Evo brzih i slanih korneta :)
Sastojci:
Lisnato tijesto (ne tijesto za kroasane )
Šunka
Sir
Kukuruz
Kečap
Začini
Gljive
Korneti
Aluminijska folija
Zbog žurbe, nedostatka vremena umjesto lisnatog uzela sam tijesto za kroasane...Pa kaj, bude to isto...ili ne
Uglavnom, postupak je slijedeći...
Odrolati tijesto i izmjeriti koliko treba da se kornet može lijepo zamotati
Onda lijepo zamotati kornet u alu foliju...može to i ranije, ja sam kasnije
Poslagati ih na papir za pečenje i staviti u pećnicu, na 180C nekih 10min. Obzirom da idu još jednom u pećnicu ne trebaju sad odmah biti pečeni do kraja.
Ee i tu dolazimo do problema kaj se tiče lisnatog za kroasane
Obzirom da se napuhnu, neke očito nisam dobro stisnula...i popucali su
Do još jednog malog problema dolazi kad te pečene kornetiće treba staviti na neku podlogu da ih se napuni i da oni zadrže oblik korneta. Ja sam kornetiće stavila u šalicu i šalicom u pečnicu, i bilo je super Naravno, treba paziti da šalica smije u pečnicu
Uglavnom, kad se maaaalo ohlade, skinuti ih sa korneta, to ide jednostavno i puniti u nutra po želji...
Malo sireka, malo šunkice, pa kečap, pa kukuruz....ma kaj god volite, i na kraj staviti sir da se sve to zatvori lijepo i zapeče :))
Staviti još u pećnicu na nekih 10min da se sir lijepo otopi. Vrijeme pečenja ovisi o pećnici, mora je spora pa joj sve duže treba :)
Iiiii to je to...jednostavno, brzo i fino..
|