U Posedarju smo, nas 44 u Ljetnom kampu. Vrijeme je zakon i odlično nam je.
Intenzivni treninzi 1A sastava - Maksimirski stadion:
Utorak, 23.6.
J1A, od 18:00-20:00 sati
Srijeda, 24.6
J1A, od 17:30-20:30 sati
S1A, od 19:30-22:30 sati
Četvrtak, 25.6
J1A, od 18:00-21:00 sati
Petak, 26.6
J1A, od 17:30-20:30 sati
S1A, od 19:30-22:30 sati
Subota, 27.6.
J1A, od 8:30-11:30 sati
Nedjelja, 28.6
J1A, od 9:00-12:00 sati
S1A, od 19:30-22:30 sati
Ponedjeljak, 29.6.
S1A, od 19:30-22:30 sati
Utorak, 30.6.
S1A, od 19:30-22:30 sati
Srijeda, 1.7.
S1A, od 19:30-22:30 sati
Četvrtak, 2.7.
S1A, od 19:30-22:30 sati
Petak, 3.7.
S1A, od 19:30-22:30 sati
Postoji mogućnost promjene rasporeda nastupa, o ćemu ćemo Vas blagovremeno izvjestiti.
> nedjelja 28.6. u 10:00 Jarun (Večernjakova biciklijada), o/o Šef
# plesni nastup S1A
> subota 4.7. u ???? Fontane (Nogometni turnir), o/o Šef
> 28-30.8. Bela Crkva, Srbija (Karneval cvijeća), o/o Šef
# plesni nastup S1A i Drum linea
> subota 5.9. Glina (Prvenstvo Republike Hrvatske u mažoret plesu), o/o Viki
# plesni nastup S1A i J1A
> 18-19.9. Šabac, Srbija (Šabački karneval), o/o Šef
# plesni nastup S1A i Drum linea
TRAČ-KORNER
Našoj mažoretkinji 1.formacija S1A, trenerici i tajnici Ureda Larisi Pintar* Leris danas je poplavio stan jer je pukla cijev susjeda iznad. Šteta nije pretjerano velika iako će trebati sanaciju dva zida i plafona.
FUN FACTS O TIMU
Ljetni kamp
Ljetne kampove radimo svake godine:
- do sada smo imali 7 ljetnih kampova (prvi 2014.)
- prije smo odlazili u Crivenicu, no zadnji 5 godina smo u Posedarju
- 308 mažoretkinja je do sada bilo u Ljetnom kampu
Svake godine u ljetnom kampu potrošimo 314 kg hrane:
- 70 kg mesa
- 35 kg priloga
- 30 kg kruha
- 20 kg salate
- 15 kg deserta
- 15 kg voća
- 10 kg kompota
- 14 kg mussla i žitarica
- 100 bureka
- 60 pizza
- 60 jogurta
- 1 kg kave
- 50 litara različitih pića
- 350 listova papira
- 1200 novčanica "mažoret kuna"
- sa sobom donesemo oko 30 kubičinih metara opreme
KAKO RADE ZAGREBAČKE MAŽORETKINJE
Kako radimo u Ljetnom kampu
Ljetni kamp se priprema više mjeseci, a intenzivno bar 30 dana. Ogromna je količina logistike koju moramo nabaviti i pripremiti za put. Priprema teće na slijedeći način:
1. Studeni - promocija Ljetnog kmapa preko flejera, interneta i video prezentacije
2. Prosinac - prve rate
3. Siječanj - dogovor sa smještajem i prijevoznim poduzećem potpisivanje ugovora
4. Ožujak - drugi krug promocije
5. Svibanj - dogovor oko hrane, pribavljanje majici, sponzorirana oprema, tiskara
6. Lipanj - kupovina sve logistike, definiranje svih ugovornih obveza, osiguranje
7. 10 dana prije puta - manual i hodogram
8. 7 dana prije puta - prikupljanje sve logistike, selektiranje, pakiranje, bilteni
9. 3 dana prije puta - slaganje sve logistike u garažu, definiranje svih spiskova, svi dokumenti za put
10. Dan puta - slaganje autobusa, provjera, spiskovi djevojaka, treneri...
U Ljetnom kampu svaki dan imamo
8:30 ustajanje
9:00 doručak
9:45 trening
13:30 ručak
14:15 plaža + nagradne igre
17:15 trening
19:30 večera
20:15 zumba
21:00 grupna igra
22:30 zagrebačka špreha (natjecanje sa starim zagrebačkim riječima + pitanja o timu)
23:00 ponoćni film
Grupne igre po danima su:
1. WELCOME PARTY (klađenje na umješnost trenera)
2. RETRO GAMES (stare igre poput gumi-gumija, školice, ledene babe...)
3. POTRAGA ZA BLAGOM (maskirani likovi i zadaci za koje treba malo razmisliti i razbježati se okolo)
4. GRANIČAR
5. KARAOKE + DISKO VEĆER
6. IGRE BEZ GRANICA
7. LUDA OLIMPIJADA (prezabavne igre i poligoni) + GOODBY PARTY
Hrana u Ljetnom kampu je presavršena i donosimo je iz restorana koji nam ju sprema baš prema našim željama, a poznat je po domaćoj kuhinji.
O ZAGREBU
Francuski paviljon
Izložbeni paviljon Republike Francuske izgrađen je 1936/1937. godine na lokaciji u Savskoj cesti 25, u Zagrebu, u sklopu sajamske priredbe Zagrebački zbor, prema projektu francuskih arhitekata Roberta Camelota i Jacquesa & Paula Herbéa te građevinskog inženjera Bernarda Lafaillea, projektanta konstrukcije. Francuski paviljon predstavlja jedinstvenu inženjersku inovaciju na kojoj je prvi puta primijenjena tankostijena vitoperna konstrukcija za nosivu strukturu u visokogradnji pa time govorimo o građevini iznimne kulturnopovijesne i tehničkotehnološke vrijednosti, koja prelazi okvire lokalnog značenja. Francuski paviljon je zaštičeno kulturno dobro. Paviljon je bio u vrlo lošem stanju, no prije dvije godine potpuno je obnovljen.
PURGERSKE RIJEČI
Plac
Plac = tržnica
Kumica = prodavačica na placu
Šdand = stol na tržnici
Zvagati = izmjeriti težinu
Šknicl = platnena vrećica za povrće ili voće bez ručki
Mjerica = plastična posuda u kojoj se prodaje voće (obično jagode) ili gljive i teži 250 ili 500 grama
Grincajg = mrkva, celer, peršin
Pušlec = buketić
VRATIMO DUH ZAGREB
Pizzeria Antonio, Purger...
Zagreb je prije imao legendarne pizzarije. U njih smo išli vrlo rijetko, jednom, dva, najviše tri puta godišnje i odlazak u pizzerije je bio istinski doživljaj, zbog kojeg se nije spavalo noć prije od uzbuđenja. Pizzerija je bilo malo, ne kao danas nekoliko u svakom kvartu.
Purger na Trešnjevci u Ozaljskoj ulici bila je prva pizzeria, legandarno mjesto gdje smo gubili pizza-nevinost. Odličan ambijent. Purger i danas radi no osim identičnog ambijenta nema veze sa onom pizzom iz osamdesetih. Blijeda je to slika, ma ni to
Antonio je bio vrhunska pizzeria u Ilici. Kultno mjesto bila je Dvojka na početku Nove Vesi na kućnom broju 2 u podrumu. Tu nikada nije bilo mjesta, a na stepenicama se čekao slobodan stol, red se znao protegnuti sve do Kaptola. Početkom devedesetih legendarne pizzerije su bile Diogeneš (na Dolcu) i Kamenita Vrata (prvi ulaz do Kamenitih vrata). Jedna bolja od drugih. Nema toga danas... sad se naručuju kvartovske pizze koje se najčešće jedu doma. Šteta.
sa Prvog koraka 1. dio
Fotke Martina Šćuric** Tinana
Dan prije karantene radi Covida-19 imali smo Prvi korak u Kotoribi na kojem je bio i velik broj naših početnica
kraj!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"
Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!
|