subota, 17.03.2007.

Očekivanja...

Ona, 32. godine, televizijska producentica. Mnogo radi, ali uživa u odlascima u kino i kazalište.
Ljubavna povijest: Imala je tri ozbiljne veze uključujući suživot s dečkom u 22. godini. Sama je od prije par godina.

Nijedan od dvojice muškaraca s kojima je izašla nije bio sportski tip što je vrlo važno za Nju, pa nije ni bilo fizičke privlačnosti. Prema njenim riječima oba su bila dobro obrazovana i ljubazna, ali nju privlače muškarci s karizmom i jakim karakterom.

U čemu je problem? Ona je stvarno lijepa žena, s dobrom linijom, uspješnom karijerom i prijateljske osobnosti. Ali je nekompromisna kada se radi o atributima koje bi trebao imati njen budući partner. Ona želi zgodnog i sportskog tipa, s karizmom, a opet osjećajnog, nekoga tko voli putovati, voli prirodu i ima dobar smisao za humor.
Oba muškarca s kojima je izašla na prve spojeve Ona je oduševila, ali su primijetili kako je dosta distancirana. Dodatno, Ona previše vremena provodi na poslu što otežava upoznavanje novih, potencijalnih partnera.

Dade se naslutiti da je Ona ekstremno oprezna po pitanju upuštanja u nove veze, što rezultira prevelikim očekivanjima i postavljanjem nedostižnih kriterija o tome kakav bi trebao biti njen savršen partner.
Najvjerojatnije Ona pokušava pronaći nemoguće. Njen mehanizam obrane je sprječava u tome da se za nekoga veže. Ona je već i prije prvog izlaska odlučila kako ti muškarci nisu za nju. Problem s unaprijed pripremljenom „shopping listom“ kada su muškarci u pitanju je u tome što tada nije ostavljala prostora za ugodna iznenađenja i nije dopuštala priliku da se neka veza razvije spontano. Možda Ona nije ni svjesna da traži pogrešan tip muškarca. Možda bi je muškarac drugačijih osobina mnogo više usrećio.

Ona ne bi smjela stvarati predrasude o muškarcima, a na izlaske mora ići otvorenih opcija. Cilj svakog spoja bi trebao biti provesti ugodno vrijeme, naravno i dati muškarcima priliku da pokažu neke svoje dobre kvalitete.

Ona ima odličan posao i radi puno, ali to iskorištava kao izliku zbog čega ne izlazi. Ako uvijek radite, ne ostavljate sebi prostora za lijepe stvari poput veza. Ona se treba potruditi manje raditi i ostaviti više vremena za društvene aktivnosti.

Kasnije, poslije razmišljanja o samoj sebi, kod Nje su se dogodile enormne promjene. Iako su oba muškarca već na prvom spoju bila zainteresirana za Nju na drugom ih je više nego oduševila. Uz sve svoje kvalitete pokazala je i prijateljsko raspoloženje.

Što je Ona zaključila? Najkorisniji savjet je ići srdačnija na spojeve i s manje očekivanja od cijelog tog procesa izlazaka. I sama ja primijetila kako je ranije bila dosta negativna po pitanju izlazaka s muškarcima, ako nisu bili „to“ za Nju bi izlasci s njima bili gubljenje vremena. Oko sebe često je viđala prijatelje koji su zapeli u monotonim vezama i bojala se da se to ne dogodi i njoj. Unaprijed je to pokušala spriječiti i izlazila samo s muškarcima za koje je unaprijed pretpostavljala kako su „ pravi za nju“. Zbog toga u zadnje vrijeme uopće nije mnogo izlazila.

U buduće će pokušati opustiti se i uživati u spojevima više. Gledati na njih kao na izlazak s novim prijateljem, pa što bude, bude. Ona sada zna da još uvijek im previsoke standarde o tome kakvog muškarca želi, ali neće dopustiti da je ti standardi spriječe u tome da izlazi s drugim muškarcima koji nisu „savršeni“. Tko zna možda je neki od njih iznenadi i ona shvati da nije savršen, ali da jeste savršen za nju...

-Josip-

| 11:08 | Komentari (0) | Isprintaj | #