vjera_ufanje_i_ljubav

subota, 01.07.2017.

nosceteipsum bloger


subota, prosinac 15, 2007

Goli čovjekPokušavam Te ignorirati. Toliko sam ustrajan u tome, da gotovo uspijevam zatomiti jeku svoje duše među golim zidovima vlastitog života. Dozivaš me, sve glasnije i razgovjetnije čujem tvoj glas. "Ostavi sve, dođi i slijedi me." I vidim da nemam dovoljno pouzdanja u Tebe, vidim da silno želim posjedovati svoj život, vidim da želim živjeti svoj mali, nedostojni život. Demoni viču iz mojih kostiju i žila: Što hoćeš od nas, Isuse...? "Prodaj sve što posjeduješ, razdijeli siromasima, uzmi svoj križ i slijedi me." Bojim se, da bojim se izgubiti svoju sigurnost koju ionako nemam, bojim se izgubiti svoje planove, koji me ionako ne mogu učiniti sretnim, bojim se da možda ne haluciniram i da mi se Tvoj glas samo pričinjava. Bojim se ostati gol pred Tobom, onakav kakvog si me stvorio.

Bojim se, slomit ćeš me na kraju. Nadam se, slomit ćeš me potpuno na kraju...

www.kriz-zivota.com/blog/mysticPetak, siječanj 4, 2008

Mudraci Armageliona


Veliko vijeće Mudraca okupilo se na poziv Nebela, vrhovnog autoriteta Istine i Pravde. Nebel je svoju reputaciju zaslužio dokazivanjem da je Armagelion ravan upravo kao stol nad kojim je proveo tolike bezbrojne sate. Pri tome se koristio strogim empirijskim znanstvenim pravilima, najznačajnijom tekovinom višestoljetnih napora da se sve što postoji sistematizira i objasni, uz temeljitu reviziju svega što je prethodno zapisano. I to baš svega. Među prvima na udaru Mudraca našle su se priče i bajke, koje su predstavljale materijal opasan za zdravi razum. U samim počecima znanstvenog preispitivanja naročito je opasnom i izopačenom proglašena bajka o djevojčici koja je pošla u posjet svojoj bakici kroz jezovito pleme Stabala. Došavši ipak do bakice, ondje ju je dočekala opaka životinja koja je poklopala njezinu bakicu. Lovac koji se nalazio u blizini čuo je poziv u pomoć malene djevojčice te je dojurio i odrubio zvjeri glavu, rasporio je i iz njezine utrobe izvukao bakicu, živu i zdravu. Autor ovoga zaglupljujećeg djela izbrisan je iz svih povijesnih knjiga, baš kao što je uništen svaki primjerak tog nelogičnog i znanstveno neutemeljenog nedjela. Mudrac Darkin obznanio je u svome poznatom djelu "Život materije" apsolutnu nemogućnost da se neka osoba izvuče iz utrobe zvijeri, koja je svoj prijen morala raskomadati, sažvakati, dakle ubiti. Znanstveno je bilo potkrijepljeno da je to nemoguće, a dio koji se odnosio na čudesno oživljavanje proglašeno je destruktivnim i izopačenim. Ta bilo je dobro poznato da kada jednom netko umre onda ga nitko i ništa ne može više oživjeti. Ta izmišljotina pripisana je doduše Utopiji, koja u svojim odvratnim spisima iznosi tvrdnje o postojanju života nakon smrti. Utopija je, usprkos svim nastojanjima da ju se satre, na neobjašnjiv način uspjela preživjeti i uvijek iznova pronalaziti sljedbenike. Zbog svojih uvjerenja nazvani su iluzionisti. Srećom, s vremenom je njihov broj sveden na minimum i a sljedbenici su getoizirani.

Ono što je bio neposredan povod okupljanju Velikog vijeća bili su događaji koji su već neko vrijeme privlačili pažnju javnosti. Čovjek po imenu Nazarin, koji je okupio veliki broj sljedbenika i nesumnjivo veliki zagovornik Utopije, za koga se govorilo da posjeduje neobjašnjive sposobnosti, navodno je prehodao preke rijeke Jor-dan. Događaj su navodno zabilježile i kamere, premda se nesumnjivo radilo o vještoj montaži. Za njim je, navodno, preko rijeke prešlo nekoliko njegovih sljedbenika, od kojih se jedan gotovo utopio. Za istog tog čovjeka priča se da može liječiti različite bolesti jednostavnim dodirom ruke. Taj čovjek, Nazarin, nesumnjivo je bio pod utjecajem magije i svojim je performasama osnažio njezin utjecaj na veliki broj ljudi. Nekolicina simpatizera javno se izjasnila protiv znanosti, optuživši znanost za represiju i zamagljivanje istine, oštro se okomivši na najznačajnije tekovine same civilizacije. Drsko su provocirali zdrav razum svojim izjavama da znanost počiva na laži i da postoji nešto u čovjeku što nadživljava njegov život u prolaznom i smrtnom tijelu. Stanje je, očigledno, bilo više nego alarmantno...

nedjelja, siječanj 6, 2008

Mudraci Armageliona IIZabrinutog lica, Nebel se ustao s Prijestolja Mudrosti. Upravo se spremao putem nacionalne televizije obratio građanima Armageliona. Voditelj je najavio Nebela, oslovivši ga kao Preuzvišenu Eminenciju, Njegovo Veličanstvo, Akademika, Profesora, Doktora Znanosti, Vrhovnog Mudraca Nebela. "Dragi sugrađani, Mudraci su se nadali da su Utopiju iskorijenili bezbrojnim argumentima kojima imate prilike svakodnevno svjedočiti. Svojim naporom izgradili smo svijet kakav smo željeli i zaslužili. Naša djeca od malena se uče kako se izboriti za sebe, kako slijediti put vlastite Istine i Pravde, kako se osloboditi iluzija i izmišljenih pravila koje nam je Utopija, ta besmrtna sramota Armageliona, željela nametnuti. Mudraci su uvijek pokazivali da misle na vas i vaš boljitak, da uistinu misle za vas. Razum, naša najveća moć i uzdanica, ne smije ustuknuti pred izjavama luđaka koji čak tvrdi da nije s Armageliona. Ne znamo kakvog bi to porijekla trebao biti. Da nije možda - elijen, ha, ha, ha..."

Nebelova izjava izazvala je podvojene reakcije, što je još više uznemirilo Vijeće. Veliki broj gledatelja usprotivio se njegovom govoru, smatrajući da Nazarin ima pravo javnoga istupa. Sljedećeg dana, Vijeće Mudraca je sazvalo zasjedanje armagelionskog Parlamenta, kako bi se demokratski odlučilo o Nazarinovoj sudbini. Većinom glasova dogovoreno je da se Nazarina diskreditira pred javnošću. Joda je izabran za Glavnog inkvizitora koji je trebao "neukog seljačića" Nazarina ismijati i osramotiti. Još istoga dana, Joda se helikopterom prevezao do brda na kojem je Nazarin držao govor. Uspio je saznati da je Nazarin, vjerojatno opet nekom podlom prevarom, nahranio nekoliko stotina tisuća svojih sljedbenika s nekoliko ribljih konzervi. Pričekavši kraj njegovog istupa, Joda se uputio k Nazarinu. Oči javnosti bile su uprte u njih."Reci nam, tko je taj tvoj Kreator, Nazarine?"

"Kreator je Duh, živototvorna snaga koja prožima svaki atom, svaku stanicu, svako biće. U svima vama ogleda se u vašoj savjesti. Ja sam došao podučiti vas kako se probuditi iz sna u koji ste utonuli.""Zašto kažeš da znanost počiva na laži?"

"Licemjeri, tvrdite da je život nastao slučajnim spajanjem kemikalija. Nitko nije to uspio dokazati, usprkos neuvjerljivim pokušajima, a kada bi to i postigao, uspio bi zahvaljujući svojoj inteligenciji i svome djelovanju.""Kažeš da nas Kreator neizmjerno voli. Kako to možemo vidjeti?"

"Njegova se ljubav očituje u spremnosti da pruži ruku onome tko se želi probuditi iz ovoga sna, kako bi se vratio u Život.""Zašto taj tvoj Kreator, koji nas toliko voli, dozvoljava da se ljudima događaju loše stvari?"

"Kreator nam je dao slobodnu volju. Zlo koje čovjek čini drugome proizlazi iz zloupotrebe njegove slobodne volje."

Bitka za Armagelion


Nazarin je izazvao bijes Mudraca. Vijeće se iste večeri ponovo sastalo. Smrknutog lica, Nebel se obratio Vijeću Mudraca. "Poznat vam je razlog zbog kojega smo se ponovo okupili. Opasan luđak svojim neprihvatljivim ponašanjem izaziva sve veći nemir građana Armageliona. Naša je najpreča dužnost spriječiti ga u tome." Mudraci su šutke razmjenjivali poglede, prisjećajući se onoga što je Prvi Mudrac, Lucien, zapisao prije gotovo tisuću godina. Vrijeme koje je opisivao sasvim je nalikovalo onome što se posljednih dana događalo. On je govorio o teškim danima koji će snaći Armagelion, vremenu kada će se njegovi žitelji pobuniti protiv Istine i Pravde. Lucien je bio neprikosnoveni autoritet, prvi koji se obračunao s Iluzionistima. Njegovi zapisi predstavljali su sami temelj armagelionske civilizacije.

Nazarin je također bio zabrinut. Znao je da se njegovom djelovanju približava kraj. Oduševljenost njegovih sljedbenika uskoro će se rasplinuti kao oblak nošen snažnim vjetrom. No, znao je da će sjeme koje je posijao proklijati u srcima onih koji žude za svitanjem. Usred meditacije, pristupi mu čovjek u otmjenom odijelu, ugodne vanjštine, ali neobično hladnog pogleda."Moje ime je Lucien. Očekivao sam tvoj dolazak."

Nazarin ništa ne reče, samo ga oštro ošinu pogledom."Misliš li da me možeš pobijediti, Nazarine? Ja sam neobuzdani plamen želja, ja sam požuda i pohlepa. Kako se to može uništiti? Oni koji vole svijet obožavaju mene jer ja sam gospodar svijeta. Oni koji žele okusiti njegove užitke moji su, meni pripadaju. Oni zaziru od Kreatora i njegovih ograničenja i ignoriraju tu budalu. Ja im dajem sve što hoće, dajem im da sagorijevaju u svojim tjelesnim strastima. Ja im dajem istinu koju žele i pravdu kakvu sami skroje. Kreatoru će pripasti samo šačica jadnika koja vjeruje u njegove priče o bezgraničnoj ljubavi i vječnom životu u slobodi itd, itd. Ha, ha, ha... Pogledaj samo koliko ja imam sljedbenika. Većina je zapravo vrlo glupa i nema pojma što se uistinu događa. No, u svome neznanju predano služe mene."Te noći snage Reda locirale su Nazarina i njegove najvjernije sljedbenike. Priča se da je Nazarin uhićen i pogubljen iste noći. Mediji su izvještavali kako je stradao nesretnim slučajem. Sljedbenici i danas tvrde da Nazarin nije mrtav, jer duh ne može biti ubijen. Bitka za Armagelion je otpočela. Svijet više neće biti isti. Započelo je buđenje, mrtvi se počeše vraćati u život. "Dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju."Mudraci su bili zadovoljni. Dok se spremao za novi dan, Nebel je zastao pred ogledalom. Pozdravio ga je Lucienov široki osmjeh...


Kopirano sa


http://nosceteipsum.bloger.index.hr/default.aspx?date=1.3.2010.

01.07.2017. u 11:38 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.< srpanj, 2017 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Rujan 2017 (3)
Srpanj 2017 (1)
Srpanj 2016 (1)
Ožujak 2016 (2)
Veljača 2016 (1)
Siječanj 2016 (2)
Rujan 2015 (1)
Rujan 2013 (1)
Studeni 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Ožujak 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (2)
Rujan 2011 (1)
Kolovoz 2011 (2)
Travanj 2011 (1)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (2)
Svibanj 2010 (1)
Travanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (2)
Veljača 2010 (2)
Siječanj 2010 (3)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (3)
Rujan 2009 (5)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (9)
Veljača 2009 (8)
Siječanj 2009 (6)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (4)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (11)
Lipanj 2008 (8)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (5)
Ožujak 2008 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Od Boga poticemo, molimo ga za Milost da se njemu vratimo.

Sa Bogom sve mozemo, bez Boga nista.

Boze dotakni sve svojim Duhom da razumiju ove rjeci.

Daniel
16.01.1976
ordulj@gmx.net

Knjige:
Nasljeduj Krista
Kako prepoznati
zamke zloga


Isus spasava!

moj prvi post

Hodocasca u Medjugorje

Polazak iz okolice Splita
od 6-9 osoba u minibusu.

Nasa Draga Majka,
zagovornica, nas poziva
na Molitvu i obracenje,
odazovimo se u sto
vecem broju.

Duh sveti s vama !!!

E-Mail ordulj@gmx.netFree Web Counter
Evo i nesto o meni:

Ime: Daniel
Rodjen:16.01.1976
Mjesto: Split

odrastao sam sa starijom sestrom i bakom i djedom blizu Splita. Najbolji prijatelj mi je Vlatko znam ga od svoje trece godine on je imao 4. Sada je ovisnik o Heroinu. Jos je u Splitu, ja sam u Frankfurtu u Njemackoj.

Imam zenu Marinu koju jako volim :-) Imamo dvoje djece Kristijana 6 i Nikolinau 5 godina. Marina je odrasla u Chicagu. Kao Teenager sam bio cool, sa 18 godina sam imao Motor Suzuki GSXR1100 za one koji se ne razumiju 150 konja, 300 na sat. Moji roditelji su sa menom prosli kalvariju. Moje drustvo su bili obozavatelji hendrixa, morisona (droga, alkohol) par godina poslje Party ekipa (speed, ecstasy) opet pa godina poslje kriminal, heroin, problemi sa policijom. Moja sreca u svemu tome bila je sto su me otac i mater povukli u njemacku tako da sam ekupu vidjao samo ljeti i vidio kako se razvijaju. U njemacku sam otisao samo iz ljubavi prema svojim roditeljima srce, dusu i osmjeh, sve svoje sam ostavio u Hrvatskoj.

Tek nakon dobrih deset godina i moga braka sam se pomirio sa cinjenicom da zivim u njemackoj. Dolazim iz katolicke obitelji u kojoj se u kuci nije molilo ili citalo Bibliju. Moja baka je svaki dan molila ali nije bilo zajednicke molitve. Ja za Boga nisam imao vremena sve dok me ON nije 04.08.2006 na petu godisnjicu braka nije privukao k sebi! Od tada je Bog na prvom mjestu u mom zivotu, imam otvorene oci i usi, i vidim stvari drugacije.

Zato nemojte zamjeriti za moje Komentare, molim vas. Sve je iz najbolje namjere.

I da vas ne razocaram ne vozim vise Suzuki GSXR1100 sada vozim Hondu Fireblade900RR i molim se Bogu za najboljeg prijatelja i neznam kako da mu pomognem.

Dragi Bog vas sve cuvao i blagoslovio. Trazite njega on jedva ceka da vas doceka otvorenih ruku i da vam otvori oci i usi. Vi samo morate zatraziti pomoc kad nesto ne bude u redu sa vasim zivotom, Dragi nas Gospodin Isus Krist je na krizu umro za nas i uvjek nas zove k sebi. On je nase grijehe ponio na kriz da nas spasi od propasti. On nas ceka zovni mo ga i primimo ga u nase srce, on ce nas mijenjati i obogacivati dok sve ne bude u najboljem redu.

Isus nas sve voli!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Free Image Hosting at www.ImageShack.us