IDUĆIH TJEDAN DANA ODRADIT ĆEMO PREKO 3.000 SATI NA EUROBASKETU


Zagrebačke mažoretkinje su osvojile

SVA TRI PRVA MJESTA NA PRVENSTVU EUROPE

u sve tri kategorije (seniorke, juniorke i kadetkinje)

i to sa ogromnom prednošću i gotovo svim indexima 1 (kadetkinje i juniorke sa svima, seniorke sa jednim indexom 2)



OGROMAN ANGAŽMAN NA EUROPSKOM PRVENSTVU U KOŠARCI

U posljednjih 20 godina Zagrebačke mažoretkinje su radile sva velika europska i svijetska prvenstva u Zagrebu. Stoga i ove godine radimo Europsko prvenstvo u košarci. Naše djevojke će biti na svim VIP ložama, raditi ceremonijale, protokol i otvaranje, a Eurobasket je od nas uzeo i dio logistike koji im je potreban u organizaciji. Ukupno ćemo tijekom idućih 7 dana odraditi preko 3.000 radnih sati, a istovremeno će na Eurobasketu biti i po 52 angažirane osobe. Eurobasket se održava u Areni Zagreb od 5. do 10. rujna, a otvaranje je 3. rujna na Trgu bana Jelačića.



AUDICIJE

su u četvrtak 17. 9. u 20 sati i
subotu 19.9. u 15 sati

u Palmotićevoj 30




DOPIS HMS-u

Hrvatskom mažoret savezu
Nadzorno-stegovnom odboru

INICIJATIVA ZA POKRETANJE NADZORNO STEGOVNOG-POSTUPKA HMS-a

Prvenstveno želimo naglasiti da je ovaj dopis stav našeg tima, te da se nakon njega Zagrebačke mažoretkinje ni na koji način neće baviti problemima Mažoretkinja grada Vukovara, jer je svako postupanje u ovom slučaju stvar Europske mažoret asocijacije koja je organizator Europskog prvenstva, te HMS-a kojeg smo svi članovi. Zabrinuti smo nad budućnosti mažoret plesa u kojem se ovakve stvari dešavaju, te stoga ne možemo biti ravnodušni nad ovako neprimjerenim ponašanjem.

Prvo želimo naglasiti da su Zagrebačke mažoretkinje nakon defilea bile uvjerljivo prve sa 5 od 6 indexa 1, te samo jednim indexom 2. Uz to glavna konkurencija Zagrebu ovaj puta nije bio Vukovar nego Radeče. Naravno i loši rezultati vukovarskih kadetkinja (5.) i juniorki (4.) su imale utjecaja na vukovarsko „nezadovoljstvo“.

I sada dolazimo do merituma stvari. Indikativno je da su se vukovarske seniorke iz petnih žila trudile u defileu, te da su „demonstrativni izlazak“ postavljali tek u nedjelju tijekom ručka. Dakle vrlo vjerojatno su odluku donijeli na samom prvenstvu.

Bilo je vidljivo da Vukovar neće biti prvi, pa su i znali da i sa eventulano savršeno otplesanom koreografijom gotovo nemaju šansu za prvim mjestom, te da Radeče ima veliku šansu zaprijetiti i njihovom plasmanu. Zamislite kakva bi reakcija javnosti bila da je Zagreb nakon što je iz ocjena i stanja na borilištu vidio da će biti drugi na Državnom prvenstvu u Zadru, u koreografiji pozdravio suce i otišao. Svi bi urlali da je Zagreb napravio kukavički potez i da je otišao zato da ne bude poražen tj. da može tvrditi da su otišli kao „neporaženi prvaci“. Kako onda u ovom slučaju može istovjetan čin biti okarakteriziran drugačije ili on može postati izraz „gospodstva“, „ponosa“ pa čak i dokaza da je netko najbolji? Ima li načina da se tako nešto ne okarakterizira kao nesportsko?

Naravno, Zagreb to nije napravio, čestitao je boljem timu, naše djevojke su se veselile, jer drugo mjesto niti je slab plasman, niti može rezultirati nezadovoljstvom. Upravo suprotno svatko treba biti ponosan kada osvoji bilo koju medalju. I tu su bitni treneri koji svojim radom moraju poticati takvo ponašanje djece, te im ukazati da je trud bez obzira na rezultate prvi prioritet, a drugi sportsko i moralno ponašanje. Ako to i jest bila odluka mladih djevojaka, treneri i uprava su trebali spriječiti ovakvo ponašanje, a poglavito što je gđa. Mujkić ne samo sudac i licencirani trener već i član Nadzorno-stegovnog odbora HMS-a, a gđica. Lehrmajer isto tako licencirani trener, sudački pripravnik i članica Upravnog odbora HMS-a.

Isto tako je indikativno da je Ivana Mujkić aktivno uz predsjednicu HMS-a tijekom Europskog prvenstva sudjelovala u lobiranju na predsjednike i uglednike nacionalnih asocijacija oko „promjena“ u EMA-i i da su dobili odbijenicu od svih na koje su lobirali. A kad stvari ne možeš napraviti na taj način onda moraš posegnuti ekstemnim metodama da bi postigao cilj, pokušati izazvati reakciju.

No, razlozi u ovom slučaju nisu uopće bitni. Čak i da su razlozi legitimni niti jedna sportska asocijacija ne bi dozvolila ovakvo ponašanje. Bilo je slučajeva kada su nogometni i drugi klubovi demonstrativno odlazili usred utakmica, no isto je uvijek rezultiralo ekstremnim sankcijama saveza. Izvršni odbor EMA-e je već pokrenuo Nadzorno-stegovni postupak.

Zapravo realno sagledavši sve što se desilo u HMS-u samo je naštetilo hrvatskom mažoret plesu. Nismo vjerovali da će toliko negativne posljedice stići toliko brzo, ali rezultati hrvatskih timova sa ovogodišnjeg Europskog prvenstva su pogubni i daleko najlošiji u povijesti EMA-e. Iz naših unutarnjih sukoba „profitirali“ su svi ostali savezi. Treba se zapitati čija je odgovornost za ovako loše rezultate.

Upravo radi toga Zagrebačke mažoretkinje, kao i dalje ponosan član HMS-a, zabrinuto gledaju na činjenicu da su Mažoretkinje grada Vukovara ovima povrijedile niz timova, prvenstveno četvrtoplasiranog sa Državnog prvenstva koji je mogao ponosno predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu, jer ovako je Hrvatska imala samo dva predstavnika u seniorskoj kategoriji. Samim time Hrvatska je izgubila jednu medalju i rejting u Europi. Čak štoviše ovako će iduće godine jedna hrvatski tim manje moći sudjelovati na Europskom prvenstvu, obzirom na novo pravilo po kome će na Europskom prvenstvu 2016. moći direktno sudjelovati više od tri tima i to za onoliko mjesta koliko medalja su osvojili. To bi značilo da je iduće godine trebalo u seniorskoj kategoriji nastupati čak 6 timova iz Hrvatske, a sada će jedan biti zakinut jer će moći izaći tek 5.

Mažoretkinje grada Vukovara su mogle protestirati na razne načine, ne pojaviti se na prvenstvu, pisati priopćenja, demonstrirati u dvorani, sazivati tijela EMA-e… ali ovako su naštetili Hrvatskoj, četvrto plasiranim Svetojanskim mažoretkinjama i HMS-u. HMS ne smije ne poduzeti ništa jer ako se ne poduzmu nikakve mjere onda je to Uprava samo jednog dijela hrvatskih mažoretkinja. I ostali timovi u Hrvatskoj su se natjecali i SVI su primili svoje medalje. Sretno, nasmijano i sa suzama radosnicama u očima. A dobar dio njih je bio inicijator promjena u HMS-u.

Konačno, ovo nije prva provokacija Mažoretkinja grada Vukovara. Radi odbijanja primanja medalja i neprimjerenog ponašanja tijekom intoniranja Lijepe naše na Europskom prvenstvu 2012., što je bila istinski velika sramota za Hrvatsku, a što je javno izjavila i sama tadašnja i sadašnja predsjednica HMS-a gđa. Mikelj, i gđa. Mujkić i Mažoretkinje grada Vukovara bile su sankcionirane od strane Nadzorno-stegovnog odbora HMS-a. I tada je Nadozorno-stegovni odbor rekao da nije vidio nikakvo kajanje i da je uvjeren kako će gđa. Mujkić i Mažoretkinje grada Vukovara ponoviti takav čin u budućnosti.

Isto tako bitno je da su Mažoretkinje grada Vukovara ovime povrijedile i g. Floriana Virgilia, predsjednika Francuske asocijacije mažoretkinja koji je vrlo emotivno i ekstremno glasno tražio od gđe. Mujkić da isto ne napravi. Ako radi ničega drugog onda nisu to smjele napraviti jer im je g. Virgili manager i jer su istime njemu dali najveću pljusketinu pred njegovom gradonačelnicom, gradskom upravom, sponzorima, poslovnim partnerima… Upravo zato g. Virgili je bio najžešći u traženju sankcija tijekom sjednicu Upravnog odbora EMA-e. Stoga nas ne čudi njegova javna izjava upućena gđi. Mujkić „zapamtit ću ti to“. Bez obzira na razloge Mažoretkinje grada Vukovara iz respekta i zahvalnost prema g. Virgiliu ovako nešto nisu smjele napraviti.

U svakom slučaju Mažoretkinje grada Vukovara ovime su napravile salto mortale, dobar dio njihovog članstva ne slaže se sa ovim potezom, javno su najavile izlazak iz EMA-e (u razgovoru sa g. Alešom Breznikarom, predsjednikom Slovenskog mažoret saveza, predsjednica HMS-a i gđa. Mujkić najavile su odlazak u IMA-u, savez koji pleše „moderni“ mažoret ples, tj. pojednostavljen twirl u trikoima), a vidjet će se hoće li radi toga doživjeti sudbinu niza timova koji su bili u samom vrhu i potom radi loših odluka gotovo ili potpuno „nestali“ poput Opatije, Ivanićgrada, Bon-bon Klatowa, Osijeka… Konačno ovdje se treba postaviti i pitanje trošenja proračunskih sredstava Grada Vukovara čiji teško zarađen novac jest potrošen na „protest“, a namjena mu je bila osvajanje što boljeg plasmana na Europskom prvenstvu. Čak i bez da raspravljamo o tome je li nanjeta šteta imageu grada Vukovara, sredstva su nenamjenski potrošena, a što ne može biti prihvatljivo ili privatna stvar Vukovara.

Zagrebačke mažoretkinje žele se zahvaliti svim timovima koji su toliko gromoglasno podržavali naš sastav i koji su napravili paklenu atmosferu u dvorani od koje se ledila krv u žilama. Tako nešto nismo još nikada doživjeli, bilo je lijepo vidjeti kolika je masa timova navijala za nas i iskreno vam hvala na tome.

Zagreb, 2. rujna 2015.
Uprava, treneri i seniorske predvodnice Zagrebačkih mažoretkinja



AUDICIJE

su u četvrtak 17. 9. u 20 sati i
subotu 19.9. u 15 sati

u Palmotićevoj 30




NASTUPI

- četvrtak 3.9. u 18:30 sati, Palmotićeva 30 (Eurobasket otvaranje, Trg bana Jelačića), o/o Šef

- subota 5.9. u 9:00 sati, ZET-ova remiza na Trešnjevci (obilježavanje godišnjice vođenja ZET-ovih linija), o/o Šef

- subota 5.9. u 12:30 sati, službeni ulaz Arene Zagreb (Eurobasket otvaranje), o/o Šef

- nedjelja 6.9. u 12:30 sati, službeni ulaz Arene Zagreb (Eurobasket otvaranje), o/o Šef

- ponedjeljak 7.9. u ???? sati, KD Vatroslava Lisinskog (Hanžekovićev memorijal, kod Nacionalne i sveučilište knjižnice), o/o Šef

- utorak 8.9. u 12:30 sati, službeni ulaz Arene Zagreb (Eurobasket otvaranje), o/o Šef

- utorak 8.9. u ???? sati, službeni ulaz Atletskog stadiona Mladost (Hanžekovićev memorijal), o/o Šef

- srijeda 9.9. u 12:30 sati, službeni ulaz Arene Zagreb (Eurobasket otvaranje), o/o Šef

- četvrtak 10.9. u 12:30 sati, službeni ulaz Arene Zagreb (Eurobasket otvaranje), o/o Šef


FOTKE sa utakmice Dinamo-Molde

slike Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja

Pretkolo Lige prvaka Dinamo-Molde














------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: srijeda, 02.09.2015. u 09:05) komentiraj (103)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.