Tim je ušao u zadnju fazu priprema za Državno prvenstvo. Sve koreografije, ulasci i izlasci su dovršeni i sada se koregorafije čiste. Potom će doći vanjski stručnjaci iz različitih plesova da neke stvari dorade.
Ljetni kamp je savršen i zato ga klinceze tolko obožavaju, te zato svake godine imamo preko 60 polaznika Ljetnog kampa.
Sedam dana vrhunske zabave, igara, kupanja, treninga, plesanja, zumbe, druženja, savršene klope, smjeha. Cure u ljetnom kampu zaborave na mobitele.
Cijena je 390 EUR, a možete platiti u tri rate na treninzima ili u uredu, Trebež 25, radnim danom od 8:30 do 16:30 sati.
Još uvijek se možete prijaviti, a sve do 20.4.
pritisnite na letak da ga povećate:
- srijeda 17.4. u 15:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Varaždin), o/o ???
- četvrtak 18.4. u 7:30 hotel Internacional (Konferencija Privatna zaštita 2024), o/o Šef
- ponedjeljak 22.4. u 17:45 Palmotićeva 30 (Inicijacija i Cafrnšrajt), o/o Šef
- petak 26.4. u ???? Palmotićeva 30 (Godišnjica GNK Dinamo: Trg Petra Preradovića, Trg bana Jelačića i okolne ulice), o/o Šef
# plesni nastup S1A i Drum linea
- subota 11.5. u ???? prijevoz vlastitim automobilima (Varaždin probe za Državno prvenstvo), o/o Tinana
- nedjelja 12.5. u ???? GNK Dinamo (Varaždin, Državno prvenstvo), o/o Tinana
# nastup J1A i S1A
- srijeda 15.5. u ???? službeni ulaz Maksimirskog stadiona (30. godišnjica Zagrebakih mažoretkinja na Maksimiru, na utakmici Dinamo-Rijeka), o/o šef
# veliki nastup S1A i J1A, te Drum linea
ŠEF NAM UMRO
Zadnjih 4 dana bili su pakleni za Šefa. U petak je radio od 8:30 do 03:00 sata bez prestanka.
U subotu se ustao u 8:00 i radio do nastupa 9:30 sati, pa je odradio snimanje spota za Euroviziju, pa se ponovo vratio raditi i nakon toga otišao na dodjele medalje na Mađunarodni turnir u bočanju.
Nakon toga je imao kartanje i nakon ponoći ponovo radio do 3:00 ujutro
U nedjelju je ustao u 9:00 i radio cijeli dan, do tuluma kod susjeda, a nakon toga je od 23:00 do 3:15 radio.
U ponedjeljak je bio na poslu do 17:00, potom je radio do treninga, odradio probu sa Drum lineom i radio do 4:15 sati. Spavao je 3:45 sati i bio na poslu u 8:30.
I mrtav je.
KOLIKO LJUBIMACA IMA JUNIORSKI 1A
U juniorskom 1A imamo slijedeće ljubimce:
- 16 pasa
- 6 mačaka
- 3 ribice
- 2 vjeverice
- hrčak
- kornjača
- jež
- gušter
Vjeverice, gušter, jež??? O moj bože...
NULTA STOPA TOLERANCIJE NA NASILJE
Zagrebačke mažoretkinje imaju nultu stopu tolerancije na nasilje, bullying, mobing, pedofiliju, rasnu i drugu dirkriminaciju, te će se protiv ovih zala najoštrije boriti. Ovakvo ponašanje neće se ni u najmanjoj mjeri dozvoljavati na treninzima, nastupima i drugim aktivnostima. Treneri i ostalo osoblje Zagrebačkih mažoretkinja isto moraju prevenirati ili spriječiti, te u slučaju da isto desi hitno obavijestiti upravu, Savjet i Trenerski kolegij.
TOP-BRENDOVI ZAGREBA
Franck kava
Kraš bajadera i ostali kraševi proizvodi (Griotte, Dorina, Krašexpress…)
Vincek slastičarnice
Mlinar
Klara
Pan Pek
Ledo (sladoledi, torte idr.)
Zvijezda (majoneze, margarini, ulja i drugo)
Dukat (mlijeko, jogurti, vrhnja, sirevi idr.)
Cedevita
Ožujsko pivo
Badel 1862 (Pelinkovac idr.)
Labud (Čarli i dr.)
Chromos (Luxal i ostalo)
Pliva
Zagrebački melem
Penkala kemijske olovke (TOZ)
Jadran čarape
Končar (liftovi, tramvaji, vlakovi, generatori idr.)
Konzum
...i naravno Zagrebačke mažoretkinje!
FRIK
Frik = čudak, luđak, zaluđenik, osoba koja se bavi neuobičajenim stvarima ili vodi neprilagođen stil života, na primjer hobijem van „normalnog“ nivoa, i kojoj ta stvar može činiti čak i životnu svrhu
Zveknut, bedast = udaren, zvrkast
Glupson = glupan
Krele, krelac = kreten
Prošvical, prošvicat, skrenul = poludjet
Tukača = budaletina (ženska)
Blento = blago glupava osoba
Trotl = šeptlja, nesposobnjaković, blesan, zločesto dijete.
Šlampav = neuredan, aljkav
Šlamperaj = loše odrađen posao
Potepuh = lutalica, skitnica
Jopec = klaun
Bilmez = neogovorna osoba (niži oblik luftbrenzera)
Pacer = čovjek koji krivo radi
Norec = divljak
Noriš = divljaš
Fakin = mangup
Zagrebački fakin = zagrebački mangup, koji provodi gradske manguparije
Luftbrenzer, ništkoristi, zgubidan = propalica
„Isuse koji je to frik“ = Isuse, koji je to čudak
„On ti je frik za avione“ = On je zaluđenik za zrakoplovstvo
„Lik je totalno prošvical“ = osoba je potpuno poludjela
„Fakat je šlampav“ = baš je neuredan
„Koji si ti bilmez“ = kako si ti neodgovorna osoba
„Kaj noriš“ = što divljaš
„Baš si fakin“ = stvarno si mangup
„Trotl jedan“ = Kad se djetetu kaže trotl onda ste obično na njega ljuti, i na taj način ga se prekori. No, moguće je da se odrasloj osobi kaže: "A jesi trotl", što je najniži nivo preijekora ili uvrede, te onda znači kao "jesi konjina" ili "baš si budaletina"
PAJZLI
Pajzl je bio jednostavno uređen restoran u kome se jelo jako fino i jeftino. U pajzlima nije jela samo zagrebačka sirotinja, nego je i srednji stalež dolazio na gablece, usputnu klopicu, čak i na pokoji brži sastanak sa poluprijateljskim parnerima, tamo se odlazilo na klopu sa prijateljima, na opijanje... U pajzle se nisu izvodile cure, niti ozbiljniji poslovni partneri jer ni ambijent, ni klijantela, ali ni izbor hrane (gableci) nije bio primjeren za tako što. U pajzlima su nemalo puta bili i pijanci koji bi zaspali, a koji puta je bilo i tučnjave, iako ne često, jer pajzl je služio za hranu, a ne za opijanja, za to su bile birtijetine.
U pajzlima su najčešće bili stolovi bez stolnjaka ili sa plastičnim stolnjacima, pepeljare su bile metalne, u nekima i zabijene čavlom za stol da ih netko ne ukrade, konobarice su imale borolete, a na šankovima je obavezno bio frižider sa standardnom opremom: mesni narezak, čokoladice Braco i Seka, Samo Ti i Volim te. Šank je obavezno imao i mirogojčeke svih vrsta (Badelov Brandy, Pelinkovac, Lozovača, Cezar ili Zrinjski isl.).
Najpoznatije zagrebačke birtijetine i pajzli su bili Gumica, Sifilis, Kod lažnog svjedoka, Momo, Tomislav, K veselom pokojniku, Kod Masnog. Tri prava pajzla koji je još uvijek preživio je Tomislav u podrumu Trga kralja Tomislava 18 (zapadna strana trga uz tramvajske šine), te dva na bivšem kolodvoru Samoborčeka (ulica Božidara Adžije 4): Buffet Dobar Tek i Bistro Samoborski Kolodvor. To morate probati dok još postoji!
SA KUTIJE ŠIBICA - 2. dio
foto: Suzana Proroković i Alen Šćuric
upload pictures online
pic uploader
picture url
...kraj
|