Linkovi

Supervišnjini slani i slatki zalogajčići :)

ponedjeljak, 29.02.2016.

Rođendanska ljubavna rolada :)

Obzirom da ljubav ide kroz želudac, za prvi post odabirem ljubavnu roladu. :) Kao poklon dragome za nedavni rođendan, dok mi je još sve svježe, neg ova rolada otvori šarena vrata u veseli svijet moje kuhinjice.

Rolada je spoj različitih recepata uglavnom s interneta. :)

Za biskvit rolade je potrebno:
1. Dio
3 žumanjka
75g šećera
Vanili šećer
50 ml mlijeka
40 ml ulja
80g glatkog brašna

2. Dio
3 bjelanjka
2 žličice šećera
2 žličice limunovog soka

Krema:
U ovom receptu gotova krema za kremšnite od Dolcele

Ostalo:
Boja po želji
Šablona


Rozi biskvit za srca:
6 jaja
150g šećera
135 g oštrog brašna
2 velike žlice ulja
2 žlice tople vode
Na vrh noža prašak za pecivo
Prstohvat soli
Boja
Modlica po želji

Idemo prvo napraviti rozi biskvitsretansretan

Odvojti 6 jaja. Bjelanjke istući sa prstohvatom soli i polako dodavati žutanjke i šećer. U brašno dodati sve suhe sastojke i na najmanjoj brzini dodavati postepeno u bjelanjke. Na kraju dodati ulje i vodu i lagano promješati wink
Kad je smjesa ujednačena postepeno dodavati boju.


Kad sam dobila željenu boju, izlila sam sve u kalup dimenzija 33x23cm i pekla na 160-170C, 40min.

Probati čačkalicom dal je gotovo sretan

Kad se biskvit ohladi izrezati srčeka sretancerek


Dok su se srčeka pekla, treba napraviti biskvit za roladu sretan

Napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka sa 2 žličice šećera i 2 žličice limunovog soka.
U žutanjke dodati šećer i pjenasto izmiksati. Dodati preostale sastojke i izmiksati do kraja. sretan Kuhačom dodati bjelanjke polagano u žutanjke i sve sjediniti. sretan Staviti pečnicu da se grije na 170C.

Kad je smjesa lijepo sjedinjenja, odvojiti u drugu posudicu 2,3 žlice smjese i dodati boju po želji. Ja sam odabrala plavu i radila točkice cerek Protvanj premazati malo uljem i staviti papir za pečenje, da se zalijepi i na njemu nacrtati uzorak sretan Da sve izgleda urednije, ja sam isprintala 2 A4 papira sa točkastim uzorkom,(http://www.appladesign.net/domains/create/documents/dots_266.png) stavila ispod svog papira za pečenje i točkala sretan

U pečnicu na 1min staviti protvanj sa točkicama, mora se gore napraviti lagana korica. sretan
Izvadila sam protvanj i izlijala smjesu na točkice i stavila ponovo peći još 10-15min(isprobati čačkalicom).

Kad je gotovo izvaditi van i ostaviti da se ohladi. Ne rolati roladu!


Napraviti kremu po želji, u mom slučaju to je bila gotova krema za kremšnite :)

Na ohlađeni biskvit namazati malo kreme i poslagati srčeka. Okrenuti ih "na krivu" stranu, obzirom da se rolada rola prilikom rolanja budu došla na pravu stranu sretan


Staviti ostatak kreme i zarolati cerek


Ostavila sam da stoji u hladnjaku preko noći.

Iiiiiiiiii...evo presjeka!!

cerekcerekcerekcerekcerekcereknjaminjami

Za prvi puta ja i više nego zadovoljna!cerekcerek

Ovo su recepti koji su poslužili za izradu ove rolade, sa mojim izmjenama :)
http://www.coolinarika.com/recept/biskvit-za-torte-odlican/
http://www.coolinarika.com/recept/rolada-proljece-oslikani-biskvit-sa-jagodama-i-slagom/

wavewave

- 21:11 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  veljača, 2016 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            

Ožujak 2016 (2)
Veljača 2016 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga