KLASIFIKACIJE PROŠLE JAKO DOBRO


Klasifikacije su prošle izuzetno dobro. U svim sastavima imamo čak 5 mažoretkinja sa ocjenom 5,0:

Martina Šćuric, Juniorski 1A
Nikolina Tomčić, Juniorski 1A
Anamarija Stambolija, Kadetski 1A
Larisa Pintar, Seniorski 2
Martina Blažević, Juniorski 3. večernji

Najbolja u Seniorskom 1A je Monika Uđbinac, sa ocjenom 4,88.

Na klasifikacijama se ne ocjenjuju predvodnice K1A i J1A, te predvodnica, zamjenica predvodnice i razvodnice S1A.



NASTUPI

- nedjelja 28.2. u 13:00 h, službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Split), o/o Ros



FOTKE - sa međunarodnog turnira u mačevanju "Mažuranić"

Fotke Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja



















U travnju 1997. smo nastupali u Krapinskim toplicama, Petrinji i u Sv.Križu Začretju, snimali smo emisiju "Povisilica" HTV-a, radili smo veliku promociju HENKEL-a u hotelu Sheraton*****, plesali na Strossmayearovom trgu i Glavnom kolodvor i na finalu vatorpolo playoffa između Mladosti i Jadran Splita.

12.4. Rođendanska proslava "Predsjednika Republike Peščenice"
U to vrijeme vrlo popularna emisija je bila "Noćna mora" Željka Malnara, parodija na kontakt emisije koja je imala ekstremno visoku gledanost. Željko Malnar se u njoj predstavljao kao predsjednik Republike Pešćenice, imao niz anti-likova koji su bili njegovi ministri, a rezidencija mu je bila "Kod Hampija". Upravo tamo desila se i rođendanska proslava na kojoj su Zagrebačke mažoretkinje na jedan dan bile "počasna garda Predsjednika Republike Peščenica". Među brojnim uglednicima koji su uveličali rođendan bio je i Stipe Mesić, koji je kasnije postao Predsjednik Republike Hrvatske.

1. svibnja već smo tradicionalno plesali na proslavi Dana rada u Maksimiru, 4.5. na Europskom karting prvenstvu na Kartodromu u Španskom, istog dana bili smo na danu Sv.Florijana u Kučama.

8.5. Premijera hrvatske turneje American cirkusa
Najveći cirkus u Europi "American" sa šatorom za čak 5.000 gledatelja i tri arene svoju hrvatsku turneju započeo je nastupima u Zagrebu. Na premijernoj večeri na samom otvaranju plesale su i Zagrebačke mažoretkinje. Šest dana kasnije 14.5. imali smo i druženje sa artistima cirkusa, cure su jahale slonove, dresirane konje bez sedla i uzda, timarile životinje, učili cirkuske vještine, a artisti su učili vrtiti štap. Vrhunac je bio kad je Alen, na svoj zahtjev, ušao u kavez za dresuru tigrova gdje je sa pravim sibirskim tigrom izveo mali šou, natjeravši ga na zadnje noge, na režanje, moljenje i niz drugih trikova. Kod izlaska iz kaveza rekao je "ma to je pitoma mačkica", a glavni dreser cirkusa mu je na to odgovorio "baš jučer je najveći dreser sadašnjice raskomadan i ubijen od vlastitog tigra". No, i bez obzira na to što mu je knedla zapela u grlu rekao je da bi on to ponovio u bilo kom momentu. Oduševljeni našim uniformama management cirkusa naručio je od nas komplet uniformi za biljatere i nosače rekvizita (nekih 50 komada), te dva para jahačih čizama za vlasnika i glavnog dresera. Bila nam je to ne samo drugačija, nego i najveća isporuka uniformi do sada.


10.5. smo plesali na majčinom danu na Zrinjecu, 13.5. na festivalu kolača na Trgu bana Jelačića, 18. i 24.5. smo plesali za vojnike na pripremama "Pobjedničkog bedema" u Vojarni Croatia, 25.5. na promociji Kodaka, te 29.5. na finalu nogometnog kupa RH.

30.5. Pobjednički bedem
1995. smo predvodili vojnu paradu, pa smo pozvani i 1997. predvoditi vojnu paradu pod nazivom "Pobjednički bedem". Bio je to fascinantan mimohod na Jarunu. Nakon mimohoda plesali smo na Jarunu i na HTV-ovoj emisiji "Lijepom našom" uz Dražena Žanka.

6-8.6. 1. Državno prenstvo mažoretkinja Republike Hrvatske, Pakoštane
Bilo je to prvo Državno prvenstvo. Malo smo toga znali, puno improvizirali. Staza za defile je imala 200 metara, na dijelu je bila samo 4,5 metra široka, plesale su se dvije koreografije (obvezna na propisanu muziku sa propisanim elementima i slobodna), plesalo se u četvrtfinalu, polufinalu i finalu. Bilo je ukupno nekih 25 sudaca (po jedan trener svakog tima + suci HMS-a). No, bio je to ogroman događaj. Tada smo prvi puta plesali sa metalnim štapovima koje smo za tu priliku napravili i ostavili bez daha sve ostale, posebno što smo jedini bacali štapove. Na kraju smo osvojili prvu titulu Prvakinja Hrvatske, a juniorke su bile 2. (Kaštela je bila 1.).








6.6. smo nastupali u dvorcu Bežanec. 12.6. smo plesali na Trgu bana Jelačića, 13.6. smo bili na emisiji "Dobro jutro" HTV-a.

14.6. Snimanje spota Wisser Riese
Suradnja sa Hekelom je rezultirala snimanjem spota za Wisser Riese na Tomislavovom trgu. Bilo je to prvi puta da smo snimali spost u mega-produkciji koja je koštala enormno puno. Brdo tehničara, kamera, kranova, statista, vozila... Daleko drugačiji nivo nego kako se tada snimalo kod nas, sa jednom kamerom, 2-3 tehničara i redateljem. Snimali smo pola dana, a nakon toga smo odjurili na proslavu Dana grada Novske na poziv tadašnjeg ministra kulture. Nakon toga nastupa još smo odradili i nastup u Požegi na smotri orkestara DVD-a. Bio je to opako naporan dan.

20.6. smo bili na godišnjici 2. gardijske brigade u Petrinji, te nakon toga na smotri mažoretkinja u Požegi. Dva dana kasnije smo u Zoološkom vrtu nastupali na "Bedemu ljubavi", te na 1. emisiji velikog showa "Hvali more, drš' se kraja". 26.6. smo plesali na finalu showa "Povisilica" HTV-a. 27.6. smo započeli turneju Weisser Riesea u Osijeku, dan kasnije smo na Klaki plesali na projektu "Volim Dubravu", te na promociji Weisser Riesea na Jarunu. Ovaj naporan mjesec smo završili još jednim nastupom za "Volim Dubravu" 29.6.









Iz skipte "Neplesne djelatnosti mažoretkinje" (Alen Šćuric, Trenerska škola 2015.)

2.1.4. ATRAKTIVAN IZGLED
Nemojmo se zavaravati, danas u svim ceremonijalima, protokolima, welcomeu i hostesiranju izgled jest presudan. Mažoretkinjama su konkurencija prvenstveno manekenke, modeli i profesionalne hostese (u daljem tekstu: manekenke). Uz to mažoretkinje su u svojim uniformama ipak više zatvorene nego manekenke u svojim mini-suknjama ili pripijenim izazovnim haljinama, a i pete čizama mažoretkinja su 5-6 centimetara dok manekenke imaju štikle sa petama 10-15 cm što ih čini višima i noge daleko ljepšeg oblika. Puštena kosa manekenki za razliku od mažoretkinja koje imaju kosu pod kapama također je velika prednost manekenki. U tom kontekstu mažoret sastav se ne bi smio dozvoliti pretile ili vrlo neatraktivne djevojke u svojoj svakodnevnoj djelatnosti, a posebno u ceremonijalnim i protokolarnim djelatnostima. I ovdje se ne radi o diskriminaciji, nego o konkurentnosti i reprezentativnosti. Mažoretkinje su reprezentant grada. Konačno nisu mažoretkinje jedine kojima je izgled bitna odrednica, to su i manekenke, hostese, modeli, balerine, stjuardese, profesionalne plesačice…

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: srijeda, 24.02.2016. u 01:02) komentiraj (17)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.