****************************** U NEDJELJU IZVANREDNI TRENINZI ZA 1A SASTAVE

U SUBOTU 1.5. IMAMO NORMALNO TRENINGE
Naime, kako je 1.5. subota, dan kada velika vecina i ovako ima slobodan dan, nema nikakve razlike. Dakle, roditelji nece spajati i produzavati vikend, a treninga nam svakako treba. U svakom slucaju Trenerski kolegij je odlucio da ce se treninzi tog vikenda odrzavati kao i bilo kojeg drugog vikenda.



U NEDJELJU 2.5. TRENIZI 1A SASTAVA NA MAKSIMIRU
- S1A 14:00-16:30
- S1A 18:30-21:00
- K1A 09:00-12:00
- J1A 11:30-14:30
- Sesvete i Oroslavje 16:00-19:00



NASTUPI:
- petak 30.4. u 9:00 Jarunsko jezero izmedju ulaza Hrgovici i Hrvatsko Sokola (Sajam mogucnosti Policijske uprave Zagrebacke, do 13:00 h), o/o Ž Bumbum:
Zupancic (od Lovrek*), Franovic (od Plavec*), Lukic (od Šepec), Kananovic (od Okovic*)
Image and video hosting by TinyPic

- subota 1.5. u 16:45 ured (vjencanje clanice, do 18:30), o/o Ž Bumbum
Pozgajcic, Knezovic, Cupic, Rogulja (od Šepec), Miocevic (od Talan*), Gircenko (od Hrvacanin)

- subota 1.5. u 17:15 Juzni kolni ulaz Maksimirskog stadion (Dinamo-Hajduk, do 22:15), o/o Šef:
VIP: Dobrosavljevic, Knezovic#, Skenderija, Cupic#
Plesni dio: Kukolja****, Lukša***, Zajec**, Sedak**, Franovic**, Trobic**, Prišlin*, Ceh*, Vucica*, Lovrek*, Pavlovic*, Kessler*, Begic*, Ivanovic*, Okovic*, Talan*, Plavec*
Teren: Hrvacanin, Šepec, Pozgajcic#, Ros, Fotak, Papic, Šandrk, Rukavina, Miocevic#, Gircenko#, Franovic, Lukic, Kananovic
Gosce Zagrebackih mazoretkinja na utakmici: Oroslavske mazoretkinje

# mazoretkinje sa ovim znakom direktno sa nastupa na vjencanju odlaze na stadion (organiziran prijevoz) gdje preuzimaju nove obveze


ASISTENCIJE:
Tamara Sedak** – subota 01.05. od 10:40 – 13:30 na J3J i D1 u Palmotićevoj
Rebeka Vučica* – subota 01.05. od 09:00-11:00 na S2 u Hercegovačkoj
Lana Kessler* – petak 30.4. od 19.45-22:00 na S1B u Palmotićevoj

KAZNE:
Matea Begić* – subota 1.5. od 13:30 – 14:30 na D2 u Palmotićevoj



PRENESENO SA BLOGA HMS-a: PRIJEDLOG ZA NOVE POKALE
Obzirom da je IKOM prestao raditi pokale koje smo koristili 11 godina, HMS je dao napraviti idejno rješenje novog pokala. Temeljnice za izradu pokala su bile slijedeće:

1. Suvremen izgled i moderan dizajn
2. Stilizacija mažoretkinje
3. Mogućnost izrade u 9 veličina od 25 do 50 cm
4. Trajnost, bez mogućnosti korozije
5. Cijena mora biti u okvirima dosadašnje cijene

Izradu idejnog rješenja povjerili smo mladoj dizajnerici Lani Kessler koja je predložila nekoliko rješenja, a od kojih je komisija odabrala dva. Potom smo oba dali na izradu protutipa. Kompletna izrada mogućnosti trajala je 4 mjeseca unutar kojih je izradjeno nekoliko modela koji su bili kompromis umjetnickih zahtjeva, te konstruktorske mogucnosti i cijene.

Nakon mnogo truda svih koji su sudjelovali u izradi dobili smo konačan izgled pokala.

Lana Kessler:
Prilikom izrade kompozicije posebno sam težište usmjerila na linije, koje su osnova cijelog rada. Sam izgled siluete inspiriran je jednom konkretnom koreografijom mažoretkinja. Kompozicija je kombinirana po pravilima struke, pri čemu je osnova bio zlatni rez, tj. omjer postavljanja elemata poput dužine nogu, ruku, glave isl. Upravo zato stilizacija u nekim elementima nema klasične oblike (npr. glava), no stilizacija stvara idealne obrise.
Pozadina je imala za cilj isticanje dinamičnosti, no morala je zadržati eleganciju, koju sam postigla zakrivljenošču linija. Upravo podloga vizualno daje bolji efekt jer ima dva polja i tzv. obrisnu liniju. Istovrmeno odabir materijala je takav da se lik reflektira na podlozi, dočim zrcalnost daje dvostruku sliku i efekt reljefnosti. Štap mažoretkinje postavljen je dijagonalno zbog dinamike kompozicije. Sama mažoretkinja u potpunosti je stilizirana, ali je zadržala prepoznatljiv oblik mažoretkinje. Jedna noga siluete je u zraku čime se naglasila poletnost mažoret plesa.

Dražen Lukša, voditelj izrade:
Temeljem zahtjeva dizajnera korišten je materijal koji daje idealnu reflekciju. Istovremeno poštivan je zahtjev naručitelja za trajnošču. Stoga je cijela kompozicija rađena od oplemenjenog nehrđajučeg čelika, tj. inoxa. Stilizacija mažoretkinje rađena je od inox šipki, punog profila. Cijevi su izbjegnute radi što kvalitetnijeg piganja koje je u ovom slučaju bilo vrlo zahtjevno. Jedro je obrađeno sa dvije tehnike. Rub je poliran, dok je ostali dio satiniran, kako bi se dobio traženi efekt. Kugla, koja je stilizacija glave, rađena je metodom izvlačenja. Cijela kompozicija spajana je varenjem argonskim aparatom.
Podloga je od punog kamena ne samo radi efekta nego i težine, te stabilnosti kompozicije koja bi u protivnom bila nestabilna i rezultirala bi rušenjem prvenstveno radi dimenzija (poglavito veličine 50 cm).

Idejno rješenje
Image and video hosting by TinyPic

Protutip (proizvedeni pokal će se razlikovati u podlozi koja će biti kamena i četverokutasta)
Image and video hosting by TinyPic

Administracija HMS-a na svom blogu otvara raspravu oko pokala, te poziva sve članove da sudjeluju u javnoj raspravi do subote 1. svibnja 2010.

(objavljeno: četvrtak, 29.04.2010. u 08:41) komentiraj (17)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.