Ženski nogometni klub Split

< lipanj, 2018  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Lipanj 2018 (3)
Svibanj 2018 (5)
Travanj 2018 (4)
Ožujak 2018 (3)
Veljača 2018 (2)
Studeni 2017 (2)
Listopad 2017 (4)
Rujan 2017 (12)

Službeni blog ženskog nogometnog kluba Split


Linkovi
Službena Facebook stranica

20.06.2018., srijeda

U sridu s Krešimirom Jaklinom: 'Već su dogovorena pojačanja za iduću sezonu, a cilj nam moraju biti trofeji'


Naš trener Krešimir Jaklin ima samo 32 godine, no iza sebe ima veliko iskustvo. Rođeni Zadranin igračku karijeru počeo je u NK Zadru kao vratar, no ubrzo je počeo s trenerskim poslom s kojim se bavi od svoje 21 godine kada je postao trener NŠK Sv. Mihovila s otoka Ugljana. Krešo je i trener vratarki u A i U-19 reprezentaciji. U Split je došao ove sezone i već u nekoliko mjeseci donio Kup.

"Trenirao sam vratarke u Splitu od rujna 2017. godine, a onda kada je došlo do smjene trenera prve ekipe sam na poziv sportskog direktora Allena Moharića preuzeo prvu ekipu kolo prije kraja prvog dijela sezone", kaže Krešo pa dodaje:

"Osvojili smo prvi trofej u povijesti kluba i to je sigurno velika stvar za klub i grad Split, kao i za Dalmaciju koja se polako diže, te potvrda da je samo mukotrpan i pošten rad, kakav smo mi imali, pravi put prema trofejima."

Osim što je Osijek poražen u četvrtfinalu Kupa i prvenstvene utakmice su bile puno zanimljivije nego proteklih sezona.

"Split je došao vrlo blizu Osijeku, a to su pokazale sve naše međusobne utakmice u protekloj sezoni. U prvenstvenim utakmicama su one bile sretnije i spretnije, ali u Kupu smo pokazali da ih možemo pobijediti."



Krešo je do Splita vodio muške ekipe, a objasnio je i kako mu je bilo raditi s djevojkama.

"Sviđa mi se rad s curama zato što s puno više emocija ulaze u svaki trening i utakmicu, te jako brzo upijaju nove stvari. Iskreno, puno je lakše raditi u muškom nogometu zato što je svaki igrač prošao nekakvu školu nogometa, a to kod žena nije slučaj. Većina seniorki treba učiti ono što dečki nauče u mlađim uzrastima. Naravno, tu govorimo o hrvatskom ženskom nogometu."

Split se sada posložio, a iduće sezone je plan da sve ode na još višu razinu
.

"Od drugog dijela sezone imamo moćnu ekipu. Pogodili smo s pojačanjima, a za iduću sezonu su već dogovorena neka nova imena, no ne bih još ništa govorio dok ne bude službeno. Želimo sve podići na višu razinu, a cilj nam mora biti osvajanje trofeja", kaže Krešo pa dodaje:

"Ove sezone sam jako ponosan na sve naše reprezentativke, a pogotovo na Teu Pedić i Antoniju Dulčić koje su po prvi puta pozvane u A reprezentaciju. Ono što mi se najviše sviđa u Splitu je entuzijazam svih igračica koje su trenirale i na +30 i na -19. One su najzaslužnije za osvajanje Kupa. Uz to, predsjednica Vinka i direktor Allen se cijeli daju za klub i igračice pa je i atmosfera odlična. U ekipi je dosta različitih karaktera pa je potrebno dosta kompromisa i razumijevanja, no kada je najpotrebnije, sve dišu kao jedno."

Iduće sezone tek ćemo i vidjeti pravi Krešin "potpis" na igri ekipe. Kako će to izgledati?

"Split će igrati tehnički, lijep nogomet, ali radit ćemo i na fizičkom planu. Mislim da tu zaostajemo za drugima u Europi, a u to smo se uvjerili u prijateljskoj utakmici s prvakom Austrije St. Pöltenom", kaže Krešo pa nastavlja:

"Kada sam s pomoćnim trenerom Antonijom Županom preuzeo momčad uveli smo drugačiji način rada koji je bio puno zahtjevniji nego što je do tada bio u Splitu. Podigli smo broj treninga, a svaki trening je bio detaljno isplaniran. Na početku nekim igračicama nije odgovarao novi režim, ali tako smo se pripremili za osvajanje trofeja. Pobjeda protiv Osijeka u Kupu je pokazatelj da smo na pravom putu."



Pripreme za novu sezonu uključuju i niz prijateljskih utakmica.

"S pripremama za novu sezonu trebali bi krenuti 45 dana prije početka prvenstva. Plan je da se odigra nekoliko prijateljskih utakmica s najjačim klubovima iz ovog dijela Europe kao što su St. Pölten, Olimpija, Ferencvaros, Sarajevo, Breznica i Spartak."

Za kraj smo Krešu pitali što bi poručio onima koji su skeptični prema ženskom nogometu.


"Svima onima koji su skeptični prema ženskom nogometu poručio bih da dođu i pogledaju trening ili utakmicu ženskog nogometa. Uvjeren sam da će promijeniti mišljenje isto kao i ja. Sada sam u švedskom Malmöu. Pozvala me kapetanica Hrvatske Iva Landeka da dođem vidjeti kako se radi u njenom sadašnjem klubu FC Rosengardu. Riječ je o višestrukim prvakinjama Švedske i redovitim sudionicama Lige prvaka. Mogu reći da bi se i neki nogometaši posramili kada bi vidjeli kako igraju nogometašice", rekao je Krešo pa za kraj zahvalio svima za ovu sezonu:

"Želim se zahvaliti svim svojim igračicama koje su najzaslužnije za uspjeh koji smo imali ove sezone, kao i svom stručnom stožeru i upravi kluba. Također, hvala i svim novinarima koji su nas pratili u ovoj sezoni. Puno nam to znači", zaključio je Krešo.

Oznake: ŽNK Split, Krešimir Jaklin, sezona 2017/2018, nogomet, trener


- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.