SVA TRI ZLATA - I KADETKINJE VRATILE ZLATO

Ekipa moja, ponose grada Zagreba!

U Češkoj smo vidjeli ogromnu konkurenciju. Daleko jaču nego ikada. Daleko više grupa borilo se za medalju nego ikada do sada. I tada bi svatko bio sretan sa minimalnom pobjedom. No, u Češkoj nije bilo preglasavanja, zbrajanja svakog boda, prebrojavanja tijesnih indexa. Sva tri tima pobijedila su sa OGROMNOM RAZLIKOM i pokazala svoju superiornost

Seniorke 10 od 12 indexa 1 (drugoplasirani Vukovar 2 index 1)
Juniorke 9 od 12 indexa 1 (drugoplasirani Vukovar 1 index 1)
Kadetkinje 10 od 12 indexa 1 (drugoplasirani Vukovar niti jedan index 1)
(dovoljno je 6 indexa 1 za sigurno prvo mjesto, a pobjeda se može izvojevati sa samo 4 indexa 1).

Posebno sam ponosan na naše kadetkinje koje su se vratile na zasluženo najviše postolje. Vratile? Ma pritom razvalile! Kao što rekoh, drugoplasirana ekipa nije osvojila niti jedan jedini index 1, niti jedan sudac im nije dao 1. mjesto. Što ne dokazuje da su bile loše, upravo suprotno, bile su odlične. Skidam kapu i klanjam se do poda. Ovo kažem iskreno i stvarno. Bio sam fasciniran i uživao u svakoj sekundi Vukovarskih kadetkinja. Pokazale su da su nevjerojatan tim i da im kvaliteta raste svake godine. Stvarno su bile izvanredne, ponosno su mogle biti prvakinje Europe. No, to ove godine, za razliku od prošle nije bilo dovoljno. Jer ste vi bile nevjerojatne. I Lukšin defile i vaša izvedba. Stoga ne treba čuditi ovakva superiorna odluka sudaca.

Ovaj megauspjeh produkt je to ogromnog truda, velike želje i vrhunske ekipe. U prvom redu ovdje treba istaknuti Maju, Doru i Lukšicu koje su napravile izvanredne koreografije i defilee, koje su uvježbale tim i dale zadnji atom snage. I moja malenkost je malo pridonijela u više od 100 sati montiranja glazbe, kao i stotinama sati utrošenim na traženju love i omogućavanju uvjeta za treninge i odlazak na prvenstvo. Ogromno hvala i našem stručnom timu koji je dodao šlag na tortu: Zdenkici, našoj vizažistici koja je satima šminkala i popravljala šminku; Valentini našoj frizerki koja nije nimalo zaostajala za Zdenkom ali sa frizurama; našim "dokicama" Ireni i Višnjici koje nisu samo krpale ozljede nego se i bavile kontrolom obroka, "unošenja" isotonika, vode, magnezija, kalcija i ostalog što tijelo gubi tijekom intenzivnih napora, kao i odlaskom na spavanje, ali hvala i na i dopingu u obliku tekućih pitanja koji su spremile za navijače i stručni stožer; Bosanki koja je masirala cure u beskraj; Tinu koji se i opet bavio navijačima više nego uspješno ali i obavljao leteće nabave leda i drugih potrepština; Draženu koji je satima snimao ali i bio nevjerojatna "tehnička" podrška; Mihi koji je daleko više od vozača, koji je odavno postao dio tima i koji će se popest i na vrh dvorane ako treba radi tima (a ovaj puta i Hrvoju koji je bio pravi showman); mami Lukši i Gogi koje su se bavile klincima. Ogromna hvala svim navijačima koji su nas tako žestoko bodrili, i opet dokazavši da su najgrlatiji, da ste dodatna snaga našim curama. Bili ste savršeni! Hvala svim roditeljima koji su poticali nas i cure, koji su imalo toliko strpljenja i snage da se prilagode treninzima i obvezama tijekom priprema, koji se i sami nemalo puta odriču radi tima i uspjeha svojih klinceza.

No, naravno, najveća hvala curama koje su se toliko trudile, znojile i mrcvarile dok su im frendice bile na moru, koje su prevladale tremu i strahove prije plesa i koje su pokazale da su i dalje vrh. Svi mi možemo dati sve od sebe, možemo omogućiti i pomoći, no ipak ste vi te koje svojim enormnim trudom i entuzijazmom već godinama Zagreb držite u vrhu. I činite nas ponosnima, dajete nam snagu kada nam je teško, kada proživljavamo traume i živčane slomove. Radi vas i vašeg truda u stanju smo napraviti i više od maksimuma. I kao što sam rekao da i nije najsjajnija medalja oko vrata, bio bih i dalje prezadovoljan. Jer ste dale sve od sebe. A to je jedino bitno.

Za kraj bih se samo osvrnuo i na Maju, našu Ž, koja je bilo pod enormnim, nadljudskim stresom još bitno povećanim radi svega što se dešavalo oko tima u posljednjih par mjeseci. Pod takvim stresom je ekstremno teško raditi, a kamoli još biti kreativan. Curke, koliko god ste se vi trudili i umirali na maksimirskom asfaltu, Maja je umirala 24 sata, razbijavši glavu oko toga da da i preko 100%. Taj stres nije bio rezultiran samo željom da se održi tim na vrhu, već i maksimalno negativnim radom onih koji su nelegalno i nemoralno željeli napakostiti našem timu. I Maja je uspjela! Pokazala je da je vrh, daleko najbolja. Uspjela je pokazati da je pile debelo potuklo koku. I prestalo biti pile, postala je ne samo koka, nego alfa-koka! Maja, svi smo vjerovali u tebe. Nismo posumnjali u tebe ni sekunde. Ovaj tim je znao koliko vrijediš i tko je Maja Žigman. Ovaj tim je znao da ti nisi samo preuzela tim kad mu je bilo najteže i kada je doslovce ostavljen na cjedilu, nego i da si ti budućnost Zagrebačkih mažoretkinja i europskog mažoret plesa. I upravo zato, Maja, hvala ti što si jedna od onih osoba koje su svojim trudom, lojalnošću i predanošću zadržale Zagreb u vrhu.

Sad se odmorite, uživajte u zasluženoj slavi i produktima svog mukotrpnog rada... pa onda u nove pobjede!




OD DANAS POČINJU REDOVNI TRENINZI
Treninzi svih sastava počinju od ponedjeljka 2.9. prema ustaljenom rasporedu. U idućih nekoliko dana obavit će se i prebacivanja pa je ekstremno bitno da se pojavite na idućim treninzima.



NEMA TRENINGA U PONEDJELJAK
Zbog zasluženog odmora neće biti treninga Seniorskog 1A u ponedjeljak 2.9. Idući trening je u srijedu 4.9. prema uobičajenom rasporedu.



NASTUPI

# četvrtak 5.9. u ????, o/o Lukšica
* kadetski 1A - plesni nastup

# nedjelja 8.9. u ???? Bundek (otvaranje Bundek fest, do ????), o/o Šef:
* plesni nastup



FOTKE - sa dočeka zlatnih Dinamovaca













Od idućeg posta objavljujemo slike sa Europskog prvenstva!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:

1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"

(objavljeno: ponedjeljak, 02.09.2013. u 17:18) komentiraj (25)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.