UNIFORME ZA KONCERT



Kako je glavna zamjerka bila da osim 1. sastava ostali sastavi imaju malo nastupa, Vijeće roditelja pozabavilo se tim problemom 2001. godine (od tada ovaj sistem ponavljamo svake godine). Stoga je Vijeće roditelja predložilo da svaka mažoretkinja ima vlastitu uniformu.

Kako uniforme izgledaju i cijena?
Na sugestiju Savjeta Zagrebačkih mažoretkinja smo napravili komplet koji dovoljno podsjeća na mažoret uniforme, a prihvatljiv je za nošenje i izvan mažoretkinja. Komplet se sastoji od faldane svjetloplave suknje i tamnoplave majice sa službenim grbom Zagrebačkih mažoretkinja. Cijena takvog kompleta (suknja, majica i otisak grba) je 155,00 kn.
Uniforme ne moraju kupiti mažoretkinje 1A juniorskog i seniorskog, te 1B seniorskog sastava, jer oni već imaju uniforme. Ovim uniformama otvara se mogućnost čestih nastupa (nekoliko puta godišnje). Istime se otvara i mogućnost masovnijih nastupa na nekim manifestacijama na kojim su do sada nastupali samo 1A i 1B sastav.

Rokovi uplate
UNIFORMA SE TREBA KUPITI tj. mažoretkinje koje je neće imati neće moći nastupati na nastupima sa svojom grupom. Plaćanje se vrši putem uplatnica (u gotovini) ili elektronički na račun,

do 22. svibnja.

Uz uplatu obavezno je naznačiti konfekcijski broj.






INDIVIDUALNA NATJECANJA MAŽORETKINJA POČETNICA

PRVI KORAK - 4 do 9 GODINA


SREDIŠNJA REGIJA - u nedjelju 6.6.2021. u 11 sati
u Dvorani OŠ "V. Nazora", Zagrebačka 12, Pisarovina

PRVI KORAK (od 4 do 9 godina) je projekt Hrvatskog mažoret saveza namijenjen početnicama. Ovo nije klasično natjecanje protiv drugih mažoretkinja, nego mažoretkinje žele osvojiti što bolji plasman, pa ovisno o bodovima mogu osvojiti medalju sa zlatnim, srebrnim ili brončanim štapom.

VIŠI KORAK
Za viši korak sve su informacije iste osim da se radi o djevojkama starim 10-25 godina.

Tko može sudjelovati
- bilo koja mažoretkinja starosti od 4 do 9 godina za Prvi korak, pri čemu mažoretkinja ima onoliko godina koliko je imala 1.1.2021. neovisno o tome je li nakon toga imala rođendan
- neovisno o tome da li se natječe u kadetskom sastavu istog ili drugog tima

Kako se natječe
- po više mažoretkinja (svaka u svom ograđenom prostoru veličine 3x3 metra) plešu istovremeno
- pleše se unaprijed zadani program trajanja 45-60 sekundi
- svaka djevojka/djevojčica mora otplesati svoj program upravo tako (što manje pogrešaka i odstupanja od snimke to bolje ocjene) i to na identičnu glazbu sa ovog spota
- video demonstraciju za Prvi korak (4-9 godina) pogledajte na:
https://www.youtube.com/watch?v=8eHBPCHw_A8

U kojoj opremi se natječu
- natjecateljice se natječu u sportskoj opremi koja mora imati tenisice, suknjicu ili tajice ili šorc, te sportsku majicu - inzistiramo da to bude tamno plava majica Zagrebačke mažoretkinje i svjetlo plava suknjica (komplet koji ste kupili za koncert) svi koji ga imaju pošto svi timovi dolaze na Prvi korak u identičnoj opremi svog tima
- svaka mažoretkinja mora imati mažoret-štap

Odličja - svaka djevojka dobiva odličje (neovisno koliko ih ima)
- svaku natjecateljicu ocjenjuje jedan licencirani sudac
- mažoretkinja koja postigne 20-30 bodova dobiva medalju sa zlatnim štapom
- mažoretkinja koja postigne 10-19 bodova dobiva medalju sa srebrnim štapom
- mažoretkinja koja postigne 1-9 bodova dobiva medalju sa brončanim štapom
- odličje neće dobiti samo mažoretkinja koja ima 0 bodova (a to znači da nije napravila ništa nego je otišla sa pozornice bez prezentacije)
- odličja se dobivaju ODMAH nakon što sve djevojčice otplešu

Sve ostalo:
- opis programa
- video linkovi za koreografiju
- Covid-19 mjere
- te što nakon prijeve
pročitajte u postu od 7.5.






- subota 15.5. u 17:00 ured (župa A.Padovanskog, Sesvete, svadba Beganović), o/o Šef





UĐBINAC KRENULA NA VOZAČKI

Trenerica našeg Juniorskog 1A sastava Monika Uđbinac je krenula na vozački. To faco... uskoro ćemo dobiti još jednu vozačicu u timu.





KOLIKO CURE S1A IMAJU DEČKI

Članice Seniorskog 1A su djevojke od 15 do 25 godina. Pa nije ni čudo da ih dobar dio ima dečke. U ovom momentu od 35 djevojaka S1A dečke imaju njih 13. Od toga u prvoj formaciji (17 mažoretkinja) cure imaju 10 dečki, dakle većina, sretan dok u drugoj formaciji od njih 18 imaju samo 3 dečka. tuzan





SIGURNOST MAŽORETKINJA

Zagrebačke mažoretkinje maksimalnu pozornost daju na sigurnost i zaštitu djece na treninzima i aktivnostima. Sigurnost naših članova ja APSOLUTNI PRIORITET!!!

Osnovna pravila su:
- trener dolazi na trening najmanje 15 minuta prije treninga
- trener mora asistentu i pomoćnoj mažoretkinji ukazati na sigurnosna pravila
- vrata dvorane su stalno zaključana, osim 10 minuta prije početka treninga do 5 minuta nakon početka treninga
- pratnji je prolaz u pretprostore, garderobe i dvorane najstrože zabranjen
- iz dvorane ne može izaći ni jedna mažoretkinja mlađa od 10 godina bez pratnje
- ako roditelji mažoretkinje mlađe od 10 godina ne dođu na vrijeme trener mora sa njom čekati roditelje
- trener ne može otići iz dvorane ako nije došao trener slijedećeg sastava sve do momenta dok ne dođe
- manje ozljede sanira trener sukladno skripti Osnove anatomije i prevencije sportskih povreda iz Trenerske škole
- za veće ozljede trener se mora osobno pozabaviti sanacijom iste u zdravstvenoj ustanovi
- trener nikada ne smije izaći iz dvorane i prepustiti trening asistentu
- trener mora konstantno voditi brigu o sigurnosti, te na isto upozoravati članove i roditelje

Za sigurnost članova imamo poseban Pravilnik koji vrlo detaljno definira sve gornje segmente, ali i postupanje u slučaju požara, nasilja (policija), ozljeda…





GRAĐEVINSKE INVESTICIJE U ZAGREBU

3,6 milijardi kn novih građevinskih radova (2,9 milijardi u 2018.)
- 2,5 milijarde za zgrade
- 1,1 milijardi za infrastrutkuru i ostale građevine

U 2018. izdano je građevinskih dozvola za 834 zgrada u kojima ima
- 3202 stanova
- površine 243.210 m2
- vrijednosti radova 4,0 milijardi kuna





MAKSIMIRSKI STADION

Maksimirski stadion je najveći zagrebački stadion, koji je službeno otvoren 5.5.1912, prije 109 godina. Preuređen je nekoliko puta. Na stadionu igra GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija.

1911. krenule su pripreme za preuređenje maksimirske livade i kukuruzišta u nogometni teren. HAŠK je 1912. prihvatio plan, da bi se 5.5.1912. odigrala i prva utakmica. Kasnije je na igralištu izgrađena tribina i atletska staza. 1946. drvene tribine su prenesene na igralište Slobode, a 1948. je dovršena izgradnja male tribine na zapadu, upravne zgrade i svlačionica, te nasipa za stajanje. Velike tribine počele su se graditi 1952. 1954. dovršena je zapadna tribina i nova atletska staza. Sjeverna tribina je izgrađena 1955, a 1961. je izgrađena i istočna tribina, ispod koje je napravljena i tribina igrališta Hitrec Kacijan. 1969. igrađena je i južna tribina. Nova rasvjeta je uvedena 1974. Tada je stadion imao 64.000 gledatelja uključujući i one na stajanju.

1997. na južnu i istočnu tribinu postavljana su sjedala. 1998. stadion se preuređuje. Srušena je sjevena tribina i na njenom mjestu je izgrađena nova, veća i komfornija tribina sa 10.965 mjesta. Tada je ovdje izgrađena i 15.000 kvadratnih metara ostakljena poslovna zgrada. 1999. dovršena je i obnovljena zapadna tribina koja sada ima dva odvojena kata sa VIP ložama između. Ukupno stadion ima predsjedničku i 8 loža, te 18 boksova. Zapadna tribina ima 12.600 sjedala i 718 mjesta u VIP ložama.

Trenutni kapacitet stadiona iznosi 35.400 mjesta. Na tribinama su 2011. postavljene nove stolice u klupskoj plavoj boji sa velikim natpisima GNK Dinamo, postavljen je novi teren sa drenažom i grijanjem trave, nove klupe za pričuvne igrače, te je sanirana bivša atletska staza (plava umjetna trava). Klub je pod južnom tribinom uredio nove svlačionice, jacuzzije, ambulantu za fizioterapeute, teretane, oružarnicu (logistiku), urede za trenere, kapelicu i prostorije za suce. U ovom kompleksu se i hotel sa 4**** za igrače i trenere koji ima 46 kreveta, zone relaksacije, playstation igraonicu, biljar salu, bar i učionicu. Stadion je investirao i u klupsku upravnu zgradu u kojoj se nalazi i nova glavna loža predsjednika kluba, te trofejna plava dvorana. Do nje na sjever napravio je kompleks zone za press konferencije, te urede UEFA-a (6 ureda).

Kompleks stadiona ima i 10 nogometnih igrališta za treninge i utakmice mlađih momčadi (četiri od tih terena imaju tribine, a neki i umjetnu travu), restoran za igrače, prostor internata i nogometne škole (gdje polaznici internata imaju i učionice za srednjoškolsku nastavu), kompleks skladišnih prostora, te pod sjevernom tribinom ogroman kompleks sa stotinama ureda i prodavaonica koji je ostao neuređen već 20 godina.






ŽICANJE

Žicat = molit uslugu, novac ili robu (posebno sendviče, cugu, kaugume isl.)
Bezec = zatražiti griz sendviča, pizze ili nekog drugog brzog jela ili pića
Bogec = siromah
Bokci = siromasi
Bogečija = sirotinja
Bogec bistički = veliki siromah
Prositi = moliti
Vrnul, vrnut = vratio, vratiti

"Sorry, kaj te žicam, ali fakat mi treba lova" = oprosti što te molim posudbu, ali stvarno mi treba novac
"Stari daj bezec" = prijatelju pokloni mi griz sendviča
„Bemti on je fakat bogec bistrički“ = Bože moj, on je stvarno velika sirotinja
„Prosim te daj mi posudi lovu, bum ti vrnul za keden“ = molim te daj mi posudi novac, vratit ću ti za tjedan dana






CIBOSI

To kaj je Cibona bila, to ni bil ni jedan zagrebački klub. Išlo se na tekme, Dom sportova, a od 1987. Košarkaški centar Dražena Petrovića je bil uvijek prepun. Tražila se karta više.

Zakaj? Pa Cibona je razvaljivala. Cibona je nebrojeno puta osvojila Prvenstvo i kup bivše i ove države. No, osvojila je ona i ABA ligu 2013, Kup Radivoja Koraća 1972, Kup pobjednika kupova 1982. i 1987, te dva najveća trofeja koje neki klub može osvojiti, bila je pobjednik kupa prvaka 1985. i 1986. Joj kaj smo bili ponosni. Braća Petrović, Knego, Nakić, Čutura, Arapović, Anzulović… i legendarni trener Mirko Novosel

I svi smo urlali: Eja, eja Cibosi!





KLASIFIKACIJE S1A - 4. dio

































...kraj!

(objavljeno: utorak, 11.05.2021. u 12:25) komentiraj (0)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.