Ženski nogometni klub Split

< lipanj, 2018  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Lipanj 2018 (3)
Svibanj 2018 (5)
Travanj 2018 (4)
Ožujak 2018 (3)
Veljača 2018 (2)
Studeni 2017 (2)
Listopad 2017 (4)
Rujan 2017 (12)

Službeni blog ženskog nogometnog kluba Split


Linkovi
Službena Facebook stranica

21.03.2018., srijeda

U sridu s Ivom Bukač: 'Obožavam Split, tu se osjećam kao doma, a kada se sjetim svojeg dolaska u klub uvijek se nasmijem'


Iva Bukač već je četiri sezone u ŽNK Splitu, a bez nje ne možemo ni zamisliti svoju ekipu. Popularna Mini u našoj novoj seriji intervjua "U sridu" otkrila nam je kako je dobila taj nadimak, koliko se ekipa promijenila od njenog dolaska, tko je u ekipi najluđi, te na što je najviše poludjela predsjednica Vinka Fabjanac.

Za početak, kako je došlo do tvojeg dolaska u Split?

"Kada se sjetim svega oko mojeg dolaska u Split i dan danas se baš lijepo nasmijem. Sjećam se toga kao da je bilo jučer. Igrala sam za Agram i gostovali smo kod Marjana u Splitu. Igrali smo katastrofalno i izgubili tu utakmicu pa mi je zato bilo jako čudno ono što je napravila predsjednica Splita nakon utakmice. Naime, Vinka se zaletjela autom u suprotni smjer, stala kraj ograde, otvorila vrata i jednoj od članica uprave Agrama rekla: "Ovu malu ću ti na ljeto ukrast" i samo otišla svojim putem, hahaha. Na ljeto me stvarno kontaktirala. Našle smo se u Splitu i sve dogovorile u par rečenica", prisjeća se Iva.



Vrlo brzo u Splitu je dobila nadimak Mini.

"Hahaha, vjerujte mi da ovdje u Splitu ne treba puno vremena da dobijete nadimak. Kad su vidjeli moju visinu odmah su me prozvali Mini", kroz smijeh govori Iva.

U Splitu si već četiri sezone. Koliko se klub promijenio od tvojeg dolaska?

"Mogu reći da se podigla razina, kako igre, tako i same organizacije kluba. Promijenilo se dosta igračica i dva trenera, ali sigurno da uprava kluba kao i treneri Krešo i Antonio rade najbolje kako bi svi skupa napredovali i ostvarili što bolje rezultate."

Radiš u HNK Hajduku u kuhinji. Što kažu u Hajduku na to što igraš nogomet i prate li ženski nogomet zbog tebe?

"Isprva su svi bili iznenađeni što igram nogomet, ali kroz nogometne teme sam zapravo ostvarila jako dobru komunikaciju i odnos s vodećim osobama kluba i s nekima od igrača. Jednom prilikom je sportski direktor za vrijeme ručka dobacio treneru da je pronašao lijevog beka u kuhinji i riješio problem prve momčadi, hahaha. Često znaju reći da će napraviti transfer i dovesti me u njihovu žensku ekipu, ali ne dam se!", kaže Iva.



U klub je ove sezone stiglo dosta pojačanja, kakve su nove suigračice?

"Cure koje su došle pojačale su konkurenciju, a svaka koja je došla ima kvalitetu i lijepo je to da trener ima slatke brige za sve pozicije. Nadam se da je i njima ugodno u gradu Splitu i našem klubu te da će se ovdje zadržati što duže."

U nedjelju slijedi derbi protiv tvojeg bivšeg kluba Agrama. Što očekuješ od te utakmice?

"Kao i u svakoj utakmici očekujem veliko zalaganje od svih nas i naravno - pobjedu. Agram je dobra ekipa, respektiramo ih, ali dat ćemo sve od sebe da tri boda ponesemo u Split."

Kakvi su ciljevi ove sezone?

"Idemo iz utakmice u utakmicu, cilj nam je u svakoj dati svoj maksimum, a onda neće izostati ni dobar rezultat. Na treninzima radimo dobro i u svakoj utakmici se nadamo pobjedi kako u prvenstvu tako i u kupu."



Kako ti se sviđa život u Splitu?

"Jednostavno ga obožavam! Split je prelijep grad, svaki slobodan trenutak iskoristim za uživanje u suncu, moru. Osjećam se ovdje kao doma."

Nekoliko brzopoteznih pitanja:

Barcelona ili Real Madrid?


"Real Madrid, naravno."

More ili planine?

"Definitivno more."

Tko je 'najluđi' u klubu?

"Ana Dujmović, hahaha. S njom je uvijek zanimljivo."

Čime ste najviše naljutile predsjednicu?

"A čime nismo? Hahaha. Mislim da je ipak bila najviše ljuta kada nam je na par dana posudila auto svoje kćeri, a mi smo ga uspjeli pokvariti i još ga takvog ostaviti dva dana dok nije saznala, sasvim slučajno, preko barbe Krste da joj je auto pokvaren i parkiran kraj igrališta."

Oznake: ŽNK Split, nogomet, sezona 2017/2018, U sridu, Iva Bukač


- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.