JOŠ DVA DANA DO KONCERTA



Do mažoret bajke je ostalo još dva dana. Odmorite se i neka budemo super kao i svake godine.






KONCERT ZAGREBAČKIH MAŽORETKINJA

"Mažoretkinja Anin", će se održati
u nedjelju 17. ožujka 2024. u 19.00 sati
u Studentskom centru, Savska 25.


Koncert je promocija novih članova, te nastupi svih grupa Zagrebačkih mažoretkinja. Na koncertu su uvijek nazočni novinari, TV-reporteri i gosti, te stotine gledatelja.
Karte za koncert mogu se kupiti na svim probama i to po cijeni od 10 EUR, zaključno sa nedjeljom 17. ožujka 2024. (ili do prodaje svih karata). Cijena karte je jednaka kao i ona Zagrebačkih mališana ili sličnih organizacija, pri čemu naš sastav ima daleko nižu članarinu i ostale izdatke (oni npr. nemaju 80 stipendista koji ne plaćaju članarinu). Stoga smatramo da cijena karte koncerta ne smije biti niža od srodnih organizacija, poglavito obzirom na troškove produkcije. Jednom kupljene karte ne mogu se vraćati. Rezervacije nisu moguće.



Vrijeme prodaje karata je slijedeće:
NA SVIM TRENINZIMA ili
ured, Trebež 25 (Vrapče): ponedjeljak - petak od 9.00 do 16.30 sati


GENERALNA PROBA ZA KONCERT


Druga generalna proba, održati će se na dan koncerta u nedjelju 17. ožujka 2024. u velikoj dvorani Studentskog centra sa početkom u 9 sati (za sve sastave). Svi sudionici, svih sastava (i juniorskih i dječjih i seniorskih) moraju doći u 9 sati ispred ulaza u Savsku 25. Nakon dovršetka generalnih proba dječjeg sastava isti idu kući i vraćaju se u 17.45 sati, dok sve ostale mažoretkinje ostaju na 3. probi, tj. do samog koncerta. Mažoretkinjama koje sudjeluju u koncertu nisu potrebne ulaznice!!!!
NAPOMINJEMO kako mažoretkinje moraju uzeti dovoljno hrane i pića za cijeli dan.

Za koncert svi moraju sa sobom uzeti svoje mažoret-štapove. Nitko bez karte neće moći ući u krug Studentskog centra (zbog rigorozne kontrole), čak niti na generalnu probu (osim, naravno, mažoretkinja).

24-bajke





- nedjelja 17.3. u 9:00 Studentski centar (Mažoret bajka), o/o Šef

- nedjelja 24.3. u 12:00 Školska sportska dvorana Rakovac, Ulica 1, Karlovac (Prvi i Viši korak Središnje Hrvatske), o/o Šef

- nedjelja 7.4. u 15:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Istra), o/o Šef





DOVRŠENE SVE PRIPREME ZA BAJKU

Napravili smo sinkronizaciju, prvu generalnu probu, pripremili smo svu logistiku, pripremili smo scenu i kostimografiju, te rekvizite, napravljene su video podloge, dogovorili sve sa Studentskim centrom, prebacili bubnjeve u Studentski centar... Dakle sve je spremo.






KOLIKO NOVACA POTROŠI TIM

Zagrebačke mažoretkinje po završnim računima imaju promet od 155.230 EUR. U 2020, Covid-19 godini promet nam je ozbiljno pao i imali smo 93.122 EUR prometa, dakle pad od oko 40%. U 2020. smo istim imali gubitak od 10.806 EUR

Zagrebačke mažoretkinje ni po kojoj osnovi nisu dobile pomoć od države za Covid-19, čak ni za plaće zaposlenika.






MOTIVACIJA I ZABAVA NA TRENINGU

Trening u prvom redu mora biti zabavan, a mažoretkinje motivirane.

Trener može izdvojiti vremena za čistu zezanciju (protračati, otići na cugu, igrajti se neke zabavne igre). Ovo se mora svako toliko dešavati. No, kontraproduktivno ako se isto dešava prečesto.

Odlasci na cugu nakon treninga su i više nego dobrodošli (naravno osim ako nije vrlo kasno i ako se radi o seniorkama). Sve ostale vidove druženja izvan sastava (tulumi, proslave rođendana, zajednički ili grupni izlasci suboto, izleti...) i više su nego dobrodošli i treba ih se potaknuti jer učvrščuju zajedništvo i sam sastav!

Dječji sastav mora zabavu imati kao osnovnu metodu djelovanja. Ovo je nužno jer:
• su naviknuti učiti kroz zabavu (vrtić, kod kuće)
• im isto treba za vraćanje koncentracije (nisu u stanju koncentraciju držati svih 60 minuta)
• ih se tako motivira na rad (igranje je dio motivacije za dolazak na treninge)
• ove igre moraju biti zabavne i metodične

OBAVEZNE METODE MOTIVACIJE:
• pravilo da se slave rođendani (slavljenik počasti cjelokupni sastava) no vodi se briga da:
o si većina članova ne može priuštiti neka velika čašćenja pa neka sva budu skromna
o pokloni nisu opcija jer postaju obveza koja se financijski ne može idržati (35 djevojaka x 10 kn)
o svi imaju isti tretman, a ne da se neke djevojke izljubi, a drugima se ne pruži niti ruka
o na slavljenje rođendana možete potrošiti najviše 10 minuta treninga
• obavezno posljednji trening prije kraja 1. polugodišta (pred Novu godinu) je superzabavan
o božične CD-ovi
o ukrašena dvorana
o igranje zabavnih igara
o pjevanje
o svaka mažoretkinja i trenerica donese po neki manji poklon (zapakiran) na koje se stave brojeve i napravi tombolu (mažoretkinja izvlači broj i taj je poklon dobila) – ovo je izvrsna metoda
• motiviraju se djevojke do idu sa Zagrebačkim mažoretkinjama u Gardaland, na prvenstva (kao navijači), da dolaze na nastupe kao gledatelji
• pred duže stanke (ferja, blagdani) posebno se obraćamo djevojkama
• pred prebacivanje se mažoretkinje posebno pripremaju
• smanjuju im se šokovi nastupa na koncertima, a posebno prebacivanja i klasifikacije
• trener pokazuje svoju umješnost – to ih fascinira i motivira:
o pokazuju se teški elementi u tehniciranju sa štapom
o otpleše im se koreografija
o trener u uniformi
o predstavljanje predvodnice (objašnjenje kako je teško doći na mjesto predvodnice i koje sve privilegije ima predvodnica radi toga)






NAJ ZBOROVI ZAGREBA

Ivan Goran Kovačić
Emil Cossetto
Lira
Cantores Sancti Marci
Collegium pro musica sacra
Dječji zbor „Bajka“
Klinci s Ribnjaka
Mozartine






KVART

Kvart, firtl = gradska četvrt
Elitni kvart = sjeverni dio grada u posljemenskoj zoni (Pantovčak, Šestine, Gračani...)
Čorava ulica, čorsokak = slijepa cesta
Plac = trg, tržnica

„S kojeg si ti kvarta“ = Iz koje si ti zagrebačke četvrti
„To ti je drek od kvarta“ = Živiš u lošoj četvrti







KVARTOVSKI DUĆANI
Je je, prije nije bilo Superkonzuma, Interspara, City centra, Avenue Malla, Arena centra i drugih mega trgovina. Najveći kvartovi su imali samoposluge koje su danas manji kvartovski supermarketi, a jedine naznake shoping centara je imala NAMA.

No, zato smo u gotovo svakoj ulici imali mali kvartovski dućan. Kvartovi bi tih dućana imali bar 3-4. Bili su veličine 20-30 kvadratnih metara, za pultom je bio jedan, najviše dva prodavača, koji nakon što bi vas uslužili (oni su davali proizvode sa polica) bi to i naplatili. Dućani su imali kvartovska imena prema vlasnicima ili trgovcima, pa su se zvali „kod Marka“ ili „kod Miška“, „Sertić“ ili bi imali specifičan naziv „Mljekarstvo“, „na placu“, „kod babe“… Na tri-četiri dućana je dolazila jedna kvartovska mesnica, koja je funkcionirala po istom principu. Pekarnica nije bilo, a voćarnice su bile rijetkost (za to je postojao plac).

Prodavač je znao svakog kupca i njegove navike, svakodnevni odlazak u dućan je bio dio društvenog života i socijalnog kontakta. Većina kupaca je mogla kupovati na dug, tj. „na tekicu“ gdje je prodavač zapisivao što ste uzeli, a naplaćivao kada je došla penzija ili plaća. I tu je bilo obostrano povjerenje, on nije ništa nadopisivao, vi ste jednom mjesečno redovno plaćali. U protivnom vi bi promijenili dućan ako vas je varao ili vam prodavač više nije dao „na tekicu“ ako bi ostali dužni više od mjesec dana.

Takvi dućani su imali mala skladišta, a ispred ili iza dućana su bile naslagane gajbe sa cugom koje nitko nije dirao ili ukrao. Koji puta dućan je bio zatvoren jel bi trgovac otišao na WC, na gablec ili istovarivao robu. I nitko se nije živcirao, pričekali bi ga da obavi „posao“ ili bi si sami uzeli nešto i ostavili novac. I nitko nije radio u subotu popodne ili tijekom nedjelje. To se jednostavno znalo i tako se prilagodilo kupovine. Kruha je obično bilo, ali ne i popodne ili predvečer, a u nekim dućanima se kruh morao naručiti za idući dan da bi bili ziher da će vas čekat vaša štruca.

U dućan se išlo sa cekerom i uz unaprijed definiran spisak, točno se znalo što moraš kupit. Nije se išlo bezglavo, kao danas, pa što staviš u kolica, staviš. Ni izbor nije bio baš neki. Jedan proizvod, eventualno dva ili tri za one koji su se više koristili (prašak, sapuni, kobasice…).




SA NAGRADE ZA ZAGREBAČKOG SPORTAŠA GODINE - x

foto: Željko Bakšaj Žac
mladisportasi73721700

mladisportasi73721702

mladisportasi73721705

mladisportasi73721706
host pictures


mladisportasi73721707
private image hosting


mladisportasi73721711

mladisportasi73721712

mladisportasi73721717

(objavljeno: subota, 16.03.2024. u 01:52) komentiraj (0)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.