Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/supercherryfood

Marketing

Pizza korneti

Evo brzih i slanih korneta :)

Sastojci:
Lisnato tijesto (ne tijesto za kroasane rofl )
Šunka
Sir
Kukuruz
Kečap
Začini
Gljive

Korneti
Aluminijska folija

Zbog žurbe, nedostatka vremena umjesto lisnatog uzela sam tijesto za kroasane...Pa kaj, bude to isto...ili ne norofl
Uglavnom, postupak je slijedeći...

Odrolati tijesto i izmjeriti koliko treba da se kornet može lijepo zamotati


Onda lijepo zamotati kornet u alu foliju...može to i ranije, ja sam kasnije zujo


Poslagati ih na papir za pečenje i staviti u pećnicu, na 180C nekih 10min. Obzirom da idu još jednom u pećnicu ne trebaju sad odmah biti pečeni do kraja.


Ee i tu dolazimo do problema kaj se tiče lisnatog za kroasane roflrofl

Obzirom da se napuhnu, neke očito nisam dobro stisnula...i popucali su smijehsmijeh
Do još jednog malog problema dolazi kad te pečene kornetiće treba staviti na neku podlogu da ih se napuni i da oni zadrže oblik korneta. Ja sam kornetiće stavila u šalicu i šalicom u pečnicu, i bilo je super yesyes Naravno, treba paziti da šalica smije u pečnicu smijeh

Uglavnom, kad se maaaalo ohlade, skinuti ih sa korneta, to ide jednostavno i puniti u nutra po želji...
Malo sireka, malo šunkice, pa kečap, pa kukuruz....ma kaj god volite, i na kraj staviti sir da se sve to zatvori lijepo i zapeče :))

Staviti još u pećnicu na nekih 10min da se sir lijepo otopi. Vrijeme pečenja ovisi o pećnici, mora je spora pa joj sve duže treba :)



Iiiii to je to...jednostavno, brzo i fino..

wavewave



Post je objavljen 01.03.2016. u 11:23 sati.