RAJSKA PLAŽA JE STVARNO RAJSKA



Dakle, ovdje je stvarno ludilo... Prezakon. Vila je odlična, čak ni karipska klopa nije loša, kuhar nam je super, naučio je lekciju i sad se trudi skuhati nešto što je nama super. I zato vodimo dnevnik! Evo ga 3. dio!

6. dan – nedjelja 28.7.
Danas smo imali slobodan dan. Jeeej... doručak, plaža, divljaona, kupanac, ručak, plaža, divljaona, kupanac, večera, kartanja...

No, naravno, prejednostavno za naš tim. Prvo je Doroteja razrezala nogu i morala si sama dirati taban. Tko ju poznaje, zna kolika je to muka. Jadna Dorica... Onda je M.K. ni više ni manje nego uspjela stati na pčelu. Na pčelu, dovraga? Ajde, da je stala na kamenu ribu, da je stala na škorpiona, da je stala na zmiju, ali do vraga, na pčelu. Haloooo? Proputovati pola svijeta da staneš na pčelu? Pa to si mogla i u Zagorju. Lukša je uspjela iskopati žalac, noga je utrnula, taban nabubrio... i, naravno, dok se drugi kupaju, Šef obilazi doktore po Martiniqueu. Na kraju smo obavili doktoricu u St. Pierru, dobila je dvije vrste tableta, jednu koja je ko igrica za malu djecu prije nego ih popije, te jednu kremu s kojom maže pjeskom umazane tabane. U 00:49 (oko 14 sati kasnije) eto sjedi pokraj mene, popila je sve kure i namazala kvrgu, noga je plava, više ne trne, malo boli... No ta silna bol ju nije spriječila da samo 4 sata nakon gaženja sirote pčele, otklepeše do plaže niz brdo koje je prestrmo i za žičaru. Da opišem koliko je planinarenja potrebno do naše vile, organizatoru koji je M.K. i Šefa vračao od doktora je auto uspio zakuhati. M.K. se smije, očito je dobro. Nina jako puno p*****a.

Popodne smo, naravno, i opet bili na plaži (nikad dosta plaže). Luka je uspio roneči proči kroz... no nek to ostane naša mala tajna, moram priznati da mu nimalo ne zavidim. Luka, podsjeti me da se nikad više ne ljubimo u obraze. Kad je palo sunce (a zalazak je bio tako lijep), ostali smo i dalje na plaži i prepričavali razno-razne smješne životne dogodovštine. Nemojmo zaboraviti ni našeg Juru. Jura je siroti mali, hmmm, pa i nije baš bio mali, rakič. I kad ga je Hrvačanin uhvatila i donjela siromaček se toliko prepao da se zakopao u pjesak. A onda su naše genefefe počele naslikavanje uz Juru i ovaj je pojurio u spas. Naravno, do tada mali i smireni Jura, u njihovim očima je postao jako velik i opasan, pa je brdo genefefa krenulo u stampeto pun panike. Jel, što ti može rak od 7 centimerara napravit... Uuuuu, u najmanju ruku nogu odrezat. I tako je naš Jura ispo faca!

Na koncu smo u vilu došli u potpunom mraku. Tamo nas je čaklo hrane za omanji bataljon vojske, pa smo nakon večere neki bacili karte, neki cugali rum u raznim varijantama, neki su jambali, neki tračali, neki peglali kosu (Dora)... Napomena moje ekipe koja i dalje cuga uz Ninu koja p*****a: „Gače su nam i dalje pune pjeska“. I sad je jedan sat, nećemo spavat, Šef ide ukrast kolu, rum je na stolu, a Nina i dalje p*****a. A Plavec se nigdje ne spominje. Možda zato što ne p*****a, iako je izgorjela ko rak!

P.S.
Čilali smo u rum i kolu, te nininio p*******e do 2.30 ujutro.

7. dan – ponedjeljak 29.7.
E danas smo morali ustati jako rano. Do 7.45 smo se nadoručkovali i u 8.00 krenuli prema Fort de Franceu, glavnom radu Martiniquea, gradu veličine našeg Osijeka (105.000 ljudi). U Fort de Franceu smo, naravno, šopingirali. Tona suvenira i stotine potrošenih EUR. Neki su uspjeli brzinski pogledati katedralu koja je pravi karipski stil, potpuno drugačiji od našeg, a i malo se poslikati po Fort de Franceu. Dobar dio ekipe je čekao u redu u suvenirnici u gradskoj luci, kod definitivno najsporije prodavačice na svijetu.









I onda smo otišli na plažu St. Anne, koja se ubraja među 10 najljepših plaža na svijetu. Tirkizno more, zlatni pjesak koji se proteže kilometrima, palme... Prvo smo se naslikavali, te naslikavanje završili plesanjem Habibi na brojanje. Cure su se popikavale, padale u pijesak, lanse sa okretom na pjesku izgleda presmješno... no svejedno smo dobili velik pljesak.





Plaža je stvarno prezakon. More je još toplije nego na Sjeveru otoka (jer je uvala, a ne otvoreno more), ali sve je prepuno turista i turističke konfekcije. Naš bend je i opet napravio tulum. I opet se jelo, pilo, plesalo, bubnjalo... ma luda su ekipa. Neki su prvi puta probali kus-kus. Pili smo originalni daikir i fruit punch i, baš su bili zakon. Neki su i malo ronili, igralo se picigina, i više-manje se nije izlazilo iz vode. E da ne zaboravim, na plaži je bilo i ono otrovno drvao. Izbjegavali smo ga u širokom krugu.

















Na kraju, još jedan pozdrav Mihi i svim vozačima u Hrvatskoj. Mislim da ovim tu morate doči davati instrukcije. Jer, majko mila, tu vozači autobusa 60 km voza 2 sata. Po autoputu oni voza 30-40 km/h. Svaki brijeg gotovo stanu. Prestrašno! Takvim tempom mi bi do Francuske putovali nekih 3 dana.





NASTUPI TIJEKOM LJETNOG ODMORA

(izmjene nakon posljednjeg treninga objavljene su žutom bojom)

- subota 2.8. u 19.00 Zapadna tribina Maksimirskog stadiona (utakmica Dinamo-Zadar), o/o Agić:
VIP Dinamo: Ćupić (od Firšt)
VIP Maksimir: Martić (od Šlogar), Ćurković
Teren: Agić, Škrlec, Hlupić, Gajan, Krilčić (od Gašparec), Matić (od Božinović)
Plavko: Božinović

- srijeda 6.8. u 18.45 Zpadna tribina Maksimirskog stadiona (pretkolo Lige prvaka), o/o Šef:

- subota 16.8. u ???? Zapadna tribina Maksimirskog stadiona (utakmica Dinamo-Split), o/o Češko:
VIP Dinamo: Čeh***
VIP Maksimir: Jerković*, Haboić, Prosenečki, Ćurković
Teren: Skočilović*, Barišić*, Mandarić*, Agić, Škrlec, Firšt, Mužić, Gajan
Plavko: Kralj



FOTKE
sa Koncerta povodom kraja školske godine - 5. dio














nasavak u idućem postu (5706)...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"

(objavljeno: srijeda, 30.07.2014. u 23:37) komentiraj (17)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.