INICIJACIJA ZA NOVU PREDVODNICU ZAGREBACKIH MAZORETKINJA

Kao i uvijek do sada Zagrebacke mazoretkinje su imale inicijaciju u Starogradskoj vijecnici Skupštine grada Zagreba. Inicijacija je započela starom zagrebackom tradicijom CAFNŠRAJT, koju su provodili vojnici zagrebackih garnizona Austro-ugarske kada bi im bio postavljen novi zapovjednik. Naime, tada su vojnici sa bakljama u rukama hodali gradom. Tako i Zagrebacke mazoretkinje kada dobivaju novu predvodnicu prolaze relacijom Palmoticeva - Trg bana Jelacica - Ilica - Tomiceva - Strossmayerova - Cirilometodska











a usput su bivša i nove predvodnice davale intervju za Vecernji list












Potom su na baklje zapaljene svijece, te smo tako ušli u Skupštinu


U Skupštini nas je docekao g. Davor Bernadic, predsjednik Skupštine, koji je u svom govoru vrlo lijepo naglasio uspjehe Zagrebackih mazoretkinja i vaznost našeg tima za Zagreb






Ostatak inicijacije je tajan i namjenjen je iskljucivo djevojkama S1A. Tako da nastaviti mozemo sa domjenkom koje su priredile predvodnica i zamjenica predvodnice. Na domjenku se isticala torta sa ogromnim zagrebackim grbom koju je napravila obitelj Lukša






Lukšica je dobila brdo cvijeca, no najdrazi joj je bio buket od 51 ruze koju joj je poklonio Tin.




Jos po jedno brdo cvijeca su dobile i Ceh i Prislin, no nekima je ipak bio bitniji domjenak, ha Ceh? :-)




Naravno, Lukšica je dobila i predvodnicki prsten od bijelog zlata sa 4 draga kamena koji simboliziraju 4 predvodnicke zvijezdice


Nakon domjenka smo se istim putem vratili natrag u Palmoticevu


Kao i svaki puta organizirali smo svecanu veceru za nove i bivse predvodnice, koja je ovaj puta bila u poznatom restoranu Sofra. Marta Šimrak**** i Ivana Branilovic**** Brundo ostale su opaljene kao i prije, a najbolja je izjava Maje Cacic**** kako su Zagrebacke mazoretkinje svoj mirko-kozmos iz kojeg ne mozes izaci niti kad rodis dvoje djece. Uzgled, Marta je rekla da ce ona na ove vecere dolaziti i kad ce biti bakica.




Nakon vecere smo zarundali u Green Goldu. Nives Sokolic*** Soxa je tamanila bambuse ko nekad, no Petra Banjanin*** Ban Jan Ninski i Valentina Kontek**** Klompa su nas podsjetile kakve su partijanerice. Ban Jan je razvaljivala bas kao i dok je bila predvodnica, a Klompa ju je pratila u stopu. Naravno ni Doroteja Kukolja**** Carica nije nimalo zaostala, ipak je ona poznata partijanerica. Fakat su bivse predvodnice i dalje u punoj formi i tulum je bio prezakon!!!! Ostali smo do iza 3 sata nakon cega smo se sjetili da se moramo dici u 6 jer u 7 moramo biti kod gradonacelnika na prijemu.


Za kraj evo nam i pisma koje je timu napisala nova predvodnica

Dragi moji, prije svega želim se svima zahvaliti na čestitkama. :)

Prije 12 godina, kada sam započela svoju priču u Zagrebačkim mažoretkinjama nisam mogla ni zamisliti da ću jednog dana postati predvodnica ovog tima. Ulazak u seniorski 1a 2005. godine dao mi je dodatnog motiva i želje da svakim odlaskom na trening, svakim nastupom budem sve bolja i bolja. Iza mene su godine i godine truda,odricanja i upornosti i sada kada sam postala predvodnica znam da se moj trud isplatio. Svjesna sam odgovornosti koju sam preuzela. Ispred mene je velik zadatak, da održim ovaj tim na vrhu, kao što su to činile sve moje prethodnice i nadam se da ću u tome uspjeti.

Alen, e da, bez njega svega ovog ne bi bilo. Niti ovog tima, niti svih lijepih uspomena koje svaka cura ponese u srcu odlazeći iz ovog tima. Kada mi je sa 12 godina rekao da idem u S1a mislila sam da se šali, ali kao što vidite već sam 7 godina dio ove velike obitelji. Omogućio si mi puno toga i na tome ti jedno veliko hvala! Na početku nisam ni sanjala da ćeš mi jednog dana dati priliku i povjerenje da vodim tim, ali jesi i to ću opravdati i nadam se da te neću razočarati!

Žaja, ti si ona koja si pokazala da si uz tim i po danu i po noći. Preuzela si nas kad nam je bilo najteže i od nas napravila tim. Uz tebe i tvoje postupke sam naučila kako podići glavu gore onda kada je najteže i kada nije sve kako smo planirali.

Dora, uvijek si bila prije svega prijatelj svim curama i meni, borila si se za nas kad god i gdje god je trebalo i samim time si bila prava i istinska predvodnica. Obzirom da već dugi niz godina plešemo zajedno žao mi je što odlaziš, ali znam da ćeš uvijek biti uz nas i da ćeš ostati veliki prijatelj ovog tima.

Curke moje, vi sve znate. Kroz sve ove godine koje su iza nas prošle smo puno toga zajedno...od smijeha, suza, pobjeda i poraza...Znate da sam uvijek bila tu za vas i da ću uvijek biti kao što ste cijelo ovo vrijeme i vi bile uz mene kada je bilo potrebno. Toliko toga sam prošla s vama i mogu slobodno reći da ste dio mog života jer ste ga zauvijek obilježile! :)

Pusa svima od Lukše!




REJTING SENIORSKOG 1A SASTAVA ZA 2012/13




NASTUPI:
- petak 9.11. u 7:00 Poglavarstvo grada Zagreba (predavanje kljuceva grada Zagrebackim mazoretkinjama), o/o Šef

- subota 10.11. u 16:15 ured (Medjunarodni karate turnir, Samobor), o/o Lukša:
Lukša****, Franovic*, Gašparic, Prosenecki

(objavljeno: petak, 09.11.2012. u 10:36) komentiraj (15)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.