petak, 30.03.2007.

Sabotaža u svoju korist ...

Ako ste sigurni da vam vaša prijateljica nije samo prijateljica i da osjećate nešto više prema njoj, te da jedva čekate da ostavi svoga dečka kako biste vi dobili priliku možda je vrijeme da malo ubrzate stvari.
Ili, ako sumnjate kako vaš prijatelj nije iskren prijatelj i kako bi htio nešto više od vas evo nekih znakova koji vas upozoravaju kako pokušava sabotirati vašu vezu i uskočiti na mjesto vašeg dragog.

Postanite joj blizak prijatelj
Morate postati nešto više od kolege s posla ili susjeda. Morate se potruditi zauzeti mjesto u njenom životu. Pronađite nešto zajedničko i uspostavite neke direktne veze. Bez da budete pretjerano očiti započinjite s njom razgovore o problemima koje ima u vezi. Imajte na umu da morate poticati razgovor o problemima, nemojte slušati hvale o njemu ili priče o tome koliko je dobar. Ukoliko problema nema ističite one njegove osobine koje bi mogle postati problematične.
Izvor problema može biti mnogobrojan: novac, seks, djeca, kućni poslovi, sve su to teme u kojima možete posijati klicu neslaganja. Spominjite ove teme i sigurno ćete naići na jednu koja je problematična u njihovoj vezi. Te probleme stalno održavajte na površini i aktualnima.
Zatim se služite tehnikom povezivanja, naglasite da ako ne želi kućne ljubimce vjerojatno neće biti dobar ni otac, bez obzira koliko vaše teze bile besmislene potaknut će sumnju.
Pripazite da ne zaglavite u prijateljskoj zoni, stalno zavodite, flertujte, potrudite se da često misli na vas, te da ako joj se nešto desi prvo poželi novost izreći vama, a ne potražiti neku od prijateljica.

Budite "njegov" odvjetnik
Sada kada vam se otvoreno počela žaliti o manama svoga dečka nemojte samo slušati i slagati se s njom kada ga napada, na taj način će osjetiti potrebu da ga i opravdava, a to ne želite.
Trebali biste opravdavati njegove postupke, a u isto vrijeme sebe distancirati od takvog ponašanja. Recite: „Ne bi svaki muškarac to napravio, ali možda je on mislio…“. Na taj način naglašavate da je on napravio nešto loše, nešto što vi ne biste napravili, a ona će zapravo morati uvjeravati vas da se ima razloga ljutiti ili mu to zamjeriti. Na kraju recite kako niste imali pojma koliko je loš.
Kod takvog razgovora ona neće čuti od vas ništa loše o njemu, a u cijelom razgovoru se neće istaknuti ni jedna njegova dobra osobina, ona će vjerovati kako je ona u pravu, a da on griješi.
Ako on reagira na vaše prijateljstvo i ostavi je zbog toga, umjesto da pati za njim, ona će vas braniti i tvrditi kako ste upravo vi pokušali spasiti njenu vezu.

Budite ono što ona želi
Do sada ste već shvatili kakav je njen idealan muškarac i stavili sumnju kako to njen dečko nije. Postepeno se počnite ponašati onako kako bi njen idealan dečko trebao. Počnite obavljati stvari za nju i kreirajte dojam kao da ste vas dvoje već u vezi. Njegujte zajedničke šale, kupujte joj časopise, vozite njen auto na popravak, pitajte o njenoj obitelji i predlažite zajedničke aktivnosti za koje znate da neće odbiti. Ali još uvijek nemojte je otvoreno pitati. Ako se izdate u ovom trenutku ništa od plana.

PS. Preporučljivo za muške, ali i za ženske ako želite ukloniti konkurenciju...
-Josip-

| 16:59 | Komentari (9) | Isprintaj | #

utorak, 27.03.2007.

Najveći neprijatelj...

Negodujemo zbog zla koje nam drugi nanose, a previđamo zlo koje sami sebi činimo. Sami sebi možemo biti, često i jesmo, najveći neprijatelji, najcrnji dušmani, najgori zlotvori.
Izuzev u krajnjim situacijama, nitko nam ne može napakostiti više nego što smo u stanju sebi napakostiti. Niti da nam zagorča život gore nego što to sami znamo. Niti da nam ga upropasti onako temeljito kako to sami možemo.

Što je šteta koju nam pričine drugi, prema onoj za koju smo sami zaslužni?
Propuštamo bezbrojne prilike, jer sebe onemogućavamo. Podbacujemo, jer sebe sputavamo i sakatimo. Bezvoljnošću, pasivnošću, inercijom sprječavamo sebe da bilo što postignemo.
Puno je toga što se ne usuđujemo poduzeti iz straha da se ne "obrukamo", ne doživimo "neuspjeh". Tako ostajemo neostvareni i neispunjeni.

Donosimo pogrešne odluke, poduzimamo pogrešne korake jer loše procjenjujemo ljude i okolnosti. Zasljepljeni onim što bismo željeli da bude, ne vidimo ono što jest.
Sebe mrcvarimo neostvarivim zahtjevima, izbezumljujemo besmislenim strahovima, mučimo nemilosrdnim prijezirom.
Osobna nas sujeta čini nesretnim, utučenim, očajnim. Dubina očaja jednaka je veličini sujete.

Lako povrjediva taština kvari i uništava naše odnose sa ljudima, čineći nas usamljenima. Zatočeni u tamnicu vlastite umišljenosti, gubimo dodir sa drugima.
Zapostavili smo, zanemarili sebe, jureći za prikazama koje smo sami stvorili.

Tražimo uokolo krivce za sve ono što nam nije kako valja. Na to trošimo mnogo vremena i snage. Sasvim nepotrebno. Za svoj život smo najodgovorniji mi sami. Što prije to prihvatimo, to bolje. Tek tada ćemo moći nešto zaista učiniti za sebe, umjesto da sebi budemo najveći i najljući neprijatelj.

-Josip-

| 16:58 | Komentari (2) | Isprintaj | #

subota, 24.03.2007.

Srce i srce...

U svakom odnosu, posebno ljubavnom, partneri svakodnevno izmjenjuju energiju. Ta energija stvara čvrstu nit koja se može zadržati i dugo nakon prekida. Ukoliko ne prekinete i tu nit ona će ostati kao otvoreni kanal kroz koji će emocije i dalje protjecati.
Posebno ako niste svjesni da ta nit još uvijek postoji može vam se desiti da ponekad neke osjećaje smatrate svojima, a koji su u biti osjećaji bivšeg partnera.

Možda vam se i desila situacija kada ste bili sigurni da želite prekinuti vezu s partnerom, ipak nakon nekog vremena u vama se pođe stvarati osjećaj neopisive tuge i nostalgije. Samo vam se teške misli motaju po glavi. Zaboravljate sve ružne događaje, u stvari niste sposobni uopće ni o čemu detaljno razmišljati, jer samo vam nedostaje njegova blizina i želite ga natrag. Onda u slijedećem trenutku opet se pitate otkud odjednom sva ta tuga i sigurni ste da uopće nemate nikakvih osjećaja prema bivšem partneru. Upravo u ovakvim situacijama dolazi do miješanja energije.

Ta neprekinuta veza može vas spriječiti i u stvaranju bliskog odnosa s drugim osobama, jer vaš bivši partner to ne želi, ili vam stvarati konstantni osjećaj tuge, jer vaša pozitivna energija otječe od vas.
Presiječete li tu nit odvojit ćete se od stare «prtljage» i osloboditi se povezanosti koja vam više ne služi.
Kidanje te niti je nužan proces koji morate napraviti želite li nastaviti s ugodnim životom bez konstantnog osjećaja tuge.
Pronaći i presjeći tu nit u stvari je jednostavan i lagan proces, samo to morate i sami dovoljno željeti.
Bitno je samo biti čvrst u svojoj namjeri. Vizualizirajte proces.

Za početak umirite se, koncentrirajte, zatvorite oči i vizualizirajte osjećaj niti koje vas povezuju s drugim osobama. Pronađite konkretnu nit koje se želite osloboditi. Ne morate se brinuti lako ćete prepoznati pravu, jednostavno ćete znati. Zatim je presijecite i zamislite kako su krajevi odletjeli svaki u svoju stranu poput sunčevih zraka.

-Josip-

| 09:06 | Komentari (5) | Isprintaj | #

utorak, 20.03.2007.

Poroci...

Odrecite se pušenja, alkohola, živite tiho, harmonično i duhovno.

Međutim, takav život nije za svakoga, a osim toga koja je svrha stotog rođendana ako ćete se pola života dosađivati. Zbog toga pretpostavimo da ćete ipak imati neke poroke, ali s njim umjereno.

Već se ukorijenila ideja kako je dnevno jedna čaša vina dobra za vas i za vaše srce. Vino sadrži voćne antioksidante, koji će vas zaštiti od preranog starenja, ali previše vina će ubrzati taj proces.
Pivo je također, zdrav porok. Vitamin E iz piva će održati vašu kožu elastičnom ili mladolikom.

Još nešto čemu se ne biste trebali opirati je čvrst san. Spavajte kad god uhvatite priliku. Ako volite ujutro ostati duže u krevetu ili popodne malo prileći to je OK. Naime, znanstvenici su došli do zaključka kako je borba protiv prirodnog sata u vama loša za vaše zdravlje i besmislena. Svatko bi trebao spavati onoliko koliko njegovom organizmu treba.

Tu je i čokolada. Ona sadrži flavonoide koji povoljno djeluju na vaš krvni tlak i pretpostavlja se da smanjuju rizik srčanog napada. Čokoladoholičari bi trebali biti svjesni da nije svaka čokolada zdrava. Najbolja je ona tamna, ali izbor biste trebali prvenstveno temeljiti i na tradiciji proizvođača i kvaliteti proizvodnje.

Nevažno, što je vaš najveći užitak, dobra vijest je da je uživanje samo po sebi dobro za vašu dugovječnost. Zaista dobro. Ne samo da svaki užitak smanjuje razinu stresa, nego također potiče stanice u organizmu na proizvodnju prirodnih antibiotika.

Stoga o svim užitcima, bilo da se radi o čokoladi, kavi, vinu, sunčanju ili bilo čemu drugom možete razmišljati kao lijeku, sve dok ne pretjerujete i imate mjeru.

Eto, prisjetih se da već dulje vrijeme nisam ponudio neku glazbenu podlogu za tekstove, pa klikom na ime pjesme preuzmite ovu krasnu krasnu pjesmicu...

GREEN DAY "The Time of your life"
Another turning point, a fork stuck in the road
Time grabs you by the wrist, directs you where to go
So make the best of this test, and don't ask why
It's not a question, but a lesson learned in time

It's something unpredictable, but in the end it's right.
I hope you had the time of your life.

So take the photographs, and still frames in your mind
Hang it on a shelf in good health and good time
Tattoos of memories and dead skin on trial
For what it's worth it was worth all the while

It's something unpredictable, but in the end it's right.
I hope you had the time of your life.

It's something unpredictable, but in the end it's right.
I hope you had the time of your life.

It's something unpredictable, but in the end it's right.
I hope you had the time of your life.


-Josip-

| 17:44 | Komentari (5) | Isprintaj | #

subota, 17.03.2007.

Očekivanja...

Ona, 32. godine, televizijska producentica. Mnogo radi, ali uživa u odlascima u kino i kazalište.
Ljubavna povijest: Imala je tri ozbiljne veze uključujući suživot s dečkom u 22. godini. Sama je od prije par godina.

Nijedan od dvojice muškaraca s kojima je izašla nije bio sportski tip što je vrlo važno za Nju, pa nije ni bilo fizičke privlačnosti. Prema njenim riječima oba su bila dobro obrazovana i ljubazna, ali nju privlače muškarci s karizmom i jakim karakterom.

U čemu je problem? Ona je stvarno lijepa žena, s dobrom linijom, uspješnom karijerom i prijateljske osobnosti. Ali je nekompromisna kada se radi o atributima koje bi trebao imati njen budući partner. Ona želi zgodnog i sportskog tipa, s karizmom, a opet osjećajnog, nekoga tko voli putovati, voli prirodu i ima dobar smisao za humor.
Oba muškarca s kojima je izašla na prve spojeve Ona je oduševila, ali su primijetili kako je dosta distancirana. Dodatno, Ona previše vremena provodi na poslu što otežava upoznavanje novih, potencijalnih partnera.

Dade se naslutiti da je Ona ekstremno oprezna po pitanju upuštanja u nove veze, što rezultira prevelikim očekivanjima i postavljanjem nedostižnih kriterija o tome kakav bi trebao biti njen savršen partner.
Najvjerojatnije Ona pokušava pronaći nemoguće. Njen mehanizam obrane je sprječava u tome da se za nekoga veže. Ona je već i prije prvog izlaska odlučila kako ti muškarci nisu za nju. Problem s unaprijed pripremljenom „shopping listom“ kada su muškarci u pitanju je u tome što tada nije ostavljala prostora za ugodna iznenađenja i nije dopuštala priliku da se neka veza razvije spontano. Možda Ona nije ni svjesna da traži pogrešan tip muškarca. Možda bi je muškarac drugačijih osobina mnogo više usrećio.

Ona ne bi smjela stvarati predrasude o muškarcima, a na izlaske mora ići otvorenih opcija. Cilj svakog spoja bi trebao biti provesti ugodno vrijeme, naravno i dati muškarcima priliku da pokažu neke svoje dobre kvalitete.

Ona ima odličan posao i radi puno, ali to iskorištava kao izliku zbog čega ne izlazi. Ako uvijek radite, ne ostavljate sebi prostora za lijepe stvari poput veza. Ona se treba potruditi manje raditi i ostaviti više vremena za društvene aktivnosti.

Kasnije, poslije razmišljanja o samoj sebi, kod Nje su se dogodile enormne promjene. Iako su oba muškarca već na prvom spoju bila zainteresirana za Nju na drugom ih je više nego oduševila. Uz sve svoje kvalitete pokazala je i prijateljsko raspoloženje.

Što je Ona zaključila? Najkorisniji savjet je ići srdačnija na spojeve i s manje očekivanja od cijelog tog procesa izlazaka. I sama ja primijetila kako je ranije bila dosta negativna po pitanju izlazaka s muškarcima, ako nisu bili „to“ za Nju bi izlasci s njima bili gubljenje vremena. Oko sebe često je viđala prijatelje koji su zapeli u monotonim vezama i bojala se da se to ne dogodi i njoj. Unaprijed je to pokušala spriječiti i izlazila samo s muškarcima za koje je unaprijed pretpostavljala kako su „ pravi za nju“. Zbog toga u zadnje vrijeme uopće nije mnogo izlazila.

U buduće će pokušati opustiti se i uživati u spojevima više. Gledati na njih kao na izlazak s novim prijateljem, pa što bude, bude. Ona sada zna da još uvijek im previsoke standarde o tome kakvog muškarca želi, ali neće dopustiti da je ti standardi spriječe u tome da izlazi s drugim muškarcima koji nisu „savršeni“. Tko zna možda je neki od njih iznenadi i ona shvati da nije savršen, ali da jeste savršen za nju...

-Josip-

| 11:08 | Komentari (0) | Isprintaj | #

srijeda, 14.03.2007.

Što čini sreću...

Kako biste mogli napraviti svoj život što sretnijim, pomaže razumijevati neke stvari koje čine većinu ljudi sretnima.
Jedan od najvažnijih utjecaja na ljudsku sreću imaju društveni odnosi. Pod njima se podrazumijevaju odnosi s obitelji, prijateljima i partnerom. Ljudi koji su zadovoljni svojim životom uglavnom imaju veliku potporu obitelji i prijatelja, dok oni koji nisu s njima u dobrim odnosima vjerojatno će biti nezadovoljniji životom.
Naravno s tim usko povezano, gubitak osobe do koje nam je stalo, dovodi do vrlo izraženog osjećaja tuge i nezadovoljstva.

Drugi faktor koji utječe na sreću i zadovoljstvo životom je posao, odnosno škola. Gotovo je nemoguće biti nezadovoljan svojim poslom, a sretan općenito. Osim posla, izbor odgovarajuće škole ili fakulteta doprinosi sreći. Kada osoba uživa obavljajući neki posao, bilo da je plaćen ili neplaćen, te kada smatra kako je posao važan i značajan, pridonosi svojoj sreći i životnom zadovoljstvu.

Treći faktor je unutarnje prirode. Odnosi se na zadovoljstvo samima sobom, religiozni i duhovni život, osobni razvoj i znanje. Općenito su osobe koje vjeruju, odnosno one koju su religioznije sretnije u životu, nije važno kojoj vjeri ili religiji pripadale, ljudi jednostavno trebaju potrebu znati da pripadaju nekoj cjelini koja je veća od njih samih. Također, osobe koje više znaju, imaju veću opću kulturu, putovale su više, imaju veća znanja o drugim kulturama i načinima života, zadovoljnije su svojim životom.

Osim ova osnovna tri faktora koja uglavnom određuju koliko će netko biti zadovoljan postoje još neki drugi koji se odnose na ljude u posebnim prilikama. Ukoliko netko nema dobro zdravlje može, ali će znatno teže pronaći zadovoljstvo. Ipak, zdravlje je individualan faktor jer postoje osobe koje vrlo dobro znaju prihvatiti svoju situaciju, te unatoč npr. invalidnosti kročiti sretno kroz život.
Temperament neke osobe znatno utječe na zadovoljstvo – neki ljudi imaju prirodnu sklonost zadovoljstvu, odnosno nezadovoljstvu. Taj njihov prirodni impuls obojit će svaku situaciju u kojoj se našli.
Postoji i jedan pomalo paradoksalan faktor zadovoljstva. Ljudi koji su prošli kroz izrazito lošu vezu ili radili takav posao, nakon što pronađu novi posao ili novog partnera bit će sretniji i zadovoljniji novim stanjem od onih koji su nekako uvijek lagodno prolazili u takvim odnosima.

Pomalo začuđujuće novac ili ljepota nemaju baš nikakvog utjecaja na sreću. Uvijek postoji netko bogatiji i ljepši, a rijetko tko se uspoređuje s lošijima od sebe. Znanstveno je utvrđeno da i dobitnici velikih svota na lutriji vrlo brzo, kroz nekoliko mjeseci se vraćaju na svoje prijašnje stanje sreće i zadovoljstva.
Najvažnije je raditi svakodnevno na sebi i potruditi se pronaći nešto lijepo u svakoj situaciji. Kretati se među ljudima, svakodnevno upoznavati nove ljude i otvoreno prihvaćati nova prijateljstva. Ne očekivati nagle i velike promjene, ali ipak težiti većim ciljevima i postupno ih ostvarivati.

-Josip-

| 17:01 | Komentari (0) | Isprintaj | #

nedjelja, 11.03.2007.

Pogrešni tipovi...

Muž ju je ostavio nakon godinu dana braka. Prije toga imala je nekoliko ozbiljnih veza, jednu s konobarom, jednu s apsolventom filozofskog fakulteta i kratak suživot s jednim Talijanom.

Ni jedan muškarac s kojim je bila na spoju nije je oduševio. Iako su imali dobar posao, lijepo ponašanje, nije joj bilo zabavno s njima. Obojica, prema njenim riječima stavljaju posao na prvo mjesto.

Muškarci s kojima je Ona izašla istaknuli su prvo njene lijepe manire. Jedan je dodao kako je mnogo pričala o imanju i kući koju posjeduje u inozemstvu, pretpostavio je da ga želi time impresionirati. Nervirala ga je i svojim prevelikim pridavanjem važnosti ekološkim problemima.

Ona je draga djevojka, ali ni sebi ne želi priznati kako je uvijek privlače pogrešni muškarci. Oni koji nisu spremni na dugotrajno vezanje. Ona u zgodnim i „lepršavim“ momcima vidi nešto zanimljivo i drugačije od onoga što ona jeste. Privlače je muškarci koji ne robuju nikakvim pravilima.

Ona je u prošlosti mnogo patila. Za većinu svojih dečki, a posebno za muža je mislila kako je to ljubav njenog života. Imali su strastven odnos, ali on nije bio materijal za brak i ostavio ju je radi druge žene.

Također, ako s nekim muškarcem, kao npr. na prethodnim izlascima, nije osjetila trenutnu privlačnost, osjećala bi se odbačenom, jer je mnogo puta u prošlosti bila „odbačena“. Trebala bi u komunikaciji s muškarcima biti otvorenija, bez predrasuda temeljenih na prethodnim iskustvima. Trebala bi dodatno smanjiti i očekivanja. Prioritet bi trebalo biti sprijateljiti se s muškarcima i ne očekivati instant povezanost kao onu iz ljubavnih romana.
Na taj način će se više zabaviti i pronaći više prijatelja, a tko zna gdje to može odvesti.
Još važnije od svega, trebala bi pokušati više slušati što joj osobe s kojima je izašla govore i ne opterećivati ih previše sa svojim problemima. Nikad ne smijete o sebi na samom početku previše otkrivati. Važno je postaviti granice u svakom odnosu. Odredite što je potrebno zadržati za sebe, a što ćete otkrivati postepeno. Vi možda mislite kako je dobro biti iskren i to je istina, ali prevelika otvorenost odaje dojam samokoncentriranosti. Većinu muškaraca privlače žene koje znaju slušati, pa umjesto da pričate o sebi pokažite interes za njega i njegove interese.

Najvažnije, morate pokušati živjeti u sadašnjosti. Usredotočite se na izlazak i muškarca s kojim razgovarate, zaboravite na prošlost ili budućnost.

Kasnije, poslije promjena u sebi opet je izašla ponovno s istim muškarcima, oba su bila mnogo zainteresiranija. Jedan je rekao kako se zaista ugodno osjećao u njenom društvu i činilo mu se da je ona zaista zainteresirana za ono što priča. Bio je naprosto očaran. Drugi je rekao kako mu se učinilo, za razliku od mnogih djevojaka s kojima je izlazio, kako je s Njom na istoj valnoj duljini.

Zaključak? Na zadnja dva izlaska zaista se potrudila slušati. Čak i kad nije bila zainteresirana za ono što joj netko govori, pronašla je neki zanimljiv dio. Njoj je uspjelo. I sama je osjetila kako su izlasci bili uspješniji, sve je protjecalo u ugodnijoj atmosferi.

Shvatila je da praksa ima pravo vezano uz muškarce, treba podizati njihov ego, posebno na prva dva spoja kako bi im se svidjela. Ako se oni privlačno osjećaju i vi ćete im biti privlačni...

-Josip-

| 13:14 | Komentari (0) | Isprintaj | #

petak, 09.03.2007.

Snovi...

Snovi su jedino mjesto na kojem bez imalo rizika možete se iskušavati u novim aktivnostima, istraživati svoje mogućnosti i mijenjati život po želji.

Fokusiranjem svojih misli na određeno područje koje vas zanima, možete u mislima kreirati situacije koje će vam pomoći napredovati. Ponavljanjem neke situacije u snovima, približit ćete je stvarnosti i ona će vam biti lakše savladiva kada se pojavi.

Snove uglavnom interpretiraju stručnjaci, koji snovima pridaju određena značenja. U takvim tumačenjima predmetima ili pojavama se pridaju simboli npr. auto simbolizira psihofizičko stanje čovjeka koji sanja, brodovi – životna putovanja. I dok takve interpretacije mogu biti, ali nisu nužno točne i uglavnom sadržavaju samo polovicu priče, samo sami, svatko za sebe, ukoliko se potrudi naučiti, može u potpunosti razumjeti poruke koje mu stižu kroz snove.

Vi ste jedini autor vaših snova i samo vama pripada njihovo potpuno tumačenje. U njima možete pronaći vrlo moćno, a ipak nenapadno rješenje vašeg unutarnjeg konflikta.

Različite uloge u snovima ne samo što šalju poruku nego su i vrlo zabavne. Daju priliku djetetu u vama da istraži različite mogućnosti reagiranja bez ikakvog osuđivanja. Snovi će vas odvesti u najskrovitije dijelove misli i srca, a mogu biti mapa prema pravom bogatstvu.

Najfascinantnija star kod snova je njihova neograničavajuća kreativnost, varijabilnost, ali i dostupnost. Iz noći u noć, mozak nadmašuje i najveće Hollywoodske uspjehe. Neki skriveni scenarist u našoj podsvijesti svaku noć nam pušta filmove kreirane samo za nas. On spaja prošlost, sadašnjost i budućnost u bizarne dijelove, koji se na samoj svojoj površini čine čudnima i potpuno nerazumljivima.

Snovi, pa i noćne more, mogu biti osobni iscjelitelj, koji nam je dostupan svakog dana i to besplatno. Sve što trebamo napraviti je naučiti slušati ga i razumijevati što nam govori.

Snovi imaju svoju logiku koja je više kreativna i bogatija od realnosti. Zbog toga pri razumijevanju snova nikad ne bismo trebali gledati na njih kao stvarnost i u tom ih smjeru tumačiti.

Kako biste se uspjeli prisjetiti snova, najbolje bi bilo ujutro nakon buđenja ostati nekoliko minuta u istom položaju. Trebalo bi se sna prisjećati sliku po sliku, dok se ne prisjetimo cijele ili dijela priče. Najviše pozornosti treba posvetiti tumačenju dojmiljivijih slika, ali ne smiju se zaboraviti ni detalji. Ponekad se baš u njima krije značenje. Nakon što ste u sanjarici pogledali značenje simbola, trebali biste osobno rastumačiti svaki pojam. Nov Golf siromašnom čovjeku predstavlja bogatstvo, dok nekom materijalno bogatijem, u stvari predstavlja siromaštvo.

Važno je znati da snovi nikad nemaju negativna ili pozitivna značenja. Oni su samo smjernice ili upozorenja, ali nikad nisu suhoparna pretkazanja budućnosti i ne smiju se na taj način tumačiti.

Važno je ne razočarati se pri prvim pokušajima tumačenja snova ukoliko vam to ne bude uspijevalo. Za razumijevanje su ponekad potrebne i godine prakse. Ali isplatit će se, jer tek kada naučite slušati svoj unutarnju glas znat ćete i prepoznati pravu vrijednost snova, prestat ćete ih se bojati i započet ćete ih doživljavati kao svog osobnog savjetnika.

-Josip-

| 04:46 | Komentari (1) | Isprintaj | #

nedjelja, 04.03.2007.

Zaboravljeno zavođenje...

Imala je nekoliko ozbiljnih veza, od kojih je zadnja završila prije par godina. Nakon toga je bila na mnogo spojeva, pokušala je i s internet spajanjem, ali nije uspjela pronaći nikog posebnog.

Prva dva „namještena“ spoja muškarci s kojima je izašla je okarakterizirala kao „Slagali smo se poprilično dobro, ali nije bilo privlačnosti“.

Problemje bio da muškarci s kojima je izašla komentirali su je kao napetu, možda čak i zabrinutu oko rezultata izlaska. Jedan je rekao kako mu se čini da nije baš otvorena osoba. Također su komentirali kako se nije baš potrudila oko izgleda.

Ali ona je lijepa žena, s dobrom linijom, ali je toliko usredotočena na pitanje hoće li upoznati svoju srodnu dušu za je zaboravila da se mora potruditi oko svog izgleda, da mora izgledati privlačno, posebno na prvom spoju.

Čini se trivijalno, ali muškarci vole misliti kako se žena potrudila da izgleda lijepo. Pretpostavljaju da ako se žena više trudi oko izgleda da joj je više stalo do osobe s kojom izlazi. U pripremama za izlazak se i krije određena doza samopouzdanja, što opet utječe na način na koji će odgovoriti na udvaranje. Ona se također treba potruditi i ponovno naučiti zavoditi, te shvatiti izlaske kao zabavu, a ne opterećenje. Ona izlaske pogrešno doživljava kao svojevrstan ispit.

Ona ima lijepu figuru, vrlo je pametna, ali se odijeva uglavnom u crno i druge neutralne boje, poprilično strogo. To pomaže na razgovoru za posao, ali ne na izlasku.

Žene često imaju naviku na prvi spoj odijevati crno, jer misle da u crnome izgledaju zavodljivo, ali u stvari muškarci više vole vidjeti boje. Bitni su i detalji, možda ne želite izgledati pretjerano nakićeno, ali stavite ogrlicu, naušnice, sat i pojas. Neke detalje koje će moći promatrati. Ako odjenete jeans, nevažno koliko u njemu dobro izgledali, riskirate da ćete ostaviti dojam kao da vam izlazak nije bitan i da se niste htjeli potruditi. Haljina je možda najbolji izbor. Izgledat ćete classy i pristaje svim figurama.

Na prvi izlazak ne trebate potrošiti bogatstvo, ali morate se osjećati lijepo i privlačno. Posebno obratite pažnju na ruke i nokte, kako ih ne biste za vrijeme večere morali skrivati.“

Prvi spoj poslije promjena ona je ponovno izašla. Muškarci su primijetili promjene i komentirali kako prvi put nisu uočili koliko je Ona privlačna. Jedan se posebno zainteresirao za nju, pozvao je na treći spoj, te komentirao kako je zanimljiva, iskrena i draga. Zaista se zagrijao.

Što je rekla Ona na to? Bila je iznenađena promjenom u svome izgledu – sva ta pažnja prije izlaska joj je godila, pa je na izlazak došla vrlo zadovoljna. Mnogo manje je brinula o dojmu kakav će ostaviti jer je znala da je to najbolje od nje, ono što u svojim godinama može ponuditi. Uživala je u večeri bez razmišljanja o tome što će on misliti o njoj.

Također, primijetila je razliku u načinu na koji se osoblje u restoranu odnosi prema njoj. Primijetila je da ljudi gledaju u nju – čak nekoliko muškaraca je odmjerilo. To je primijetio i njen pratioc, te je čak pitao poznaje li te osobe.

Sigurna je da to nije bilo samo zbog toga što je izgledala privlačnije, nego se i smiješila mnogo više. Sigurna je da je odašiljala bolje signale. U stvari, napokon je i sama uživala u izlasku bez opterećenja rezultatom. Definitivno je spremna dati sve od sebe i na slijedećim izlascima...

-Josip-

| 09:53 | Komentari (2) | Isprintaj | #