Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/znksplit

Marketing

Trener Jaklin izrazio zadovoljstvo nakon odrađenih priprema: "Uvjeti za rad bili su fenomenalni, a mislim da smo dosta jači nego u prvom dijelu"



Prvi dio sezone završili smo na drugom dijelu prvenstvene ljestvice s tri boda manje od aktualnih prvakinja ŽNK Osijeka. U prvih devet kola upisali smo osam pobjeda i jedan poraz, pa smo zimsku stanku odlučili iskoristiti kako bi što spremniji dočekali nastavak prvenstva.

U pauzi je većina naših igračica nastupala za Split Tommy u 1. HMNLŽ, a uz to je svaka dobila i individualni program treninga koji je trebala odraditi do službenog početka priprema.

"S pripremama smo počeli još 29. siječnja i uvodna tri tjedna odradili smo na našem stadionu, dok je dio igračica trenirao u Zagrebu. Nakon toga je bilo potrebno odraditi zajedničke treninge i odigrati nekoliko utakmica kako bismo vidjeli gdje smo", rekao je naš glavni trener Krešo Jaklin pa nastavio:

"U Splitu smo odigrali prijateljske susrete s Neretvom i Širokim Brijegom i upisali dvije pobjede (5:0, 5:1), a onda smo završni dio priprema napravili u Prelogu gdje smo bili smješteni u fenomenalnom sportskom centru u sklopu hotela Panorama", kaže Krešo.



U Panorami smo imali stvarno izuzetne uvjete za rad, a na raspolaganju su nam bili odličan teren s umjetnom travom,vrhunska polivalentna dvorana, odlično opremljena teretanu, konferencijska sala ,saunu i jacuzzi koji su nam izvrsno došli za oporavak nakon napornih treninga.

U Prelogu smo se kao i uvijek osjećali kao doma, a u tome su nam pomogli naši dragi domaćini u Panorami, Dragica i Dražen, kojima se ovim putem zahvaljujemo na gostoprimstvu. Koliko smo dobro primljeni u Prelogu i koliko nas tamo cijene pokazuje i činjenica da nas je pozdraviti došao i gradonačelnik Ljubomir Kolarek.



Prelog smo izabrali i zbog blizine suparnika s kojima smo dogovorili prijateljske utakmice. Prva pripremna utakmica bila je odigrana u Varaždinu protiv Lepoglave. Usprkos snijegu i niskim temperaturama pobijedili smo s 10:2.

Drugi susret trebali smo odigrati s Pomurjem u Lendavi, no ta je utakmica otkazana zbog lošeg stanja terena u Sloveniji. Pripreme smo zaključili gostovanjem kod prvaka Austrije St. Pöltena na fenomenalnom terenu nogometnog centra koji je ujedno i nogometni centar svih mlađih ženskih reprezentacija u Austriji. U odličnoj utakmici s 4-1 slavio je protivnik koji je pokazao zašto je redoviti sudionik Lige prvaka i višestruki prvak Austrije.



Za kraj, osvrnimo se i na transfere. U klubu je ove zime bilo dosta prometno. Napustile su nas Špela Fras, Manja Rogan, Nicole Mclure i Shanoska Young kojima ovim putem želimo sve najbolje u nastavku karijere.

U klub su se vratile Kristijana Kolgjeraj, Antonia Dulčić i Marijana Vranješ, a stigle su nam i Leonarda Balog, Francesca Mujić, Janja Čanjevac, Milica Smiljković i Natalija Kolarić.

"S obzirom na kvalitetu igračica koje su došle u klub, mislim da smo dosta jači od prvog dijela prvenstva. Naši ciljevi ostaju isti. Glavni je cilj stvoriti ekipu za iduću sezonu, a pokušati ćemo ući i u finale Kupa, te što prije osigurati drugo mjesto i prvenstvo učiniti zanimljivim do samog kraja", rekao je trener Jaklin.

U Kupu nas pak čekaju jake utakmice. Najprije igramo gradski derbi s Marjanom u prvom kolu koje je odgođeno, a onda, ako prođemo prvu stepenicu, idemo na noge najtežem mogućem protivniku, ŽNK Osijeku.



"Kvalitetno smo odradili pripreme. Djevojke su ispunile sve što smo zamislili i spremni dočekujemo nastavak prvenstva i Kup. Kvalitetna pojačanja će zaoštriti konkurenciju i vjerujem da ćemo napraviti iskorak", rekao je Jaklin pa dodao:

"Volio bih iskoristiti ovu priliku da se zahvalim našoj predsjednici Vinki i sportskom direktoru Allenu što su nam omogućili pripreme u odličnim uvjetima koje pruža hotel Panorama i što nam tijekom cijele sezone daju maksimalnu podršku", zaključio je trener.

Post je objavljen 27.02.2018. u 17:01 sati.