Traveler bez japanki

18.09.2016., nedjelja

Dodatna oprema za putovanje koju morate imati

Dodatna oprema su sve male stvari koje su ključne da vaše putovanje prođe sasvim sigurno i udobno.
Pitate se koje ? Vjerojatno ste pomislili : "Ma meni ne treba ništa - samo kofer i krećem ja ! " E pa nije baš tako. Zato ću nabrojati sve one male stvari koje su meni pomogle i uvijek ih imam uz sebe i vjerujte bez njih bi sve bilo puno teže - bilo da se radi o putovanju autom, avionom, vlakom.

1) PUTNI JASTUK - najpraktičniji je onaj mali na napuhavanje, kada vam ne treba jednostavno ga izdušite i ide natrag u torbu.Moguće ga je kupiti na svim stranicama sa putnom opremom ili na ali- express.com ako želite uštedjeti.


2) JASTUK ZA VRAT - pomaže za vrijeme dugotrajnog sjedenja i ako zaspite da se vrat barem malo opusti. Postoje razne verzije i cijene, najpratktičniji za mene opet onaj za napuhavanje. Ne treba vam na vrhu punog kofera jastuk za vrat- zar ne?



3) MASKA ZA ODMOR - ne brinite se nećete glumiti Zoroa ! Ovo je za one koji su navikli spavati u mračnoj sobi. Ali isto tako odlično služi u avionu ako pored vas netko drži upaljen laptop koji svijetli kao mjesec, a vi zelite spavati.

4) ČEPIĆI ZA UŠI - ne trebaju vam za ronjenje nadam se. Odlično pomažu kod buke u avionu ili ako ste baš pogodili da noćite u najbučnijoj ulici u nekom gradu. Ima ih raznih oblika, boja i cijena.Pa se odlučite.



5) NOVČANIK OKO VRATA - na putovanju uvijek stavljam u njega sve putovnice, novac. Stavlja se oko vrata i onda ispod majice koju nosite. Oprez je uvijek poželjan, jer nepoželjne situacije se uvijek mogu dogoditi, a posebno u metrou ili nekoj gužvi.



6) PUTNA TOALETNA TORBICA - cijeli toaletni pribor je na jednom mjestu i što je najvažnije kad stignete samo objesite na vrata i ne morate se misliti da li ste nešto zaboravili kad se opet pakujete.
Mozete je kupiti na dosta stranica na internetu - ja je našla na yesstyle.com.



7)

Oznake: let, putovanje, koferi, torbe, praznici, put, Avion, auto, vlak, oprema


- 20:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

17.09.2016., subota

Korisni savjeti za prvi let avionom s djecom do dvije godine

Ako planirate svoj prvi let avionom s bebom koju jos uvijek dojite ili je. zbog nekog razloga na adaptiranom mlijeku, opustite se i pročitajte ove savjete možda ce vam pomoci da se odlučite za putovanje.
Vjerujte strah je najgori neprijatelj u svemu tome i zapravo je sve jednostavno. Znaci krećemo !

Ovi savjeti su za kraće letove avionom od 1 - 3 sata.

1). AVIONSKE KARTE - vecina. aviokompanija nudi mogućnost sjedenja na roditelju za vrijeme leta s dodatnim pojasom koji se dobije u avionu, stujardese su obično ljubazne i pomognu. .Dobra vijest je ako putujete s djetetom do njegove druge godine štedite novac jer ne plaćate njegovu kartu.
Ako je moguće kupite kartu s vremenom polaska kada je dijete naviklo spavati, objasniti cu poslije zašto .
Pri kupnji karata obvezno unijeti i podatke djeteta.

2) PROLAZAK KROZ KONTROLU- prvi put to mi je bilo najkompliciranije, poslije se naviknete -samo smireno i bez panike- nitko vas neće pojesti.
Prije leta pripremiti torbu sa svime sto beba treba za vrijeme leta - rezervne pelene, dječje maramice, krema za osip,omiljena igračka, duda varalica -uvijek imati duple, rezervna odjeća - za vas i dijete, lagana mala dekica. Ako pije adaptirano mlijeko -staviti bocicu s prokuhanom vodom u termos navlaku i plasticnu malu posudu sa vec izmjerenim prahom.
Mozete dobiti prokuhanu vodu i u avionu - to je najjednostavnije.
Sve to izvaditi na pomičnu traku i pokazati službeniku.

3) KOLICA - kišobran kolica su najzgodnija kolica za putovanja, lagana i praktična. Dijete se mora izvaditi iz kolica te se stavljaju na pomičnu traku za kontotolu, nakon toga opet ih mozete upotrijebiti.Ako putujete u dvoje dobro je pravilo uvijek propustiti drugu osobu prije vas da vam pomogne sa stvarima,a vi sa djetetom i kolicima iza. Prilikom kontrole dokumenata i karata ili prije ulaska u avion kolica dajete stujardesi koje će vam kolica opet dati na izlasku iz aviona. .

4) DJEČJA AUTO SJEDALICA - u slučaju da svoj put nastavljate dalje s automobilom i ne zelite drzati bebu u svom krilu - auto sjedalica moze s vama u avion i to samo ako ste platili avionsko sjedalo do vas na kojem ce se ona vezati. Prije kupovine karata provjeriti s aviokompanijom koja sjedalica odgovara njihovim pravilima.

5) DOKUMENTI ZA DIJETE - najjednostavnije je imati putovnicu. Ako je nemate i zelite uštedjeti za putovanja po Europskoj Uniji moguće je i sa osobnom iskaznicom - za svaki slučaj ponesite i rodni list.

6) UZLIJETANJE AVIONA - sve je prošlo super i u avionu ste sa svojom bebom. Vaša torba sa stvarima za bebu je kraj vas. Pripremite bočicu za hranjenje , ako beba nije gladna bočicu s vodom i kada avion uzleti bebi dajte da pije, ako voli dudu još bolje. Time ćete smanjiti pritisak u ušima koji može biti neugodan pa neka djeca plaču. Ako beba ima dvije godine - može neka zdrava lizalica i eto zabave ! Ne zaboravite isto napraviti i kada se avion spušta.

7) DAJTE SEBI VREMENA - ako ste prije putovali sami s avionom i od svojih kućnih vrata do zrakoplovne luke trebali 1,5 sat - vjerujte sada s djecom dodajte duplo - znači tri sata.

Ovo su najvažniji savjeti za vaš prvi let s bebom.ne komplicirajte, ne nosite previše stvari i što je najvažnije bez stresa i nervoze .








Oznake: let, Avion, putovanje, obitelj, obiteljsko, praznici, dvogodišnjaci, savjeti, Ljetovanje.., djeca, beba, bebe


- 16:53 - Komentari (1) - Isprintaj - #

16.09.2016., petak

Obiteljsko putovanje automobilom - vodič za kako preživjeti putovanje sa četverogodišnjakom

Palo mi je na pamet da napišem ove kratke savjete koje sam napisala kada smo išli na put po Španjolskoj - znači nekih 3000 km provedenih u autu bez tantruma i svađa. Ali stvarno.
Putovanje s djecom može biti tvrdi zalogaj , ali tajna uspješnog putovanja leži u planiranju unaprijed svega što je moguće.

Moje planiranje počinje nekih mjesec dana ranije - stavljam prazni papir na frižider i svaki put kad se sjetim neke ideje pišem na papir !

1) KESICE IZNENAĐENJA - planirajte rutu kojom vozite i svakih 2 h mozete djetetu dati jednu kesicu - unutra može biti mala igračka, zdravi snek, male puzzle, naljepnice, printani listovi za bojanje, nove bojice, mala priča, iznimno moze i lizalica.
Kod mojih je to upalilo !

2) MJESTA ZA ODMOR - Stajati svakih 3 h na nekoj benzinskoj stanici koja obvezno mora imati igralište - istegnuti se i pojesti glavni obrok u piknik stilu.

3) POSLUŽAVNIK STOL - kupila sam dva mala plastična poslužavnika s rubom koja su nam bila stolići dok su sjedile u auto-sjedalicama - jako zgodno da mogu crtati i spajati puzzle.

4) IPAD - svakako spašava situaciju, nama je must have - prije puta smo snimili omiljene crtiće i par igrica, ali je vrijeme bilo
ograničeno.

5) TORBA FRIŽIDER - imali smo mekanu koja čuva temperaturu sa svim piknik obrocima, snekovima, voćem, pićem. Meni na dohvat ruke - i unutra naravno bejbi maramice, kesica mala za smeće, mali gel za dezinfekciju ruku.

6) UKRASNA KUTIJA - mogu biti i dvije kutije za cipele -stavili smo ih između sjedalica i djeca su u njih mogla staviti neke svoje omiljene igračke - to je bilo malo odlagalište i auto je bilo urednije .

7) PAMETNO PAKIRANJE - ako vozite do kasno u noć - stavite na vrh kofera malu kesicu sa piđamom, jednom promjenom odjeće, četkica za zube, paste. Nama je pomoglo kad bi negdje samo prespavali pa išli dalje.

8) VRIJEME POLASKA - dok su djeca manja kad ih možete bez problema nositi i nije hladno napravite mali trik - lagano ih izvucite iz kreveta u piđamama te nježno stavite u autosjedalice i krenite na put oko 5-6 sati ujutro . Možete barem par sati voziti u miru jer spavaju i vec ste prevalili pola puta.

8) IMAJTE NA UMU- samo putovanje je jednako važno kao i destinacija gdje dolazite, pa odvojite vrijeme za pripremu i istraživanje samog puta

I da ne zaboravim osmijeh na lice i puno strpljenja ! Sretno !

Oznake: putovanje, Ljetovanje.., automobil, praznici, djeca


- 22:54 - Komentari (6) - Isprintaj - #

15.09.2016., četvrtak

Dječje slušalice za prekooceanski let

Izgleda jednostavno za odabrati, a ipak nije. Mislila sam kupiti prve s neta koje bi mi odgovarale po cijeni, ali nakon čitanja nekih iskustava odustala sam.

Prvo i najvaznije : slusalice koje su za djecu znaju biti limitirane s visinom zvuka zbog oštećenja sluha, ali ako se ne može ručno podesiti jačina onda zbog buke u avionu zvuk će biti opet smanjen.

Ajde sad ti budi pametan - kad sve čitam najradije bih odustala od kupnje i neka budu bez slusalica. Zaboravila sam da se u avionu dobiju neke tanašne slušalice koje trebaš vratiti i koje koristi milion ljudi prije tebe pa ti vidi.

Ako ih one ugledaju biti će ; " Mama, mama hoću slušalice kao i ti !" - puno objašnjavanja u avionu mi baš i ne treba - zato sam mislila da im to bude poklon iznenadjenja i eto zabave barem sat i po vremena, dok ih otpakiraju i vide kako rade prodđe vrijeme.

I tako blizu sam odluke da uzmem ove bez limita zvuka na Amazonu - dodju oko 9 funti i najprodavanije su, valjda nešto vrijede. Dizajn je sladak i nadam se da će im se svidjeti.

Evo im naziva Groov-e GV 590RB - ima ih u svim bojama -to je moj prvi izbor !

Ima još jedan model koji može dijeliti zajednički port na Ipadu ili Iphonu što je odlično za auto - Moko Kids 6.99 funti, ali su loši revjui ...

Moram se brzo odlučiti jer dok stignu do Hr - iz Uk je običnio 15 ak dana.

Oznake: slušalice, amerika, let, Avion, Los Angeles, usa


- 21:41 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Slatko uzbuđenje pred putovanje

Tek sada mogu reći da osjećam uzbuđenje - vize za Ameriku su na stolu i pripreme za veliko putovanje počinju.

Znači dva puta smo bili u Americi hazbend i ja - te se bas lijepo proveli i puno toga vidjeli, a sada slijedi jos zahtjevniji plan. Kako sve isplanirati do detalja i uciniti zanimljivim put od 20 dana sa nasim kćerkicama od šest godina.

Glava mi je puna ideja i planova, ali sada sve treba do detalja točno znati i naravno biti spreman na odstupanja, Ovo nam nije prvo putovanje s njima - prije par godina prvo smo obišli Europu sa našim autom i bilo je nezaboravno sa puno slika i uspomena, pa su nakon toga dozivjele prvi let sa četiri godine do Barcelone i obilazak Španjolske.

I sada je vrijeme za istrazivačko putovanje - svašta nam je na pameti Indijanci, doline, konji, nacionalni parkovi, Disneyland, plaže.....

Karta je kupljena to je najvažnije - Californija golden state !

Jupiiiiii ! Ali odakle krenuti ? Uvijek je prva faza putovanja rezervirati smještaj na dolaznoj lokaciji ovaj put je to LA. Izabrali smo hotel koji je blizu aerodroma i plaže zbog djece te da se odmorimo od đet lega jer je neizbježan. Kad smo po Americi uvijek koristimo stranicu expedia za hotele ili airbnb za privatni smještaj.

A pakiranje ? Čini mi se da će to biti specijalni post jer s djecom je važno imati što manje stvari i kofera zbog lakšeg kretanja.

I skoro zaboravila - prvi dugi let s avionom - hoće li im biti dosadno sjediti cca 12 h na istom mjestu ?

Još mi treba printani plan gradova i mjesta za posjetiti - ooo, da to uvijek . svaki put nam pomaže da vidimo što je najvažnije, a ne da lutamo. To je u pripremi...

Do pocetka putovanja u mojoj glavi tisuću pitanja i ideja .

Oznake: putovanje, amerika, Los Angeles, California


- 21:22 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  rujan, 2016 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (6)
Listopad 2016 (5)
Rujan 2016 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi