Linkovi

Supervišnjini slani i slatki zalogajčići :)

nedjelja, 13.03.2016.

Čokoladni keksi/krašuljci :)

Boook :))

Danas su na meni-u čokoladni keksići/krašuljci :)

Za sastojke je potrebno:
3 šalice oštrog brašna
1 prašak za pecivo
pola žličice soli
šalica smeđeg šećera ( ja koristim muscuvado, ali može i sa običnim bijelim šećerom)
2 jaja
200 g omekšalog maslaca
1 vanili šećer
250g čokolade s više kakaa / m&m bomboni / karamela / suho voće ili nešto drugo po želji :)

Napomena :
Mjera je šalica/čaša od 2dcl.
Raditi malo veće razmake na papiru jer se rašire tokom pečenja.
Umjesto vanili šećera, može ići žlićica ekstrakta vanilije (ne radi neku razliku).
Možete ih peći bez dodataka, sa čokoladom, voćem, bombonima... po želji.

Priprema sretan

U zdjeli izmiješati brašno, sol i prašak za pecivo. Dodati šećer i maslac narezan na kockice. Obično taj dio odradim sa mikserom, tako da miksam sve dok smjesa ne postane mrvičasta. Dodati jedno po jedno jaje i vanili šećer. Istresem smjesu na podlogu i još premiješam sve s rukama. Smjesa bude prilično ljepljiva, tako da podlogu treba malo pobrašniti.



Na slici je dupla smjesa wink

Ne treba previše mijesiti jer će svakim miješanjem smjesa biti sve više lijepljiva.
Napraviti "rupu" u smjesi di dodati čokoladu/bombone/voće.
Još malo premjesiti da se čokolada ravnomjerno rasporedi i to je to! sretan

Upaliti pećnicu na 180C.

Uzimati žličicom/rukom smjesu, oblikovati kuglice i stavljati na papir za pečenje.



Ukoliko ih punite nutellom/karamelom/linoladom onda to izgleda ovak wink



Prazni su mi bili otprilike 12g, dok su punjeni iznosili cca 18-20g...sa punjenjem nut
Za sindrom vaganja, kriva je moja majčica wavewavenutnutcerekcerek Naravno da ima logike da ih se važe jer se tad svi ravnomjerno ispeku...ali sve jedno može i bez toga zujozujo

Staviti ih u pećnicu na 15-20min...dok ne dobe lijepu zlatnu boju



I ovak izgleda presjek sa punjenjem


Kada ih se izvadi van, moraju se malo ohladiti, pa ih onda možete stavljati u neku drugu posudu wink
Eto, jednostavni i relativno brzi keksići.
Ima pregršt mogućnosti kako ih se može puniti! sretan


U slast!! :)

wavewave

- 12:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 01.03.2016.

Pizza korneti

Evo brzih i slanih korneta :)

Sastojci:
Lisnato tijesto (ne tijesto za kroasane rofl )
Šunka
Sir
Kukuruz
Kečap
Začini
Gljive

Korneti
Aluminijska folija

Zbog žurbe, nedostatka vremena umjesto lisnatog uzela sam tijesto za kroasane...Pa kaj, bude to isto...ili ne norofl
Uglavnom, postupak je slijedeći...

Odrolati tijesto i izmjeriti koliko treba da se kornet može lijepo zamotati

Onda lijepo zamotati kornet u alu foliju...može to i ranije, ja sam kasnije zujo


Poslagati ih na papir za pečenje i staviti u pećnicu, na 180C nekih 10min. Obzirom da idu još jednom u pećnicu ne trebaju sad odmah biti pečeni do kraja.


Ee i tu dolazimo do problema kaj se tiče lisnatog za kroasane roflrofl

Obzirom da se napuhnu, neke očito nisam dobro stisnula...i popucali su smijehsmijeh
Do još jednog malog problema dolazi kad te pečene kornetiće treba staviti na neku podlogu da ih se napuni i da oni zadrže oblik korneta. Ja sam kornetiće stavila u šalicu i šalicom u pečnicu, i bilo je super yesyes Naravno, treba paziti da šalica smije u pečnicu smijeh

Uglavnom, kad se maaaalo ohlade, skinuti ih sa korneta, to ide jednostavno i puniti u nutra po želji...
Malo sireka, malo šunkice, pa kečap, pa kukuruz....ma kaj god volite, i na kraj staviti sir da se sve to zatvori lijepo i zapeče :))

Staviti još u pećnicu na nekih 10min da se sir lijepo otopi. Vrijeme pečenja ovisi o pećnici, mora je spora pa joj sve duže treba :)



Iiiii to je to...jednostavno, brzo i fino..

wavewave


- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 29.02.2016.

Rođendanska ljubavna rolada :)

Obzirom da ljubav ide kroz želudac, za prvi post odabirem ljubavnu roladu. :) Kao poklon dragome za nedavni rođendan, dok mi je još sve svježe, neg ova rolada otvori šarena vrata u veseli svijet moje kuhinjice.

Rolada je spoj različitih recepata uglavnom s interneta. :)

Za biskvit rolade je potrebno:
1. Dio
3 žumanjka
75g šećera
Vanili šećer
50 ml mlijeka
40 ml ulja
80g glatkog brašna

2. Dio
3 bjelanjka
2 žličice šećera
2 žličice limunovog soka

Krema:
U ovom receptu gotova krema za kremšnite od Dolcele

Ostalo:
Boja po želji
Šablona


Rozi biskvit za srca:
6 jaja
150g šećera
135 g oštrog brašna
2 velike žlice ulja
2 žlice tople vode
Na vrh noža prašak za pecivo
Prstohvat soli
Boja
Modlica po želji

Idemo prvo napraviti rozi biskvitsretansretan

Odvojti 6 jaja. Bjelanjke istući sa prstohvatom soli i polako dodavati žutanjke i šećer. U brašno dodati sve suhe sastojke i na najmanjoj brzini dodavati postepeno u bjelanjke. Na kraju dodati ulje i vodu i lagano promješati wink
Kad je smjesa ujednačena postepeno dodavati boju.


Kad sam dobila željenu boju, izlila sam sve u kalup dimenzija 33x23cm i pekla na 160-170C, 40min.

Probati čačkalicom dal je gotovo sretan

Kad se biskvit ohladi izrezati srčeka sretancerek


Dok su se srčeka pekla, treba napraviti biskvit za roladu sretan

Napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka sa 2 žličice šećera i 2 žličice limunovog soka.
U žutanjke dodati šećer i pjenasto izmiksati. Dodati preostale sastojke i izmiksati do kraja. sretan Kuhačom dodati bjelanjke polagano u žutanjke i sve sjediniti. sretan Staviti pečnicu da se grije na 170C.

Kad je smjesa lijepo sjedinjenja, odvojiti u drugu posudicu 2,3 žlice smjese i dodati boju po želji. Ja sam odabrala plavu i radila točkice cerek Protvanj premazati malo uljem i staviti papir za pečenje, da se zalijepi i na njemu nacrtati uzorak sretan Da sve izgleda urednije, ja sam isprintala 2 A4 papira sa točkastim uzorkom,(http://www.appladesign.net/domains/create/documents/dots_266.png) stavila ispod svog papira za pečenje i točkala sretan

U pečnicu na 1min staviti protvanj sa točkicama, mora se gore napraviti lagana korica. sretan
Izvadila sam protvanj i izlijala smjesu na točkice i stavila ponovo peći još 10-15min(isprobati čačkalicom).

Kad je gotovo izvaditi van i ostaviti da se ohladi. Ne rolati roladu!


Napraviti kremu po želji, u mom slučaju to je bila gotova krema za kremšnite :)

Na ohlađeni biskvit namazati malo kreme i poslagati srčeka. Okrenuti ih "na krivu" stranu, obzirom da se rolada rola prilikom rolanja budu došla na pravu stranu sretan


Staviti ostatak kreme i zarolati cerek


Ostavila sam da stoji u hladnjaku preko noći.

Iiiiiiiiii...evo presjeka!!

cerekcerekcerekcerekcerekcereknjaminjami

Za prvi puta ja i više nego zadovoljna!cerekcerek

Ovo su recepti koji su poslužili za izradu ove rolade, sa mojim izmjenama :)
http://www.coolinarika.com/recept/biskvit-za-torte-odlican/
http://www.coolinarika.com/recept/rolada-proljece-oslikani-biskvit-sa-jagodama-i-slagom/

wavewave

- 21:11 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2016  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Ožujak 2016 (2)
Veljača 2016 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga