Zivot u Zabolandu

06.06.2013., četvrtak

Samo u Zabolandu i Zanzibaru

Dating-siteovi u svim duginim bojama nisu nista posebno za Zaboland. No vec par godina me fascinira jedna reklama na (nota bene drzavnom) radiju za jedan poseban site. “Jesi li u sretnom braku?” sapce senzualni zenski glas i nakon krace pauze izazovno nastavlja“I ja isto.” To je reklama za stranicu Second Love cije je slogan “Priustite si uzbudjenje bez straha da budete uhvaceni”. Stranica za udane zene i ozenjene muskarce, koji zele varati svoje partnere. Mislim stvarno... Reklama zavrsava opet zenskim glasom koji zadovoljno objasnjava: “Na stranici Second Love sam konacno nasla nekoga tko mene slusa.”

Ukoliko imate novac na racunu jedne od najvecih Zabolandskih banaka ING, nemojte se cuditi da vam novac nije stalno na raspolaganju ili da se odjednom nadjete u minusu. Zna se naime desiti da bank postane zrtva cyber napada, pa im se na racunima znaju pomijesati loncici, tj. novcici.

Trebate li kokain najbolje vam ga je kupiti u Arnhemu. Neki dan je izasao clanak u novinama u kojem pise da je provedeno istrazivanje o cistoci kokaina po gradovima. Arnhem je izasao kao pobjednik sa 80% kokainom. Amsterdam je bio tek osmi sa 50 postotnim kokainom, ostali bijeli prah su obicno neki lijekovi, pa cak i paracetamol. I ne, kokain nije legaliziran u Zabolandu.

Zato dobro pazite da vas ne ulove ili snime iz zraka. Zabolandska vlada zadnjih par godina u tajnosti koristi dronove (bespilotne letjelice) za nadzor gradova (i gradjana). I iako se zna da te letjelice postoje, jos uvijek nema nikakvog drzavnog zakona o njihovoj upotrebi.

Zabolandjani su poznati po svojoj proracunljivosti, ali im se zna zalomiti koji puta. Drzavne zeljeznice su zeljele uspostaviti vrlo brzu liniju Amsterdam – Brussel. Za to su narucile ultrabrze vlakove Fyra jedne talijanske tvrtke. Vlakovi su bili na siroko testirani i pocetkom ove godine pusteni u promet. Medjutim odmah su se poceli kvariti, a na nekim dijelovima i raspadati, tako da su postali opasni za putnike i morali su biti povuceni iz prometa. Neki dan su drzavne zeljeznice definitivno odustale od njihove upotrebe. Jedino steta kaj su svi ugovori sa talijanskim prozivodjacem vec bili potpisani. Cijena? Jedno 300 milijuna eura. Ma tko je vidio kupovati vlakove od Talijana..., to smo im mogli odmah reci.

Eh da. Ako vam se kaj desi kakva nezgoda, pozar ili prometna nesreca. Ostanite mirni. Pa cak i onda ako ne mozete dobiti nikoga na 112. Naime zna se desiti da sistem 112 koji puta nije dostupan. Greska u sistemu. Da, to je onaj broj za hitne slucajeve, koji bi uvijek trebao biti dostupan. Strpljen, spasen.

<< Arhiva >>