Traveler bez japanki

02.11.2016., srijeda

Najsjajniji grad na svijetu Las Vegas

Dugo smo birali lokaciju u Vegasu jer kad si s djecom sve se mijenja cak i dozivljaj samog grada. Posto je nama bio ovo drugi posjet tom gradu jako smo dobro znali sto mozemo, a sto ne. Prvo smo odabrali hotel Flamingo na Stripu preko puta Ceasars Palace hotela jer to znaci vrlo malo hodanja za nesto vidjeti. Ako se zeli vise vidjeti onda se koristi monorail cija je dvodnevna karta 22 dolara po osobi.

Znali smo da ce princeze, a i mi biti umorni od jet lega pa smo hodanje sveli na minimum. Stigli smo u hotel negdje oko sest sati popodne jer smo prije toga posjetili Premium Outlets ducane blizu Stripa. Za razliku od prije devet godina cijene u Americi su porasle cak i u outletima, njihovi brandovi Hilfiger, K.Clein, Guess, Carters, Osh Kosh su sigurno jedno 30% skuplji.Ako se naleti na akciju 50% na odredjenih par artikala onda je za nas povoljno, ali inace ne.
Npr. torba Guess redovna cijena u outletu je 70 dolara i mozes neki model naci za 35 dolara. E to je onda ok cijena!
Sreca da red za check in nije bio velik jer nije vikend, obicno je to bolje izbjegavati jer su cijene soba skuplje.
Penjemo se na 14 kat sa predivnim pogledom na imitaciju londonskog kotaca koji mijenja svijetla- soba americki velika i opet njihovi visoki preudobmi kreveti koje obozavam!


Ostajemo u sobi da se istusiramo i dobijemo malo snage, jer svih hvata spavanje - kako i ne bi kad je kod nas cetiri ujutro. Princeze sve to dobro podnose i oblace najdraze haljine za izlazak.
Laganom setnjom od desetak minuta dolazimo do Bellagio fontana i uzivamo u vodeno -svijetlecoj predstavi. Preko puta je Planet Holywood hotel i ulazimo unutra te nalazimo dobri meksicki restoran sa djecjim jelovnikom.

Curke obozavaju tortile i kod kuce tako da su uzivale u tortilama s piletinom rizom, kukuruzom, sokom od jabuke i narancom sve za 4,5 dolara. Mi smo pojeli tortile s mesom i naravno nezaobilazna kola koju pijem samo u Americi i na rodjendanima.
Nakon sto su pojele vec su bile na putu da zaspu za stolom jer je vec bilo devet sati.
Ali posto je hotel blizu samo deset minuta hoda, uspjele su hodati i onda odmah bacanje na krevet, a pidjamu sam im morala obuci jer su vec spavale.
Dugi dan je bio iza nas.... voznja od LA do ovdje nekih 450 km LA nam je posluzio samo kao odmor od leta .
Jos sutra Vegas pa nas onda cekaju Navaho indijanci ! Jedva cekamo!

Oznake: las vegas, Putovanja, djeca, Ljetovanje.., nevada, California, plaza, hotel


- 23:15 - Komentari (1) - Isprintaj - #

08.10.2016., subota

Putovanje s djecom od 7 - 9 godina savjeti

Za roditelje koji vole putovati sa svojom sedam do devet godina starom djecom to je zaista " zlatno doba ". Djeca koja su krenula u prvi razred već su prilično samostalna i znatiželjna za nove avanture. Više nema problema sa pelenama i ne morate sa sobom nositi kolica i sve ostale sitnice koje trebaju za jednu bebu.

Nema više kratkih spavanja koji su neophodni da bi dijete bilo odmorno i spremno za obilazak, već se cijela obitelj može odmoriti nakon ručka i tako napuniti "baterije" za poslijepodnevne aktivnosti do večere.Sva djeca su uzbuđena prije putovanja i roditelji su ti koji treba da im otkriju sve radosti i otkrivanja novih iskustava na cijelom putu.

Super je to što se još uvijek slažu sa većinom prijedloga za određene aktivnosti tijekom puta i ništa im nije toliko dosadno kao što bi bilo dvanaestgodišnjacima. Nitko vam ne može reći da je putovanje s djecom lako - jednostavno zahtijeva planiranje i dosta strpljenja.Ovdje ću napisati par savjeta kako da sve to izgleda barem malo lakše .

Dozvolite djeci da sami pakiraju svoje kofere

Sa sedam godina su malo premali za to - ali ih pustite. Moj sistem pakiranja ide ovako. Objasnim im koliko dana smo na putu i neka spreme u kofer setove majica i hlača za toliko dana. Ovaj put sam isprintala dječju putnu listu sa interneta i pokraj slike stavila koliko komada trebaju i na taj način su učile i kako određeni odjevni predmeti zvuče na engleskom.
Na ovaj način nema poslije pritužbi da nisam ponijela majicu na Miki Mausa ili onu specijalnu Frozen. Znači sve stave u otvoreni kofer koji poslije samo pregledam u slučaju da ne zaborave neku sitnicu.

Putovanje u vrijeme školske godine

Najbolje akcije i cijene za let avionom znaju biti baš u vrijeme trajanja škole.Ali isto tako ne želite da vam dijete izostaje iz škole.Ako se odlučite za to trebate barem mjesec dana unaprijed obavijestiti nastavnika o izostanku.U slučaju više dana ravnatelja sa pismenom zamolbom. Zahvaljujuci internetu mozete zamoliti nekog roditelja s kojim ste upoznati da vam preko Vibera ili What'sUpa šalje domaće i školske radove koje će dijete redovito prepisivati da ne bi došlo do gomilanja gradiva.Radne bilježnice mozete nositi sa sobom, a lekcije koje će obrađivati iz udzbenika jednostavno poslikajte na mobitel ili Ipad - tako vam težina prtljage neće biti izazov.
Sve ovo naravno vrijedi za roditelje učenika koji je u školi odgovoran i brzo shvaća gradivo.

Upoznajte svoju djecu s drzavom u koju putujete

Pošto je u našim knjižnicama teško naći slikovnice gdje se djeca mogu upoznati sa različitim državama svijeta najbolje je naći na internetu stranice koje su prikladne za djecu.Mi smo pronašli ovu za USA Dobrodošli u Ameriku za djecu
Odlična je i ova jer se može istraživati ovisno o dobi djeteta Američka povijest za djecu
Ako još nisu dobri u čiatnju vi im malo čitajte i pokazujte slike.

Uvijek sa sobom nosite mali notes i kemijsku olovku
Uvijek pomaže pogotovo u restoranima i kada su veći mogu igrati razne igrice ili crtati nešto što žele.Jedna od igrica je napiši riječ na početno slovo A ili čak igra podmornica.

Pronađite zanimljive aktivne slikovnice

Ovaj put nosimo slikovnice sa puno naljepnica, te slikovnice gdje se papirnata lutka oblači u različitu odjeću. To im se najviše sviđa.Vi za vaše dijete nađite ono što njega zanima.

Naučite ga odgovornosti za svoj putni ruksak

Prvašići su naučili da trebaju čuvati predmete iz svoje torbe. U mali ruksak stavljamo sve što im treba biti na dohvat ruke :najdraže igračke ali malih dimenzija i ograničen broj, knjige, slušalice,bojice, flomasteri....

Dogovor oko kupovine suvenira

Od novca koji su štedjeli tokom godine odvojiti mali iznos od 5-10 dolara da mogu izabrati neku sitnicu za uspomenu kao što je magnet,mala igračka ili nešto što im se sviđa.Na taj način nakon kupnje ne mora se ulaziti baš u svaki suvenir shop.

Svatko ima pravo prijedloga za neku aktivnost

Djeca se moraju naučiti kompromisu. Ponekad moraju izdržati odredjene aktivnosti npr. odlazak u muzej koji zanima mamu da bi poslije otišli na igralište ili radili nešto što njih zanima.

Ohrabrite djecu da pišu dnevnik o putovanju

Neka pišu na svoj način. Makar jednu rečenicu dnevno.Ako ih stvarno interesira neka lijepe slike iz brošura kojih na putovanju ima svugdje.Neka zabilježe najdraži događaj toga dana.Jednom kada odrastu uživati će čitati i gledati uspomene s obiteljskog putovanja.

Oznake: djeca, putovanje, put, Avion, let, kalifornija, amerika, usa, Ljetovanje.., plaža, Los Angeles


- 15:27 - Komentari (3) - Isprintaj - #

07.10.2016., petak

Pakiranje za duži put s djecom

Još sitno brojimo do polaska i uzbuđenje je već veliko. Prethodnih dana sam pomalo rješavala sve sitnice s popisa kako ne bih nešto zaboravila. Kako je sezona prehlada i svi šmrću gdje god se okreneš nastojimo jesti što više voća da lakše prebrodimo ako nas što uhvati. Pakiranje lagano počinje - danas ćemo napraviti probno pakiranje i nadam se da će curke uživati . To radimo tako da sve što mislimo ponijeti stavimo na krevet i onda maknemo višak predmeta. Znači krećemo !
Curke su svoje kofere rijesile za dvadeset minuta. a ja svoj za sat vremena . Toliko o brzini.

Oznake: putovanje, pakiranje, let, djeca, obitelj, Ljetovanje.., kalifornija


- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.09.2016., subota

Korisni savjeti za prvi let avionom s djecom do dvije godine

Ako planirate svoj prvi let avionom s bebom koju jos uvijek dojite ili je. zbog nekog razloga na adaptiranom mlijeku, opustite se i pročitajte ove savjete možda ce vam pomoci da se odlučite za putovanje.
Vjerujte strah je najgori neprijatelj u svemu tome i zapravo je sve jednostavno. Znaci krećemo !

Ovi savjeti su za kraće letove avionom od 1 - 3 sata.

1). AVIONSKE KARTE - vecina. aviokompanija nudi mogućnost sjedenja na roditelju za vrijeme leta s dodatnim pojasom koji se dobije u avionu, stujardese su obično ljubazne i pomognu. .Dobra vijest je ako putujete s djetetom do njegove druge godine štedite novac jer ne plaćate njegovu kartu.
Ako je moguće kupite kartu s vremenom polaska kada je dijete naviklo spavati, objasniti cu poslije zašto .
Pri kupnji karata obvezno unijeti i podatke djeteta.

2) PROLAZAK KROZ KONTROLU- prvi put to mi je bilo najkompliciranije, poslije se naviknete -samo smireno i bez panike- nitko vas neće pojesti.
Prije leta pripremiti torbu sa svime sto beba treba za vrijeme leta - rezervne pelene, dječje maramice, krema za osip,omiljena igračka, duda varalica -uvijek imati duple, rezervna odjeća - za vas i dijete, lagana mala dekica. Ako pije adaptirano mlijeko -staviti bocicu s prokuhanom vodom u termos navlaku i plasticnu malu posudu sa vec izmjerenim prahom.
Mozete dobiti prokuhanu vodu i u avionu - to je najjednostavnije.
Sve to izvaditi na pomičnu traku i pokazati službeniku.

3) KOLICA - kišobran kolica su najzgodnija kolica za putovanja, lagana i praktična. Dijete se mora izvaditi iz kolica te se stavljaju na pomičnu traku za kontotolu, nakon toga opet ih mozete upotrijebiti.Ako putujete u dvoje dobro je pravilo uvijek propustiti drugu osobu prije vas da vam pomogne sa stvarima,a vi sa djetetom i kolicima iza. Prilikom kontrole dokumenata i karata ili prije ulaska u avion kolica dajete stujardesi koje će vam kolica opet dati na izlasku iz aviona. .

4) DJEČJA AUTO SJEDALICA - u slučaju da svoj put nastavljate dalje s automobilom i ne zelite drzati bebu u svom krilu - auto sjedalica moze s vama u avion i to samo ako ste platili avionsko sjedalo do vas na kojem ce se ona vezati. Prije kupovine karata provjeriti s aviokompanijom koja sjedalica odgovara njihovim pravilima.

5) DOKUMENTI ZA DIJETE - najjednostavnije je imati putovnicu. Ako je nemate i zelite uštedjeti za putovanja po Europskoj Uniji moguće je i sa osobnom iskaznicom - za svaki slučaj ponesite i rodni list.

6) UZLIJETANJE AVIONA - sve je prošlo super i u avionu ste sa svojom bebom. Vaša torba sa stvarima za bebu je kraj vas. Pripremite bočicu za hranjenje , ako beba nije gladna bočicu s vodom i kada avion uzleti bebi dajte da pije, ako voli dudu još bolje. Time ćete smanjiti pritisak u ušima koji može biti neugodan pa neka djeca plaču. Ako beba ima dvije godine - može neka zdrava lizalica i eto zabave ! Ne zaboravite isto napraviti i kada se avion spušta.

7) DAJTE SEBI VREMENA - ako ste prije putovali sami s avionom i od svojih kućnih vrata do zrakoplovne luke trebali 1,5 sat - vjerujte sada s djecom dodajte duplo - znači tri sata.

Ovo su najvažniji savjeti za vaš prvi let s bebom.ne komplicirajte, ne nosite previše stvari i što je najvažnije bez stresa i nervoze .








Oznake: let, Avion, putovanje, obitelj, obiteljsko, praznici, dvogodišnjaci, savjeti, Ljetovanje.., djeca, beba, bebe


- 16:53 - Komentari (1) - Isprintaj - #

16.09.2016., petak

Obiteljsko putovanje automobilom - vodič za kako preživjeti putovanje sa četverogodišnjakom

Palo mi je na pamet da napišem ove kratke savjete koje sam napisala kada smo išli na put po Španjolskoj - znači nekih 3000 km provedenih u autu bez tantruma i svađa. Ali stvarno.
Putovanje s djecom može biti tvrdi zalogaj , ali tajna uspješnog putovanja leži u planiranju unaprijed svega što je moguće.

Moje planiranje počinje nekih mjesec dana ranije - stavljam prazni papir na frižider i svaki put kad se sjetim neke ideje pišem na papir !

1) KESICE IZNENAĐENJA - planirajte rutu kojom vozite i svakih 2 h mozete djetetu dati jednu kesicu - unutra može biti mala igračka, zdravi snek, male puzzle, naljepnice, printani listovi za bojanje, nove bojice, mala priča, iznimno moze i lizalica.
Kod mojih je to upalilo !

2) MJESTA ZA ODMOR - Stajati svakih 3 h na nekoj benzinskoj stanici koja obvezno mora imati igralište - istegnuti se i pojesti glavni obrok u piknik stilu.

3) POSLUŽAVNIK STOL - kupila sam dva mala plastična poslužavnika s rubom koja su nam bila stolići dok su sjedile u auto-sjedalicama - jako zgodno da mogu crtati i spajati puzzle.

4) IPAD - svakako spašava situaciju, nama je must have - prije puta smo snimili omiljene crtiće i par igrica, ali je vrijeme bilo
ograničeno.

5) TORBA FRIŽIDER - imali smo mekanu koja čuva temperaturu sa svim piknik obrocima, snekovima, voćem, pićem. Meni na dohvat ruke - i unutra naravno bejbi maramice, kesica mala za smeće, mali gel za dezinfekciju ruku.

6) UKRASNA KUTIJA - mogu biti i dvije kutije za cipele -stavili smo ih između sjedalica i djeca su u njih mogla staviti neke svoje omiljene igračke - to je bilo malo odlagalište i auto je bilo urednije .

7) PAMETNO PAKIRANJE - ako vozite do kasno u noć - stavite na vrh kofera malu kesicu sa piđamom, jednom promjenom odjeće, četkica za zube, paste. Nama je pomoglo kad bi negdje samo prespavali pa išli dalje.

8) VRIJEME POLASKA - dok su djeca manja kad ih možete bez problema nositi i nije hladno napravite mali trik - lagano ih izvucite iz kreveta u piđamama te nježno stavite u autosjedalice i krenite na put oko 5-6 sati ujutro . Možete barem par sati voziti u miru jer spavaju i vec ste prevalili pola puta.

8) IMAJTE NA UMU- samo putovanje je jednako važno kao i destinacija gdje dolazite, pa odvojite vrijeme za pripremu i istraživanje samog puta

I da ne zaboravim osmijeh na lice i puno strpljenja ! Sretno !

Oznake: putovanje, Ljetovanje.., automobil, praznici, djeca


- 22:54 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2016  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (6)
Listopad 2016 (5)
Rujan 2016 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi