REJTING SENIORSKOG 1A ZA 2015/16

Trenerica, predvodnice i Šef su izračunali rejting S1A za idućih pola godine:





NASTUPI

- srijeda 25.11. u ??? ured (doček Dinama iz Engleske), o/o ???

- subota 28.11. u 9:00 Dom sportova (Jastreb open, dodjela medalja), o/o ???

- subota 28.11. u 10:30 Dom sportova (Jastreb open, otvaranje), o/o ???

- subota 28.11. u 15:00 Dom sportova (Jastreb open, dodjela medalja), o/o ???

- nedjelja 29.11. u 15:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Lokomotiva), o/o ???



FOTKE sa gostovanja u B.Crkvi - 2. dio

Delegacija Zagrebačkih mažoretkinja prošlog je vikenda bila u Beloj Crkvi, na godišnjici dragih prijateljica. U nedjelju nam se pridružio i Florian Virgili, predsjednik Francuske mažoret asocijacije








A ovako izgleda osoba koja pokušava jesti ljutu papriku poput Šefa.


















Pa da vidimo kako su počeci izgledali iz perspektive naših mažoretkinja, koje su vodile DNEVNIK

8.12.1993. Zagrebfest
Naš prvi nastup. Predvodnica je Andreja Štignedec, zamjenica Suzana. Svi su nas gledali kao da smo s Marsa pali. A mi smo svi zajedno uspjeli dogotoviti tek sedam uniformi, pa nas je i bilo na Zagrebfestu samo sedam. A, naravno, odmah se desila i prva greška. Mi smo otišle na šank u Lisinskom i Alen nas je tamo našao sa pivom u ruci i čikom u ustima. Mati nikako nije jasno zašto se derao u garderobi i rekao da će nas izbaciti jer smo pušile i pile alkohol u uniformi. Eto, to se ne smije.

10.12.1993.
Zagrebfest smo dodjeljivali nagrade najboljim pjevačima, a prvi pravi nastup je bio 10.12. 1993. na Velesajmu. Uniforme su bile sašivene 15 minuta prije nastupa. No, nismo imali kape ni rukavice, a ni štapove. Svaka cura je imala svoje čizme od velura. No, bili smo strašno ponosni što smo otplesati prvu koreografiju pred publikom na pozornici.

17.12.1993.
Imali smo prvu kapijadu. Cure su uz zakletvu Zagrebačkim mažoretkinjama stavljale svoje kape na glavu. Došlo je puno publike, oko 200 staraca, i novinari iz HTV-a, "Grada snova", novina, najavljivao je Mirko Fodor. To nam je zapravo bio već 9. nastup. No, koreografija se sva raspala. Nije bilo 3 koraka zajedno. Dobro, pa nitko nije pojma imao što su to mažoretkinje pa nisu ni skužili.

22.12.1993.
Radili smo humanitarni nastup za djecu palih boraca Domovinskog rata. Prvi puta smo radili špalir. Svi su navalili na poklone, pa smo bile zapravo i policajke.

27.12.1993. Promocija Hrvatske lutrije.
To je bio neki spektakl i mi smo prvi puta vidjeli "velike face", ali i oni nas. Mislim, cure, jelte... Bili smo fascinirani. Ali i oni.

29.12.1993.
U istom danu smo imali 8 nastupa. Većina na Zagrebačkom velesajmu. No, vrh večeri je bio finale Turbo Limač Showa u Boćarskom domu. 6 sati smo bili na snimanju, smrzle su nam se guze i zalijepile za stolice.

31.12.1993. "Dobro je činiti dobro" HTV-a.
Prvi puta nastup na Hrvatskoj televiziji. Otvarali su nešto. Nastup u 8 sati ujutro, temperatura -8 stupnjeva. HTV nam obećao tople deke i vrući čaj, nastup maksimalno 3 minute. Naravno, nastup je bio 15 minuta, čaj i deke dobili nismo. Da bi pokazao solidarnost Alen je skinuo kaput i sako i bio vani u običnoj košulji.

27.1.1994. Made in Croatia.
Alenov prijateljski odnos sa HTV-ovom superzvijezdom Grgom, Ljudevitom Grgurićem* doveo nas je u Dom sportova. Grgu su izbacili sa HTV-a gdje je radio 7. noć, pa je on napravio ogroman projekt, ujedinio male lokalne televizije i bilo je 14.000 gledatelja u Domu sportova. Nastupali su Pejaković, Doris, Magazin, Zlatni Dukati...** Između ostalog i mi pratili Doris na pjesmu "7 gora, 7 mora". Dan prije Magazin i još nekoliko grupa odustale od nastupa jer je HTV obznanio da nitko neće biti na HTV barem 6 mjeseci tko će biti kod Grge u Made in Croatia. Režiser je bio Miladinov, pa ga zbog toga HTV suspendirao i prebacio na Latinicu. Producent Aco Črček izbačen iz HTV-a. Mi smo ipak plesali, jer Alen nije htio odbiti Grgu i htio je biti korektan, ali mu nije bilo svejedno. Producent Rajko Pavlović par dana kasnije odbio je naš nastup na HTV-u jer smo plesali na Made in Croatia. No, sve se sredilo kada se Grga vratio na HTV.
* stvarno je bio ogromna zvijezda tih godina, nitko nikada više nakon toga nije uspio postići njegovu popularnost
** tada najveće zvijezde estrade


17.2.1994. Karneval u The Bestu.
Prvi puta nas je jedan menađer Vladimir Mihaljević Miha* iz Croatian music arta angažirao za nastup. The Best prepun, sve je bilo fascinantno.
* Miha je bio najveći manager tog vremena i glavni čovjek u Croatian music aidu koja je radila sve one spotove za vrijeme Domovinskog rata. Nakon toga se "aid" pretvorio u "art" pa su radili najveće showove i projekte u Hrvatskoj i inozemstvu, te zastupali najveće estradne zvijezde. Zagrebačkih mažoretkinja ne bi bilo da ih nije pogurao Miha koji se stvarno jako potrudio i otvorio nam velik broj vrata. Zbog toga sam mu još godinama "vraćao usluge" i što god je Miha tražio od nas to je i dobio. Zadnji projekt koji smo sa njim radili prije nego je otišao u mirovinu je bio ogroman koncert Belog Dugmeta na Maksimirskom stadionu.

13.3.1994.
Prvi nastup u Lisinskom, pred kamerama. Radili smo po prvi puta nastup u dvije linije niz stepenice. Mirijam, Alenova ljubimica, nije se pojavila na nastupu, pa je prvi puta predvodnica plesala na mjestu obične mažoretkinje. Iako je bila ljubimica Alen ju je izbacio iz sastava*
* Mirijam mi je bila ljubimica? Eto, i ja nešto "saznam" iz ovog dnevnika :-)

19.3.1994. Opatija
Alen je službeno već bio tamo za Euroton, diskografsku kuću u kojoj je radio kao direktor marketinga i promocije. Našli smo se pred Lisinskim. Sa nama je išao ZET-ov orkestar, 25 ljudi, 25 različitih uniformi. Inače, orkestar je ispravljao greške tako što su si međusobno dijelili čuške. Čovjek koji je svirao piccollo je izjavo da ne može hodati više od 5 minuta, jer ima 75 godina. Zbog toga nam je ZET donirao autobus. No nije došao onaj bijeli turistički jer je imao ćelave gume, nego je došao neki sa linije, koji je imao aparat za štancanje karata. Svi su bili oduševljeni našim nastupom. Nastup je sredio Miha (Croatian music art), a bio je povodom dodjele nagrada Porin i Dora HTV-a. Upoznali smo Gibonnia, slikali se sa Sandijem. Na kraju je Alen kleknuo i zaprosio Gogu. Goga je jako plakala jer smo joj pjevali "Udaše nam našu Gogu". U povratku je Goga bila tjelohranitelj jer je rastjerivala ZET-ovce koji su baš bili naporni.

19.4.1994.
Otvaranje proljetnog Velesajma sa koreografijom "Mali Genijalac". Cure su prvi puta ispred Globusa postavile špalir za predsjednika Tuđmana, a koreografiju smo plesali prije govora premijera Valentića premijera Valentića
. Jako smo drhtali i bilo nas je strah jer smo plesali i pred premijerom i pred predsjednikom. Bio je to najvažniji nastup tog vremena.

22.4. Old timeri na Velesajmu
Gospodin Špehar sa svojim kabriom vozio je "svoje mažoretkinje" koje su bile oduševljene sa oldtimerima.

23.4.1994.
Škoda nas je pozvala na promociju svojih automobila na Velesajmu. Gospodin kojeg smo prozvali Čeh jer je bio iz Češke, toliko je bio oduševljen nastupom djevojaka u plavo-plavim uniformama, koje se zovu Gloria*, da je obećao da će nas pozvati u Češku.
* sponzor nam je bio magazin Gloria, pa smo nosili njihov logo na uniformama.

14.5.1994. 10. godišnjica radija 101
Nastup smo radili sa orkestrom Hrvatske vojske. Prvi puta su cure dijelile letke u centru grada povodom godišnjice 101-ice*
* Radio 101 ili Omladinski radio bio je daleko najpopularniji radio tog vremena

29.5.1994. Otvaranje međunarodnog veslačkog turnira.
Ružno vrijeme. 3 čovjeka na tribinama. Krunoslava se skoro složila na mokroj pozornici. Jedva smo izbjegli da nam sviraju tamburaši kao pratnja. Uh!!!!!

30.5.1994. Prvi Dan Državnosti!!!!!
Na Jarunu, naravno. Naša Antonija Petričušić krivo je shvatila, pa umjesto u Palmotićevu otišla je direktno na Jarun. Kad nas je ugledala, počela je vikati na Alena. Naime, kako se usudio pustiti je da ona toliko čeka na nas!! Hmmm! Cure su okružile Antoniju da bi se mogla preskinuti na sred našeg jezera. Sve je bilo super, osim proloma oblaka koji nas je oprao dok smo nosili kape od Cedevite. Kad je kiša prestala, nigdje ljudi na vidiku. Samoinicijativnu smo otišli na pozornicu, odakle smo trebali pobacati naše "nove" kape. Došao je inspicijent (koji je od prije bio sa Alenom na ratnoj nozi) i digao frku zbog naše "smjelosti". Nakon što smo završili, opet je počela kiša. Ha-ha!

1.6.1994. Prva nogometna tekma
Croatia*-Rijeka. Cure su bile u predsjedničkoj loži po prvi puta. Naravno, pobijedili smo!
* U to vrijeme tako se zvao Dinamo

4.6.1994. Hrvatska-Argentina
Prvi put nosimo zastave, a naša Antonia je bila očajna na Alena koji nije dozvolio da maše papirom i olovkom Maradoni* ispred nosa i traži autogram. Kad je tekma završila Maradona je krenuo u svlačionicu i ne gledajući nasrnuo je i onakav znojan zalijepio se na Ines. Fuuuj! Alen je morao Antoniju voziti doma jer je bilo 23:30 a to je jako kasno da bi Antonija bila sama na cesti.
* Maradona je bio najpopularniji igrač desetljeća, koji se danas smatra jednim od najboljih nogometaša svih vremena, uz bok sa Peleom.

...nastavak iduće srijede

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: srijeda, 25.11.2015. u 09:43) komentiraj (21)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.