OD DANAS POČINJU TRENINZI PO USTALJENOM RASPOREDU


Od danas počinju treninzi prema uobičajnom rasporedu (kao i prije praznika).

Od danas blog počinje normalnim tempom, tri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda i petak), naravno ako bude minimalno 10 komentara po svakom postu.



FOTKE - sa ZADNJIH TRENINGA U PROŠLOM POLUGODIŠTU











































U ovoj rubrici pišemo o bivšim Zagrebačkim mažoretkinjama koje su danas vrlo uspješne žene

TANJA (VINCELJ) ŠVAGELJ

učiteljica

Tanja je ročena 11. travnja 1979. u Zagrebu. Osnovnu školu je završila u Gajnicama, a potom je maturirala u Školi za medicinske sestre u Vrapču. Diplomirala je na Učiteljskoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Završila je 6. stupanja njemačkog jezika. Od 2000. do 2008. radila je kao medicinska sestra u Jedinici intenzivnog liječenja na Klinici za tumore, a nakon diplome Učiteljskog fakulteta počinje raditi u dječjem vrtiću „Sunčana“ kao odgajateljica. 2010. prelazi u novo izgrađeni vrtić „En ten tini“ u Novom Jelkovcu gdje radi i danas. 2009. se udala za Tomislava Švagelja, a imaju dvije kćerkice, Klaru (2011.) i Martu (2014.).

Zagrebačke mažoretkinje upisala je 1995. 1997. je ušla u seniorski 1. a, a diuće godine u 1. formaciju. Osvojila je titulu Prvakinje Hrvatske 1998. u Makarskoj, te 1. mjesto na turniru „Hrvatska golubica“ (Osijek-Vukovar). Iz tima je otišla 1999. Aktivno se bavila step aerobikom i pilatesom.

Najdraži nastup u Zagrebačkim mažoretkinjama: Turneje po Jadranu, njih se uvijek rado sjetim

Najljepši događaj u Zagrebačkim mažoretkinjama: Teško je izdvojiti jedan najljepši događaj, sve vezano za taj period dok sam plesala je lijepo i posebno, prepuno emocija, želja za napretkom i uspjehom, prepuno upoznavanja novih ljudi, mjesta…

Najatraktivnije putovanje sa Zagrebačkim mažoretkinjama: Na Svjetsko nogometno prvenstvo u Vittel, Francuska (7. i 8.6.1998), te prekrasna velika Henkel turneja po Jadranu, od Crikvenice do Cavtata (18-23.8.1998.)

Interesantan događaj ili anegdota u Zagrebačkim mažoretkinjama: Na povratku sa nastupa u Trakoščanu na Alenovom autu otvorio se na krovu Thule i po autoputu su odvijorile naše uniofrme i jakne koje su bile spremljene u Thule. Smještne su bile i koze koje su nam po dolasku u Eko selo pojele kruh koji smo usput kupili. A u istom tom Eko selu, jednu večer mi je ispala leća iz oka, i naravno da je pukla na podu, ali su cure skupile novac da kupim novu (jer su u tadašnje doba bile jakoooo skupe), a Alen me odveo sa Martinom i Kristinom u Saloon da to lakše prebrodim J

Kako su mažoretkinje utjecale na njen budući život: Zahvalna sam Gogi i Alenu što su mi bile velika podrška jer mi je u tom periodu umro otac, a timom je svu tu tugu i prazninu bilo lakše podnijeti! Naučile su me timskom radu, odgovornosti, točnosti, trudu, sklopila sam divna prijateljstva, pokumila se sa prijateljicom iz tima Ljubicom, i sa još nekim divnim djevojkama ostala sam u kontaktu nakon izlaska iz tima.

I dalje sa Zagrebačkim mažoretkinjama:
- priča o lećama je jedna od glavnih u timu
- Tanja i dalje prati Zagrebačke mažoretkinje

Poruka Zagrebačkim mažoretkinjama:
Budite uporne, vrijedne, svaki trud se isplati. Nekada je teško kombinirati treninge i školu i sve ostale obveze, ali to od vas čini uspješne mlade ljude, koji se znaju boriti za ono što vole i što im se sviđa. Zato osmjeh na lice i dalje da možete uveseljavati one koji vas dođu vidjeti













KOLIKO HUMANITARNIH NASTUPA SMO ODRADILI

Od prosinca 1993. do srpnja 2016. odradili smo 285 humanitarnih nastupa. To znači da je 7,2% naših nastupa za humanitarne organizacije. Naš prvi humanitarni nastup bio je podjela poklona djeci palih hrvatskih vojnika na Božićnom sajmu Zagrebačkog velesajma, 22.12.1993.




Naglašavam da nisam ni nutricionista, ni liječnik, potpuni sam laik. Samo sam pročitao brdo knjiga o zdravijem načinu života, razmislio o tome što sam pročitao, probao sam mnogo toga od onog što sam pročitao i eto našao recept koji je uspio. No, ovo su samo moja opažanja i moje iskustvo i ni na koji način nisu vam popovanje, naputak ili recept za mršavljenje ili zdravstvene probleme. Ovdje samo prenosim u knjigama objavljene stavove pojedinih doktora i nutricionista, koji nisu moji stavovi, ali su se meni pokazali uspješnima. Za ozbiljne savjete morate se obratiti nutricionistu, liječniku ili specijalistu za dijete.

VIŠE POVRĆA

Ni previše povrća nije dobro, no povrće je svakako bitno bolje nego meso ili tjestenina. Napravite salatu uz dodatak mesa, bez ulja (samo sa accetom balsamicom, mineralnom vodom kao zamjenom za ulje, soli, vlascem i/ili bosiljkom, sitno narezanim lukom i češnjakom, paprom, curriem i još ponekim začinom) i neka vam ona bude ukusan obrok. Jedite što više krastavaca (pa i kiselih) jer su vrlo nisko kalorični, a zdravi.

Koje povrće izbjegavati
Izbjegavajte sve vrste kukuruza (posebno kukuruz šećerac), grašak, slanutak, bob, rižu. Maksimalno izbjegavajte krumpir koji je vrlo štetan za vas u bilo kojem obliku, a posebno pečen u pečnici ili kao pomfri.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 16.01.2017. u 08:42) komentiraj (11)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.