena od prije nekoliko godina. Ekipa je danas drugačija, a i druženja su drugačija od onih ranijih. No, i danas je sve odlično. Uvijek je kod nas dobra zabava."




Kako ćete proslaviti osvajanje Kupa ako uspijete ostvariti taj cilj?


"Najprije moramo pobijediti u polufinalu, a onda i to proslaviti, hahaha. Ma nama je najlakše slaviti. Bar to nije problem."

Koja ti je najdraža anegdota u ŽNK Split?


"Bilo ih je stvarno puno pa je teško izdvojiti baš najdražu, ali jedna od dražih uspomena mi je definitivno karantena kod predsjednice Vinke u Lokvi Rogoznici. Jednom je naša Debe malo zaspala na ljuljački pa smo je nosili, hahaha."

Što kažeš na nadimak Miš koji su ti dale cure u klubu?

"Nisu mi cure dale taj nadimak. To je djelo bivšeg trenera Ivana Pivčevića. On je malo skratio moje prezime zato što mu je bilo teško dozivati me prezimenom. Dok je izgovorio cijelo prezime već je bilo kasno, pa me prozvao Miš. Sada mi je čudno kada me netko zove imenom."

Kako bi opisala Split potencijalnim pojačanjima i što ti se najviše sviđa u gradu?

"Ma sve u Splitu je prelijepo, ali posebno lijepa je vidilica. Pravi je gušt sjesti i popiti kavu kada imaš pogled na cijeli grad. Potencijalnim pojačanjima bi poručila da dođu vidjeti najljepši grad na svijetu i uživati u suncu i moru, a mi ćemo im napraviti feštu u Lokvi Rogoznici, hahaha."



Za kraj, nekoliko brzopoteznih pitanja.

Barcelona ili Real?

"Chelsea."

Tko ti je nogometni uzor?


"Nemam nogometni uzor. Moj uzor je Davor Jović."

More ili planine?

"More, ali ipak mi je najljepše doma na selu."

Najdraže jelo?

"Sarma i jetrica."

Tko najčešće kuha u stanu u kojem ste smještene?

"Ma menza je sve! Nitko ne kuha, a tako je i najbolje."

Tko je najbrži, a tko najsporiji u ekipi?

"Definitivno je najbrža Varda, a tko je najsporiji? Teško je to reći, možda golmani."

Što bi poručila navijačima?

"Dođite i podržite nas u borbi za dvostruku krunu. Zajedno možemo sve!"

Oznake: ŽNK Split, sezona 2017/2018, nogomet, Anamarija Mišetić Miš


- 20:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.04.2018., srijeda

U sridu s Allenom Moharićem: 'Pripremamo velike stvari, na ljeto dolaze velika pojačanja, a sve naše cure dobit će i nove ugovore!'


Naš klub ove godine napravio je iskorak na svakom planu što je rezultiralo i visokom 4-1 pobjedom protiv najbolje hrvatske ekipe ŽNK Osijeka u četvrtfinalu Kupa. Jedan od najzaslužnijih za ovaj veliki uspjeh je Allen Moharić. Allen ima 42 godine i na ulici je više nego semafor. Zbog posla je gotovo uvijek na putu, no uz stresan posao u autoindustriji koji ga je koštao i zdravlja, nađe vremena i za svoju veliku ljubav - ženski nogomet. U nogometu je već 15 godina i pokušava pomoći gdje god može. Od ove sezone izabrali smo ga za sportskog direktora kluba što se pokazalo kao odličan potez.

"Istina, s predsjednicom Vinkom Fabjanac sve sam dogovorio krajem srpnja prošle godine. Pregovori su trajali tijekom cijele prošle godine, ali onda su se u srpnju poklopile neke stvari i projekt ŽNK Splita pokazao se najboljim za sve", kaže nam Allen pa dodaje:

"Već od samog starta zacrtali smo viziju razvoja kluba u dva smjera, organizacijskom i igračkom. Jako dugo sam u ženskom nogometu i poznajem dosta igračica, a svoje prijedloge za igrački kadar dali su i investitori. Zadnju riječ imali su stručni ljudi koji su odabrali one igračice koje su najbolje za klub. Što se sponzora tiče imamo podršku nekoliko kompanija iz Kazahstana, Francuske i Njemačke koje djeluju zajedno, a situacija je sve bolja pa su se nakon pobjede nad Osijekom priključila još tri donatora iz Hrvatske i Njemačke."

Klub je u fazi transformacije. Oformljen je marketinški tim, pojačana trenerska struka, a sada se radi i na jačanju nogometne škole. Koji su daljnji koraci kada govorimo o upravljačkim strukturama kluba?

"Događaju se velike promjene u organizacijskom smislu. Ekipa iz marketinga, treneri, uprava, svatko ima svoje područje za koje je odgovoran. Uveli smo neke europske standarde koji su zamijenili one "hrvatske" prema kojima jedna osoba može sve. Trenutno nas je u timu pet ili šest i svi komuniciramo na dnevnoj bazi. Točno se zna tko je za što odgovoran", kaže Allen pa nastavlja:

"Spremamo novost u pogonu omladinske škole. Želimo zaposliti novog voditelja škole i neke trenere početnike. Tako bismo nadogradili kvalitetu i doveli nove trenere koji bi uz naše trenere sigurno zajedno rasli. Kopirat ćemo novi sistem organizacije nogometne škole iz Francuske, a promijene kreću nakon 1. svibnja. Pričamo, dakle, o kadetkinjama, pionirkama i novoj ekipi početnica koja će uključivati one najmlađe."

Klub će ostvarivati i suradnje s drugim klubovima u okruženju.

"Vrlo važan korak je i to povezivanje s klubovima koji razmišljaju kako podići kvalitetu i organizaciju. Već imamo sklopljenu suradnju s klubovima iz Crne Gore i Kazahstana, a želja nam je da se povežemo s još kojim klubom u Hrvatskoj uz ŽNK Donat iz Zadra s kojim smo ostvarili suradnju."



U četvrtfinalu kupa Split je s visokih 4-1 pobijedio Osijek. To je zapravo bila najava osvajanja Kupa i prekida dominacije Osijeka. Jesi li iznenađen tim rezultatom i što ta pobjeda znači za klub?

"Mi koji to promatramo sa strane smo s curama baš razgovarali ujutro na zajedničkom doručku prije te utakmice. Kada igraš velike utakmice, a takvih je kod nas nažalost možda jedna ili dvije godišnje, najvažnije je, nakon fizičke spreme i taktike, imati sve "čisto" u glavi. Na terenu je najvažnije da sve djeluju kao ekipa. Upravo to su cure i pokazale. Od prve do zadnje minute imale su disciplinu i bile borbene što je i dovelo do rezultata", kaže Allen pa nastavlja:

"Naravno da smo svi bili presretni i pozitivno iznenađeni, no kada pogledamo da su se naše cure zadnjih tri ili četiri mjeseca maksimalno posvetile nogometu i imale su sedam ili osam treninga svaki tjedan na kojima je bilo 80 posto ekipe, onda je moralo doći do velikih rezultata. Bio je to veliki dan za klub i jako emotivan za predsjednicu Vinku i ostale, no kako kaže trener Jaklin, imamo jedan da za opuštanje i onda kao da ništa nije ni bilo. Imamo još utakmica, a tu je i ona s Osijekom u zadnjem kolu prvenstva."

Koji su ciljevi kluba za ovu sezonu?

"Cilj je jasan. Želimo u roku od godinu ili dvije napraviti standardne selekcije u svim uzrastima. Kod seniorki je to više došlo do izražaja. Imali smo dosta igračica koje su tek došle pa je bila potrebna adaptacija od minimalno tri mjeseca. Uz to, s nekima smo i raskinuli suradnju. U klubu nema privilegiranih igračica. Sve moraju biti jedno. Ako je to nekome problem, taj nema što tražiti kod nas", kaže Allen pa nastavlja:

"Mislim da je važna stavka u ovoj sezoni bila promjena trenera i dolazak gospodina Jaklina koji je, po meni, napravio dobar posao. Odlično radi i dio ekipe u Zagrebu. Svi se kvalitetno pripremaju i treniraju. Ciljevi su dakle podići kvalitetu treninga, približiti se konkurenciji i u kupu ili prvenstvu napraviti pozitivan iskorak. Sad nam se to poklopilo u Kupu pa idemo onda to i osvojiti. U prvenstvu u zadnjem kolu gostujemo u Osijeku i tamo želimo potvrditi svoju kvalitetu i pokazati da uspjeh u Kupu nije bio slučajan."

Što se sprema u idućoj sezoni? Postaje li dupla kruna prioritet?

"Pojačat ćemo stručni stožer, osigurati jače utakmice i turnire za sve ekipe, a prioritet će biti barem jedan trofej."

Znači li to da će na ljeto doći nova pojačanja?

"Da, mogu najaviti da će doći velika pojačanja. Mislimo jako ozbiljno postaviti temelje kluba bazirane na europskim standardima. No, prije svih pojačanja sjest ćemo sa svakom od naših cura kojima ističe ugovor i produžiti suradnju. One su sve ovo postigle i zaslužuju to. Mi smo samo logistika koja stoji iza njih."

Nedavno je održan i sastanak vezan za razvoj ženskog nogometa u HNS-u. Koji su zaključci sastanka i kako napraviti korak naprijed?

"Trebaju nam velike promjene, prvenstveno u klubovima. Neki ljudi iz klubova godinama govore da ne treba promjena i zadovoljavaju samo formu. Neki rade odlične stvari, ali su zbog nedostatka novaca limitirani u razvoju. Treba i u muškom i u ženskom nogometu pronaći model koji će osigurati maksimalan razvoj. Treba postaviti i pitanje zašto se ne kvalificiramo niti na jedno veliko natjecanje, od U17 ekipe do seniorki. Neki će reći da je loš stručni kadar ili da su tu osobni interesi, no u zadnjih pet godina smo najgori u regiji kada se radi o U17 ili U19 reprezentacijama koje su budućnost", kaže Allen pa nastavlja:

"Predloženo je smanjenje broja klubova u 1. HNL za žene. Prijedlog je da se liga transformira u nekakvu elitnu ligu od šest ili više klubova, a ostali da se podijele u 1. ligu sjever i jug. Tražimo model i mislim da ćemo ga uskoro pronaći. No, ponavljam, mislim da je najbitnije kadetska i pionirska liga jer je to budućnost. Tu se već godinama vode ratovi tko je jači i spretniji na riječima i nema pomaka. Savez će sada napraviti veliki iskorak i promijeniti model tih natjecanja."



Što klubu još nedostaje da postane značajan faktor u hrvatskom i međunarodnom nogometu?

"Najveći naš problem, ali ne samo naš nego i ŽNK Osijeka i ostalih, je nedostatak kvalitetnih utakmica. Kada bi na primjer šest ili osam puta godišnje igrali s Osijekom u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji, cure bi se puno više razvijale kroz te jake utakmice i imale puno više iskustva. Ovako ćemo morati ići na nekoliko turnira, organizirati međunarodne prijateljske utakmice i dodatne treninge kako bismo podigli kvalitetu. Promjenama u natjecanjima, pristupu i treningu možemo dobiti dosta dobrih stvari. Ako želimo ostati prosječni, a to odgovara većini klubova, onda nema, niti će biti napretka."

Poruka za navijače?

"Neka budu uz nas i u dobrim i u lošim trenucima. Pokušat ćemo barem u Dalmaciji podići nivo informiranosti i promijeniti svijest o ženskom nogometu. Želimo se riješiti predrasuda. Vjerujemo kako će to privući i ljude na stadion, ali i podići interes za ženskim nogometom općenito."

Za kraj, kako će se proslaviti osvajanje Kupa ako se taj cilj ostvari?


"Pripremamo slavlje za kraj ove sezone bez obzira na osvajanje trofeja ili ne. U svakom slučaju imat ćemo poseban domjenak. Kao što sam već rekao, cure to zaslužuju, a na nama je da im to i omogućimo", zaključuje Allen.

Oznake: Allen Moharić, ŽNK Split, sezona 2017/2018, nogomet, sportski direktor, U sridu


- 19:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.04.2018., srijeda

U sridu s Anelom Lubinom (c): 'Još nam malo fali da dostignemo Osijek, ali u nekim stvarima već smo ih i prestigli'


Anela Lubina već je četiri sezone u našem klubu, a od ove godine nosi i kapetansku traku. Anela je i standardna hrvatska reprezentativka i odlična studentica. U našoj rubrici "u sridu" otkrila nam je što se sluša u svlačionici, kakvo je stanje u klubu, kakvo je stanje u reprezentaciji i što očekuje od derbija s Osijekom u četvrtfinalu Kupa. Od njenog dolaska u klub dosta se stvari promijenilo.

"U klubu se dosta toga promijenilo. Promijenili smo trenera, došle su neke nove igračice, dobile smo sportskog direktora, marketing menadžera i pomoćnog trenera. Sve to što se promijenilo, promijenilo se na bolje", kaže Lubina pa dodaje:

"Igrački smo se dosta približili Osijeku, a o tome najbolje govori i rezultat iz prijašnje utakmice (2-0 za Osijek). Još nam malo fali da dođemo na njihovu razinu, no što se tiče brige uprave o igračicama i uvjeta koje imamo, mogu reći da smo ih i prestigli."

Od ove sezone Anela nosi kapetansku traku.

"Da, dobila sam tu čast da budem kapetan. Ne trebam ni govoriti koliko je to odličan osjećaj. Nije lako biti kapetan, pogotovo zato što je većina cura starija od mene, ali ja se trudim prije svega na terenu."



Cilj joj je sa Splitom podići pehar, a na putu do trofeja uvijek se nalazi ŽNK Osijek.

"Za početak želim osvojiti kup ili prvenstvo. Mislim da će današnja četvrtfinalna utakmica biti čvrsta i da će se borba voditi uglavnom na sredini terena. Od nas možete očekivati da ćemo dati sve od sebe da se suprotstavimo favoriziranom Osijeku", najavila je derbi u četvrtfinalu Kupa naša kapetanica koja je i standardna reprezentativka Hrvatske:

"Jedna sam od tri djevojke koje su na svakom okupljanju otkako je došao novi stožer, odnosno u malo više od godinu dana. Ne mogu reći da je stanje u reprezentaciji idealno, posebno nakon zadnja dva poraza u kvalifikacijama koja možda i nismo očekivali", kaže Lubina pa dodaje da je ponos igranja za Hrvatsku neopisiv bez obzira na rezultate.

Osim na sportskom, Anela je uspješna i na akademskom planu. Obaveze u klubu i na fakultetu nekada nije lako uskladiti.

"Studiram poslovnu ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Sada sam na trećoj godini. Nekada bude malo teže uskladiti sve, ali uvijek nađem način i za obaveze na faksu i za nogomet. Nakon što završim fakultet, voljela bih upisati još jedan, hahaha. Volim studentski život i, da mogu, studirala bih doživotno, hahaha."



Idealni odmor za Anelu podrazumijeva dovoljno sna i piće uz more.

"Volim se dobro naspavati kada sam umorna. Kažu da je san najbolji odmor i rekuperacija zato što je prirodan. Nakon toga volim popiti Cedevitu na rivi ili negdje uz more", kaže nam Lubina koja nema nogometni uzor:

"Od današnjih nogometaša nitko mi nije uzor, ali volim gledati Isca kako igra. I Coutinha sam voljela dok nije prešao u Barcelonu, hahaha."

Znači Real Madrid, a ne Barca?

"Između njih, uvijek Real!"

Za kraj nam je otkrila što se sluša u svlačionici i ostavila poruku za naše navijače.

"Slušamo stvarno svašta. Sve što je popularno, ali prevladava naše domaće, dalmatinsko naravno. Navijačima poručujem da nas dođu pogledati. Sigurno nećete požaliti", zaključila je Lubina.


Oznake: Anela Lubina, kapetan, ŽNK Split, sezona 2017/2018, nogomet


- 01:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.04.2018., srijeda

U sridu s Marijanom Vranješ: 'Trebalo je puno truda i volje da stignemo tu gdje smo danas, a ako ovako nastavimo doći će i Liga prvaka'


Marijana Vranješ u klubu je od samog osnutka i prošla je sve kategorije. Od tih početaka klub je dosta napredovao, a upravo Marijana je najbolji svjedok rasta. Neko vrijeme je zbog poslovnih i fakultetskih obaveza izbivala s terena, a onda se vratila na najbolji mogući način, hat-trickom protiv Rijeke. Za našu rubriku "u sridu" ispričala nam je kako je sve krenulo i otkrila razne zanimljivosti.

"Prije devet godina naša je predsjednica Vinka Fabijanac s nekoliko roditelja došla na ideju o osnivanju novog kluba u Splitu. To im je i uspjelo. Trebalo je tada puno truda i volje da bi se došlo do ovoga danas. Svi mi smo bili još djeca i nismo ni o čemu razmišljali nego samo o nogometu i treninzima. Oni su nam omogućili da uživamo u onome što volimo", kaže Marijana čiji je otac Krsto također jedan od osnivača.

Danas se podigla razina rada u klubu, a promijenilo se i dosta igračica, no Marijana ističe kako je klub uvijek, pa tako i sada, uz svoje igračice.

"Dosta se toga promijenilo, a to je i normalno. Dosta je cura došlo i otišlo, ali usprkos svemu klub je uvijek bio tu za svaku od nas, a mi smo davali sve od sebe i na terenu i van njega. Cilj je sada prvenstveno stvoriti neku stabilnosti i omogućiti svim uzrastima da treniraju, te dovesti školu nogometa na višu razinu. Ako nastavimo ovako raditi i truditi se doći će i ono što svaka cura sanja, a to je Liga prvaka."




Marijana je odlična studentica, a uz fakultet i nogomet, nađe i vremena za rad.


"Studiram Kineziološki fakultet u Splitu. Ostala mi je još jedna godina. U slobodno vrijeme radim kad god mogu. Cilj mi je prvo završiti fakultet, a onda ću vidjeti što će donijeti vrijeme. Sigurna sam jedino da ostajem u sportu."

Zbog obaveza je neko vrijeme bila van terena, no kad je uskočila natrag u kopačke postigla je prekrasni hat-trick u visokoj pobjedi nad Rijekom.

"Ma mogao je to biti bilo tko. Ovaj puta sam ja, drugi puta će netko drugi. Najvažnije je da pobjeđujemo. Golovi i strijelci su manje važni."

Atmofera u klubu je odlična, a ekipa je jako povezana.

"Atmosfera je odlična, trudimo se, treniramo, dajemo sve od sebe i nadam se da će se to odraziti i na rezultat. Najbolje kod ovog kluba je što smo svi složni i poštujemo se. Cure se trude, rade i imaju volje. Najsložniji smo kad je najpotrebnije. Sve to prati i dobar rad uprave. Mislim da tamo možemo ostvariti svoje ciljeve. Voljela bih da se ovakav rad nastavi i da svi budemo kao jedno, a onda će s vremenom doći sve što zaslužujemo."



Između Real Madrida i Barcelone bira Barcu, no nije komentirala bolan poraz od Rome u Ligi prvaka. Zato nam je otkrila što najviše voli jesti.

"Hahaha, Nemam najdraže jelo, sve volim."

Za kraj je pozvala navijače na kup utakmicu s Osijekom.

"Bodrite nas i vjerujte u nas, a mi ćemo dati sve od sebe da to povjerenje opravdamo. Dođite u što većem broju na utakmicu kupa s Osijekom 18. travnja. Gledat ćete borbenu utakmicu i nećete požaliti, a nadam se da ćemo i svi skupa na kraju slaviti", zaključuje Marijana.

Oznake: U sridu, Marijana Vranješ, nogomet, sezona 2017/2018, ŽNK Split


- 20:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.04.2018., srijeda

U sridu s Anom Dujmović: 'Neopisiv je osjećaj igranja za reprezentaciju, a mislim da je Split najbolje posložen klub u Hrvatskoj'


Ana Dujmović ove je sezone stigla u Split iz zagrebačkog Agrama i gotovo iste sekunde odličnu atmosferu u klubu napravila još boljom. Ana je reprezentativka Hrvatske s kojom je trenutno na okupljanju uoči kvalifikacijskih utakmica protiv Ukrajine i Mađarske. Nakon nogometa želi raditi u vrtiću. U našem novom intervjuu "U sridu" dočarala nam je atmosferu u klubu i reprezentaciji i otkrila ponešto o sebi. U Split je, kaže, stigla zbog dobrog projekta.

"Igrala sam u Agramu i uoči ove sezone me kontaktirao sportski direktor Splita Alen Moharić. Ispričao mi je sve o projektu i rekao kako me u klubu vide kao dio cijele priče. Nisam razmišljala niti sekunde i evo me ovdje. Moram reći da nisam pogriješila", kaže Ana pa dodaje:

"Split je sigurno najposloženiji klub u Hrvatskoj. Ovi ljudi, od trenera do ljudi u stožeru i upravi, svi rade sve za nas. Nikada nemamo nikakvih briga i baš nikada nam ništa ne nedostaje. Mi im to želimo vratiti dobrim igrama. Na terenu dajemo sve od sebe i tako im vraćamo. Baš smo složna ekipa i ako ovako nastavimo puno ćemo postići. Hvala svima u klubu na svemu što rade za nas."

Kakav je osjećaj igrati za reprezentaciju?

"Ma to je neopisivo. Mislim da je svakom igraču, bez obzira na to o kojem se sportu radi, najveća časti i dostignuće igrati za svoju zemlju. Tako je i meni. Sretna sam što mogu braniti naše boje i ponosna što radim s iznimnim igračicama i stručnim stožerom, ali prije svega što sam okružena divnim ljudima."

Pred reprezentacijom su dvije kvalifikacijske utakmice. Hrvatska igra protiv Ukrajine i Mađarske. Kakve su prognoze za te utakmice?

"Očekuju nas dvije teške utakmice s protivnicima s kojima smo podijelile bodove. Mislim da neće nedostajati napetosti. Vjerujem u našu reprezentaciju i ovog puta idemo po više od boda i protiv Ukrajine i protiv Mađarske", kaže Ana pa dodaje:
"Imamo odličnu atmosferu na terenu i izvan njega. Radimo odlično i spremni smo za nove izazove, a ne fali nam ni smijeha i šale izvan terena. Baš smo odlična klapa."


Iva Bukač kaže da si "najluđa" u klubu i da s tobom nikada nije dosadno. Komentar?


"Tko je Iva Bukač?", kroz smijeh u stilu Zlatana Ibrahimovića odgovara Ana pa nastavlja:

"Prije utakmice uvijek pokušavam dignuti atmosferu. Volim da se ljudi smiju i da su veseli. Takva sam. U mojem društvu moraš biti nasmijan i veseo jer inače poludiš, hahah."

Koja ti je najdraža anegdota do sada u Splitu?

"'Ako hoćeš da ti se pokvari bus, zovi Slave Tours', ahhaha. Moje cure će znati o čemu govorim. Teško je izdvojiti neku anegdotu, ali s našom predsjednicom Vinkom je uvijek veselo pa uvijek imamo nove uspomene."

Barcelona ili Real Madrid?

"Ništa o navedenog, samo Milan!"

Tko ti je nogometni uzor?

"Neman uzor, želim biti uzor!"



Najdraže jelo?

"Materina spiza."

Kako slavite pobjede u klubu?

"Nakon svake utakmice idemo na ručak, pa na kavu, pikado ili nešto slično i nikada, ali baš nikada ne spominjemo nogomet. Ima li boljeg slavlja?"

Što bi htjela raditi nakon nogometa?

"Voljela bih raditi s djecom jer s ljudima više nemam živaca, hahaha. Radim na tome da upišem fakultet. Želim raditi u vrtiću."

Za kraj, poruka navijačima?


"18.4 dođite na naš stadion i podržite nas u borbi za ulazak u finale Kupa!"

FOTO1: HNS
FOTO2: ŽNK Split
FOTO3: Željko Šepić

Oznake: Ana Dujmović, ŽNK Split, nogomet, sezona 2017/2018, U sridu


- 16:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.03.2018., srijeda

U sridu s Teom Pedić: Želimo se iduće sezone boriti za naslov, pomozite nam da populariziramo ženski nogomet


Tea Pedić u klubu je već četiri godine, a osim što odlično igra nogomet, uspješna je i na Kineziološkom fakultetu na kojem je treća godina. S Teom smo za našu rubriku "U sridu" popričali o klubu, nogometu i budućnosti.

"Dosta se toga promijenilo od kada sam stigla u klub. Promijenili smo mnoge igračice, a došli su i novi treneri. Kvaliteta nogometa i ozbiljnost kluba dignuta je na veću razinu. Naravno, time su porasle ambicije i ciljevi", kaže nam Tea pa dodaje:

"Ove sezone cilj je posložiti i uigrati ekipu kako bi sljedeće godine konkurirali za osvajanje lige. Želimo igrati Ligu prvaka. Sada nam je prvi cilj osvajanje Kupa."



Koliko je teško uskladiti nogometne i fakultetske obaveze?

"Treninzi su nam uglavnom navečer, a utakmice vikendom pa uspijem stići i jedno i drugo bez većih problema. Sve se da uz dobru organizaciju."

Ostaješ li nakon fakulteta u nogometu?

"Svakako bih voljela raditi nešto u struci, ali još ne razmišljam o tome. Možda ostanem i u nogometu kao trenerica nakon igračke karijere."

Vratimo se u sadašnjost. Kakva je ekipa ove godine? Što su donijela pojačanja?

"Ekipa je odlična, ali imamo još dosta prostora za napredak kojem težimo. Pojačanja su svakako podigla kvalitetu igre, a porasla je i konkurencija za prvu ekipu što je jako dobra motivacija za veći i ozbiljniji trud i rad."



Tea ističe i kako je Split puno više od samoga kluba, a posebno joj je u sjećanju ostao posjet vinskim podrumima u Prelogu.

"Jedno od najdražih iskustava s klubom bio je posjet vinarijama u Prelogu tijekom priprema. Tamo smo kušali razna vrhunska i kvalitetna vina. Bilo je to jedno vrlo poučno iskustvo."

Što se sluša u svlačionici?

"Sluša se apsolutno sve, od folka do popa i rocka, hahaha."

Barcelona ili Real Madrid?

Barcelona!

Najdraži igrač?

"Ronaldinho! Igrao je takvom lakoćom da je nogomet kod njega izgledao kao igra i zabava, a ne kao posao. Baš je bio poseban."

Idealan odmor?

"Sunce,more i dobra ekipa, daleko od drugih ljudi i obveza."

Za kraj, imaš li poruku za navijače?

"Želim poručiti svim našim navijačima da nas nastave pratiti i podržavati. Puno nam to znači. Pomozite nam popularizirati ženski nogomet, a mi ćemo dati sve od sebe na terenu", zaključila je Pedić.

Oznake: ŽNK Split, Tea Pedić, sezona 2017/2018, nogomet


- 19:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.03.2018., srijeda

U sridu s Ivom Bukač: 'Obožavam Split, tu se osjećam kao doma, a kada se sjetim svojeg dolaska u klub uvijek se nasmijem'


Iva Bukač već je četiri sezone u ŽNK Splitu, a bez nje ne možemo ni zamisliti svoju ekipu. Popularna Mini u našoj novoj seriji intervjua "U sridu" otkrila nam je kako je dobila taj nadimak, koliko se ekipa promijenila od njenog dolaska, tko je u ekipi najluđi, te na što je najviše poludjela predsjednica Vinka Fabjanac.

Za početak, kako je došlo do tvojeg dolaska u Split?

"Kada se sjetim svega oko mojeg dolaska u Split i dan danas se baš lijepo nasmijem. Sjećam se toga kao da je bilo jučer. Igrala sam za Agram i gostovali smo kod Marjana u Splitu. Igrali smo katastrofalno i izgubili tu utakmicu pa mi je zato bilo jako čudno ono što je napravila predsjednica Splita nakon utakmice. Naime, Vinka se zaletjela autom u suprotni smjer, stala kraj ograde, otvorila vrata i jednoj od članica uprave Agrama rekla: "Ovu malu ću ti na ljeto ukrast" i samo otišla svojim putem, hahaha. Na ljeto me stvarno kontaktirala. Našle smo se u Splitu i sve dogovorile u par rečenica", prisjeća se Iva.



Vrlo brzo u Splitu je dobila nadimak Mini.

"Hahaha, vjerujte mi da ovdje u Splitu ne treba puno vremena da dobijete nadimak. Kad su vidjeli moju visinu odmah su me prozvali Mini", kroz smijeh govori Iva.

U Splitu si već četiri sezone. Koliko se klub promijenio od tvojeg dolaska?

"Mogu reći da se podigla razina, kako igre, tako i same organizacije kluba. Promijenilo se dosta igračica i dva trenera, ali sigurno da uprava kluba kao i treneri Krešo i Antonio rade najbolje kako bi svi skupa napredovali i ostvarili što bolje rezultate."

Radiš u HNK Hajduku u kuhinji. Što kažu u Hajduku na to što igraš nogomet i prate li ženski nogomet zbog tebe?

"Isprva su svi bili iznenađeni što igram nogomet, ali kroz nogometne teme sam zapravo ostvarila jako dobru komunikaciju i odnos s vodećim osobama kluba i s nekima od igrača. Jednom prilikom je sportski direktor za vrijeme ručka dobacio treneru da je pronašao lijevog beka u kuhinji i riješio problem prve momčadi, hahaha. Često znaju reći da će napraviti transfer i dovesti me u njihovu žensku ekipu, ali ne dam se!", kaže Iva.



U klub je ove sezone stiglo dosta pojačanja, kakve su nove suigračice?

"Cure koje su došle pojačale su konkurenciju, a svaka koja je došla ima kvalitetu i lijepo je to da trener ima slatke brige za sve pozicije. Nadam se da je i njima ugodno u gradu Splitu i našem klubu te da će se ovdje zadržati što duže."

U nedjelju slijedi derbi protiv tvojeg bivšeg kluba Agrama. Što očekuješ od te utakmice?

"Kao i u svakoj utakmici očekujem veliko zalaganje od svih nas i naravno - pobjedu. Agram je dobra ekipa, respektiramo ih, ali dat ćemo sve od sebe da tri boda ponesemo u Split."

Kakvi su ciljevi ove sezone?

"Idemo iz utakmice u utakmicu, cilj nam je u svakoj dati svoj maksimum, a onda neće izostati ni dobar rezultat. Na treninzima radimo dobro i u svakoj utakmici se nadamo pobjedi kako u prvenstvu tako i u kupu."



Kako ti se sviđa život u Splitu?

"Jednostavno ga obožavam! Split je prelijep grad, svaki slobodan trenutak iskoristim za uživanje u suncu, moru. Osjećam se ovdje kao doma."

Nekoliko brzopoteznih pitanja:

Barcelona ili Real Madrid?


"Real Madrid, naravno."

More ili planine?

"Definitivno more."

Tko je 'najluđi' u klubu?

"Ana Dujmović, hahaha. S njom je uvijek zanimljivo."

Čime ste najviše naljutile predsjednicu?

"A čime nismo? Hahaha. Mislim da je ipak bila najviše ljuta kada nam je na par dana posudila auto svoje kćeri, a mi smo ga uspjeli pokvariti i još ga takvog ostaviti dva dana dok nije saznala, sasvim slučajno, preko barbe Krste da joj je auto pokvaren i parkiran kraj igrališta."

Oznake: ŽNK Split, nogomet, sezona 2017/2018, U sridu, Iva Bukač


- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.03.2018., srijeda

U sridu s Andreom Valušek: "Ponosna sam što branim boje ovog kluba, želim u Splitu završiti svoju karijeru!"



Od ove srijede krećemo sa serijom intervjua pod naslovom "U sridu", u kojima ćemo svaki tjedan predstaviti po jednu našu igračicu. Serijal otvara naša najiskusnija igračica Andrea Valušek. Andrea je karijeru počela u Švicarskoj u kojoj je tada živjela. Počela je kao i mnoge djevojke s dečkima na školskom igralištu, a onda se priključila ženskom nogometnom klubu Laax. Igrala je i za mladu U-15 reprezentaciju Švicarske. Nakon povratka u Hrvatsku igrala je za Dinamo, Omblu, Rijeku i Trnavu, da bi na kraju potpisala za nas, što nas čini neizmjerno sretnima. Andrea je nastupala i za Hrvatsku A reprezentaciju, a bila je i trenerica u ŽNK Gorici. Osim na sportskom planu, Andrea je uspješna i na akademskom gdje je stekla titulu magistre kineziologije.



Kako si se odlučila za dolazak u Split?

"Bilo je zapravo potpuno neočekivano. Nisam se nadala pozivu iz Splita. Sve se odigralo prilično brzo, tijekom jednog turnira gdje sam nastupala za ŽNK Trnavu. Sjela sam za stol s predsjednicom kluba Vinkom Fabjanac koja mi je ispričala svoje planove za klub u budućnosti i rekla kako me vidi tamo. Uz podršku mojih najbližih odlučila sam pristati i nikada nisam požalila! Prije toga klub iz Splita sam doživljavala kao velikog rivala gdje god bih igrala. Upravo radi toga moj dolazak u klub iznenadio je mnoge. Međutim, imala sam izuzetno dobar osjećaj od samog početka. Bez puno komplikacija smo postigli dogovor i ubrzo sam prešla u redove kluba. Evo, već sam treću sezonu ovdje i ovom prilikom bih željela naglasiti kako sam izuzetno sretna u Splitu, dobro se osjećam, atmosfera je na nivou i mogu reći jedino da mi je pomalo žao što prije nisam imala priliku biti dio ovakvog projekta. Mogu reći kako sam jako ponosna što branim boje ovog kluba, u čemu želim još uživati, a konačno i završiti svoju karijeru upravo u Splitu."

Koliko se ekipa promijenila od tvojeg dolaska u klub?

"Kad sam došla prije dvije sezone ekipa je bila formirana isključivo od domaćih igračica. Nakon toga, klub je radio na dovođenju novih snaga kako bi povećao konkurentnost i kvalitetu kadra. Rezultat je bio usvajanje novog sustava igre, uz veću konkurenciju i svakodnevni napredak. Međutim, svi smo mi jedno. Normalno je da se stvari mijenjaju, svi želimo da klub bude u vrhu i ponašamo se u skladu s time. Smatram da smo oformili dobru ekipu i, uz novo, stručno rukovodstvo možemo biti još bolje, a samim time i rezultati će slijediti."

S ekipom Splita si pod okriljem FC Split Tommyja ove godine osvojila drugo mjesto u futsalu u 1.HMNL za žene.



"Da, većina igračica koja igra za Split je nastupila i za malonogometni klub FC Split Tommy na 1. HMNL za žene koja je održana kroz četiri turnira. Prošle smo u Final Four kao drugoplasirana ekipa te se pobjedom nad prošlogodišnjim osvajačicama iz MNK MC Plus izborile za finale. Nažalost, već taj derbi nas je dosta potrošio s obzirom na to da smo došle u završnicu s manjim brojem igračica nego inače, što zbog bolesti, što zbog privatnih obaveza. Dobro smo ušle u utakmicu u finalu protiv Alumnusa, povele i dobro se držale dok nije počelo nedostajati snage. Nažalost, nismo do kraja uspjele izdržati fizički napor i pobijediti, no bit će prilike za to. Jako sam ponosna na svoju ekipu i sve cure koje su dale i posljednji atom snage da bi predstavile klub u što boljem svjetlu. Utakmica je u svakom slučaju bila dostojna finala, a gledatelji su mogli uživati do samoga kraja."

Vratimo se nogometu. Split je drugi na polusezoni, a u zimskoj stanci stigla su neka pojačanja. Kakve su nove suigračice?

"Još od prošle sezone radilo se na dolasku novih igračica i dok su neke su došle i otišle, neke su ostale. Ove sezone priključile su nam se neke nove igračice za koje se nadam da će ovdje i ostati dugo vremena. Trener Krešo sada na raspolaganju ima široki kadar pun kvalitetnih igračica, kao i njihovih dostojnih zamjena. Slatke brige reklo bi se. Smatram kako je konkurencija koju sada imamo izuzetno bitna, pogotovo za mjesta u početnih 11. Svaka igračica svoje mjesto mora zaslužiti i opravdati, a to je i jedini pravi put. Ono što nam sada slijedi je uigravanje, prilagodba te veliki trud i rad na usvajanju novog sustava igre."

Odrađene su i intenzivne pripreme koje su završile u Prelogu. Kakve su bile pripreme?

"Odradile smo izuzetno kvalitetne pripreme. Svaka od cura je maksimalno odradila treninge, a to ne bi bilo moguće bez vrhunskih uvjeta koje smo imale u Sportskom centru Panorama u Prelogu. Uz njihovu pomoć i izvanredne uvjete koje su nam pružili, odradile smo sve što je bilo zacrtano u planu i program. Konačno, mogu samo reći kako smo svi izuzetno zadovoljni postignutim, uključujući i trenera te cijelo rukovodstvo kluba. Odigrale smo i nekoliko pripremnih utakmica i veselimo se postignutom napretku i svemu već ostvarenom do sada. Smjer u kojem idemo je pravi put i jedva čekam početak prvenstva ovog vikenda!"



Koji su ciljevi ove sezone?

"Nakon odlično i kvalitetno odrađenih priprema pune smo samopouzdanja i to ćemo i pokazati! Cilj nam je nastaviti s dobrim rezultatima u prvenstvu. Također, slijedi nam kup utakmica protiv Osijeka za koju ćemo se dobro pripremiti i pokazati ono što smo usvojile i odrađivale na pripremama. Trenutno nam je to primarno. Nakon Kupa slijedi i nastavak prvenstva gdje smo još uvijek u igri za prvo mjesto i osvajanje lige. Dat ćemo sve od sebe da se pokažemo u najboljem mogućem svjetlu i učinimo Split ponosnim!"

Za kraj, nekoliko brzopoteznih pitanja.

Barcelona ili Real Madrid?

"Barcelona! Oduvijek i zauvijek. Ipak, izuzetno volim Ronalda - moj idol i uzor."

Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo?


"Hahaha, već sam dala odgovor na to pitanje. Teška je to odluka, radi se o dva različita profila igrača. Jako volim Messija, ali Ronalda volim više, hahaha."

Zagreb ili Split?

"Zagreb je moj dom. A Split? Split je moj drugi dom."

Riba i pašticada ili krpice sa zeljem i purica s mlincima?

"Obožavam ribu, tako da ću se odlučiti za prvo."

Umjetna ili prava trava?

"Definitivno prava trava, samo da je kao na Nou Campu, hahaha."

Koja je pjesma kluba? Što se najviše sluša u svlačionici?

"'Volin sve bilo' - ipak smo mi Split"

Imate li neki ritual prije utakmice?

"Obavezno glazba, puno smijeha, a ponekad i motivacijski govor."

Idealan odmor?


"Plaža, sunce, koji koktel i dobro društvo."

Oznake: Andrea Valušek, ŽNK Split, sezona 2017/2018, U sridu


- 18:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.02.2018., utorak

Trener Jaklin izrazio zadovoljstvo nakon odrađenih priprema: "Uvjeti za rad bili su fenomenalni, a mislim da smo dosta jači nego u prvom dijelu"



Prvi dio sezone završili smo na drugom dijelu prvenstvene ljestvice s tri boda manje od aktualnih prvakinja ŽNK Osijeka. U prvih devet kola upisali smo osam pobjeda i jedan poraz, pa smo zimsku stanku odlučili iskoristiti kako bi što spremniji dočekali nastavak prvenstva.

U pauzi je većina naših igračica nastupala za Split Tommy u 1. HMNLŽ, a uz to je svaka dobila i individualni program treninga koji je trebala odraditi do službenog početka priprema.

"S pripremama smo počeli još 29. siječnja i uvodna tri tjedna odradili smo na našem stadionu, dok je dio igračica trenirao u Zagrebu. Nakon toga je bilo potrebno odraditi zajedničke treninge i odigrati nekoliko utakmica kako bismo vidjeli gdje smo", rekao je naš glavni trener Krešo Jaklin pa nastavio:

"U Splitu smo odigrali prijateljske susrete s Neretvom i Širokim Brijegom i upisali dvije pobjede (5:0, 5:1), a onda smo završni dio priprema napravili u Prelogu gdje smo bili smješteni u fenomenalnom sportskom centru u sklopu hotela Panorama", kaže Krešo.



U Panorami smo imali stvarno izuzetne uvjete za rad, a na raspolaganju su nam bili odličan teren s umjetnom travom,vrhunska polivalentna dvorana, odlično opremljena teretanu, konferencijska sala ,saunu i jacuzzi koji su nam izvrsno došli za oporavak nakon napornih treninga.

U Prelogu smo se kao i uvijek osjećali kao doma, a u tome su nam pomogli naši dragi domaćini u Panorami, Dragica i Dražen, kojima se ovim putem zahvaljujemo na gostoprimstvu. Koliko smo dobro primljeni u Prelogu i koliko nas tamo cijene pokazuje i činjenica da nas je pozdraviti došao i gradonačelnik Ljubomir Kolarek.



Prelog smo izabrali i zbog blizine suparnika s kojima smo dogovorili prijateljske utakmice. Prva pripremna utakmica bila je odigrana u Varaždinu protiv Lepoglave. Usprkos snijegu i niskim temperaturama pobijedili smo s 10:2.

Drugi susret trebali smo odigrati s Pomurjem u Lendavi, no ta je utakmica otkazana zbog lošeg stanja terena u Sloveniji. Pripreme smo zaključili gostovanjem kod prvaka Austrije St. Pöltena na fenomenalnom terenu nogometnog centra koji je ujedno i nogometni centar svih mlađih ženskih reprezentacija u Austriji. U odličnoj utakmici s 4-1 slavio je protivnik koji je pokazao zašto je redoviti sudionik Lige prvaka i višestruki prvak Austrije.



Za kraj, osvrnimo se i na transfere. U klubu je ove zime bilo dosta prometno. Napustile su nas Špela Fras, Manja Rogan, Nicole Mclure i Shanoska Young kojima ovim putem želimo sve najbolje u nastavku karijere.

U klub su se vratile Kristijana Kolgjeraj, Antonia Dulčić i Marijana Vranješ, a stigle su nam i Leonarda Balog, Francesca Mujić, Janja Čanjevac, Milica Smiljković i Natalija Kolarić.

"S obzirom na kvalitetu igračica koje su došle u klub, mislim da smo dosta jači od prvog dijela prvenstva. Naši ciljevi ostaju isti. Glavni je cilj stvoriti ekipu za iduću sezonu, a pokušati ćemo ući i u finale Kupa, te što prije osigurati drugo mjesto i prvenstvo učiniti zanimljivim do samog kraja", rekao je trener Jaklin.

U Kupu nas pak čekaju jake utakmice. Najprije igramo gradski derbi s Marjanom u prvom kolu koje je odgođeno, a onda, ako prođemo prvu stepenicu, idemo na noge najtežem mogućem protivniku, ŽNK Osijeku.



"Kvalitetno smo odradili pripreme. Djevojke su ispunile sve što smo zamislili i spremni dočekujemo nastavak prvenstva i Kup. Kvalitetna pojačanja će zaoštriti konkurenciju i vjerujem da ćemo napraviti iskorak", rekao je Jaklin pa dodao:

"Volio bih iskoristiti ovu priliku da se zahvalim našoj predsjednici Vinki i sportskom direktoru Allenu što su nam omogućili pripreme u odličnim uvjetima koje pruža hotel Panorama i što nam tijekom cijele sezone daju maksimalnu podršku", zaključio je trener.

Oznake: ŽNK Split, sezona 2017/2018, nogomet, pripreme


- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.02.2018., utorak

Pripreme u Prelogu


Nakon što smo uspješno odradili prvi dio priprema koji smo zaključili pobjedama protiv ŽNK Neretve iz Metkovića (5-0) i ŽNK Širokog Brijega (5-1), na drugi dio priprema otputovali smo u Prelog. U prekrasnom hotelu Panorama, gdje se sad već osjećamo kao kod kuće, imamo sve što nam je potrebno za rad uoči nastavka sezone.

U idućih deset dana odigrat ćemo i tri utakmice, a prva je na rasporedu već danas (utorak 20. veljače). Prvi protivnik bit će nam ŽNK Lepoglava, a nakon toga slijede i dvije utakmice protiv jakih i renomiranih protivnika.

Na put u Prelog krenulo je svih 20 igračica i stručni stožer, a nakon priprema slijedi reprezentativna stanka u kojoj će Hrvatska ženska nogometna reprezentacija snage odmjeriti s Crnom Gorom i Bosnom i Hercegovinom.

Oznake: sezona 2017/2018, nogomet, ŽNK Split, pripreme


- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.09.2017., petak

Priključite se našoj ekipi!


Ženski nogometni klub Split poziva sve djevojčice od 7 godina nadalje da se priključe našem sportskom kolektivu. Ženski nogomet u Hrvatskoj je u porastu i sve više djevojčica odlučuje se upravo za nogomet. Pod stručnim vodstvom našeg trenera Tihe Vrgoča Vaše će dijete imati priliku naučiti sve o najpopularnijem sportu na svijetu.

Naš je osnovni cilj djeci pružiti dobar trening i kroz zabavu ih naučiti kako živjeti zdravo i sportski. Nogomet potiče i timski rad, te djecu od malih nogu uči odgovornosti. Svi zainteresirani mogu se javiti na:

Tiho Vrgoč - 091 518 0146

Jelena Glavaš - 091 271 0196

Veselimo se što ćemo zajedno uživati u nogometu i sportskom druženju,

Vaš ŽNK Split

Oznake: ŽNK Split, nogomet, škola nogometa


- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.