RASPORED VOŽNJI NA TRENINGE






NASTUPI

- subora 19.12. u 13:00 služeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Inter), o/o ???

- nedjelja 20.12. u 11:00 HVU (Božićni koncert za djelatnike HVU-a), o/o Šef
# plesni nastup S1A, J1A i K1A

- nedjelja 20.12. u 16:00 HVU (Božićni koncert za članove), o/o Šef
# plesni nastup svih sastava osim 3. početnih



FOTKE - sa sastanaka na Karibima 2.dio

Naša preslatka kućica na planini






Sa pogledom na more


Još jedna plaža u Sv.Anni, na samom jugu otoka




I oceanska strana iste plaže






Ogromna oceanska školjka pripremljena u obliku filea


Jedan od intervjua koji smo imali na otočkim radio stanicama



La Lorrain, svi koji su bili na Mratiniku sječaju se ovih valova


I crnog pjeska


Destilerija Ruma De Paz


Fikus, malo veći od ovih naših uredskih


St.Pierre


Karipska večera na obali






Šef, naravno, nije želio izbječi probu svog benda Kolibri, kojeg je još prošli puta postao član








...nastavak u idućem postu




U ovoj rubrici pišemo o bivšim Zagrebačkim mažoretkinjama koje su danas vrlo uspješne žene

PETRA SOVULJ PERO (zamjenica predvodnice 1999-2004)

Voditeljica posade na Kraljevskom avionu

Petra je rođena 1981. godine u Samoboru. U Samoboru je završila i osnovnu i Srednju ekonomsku školu, a potom je studirala Višu ekonomsku školu u Zaboku. Od 2002. godine je bila trenerica u Zagrebačkim mažoretkinjama, a potom je 2004. počela raditi u upravi kao financijska referentica. Sama kaže da je to bilo odlično razdoblje. Ljubav za letenjem odveo ju je na školovanje za zrakoplovnu posadu, te se 2006. godine zapošljava kao stjuardesa u Dubrovnik Airlinesu, pa u Croatia Airlinesu. 2012. odlučila je otići iz Hrvatske, radi napretka u karijeri.

Plesati je u Zagrebačkim mažoretkinjama počela sa napunih 14 godina kada ju je Alen nagovorio da sudjeluje u tadašnjoj emisiji HTV-a "Zlatna ribica" . Emisija je bila koncipirana na način da djevojka koja nikada nije bila mažoretkinja to pokuša biti na par sati. I u tih par sati Pero se oduševila Zagrebačkim mažoretkinjama i ostala u timu 10 godina. Tadašnja mažoretkinja Matea Novosel (danas poznata kao dizajnerica naših uniformi), otkrila joj je prečice od Samobora do dvorane i kako usuglasiti obveze i putovanja do Zagreba, a imala je i sreće da je imala stvarno fer i susretljive profesore koji su joj omogućili ogromnu izvanškolsku aktivnost. Prvi nastup sa S1A joj je bio nošenje ploče sa natpisom Zagrebačke mažoretkinje na Venecijanskom karnevalu. Iz tog vremena pamti nastupe u HNK, nogometne utakmice i nastupe na televiziji. No, ipak ističe prvenstva i turneje koji su uvijek bili prepuni zabave, ali istovremeno i nešto gdje se gradi prijateljstvo i gdje učiš poštivati druge. 1999. je bila proglašena za MISS mažoretkinja Europe. Te godine je postala i zamjenica predvodnice, što je bila do 2004. godine. Kao mažoretkinja je glumila i u Matanićevom filmu “Blagajnica hoće ići na more”. Tijekom plesanja je osvojila velik broj županijskih, regionalnih, državnih i Europskih prvenstava. Kao trenerica trenirala je dječje sastava, te kasnije niz drugih sastava uključujući i Seniorski 1B, a trenirala je i Svetojanske mažoretkinje iz Jastrebarskog. Sjeća se svoje predivne generacija među kojima Brundo, Tina Kiki Krajna (sa kojom je i danas najbolja prijateljica), Martina Ferić, Nataša, Sanja, Kornelija, Rašpica, Natalija Ostrun, Nikolina Cvitanović, Ivana Čorić… U timu je i dobila nadimak Pero, koje nosi i danas.

Živi na relaciji Hrvatska (mjesec dana) - Saudijska Arabija (tri mjeseca). Dok je u Hrvatskoj pomaže mamim Branki voditi trgovinu sa specifičnim lokalnim delicijama Samobora i okolice "Trešnja Okićka" na Trgu u Samoboru. Dok je u Saudijskoj Arabiji voditeljica je kabine na VIP avionu Kraljevske flote Saudijske Arabije, sa kojim je proputovala cijeli svijet. O njenoj sadašnjoj karijeri više iz intervjua koji je dala za "24 sata":

Samoborku Peru Sovulj životni let je odveo u Riyad, gdje radi posao iz snova sa kojim je obišla gotovo cijeli svijet i koji ne bi mijenjala. „Ponekad se probudim i ne znam gdje se nalazim, u kojem gradu“. Njeni gosti u avionu su članovi kraljevske obitelji. Na prvu ruku zvuči luksuzno, ali Petra ističe kako je ovaj posao kao i svaki drugi. „U jednom trenu sjedim na kavi, već za dva sata mogu biti na putu za London ili Paris. Srećom pa su svi moji prijatelji ovdje već navikli na to“.

Često se šali kako joj je život u uniformi bio predodređen. Prije nego je odjenula uniformu stjuardese, deset je godina plesala u Zagrebačkim mažoretkinjama. „Zbog toga me danas nije strah izazova ni novih situacija, to volim raditi i biti dio tima“.

"Jako mnogo putujem. Zanimljivo je kako nikad ne znaš gdje će ti biti slijedeća destinacija niti koliko ćeš se tamo zadržati. Jedan od prvih letova mi je bio za New York, gdje sam ostala gotovo mjesec dana. To je bilo sjajno. Kad sam na putu, trudim se iskoristiti svaki trenutak za razgledavanje i uživanje u lokalnoj hrani". Oduševio ju je Singapur, jedno od dražih mjesta joj je Jordan, za Maldive kaže da je raj na zemlji, a Los Angeles je grad u kojem bi mogla živjeti. „Mnogo je zanimljivih anegdota na letovima koje, naravno, ne smijem ovako javno odati, no jako je važno znati čitat goste i zapamtiti njihove navike. Radim kao voditeljica kabine s kolegicama koje dolaze iz Australije, Brazila, Francuske, Irske, Poljske… Važno je biti profesionalan i međusobno se poštovati jer je posao vrlo stresan“. Petra živi u dijelu Riyada za strance, u vili, gdje može živjeti bez ograničenja.



Osobne karakteristike: odana poslu, optimistična, maksimalno profesionalna

Voli: putovanja, tenis, kuhanje, filmove i serije, odlične shopinge u Americi, mjuzikle na Broadwayu, romantične šetnje po Parizu

Najdraža muzika: strani pop i rock, Toni Cetinski i Toše Proeski

Najdraži film: veliki fan romantičnih komedija, filmova Woddy Alena i serije Homeland i Scandal

Najdraže jelo: obožava izlaske u restorane, francusku kuhinju

Hobi: učenje francuskog

I dalje sa Zagrebačkim mažoretkinjama:
- iako živi vrlo daleko u stalnom smo kontaktu
- ako je u Zagrebu svakako dolazi na aktivnosti Zagrebačkih mažoretkinja
- Loža predvodnica planira aktivnosti prema Perinim dolascima u Hrvatsku, tako da redovno sudjeluje na njima
- bila je voditeljica VIP-a na Europskom prvenstvu mažoretkinja u Zagrebu

Poruka Zagrebačkim mažoretkinjama:
Maksimalno se moraš truditi i voljeti ono što radiš.

Pero kao mažoretkinja






Prvi odlazak Zagrebačkih mažoretkinja na Karibe


Karijera u Croatia Airlinesu


Na današnjem poslu u VIP kraljevskom avionu




Pero je proputovala svijet












------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 14.12.2015. u 00:04) komentiraj (12)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.