Ženski nogometni klub Split

< veljača, 2018 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Lipanj 2018 (3)
Svibanj 2018 (5)
Travanj 2018 (4)
Ožujak 2018 (3)
Veljača 2018 (2)
Studeni 2017 (2)
Listopad 2017 (4)
Rujan 2017 (12)

Službeni blog ženskog nogometnog kluba Split


Linkovi
Službena Facebook stranica

27.02.2018., utorak

Trener Jaklin izrazio zadovoljstvo nakon odrađenih priprema: "Uvjeti za rad bili su fenomenalni, a mislim da smo dosta jači nego u prvom dijelu"



Prvi dio sezone završili smo na drugom dijelu prvenstvene ljestvice s tri boda manje od aktualnih prvakinja ŽNK Osijeka. U prvih devet kola upisali smo osam pobjeda i jedan poraz, pa smo zimsku stanku odlučili iskoristiti kako bi što spremniji dočekali nastavak prvenstva.

U pauzi je većina naših igračica nastupala za Split Tommy u 1. HMNLŽ, a uz to je svaka dobila i individualni program treninga koji je trebala odraditi do službenog početka priprema.

"S pripremama smo počeli još 29. siječnja i uvodna tri tjedna odradili smo na našem stadionu, dok je dio igračica trenirao u Zagrebu. Nakon toga je bilo potrebno odraditi zajedničke treninge i odigrati nekoliko utakmica kako bismo vidjeli gdje smo", rekao je naš glavni trener Krešo Jaklin pa nastavio:

"U Splitu smo odigrali prijateljske susrete s Neretvom i Širokim Brijegom i upisali dvije pobjede (5:0, 5:1), a onda smo završni dio priprema napravili u Prelogu gdje smo bili smješteni u fenomenalnom sportskom centru u sklopu hotela Panorama", kaže Krešo.



U Panorami smo imali stvarno izuzetne uvjete za rad, a na raspolaganju su nam bili odličan teren s umjetnom travom,vrhunska polivalentna dvorana, odlično opremljena teretanu, konferencijska sala ,saunu i jacuzzi koji su nam izvrsno došli za oporavak nakon napornih treninga.

U Prelogu smo se kao i uvijek osjećali kao doma, a u tome su nam pomogli naši dragi domaćini u Panorami, Dragica i Dražen, kojima se ovim putem zahvaljujemo na gostoprimstvu. Koliko smo dobro primljeni u Prelogu i koliko nas tamo cijene pokazuje i činjenica da nas je pozdraviti došao i gradonačelnik Ljubomir Kolarek.



Prelog smo izabrali i zbog blizine suparnika s kojima smo dogovorili prijateljske utakmice. Prva pripremna utakmica bila je odigrana u Varaždinu protiv Lepoglave. Usprkos snijegu i niskim temperaturama pobijedili smo s 10:2.

Drugi susret trebali smo odigrati s Pomurjem u Lendavi, no ta je utakmica otkazana zbog lošeg stanja terena u Sloveniji. Pripreme smo zaključili gostovanjem kod prvaka Austrije St. Pöltena na fenomenalnom terenu nogometnog centra koji je ujedno i nogometni centar svih mlađih ženskih reprezentacija u Austriji. U odličnoj utakmici s 4-1 slavio je protivnik koji je pokazao zašto je redoviti sudionik Lige prvaka i višestruki prvak Austrije.



Za kraj, osvrnimo se i na transfere. U klubu je ove zime bilo dosta prometno. Napustile su nas Špela Fras, Manja Rogan, Nicole Mclure i Shanoska Young kojima ovim putem želimo sve najbolje u nastavku karijere.

U klub su se vratile Kristijana Kolgjeraj, Antonia Dulčić i Marijana Vranješ, a stigle su nam i Leonarda Balog, Francesca Mujić, Janja Čanjevac, Milica Smiljković i Natalija Kolarić.

"S obzirom na kvalitetu igračica koje su došle u klub, mislim da smo dosta jači od prvog dijela prvenstva. Naši ciljevi ostaju isti. Glavni je cilj stvoriti ekipu za iduću sezonu, a pokušati ćemo ući i u finale Kupa, te što prije osigurati drugo mjesto i prvenstvo učiniti zanimljivim do samog kraja", rekao je trener Jaklin.

U Kupu nas pak čekaju jake utakmice. Najprije igramo gradski derbi s Marjanom u prvom kolu koje je odgođeno, a onda, ako prođemo prvu stepenicu, idemo na noge najtežem mogućem protivniku, ŽNK Osijeku.



"Kvalitetno smo odradili pripreme. Djevojke su ispunile sve što smo zamislili i spremni dočekujemo nastavak prvenstva i Kup. Kvalitetna pojačanja će zaoštriti konkurenciju i vjerujem da ćemo napraviti iskorak", rekao je Jaklin pa dodao:

"Volio bih iskoristiti ovu priliku da se zahvalim našoj predsjednici Vinki i sportskom direktoru Allenu što su nam omogućili pripreme u odličnim uvjetima koje pruža hotel Panorama i što nam tijekom cijele sezone daju maksimalnu podršku", zaključio je trener.

Oznake: ŽNK Split, sezona 2017/2018, nogomet, pripreme


- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.