DOBILI SMO NOVU PREDVODNICU

Viktorija Čeh**** je jučer postala 11. predvodnica Zagrebačkih mažoretkinja. Na inicijaciji je bilo preko 300 ljudi, među kojima S1A, J1A, K1A, mažoretkinje drugih sastava, roditelji, bivše mažoretkinje. Događaj su popratili svi najvažniji mediji, nekoliko novinskih i TV kuća, a prilog je bio i na Direktu RTL-a koji nas je pratio cijelim putem. Viktorija je prisegnula na purgersku slavu i čast, no cijela inicijacija je tajna. Mogu samo reči da je Lukšica isplakala oči, da je bilo vrlo emotivno, te da je nakon još tajnije predvodničke inicijacije (kojoj prisustvuje samo i isključivo predvodnica) Viki rekla

"Wooow, ostala sam bez riječi, ovo je stvarno nešto ogromno".

Nakon inicijacije Viki, Franc, Mandarina i Jerko su pripremile domjenak za sve okupljene, a potom je Viki pripremila svečanu večeru u restoranu Sofra za bivše predvodnice Viktoriji su se obratile gotovo sve predvodnice, većina joj je osobno rekla svoje čestitke, želje i savijete, a one koje su bile spriječene su to napravile preko pisma, među kojima je pismo došlo i od jedne predvodnice koja je u bolnici, te od jedne iz daleke Saudijske Arabije.

Najemotivnije obračanje je bilo one bivše predvodnice Valentine Kontek**** koja iako je bila na večeri ipak je odlučila Viki dati i pismo:

Draga Viki,
Ono što ti slijedi ne mogu ti ukratko ispričati, ono što ti želim ne mogu sažeti u par kratkih riječi. Želim ti reči da ti slijedi predivan period života koji će biti ispunjen srećom, smjehom, zezancijom, ponosom, ali i razočaranjem, novim stvarima i ponajprije odgovornošču. Ja ti želim da uživaš u svakom danu, svakom trenutku, svakom nastupu... da razmišljaš glavom, ali odlučuješ srcem. Želim ti da budeš ona koju svi gledaju s ponosom i kažu "e takva želim biti i ja". Balansiraj pametno između Alena i cura, ali uvijek razmisli što je za tim najbolje. Biti predvodnica je poseban doživljaj i želim ti da ga upiješ potpuno. Do sada si već sakupila jako puno uspomena i jako puno prijateljica. Čeka te još puno toga s naglaskom da od sada si ti ta koja vodi, sluša, predlaže, odlučuje. I ponavljam ti uvijek sve sa srcem. Ovo će ti biti period kojeg češ se u životu uvijek s osmjehom sječati. Zato napravi ga predivnim. Ja vjerujem u tebe i želim ti sve najbolje. Znam da češ biti odlična predvodnica i da će Zagrebačke mažoretkinje i dalje blistati i biti na vrhu pod tvojim vodstvom.

Veliku pusu ti šalje

Klompa



Iz daleke Saudijske Arabije Lukši je pismo poslala i Petra Sovulj***:

Draga Viki,
čestitke na novoj ulozi koju si dobila. To je još jedan izazov stavljen pred tebe. Zaslužila si, odanošću timu i napornim radom. Obično se predvodnica bira ne samo prema tome kakva je plesačica, već kakav karakter i ponašanje ima, da li pozitivno utječe na ljude oko sebe i dali je inspiracija drugima. Ti sve to imaš. Glavno sad stoji pred tobom. Sad si uzor cijelom timu, ne smo timu, nego svim Zamicama u svim grupama. Svi će znati sada tvoje ime, nove članice koje se pridružuju, svi roditelji. Shvati ovaj zadatak ozbiljno, ali se i nastavi zabavljati. Budi podrška curama, ali najvažnije je da budeš sada i podrška upravi, curama u uredu i ponajviše Alenu i Gogi. Sad si ti ta koja će imati uvid u sve novosti koje se događaju. Prema tome morati ćeš biti koji puta mudra u razgovoru sa curama u timu, nemoraju one sve znati što ti znaš. Budi inspiracija ponašanjem u svakodnevnom životu i za vrijeme nastupa. Nije loše ponekad podignuti glas, zato si tu, to se od tebe očekuje. Ponekad češ možda ići na nastupe sama sa timom. Tada si ti odgovorna kakav će dojam tim ostaviti. U tim slučajevima više nisi ti najbitnija, tim je tu važan, impresija koju ostavljamo svaki puta kad se negdje pojavljujemo. Želim ti svu sreću i stvarno sam sretna zbog tebe, prekrasna si i takva i ostani.

Petra Sovulj Pero



Timu se obratila i Petra Lukša****, dosadašnja predvodnica:

Drage moje cure, drage moje Zagrebacke mazoretkinje...danas, nakon 15 godina zavrsava moja plesna karijera u Zagrebackim mazoretkinjama i sluzbeno predajem predvodnicko mjesto svojoj "maloj" Viki. Vjerovatno neki misle da je lako otic iz tima i da kad odlazis jedva cekas da odes...ali, sto je taj trenutak blizi nama je sve teze i nije lako nakon tolikih godina otic iz svoje druge obitelji! Puno puta sam znala rec curama "eh, da mi se vratiti u one 12-te godine kad sam bila mali "popisanko" i dosla u S1a da jos jednom ispocetka prozivim sve ovo sto sam do sada prosla sa seniorima"...zato drage moje, uzivajte u svakom trenutku koji je pred vama, disite jedna za drugu i budite si medusobna podrska! Imate novu predvodnicu, curu koja ce bit uz vas kad god treba ali isto tako i vi morate biti uz nju! Draga Viki, svojim curama budi uzor, vodi ih u lijepim ali i najtezim trenucima i ono najvaznije budi im prijateljica! Svi smo ti podrska, vjerujemo u tebe i znamo da ces tim vodit u nove pobjede! :)

Ovim putem jos jednom veliko hvala Alenu, Maji, Dori i svakoj curi na svim predivnim trenucima koje sam provela u timu!

Pusa svima od Lukse :*




NASTUPI

- subota 21.11. u 16:30 prijevoz službenim automobilom (godišnjica Mažoretkinja Sevnica, Slovenija), o/o Ž:

- ponedjeljak 23.11. u ??? ured (ispraćaj Dinama u Englesku), o/o ???

- srijeda 25.11. u ??? ured (doček Dinama iz Engleske), o/o ???

- subota 28.11. u 9:00 Dom sportova (Jastreb open, dodjela medalja), o/o ???

- subota 28.11. u 10:30 Dom sportova (Jastreb open, otvaranje), o/o ???

- subota 28.11. u 15:00 Dom sportova (Jastreb open, dodjela medalja), o/o ???

- subota 28.11. u 15:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Lokomotiva), o/o ???



FOTKE
U ovom postu nećemo objavljivati fotke radi ogromnog broja fotografija u ZA-MA-GAZIN SPECIJAL




PETRA FRANOVIĆ***, nova zamjenica predvodnice

Franc nam se rodila 19. ožujka 1993. u Zagrebu (22 godine) kao najstarija kćer vrlo brojne obitelji (ima dva brata i tri sestre koje su sve bile ili još jesu mažoretkinje).

Još kao malena je pokazala kako će kasnije biti obziljna investicija hraniti je (vjerujte mi, znam to jako dobro)


No, pokazivala je i da će jednog dana biti trenerica


Dok je bila mala bavila se sinkroniziranjem plivanjem, tenisom i bila je manekenka u Midikenu


A onda je prije 16 godina došla u tim i u tri godine došla do 1A kadetskog sastava


Ok, sad ste umrli od smijeha gledajući minijaturnu i balavu Franc! No, dobro još jednom pogledajte i još jednom se upiškite od smijeha.

U uniformi je pokazivala i neke čudne skolonosti


Pa nam je Franc malo narasla i postala junorka (još uvijek se smijete, zar ne?)


Ali kako su godine prolazile Franc je sve više postajala komad


Puno godina kasnije došla je i u seniorke




Tu je malo lutala oko toga što je to uniforma


Čak je pokušala u mažoret-ples uvesti ribičku opremu


Pokazala je Franc i to da zna vozit vrhunske automobile


Ali i skolonost ka korištenju drugih prijevoznih sredstava


Lutala je i kako treba izgledati izraz mažoret-lica


A onda kada je sve to shvatila otkrila je svoju sklonost ka poziranju


...pa čak i za najveću hrvatsku novinu (Glorija)


Otkrila je ona sklonost i za putovanja pa je mešu desecima zemalja koje je posjetila bila u Parizu


Na drugom kraju svijetu na istok, u Tajvanu


Ali i na drugoj strani svijeta, na zapadu, na Karibima gdje je pronašla dvije curice kojima je postala prava "mama". Ma iste Franc, čovijek nikad ne bi pomislio da im ona nije mama, pa baš joj liče. Ista Franc!




Inače za one koji ne znaju, Franc karta belu svake moguće sekunde, i stoječki, i na podu, i u garderobi tijekom utakmice, i u busu, evo čak i u avionu


a jedina je mažoretkinja sa kojom kao partnericom igra naš Šef (nitko drugih ne dolazi u obzir osim nje). Naučila je čak i preferans, i jako joj dobro ide!

A sad malo ozbiljno:
- Petra je zaposlena u Zagrebačkim mažoretkinjama kao profesionalni trener od 2013. godine
- u tima je došla 1999. godine. Iduće godine prelazi u Juniorski 2, pa u J1B, da bi 2002. došla u K1A. Dvije godine kasnije ušla je u J1A, a 2007. i u Seniorski 1A.
- u veljači 2010. postala je razvodnica, a jučer zamjenica predvodnice
- Trenersku školu završila je 2010. godine
- u svojoj plesnoj karijeti osvojila je kao kadetkinja 2 županijska, te isto toliko regionalnih, državnih i europskih prvenstava, a jednom je na Europskom bila vice-prvakinja. Kao juniorka bila je 3 puta županijska, isto toliko puta regionalna, državna i europska prvakinja. Kao seniorka 8 je puta bila županijska i 8 puta regionalna prvakinja, 7 puta državna prvakinja i jednom vice-pravakinja, te 7 puta europska prvakinja i jednom vice-prvakinja.
- ukupno je osvojila 53 titule

Fascinantno, jel da?

Post o novim razvodnicama će biti objavljen u ponedjeljak.

Danas nismo objavili redovni ZA-MA-GAZIN sa temom "inicijacija" zbog SPECIJALA, nego ćemo ga objaviti idući petak

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: petak, 20.11.2015. u 09:17) komentiraj (25)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.