Na privremenom boravkuPošto je ovaj blog postao nevidljiv svima koji dolaze preko Internet Explorera na privremenom boravku sam na ovoj adresi.Dok ne riješimo problem. Koji rješavaju jake informatičke sile u pojavi mog Buntovnika, vas blogera, Buntovnikovih prijatelja.......ja samo blejimnono.
Eto. A vama koji ovdje nešto vidite ostavljam ovu sliku da vas vodi do mog novog doma

Image and video hosting by TinyPic

srijeda, 25.06.2008. u 12:54 ][ 12 ][ P ][ # ][ ^ ] [


Ambrozija

Image and video hosting by TinyPic

O ambroziji ne treba puno pričati.Uglavnom svi znaju šta je (osobito alergičari) i kakva je.
Ja bih samo pobila nekoliko tvrdnji vezanih za nju a temeljim to na iskustvu.

Na mom Brdu ima puno ambrozije. Prva tvrdnja koju stalno spominju je da ona raste na zapuštenim poljima. Nije istina. Oko naše zemlje su sve neobrađena polja. I nigdje nema ambrozije.Ali, zato kod nas raste i to pogotovo na dijelu koji se dobro obrađuje. Vrlo se lako čupa dok je mlada, kasnije teže, ali nema duboki korjen kao neki drugi korovi.
Iduća tvrdnja je ona da nju treba kositi! Joj! Svatko tko je vidio uživo ambroziju, zna da se ona košnjom ne uništava, nego se samo još bolje razgrana i cvatnja, koja je i opasna za alergičare, se produžuje.
Dakle, koliko sam ja iskustvano mogla zaključiti, nju se suzbiti može jedino čupanjem i prskanjem. Ovo zadnje pokušavamo izbjeći koliko je moguće.

E, a pošto ovaj post piše vaša Suncokretićka, on ne može ostati ovako ozbiljannut. Jel tako? Tako je!

Pa ja predlažem slijedeće pošto još ne cvate:
- da svi koji su alergični, imaju alergičare u obitelji, koji imaju ikakvu bojazan od alergija (dakle 4,5 mil. stanovnika Hrvatske!) krenu u najbilže selo, oboružaju se rukavicama (da ne uništite manikirane noktiće) raspitaju se gdje raste ambrozija i krenu u ozbiljan pohod na nju! Uništimo ju da lakše dišemo!!!!!!!

Btw. ja nisam (puj puj puj) alergična. Ali, pravit ću vam društvo na svom Brdu dok ga budete čistiliroflroflroflroflroflkiss.


UPDATE:
Samo se malo igram sa dizajnima.......

.

subota, 21.06.2008. u 23:01 ][ 27 ][ P ][ # ][ ^ ] [


Ne mogu vjerovati..........

Image and video hosting by TinyPic

Bilić je ljudina.


petak, 20.06.2008. u 23:17 ][ 12 ][ P ][ # ][ ^ ] [


Svašta nešto samo nek je vatreno

Od sutra je zaozbiljno! Nadam se da će Buntovnik ovaj put otići u Korner gledati utakmicu pa ja mogu slobodno vikati, psovati, "dirigirati" do mile volje! Inače se ljuti kad ja vičem a sebe ne čuje......

@Čiovka, i mi konja za trku imamosretan!
Photobucket

....a kad počne prvenstvo u nogometu, ribički štap se pretvara u stijeg......
Photobucket

.....jede se i navijački sladoledcerek......
Photobucket

.....ni bicikli ne zaostaju za autima....
Photobucket

....a cvijeće? Pa, gle da i ono može biti u navijačkom tonusretan!
Photobucket
četvrtak, 19.06.2008. u 21:28 ][ 14 ][ P ][ # ][ ^ ] [


Marsi iz bajke

Uh, puna sam dojmova! Ne znam otkud da počnem......možda od početka? Hm, a gdje je početakrofl?
Uglavnom, još prije mjesec dana pozvani smo (Lav i ja) na jedan poslovni ručaknjami. U našoj branši to znači roštilj i gemištekparty.Za takve ručkove postoji i kodeks odijevanjayes. On strogo nalaže udobne cipele, traperice ili džeparice hlače i čisti pamuk majicu! Strogo ga se držimo! Skupi nas se nekoliko i razgovaramo uglavnom o poslu, razmijenjujemo iskustva, tračamo mušterijerofl......uglavnom, dan sa puno smijeha.

E, a ti naši prijatelji su blizu Ludbrega. Koji je blizu Varaždina (jedan dan sa Zagorcima i ja već promijenim naglasak!nut).
A u Varaždinu je - Marsi. Pa sam ja njoj mailala da ja dolazim i blablabla....čekala nas Marsi. Mi smo se kao i uvijek žurili, ali, nagovorila nas je da "polasatnu" kavicu popijemo kod nje doma......naravno da nije bilo pola sata! Nakon kavice nas je odvela u Varaždin, provela nas svakud kud smo htjeli, na kraju nas odvela i na cestu kojom smo trebali produžiti....... Hvala ti, Marsi na svemukisskisskisskisskiss!
Ma, ja vam moram malo otračati Marsi! Ona ima dvoriše iz mojih snova. Ljudi moji, kako je to lijepo! A koliko je to tek rada i vremena! A ima i još nešto iz mojih snova. Kuhinju. Prekrasno! O ostalom vam neću. Ustvari, samo ću vam reći da .....ma, ne, neću vam reći kako ona izgledabeljbeljbeljbeljbelj!
A slike? Nema. Ja, koja sam još jučer pisala ovdje kako ne mogu bez digitalca, nisam slikala ništa od puuuuu ljepote koju sam vidjela danas. Nisam imala vremenano.
Ustvari, ima jedna slika.........ali, nju vam neću pokazatibeljbeljbeljbelj. Jer, na njoj su dva cvijetića. No, ne baš "cvijetića" više onako .......ruže. U najljepšem cvaturoflroflroflroflroflrofl.

Na povratku smo na odmorištu u Sesvetama popili kavu.....Franc, mislila sam na tebekiss.

nedjelja, 15.06.2008. u 21:34 ][ 40 ][ P ][ # ][ ^ ] [


........Netko je pitao za slike sa Brda......evo ih malo. Snimljene su u srijedu popodne, malo prije nego je opet došla ova odvratna kiša.

Photobucket

Photobucket

Kad smo već kod Brda i digitalca.....
Na Brdo idem obučena uz staru robu i prastare tenisice. Naravno da sa sobom ne nosim torbicurofl. (btw. kupila sam predivnu - narančastu nakon 2 mjeseca traženjathumbup)
Ali, digitalac je uvijek samnombelj. Uguram ga ili u neki džep ili na policu u kombi. Jer, moglo bi se dogoditi da mi treba!
I onda sam shvatila da uz moje ovisnosti o kaviparty i cigaretamasmokinno sam postala ovisna i o digitalcu. Ne idem više nikud bez njega! Imam hrpu slika koje sam snimila i koje vjerojatno nitko nikad neće gledati. A morala sam. Jer, neke trenutka zaista treba ovjekovječiti. Barem ja tako mislim. Srećom, Lav podržava moju ljubav prema klikanju, čak me i upozorava kad nešto vidi. Dok moja svekrva uopće ne razumije tu našu ljubav. A šta joj ja moguzujo.

Eto, toliko za sad......bicikliram još uvijek, osim kad pada kiša, onda Lav vozi i bicikl i menerofl. I, Greentea, hvala na pitanju, moje dupe je iznenađujuće dobro! Ali, zato butine!!!! Ajojboli! Bez Andola ne bi mogla ni hodatiroflroflroflrofl! A sad znam koje pitanje slijedi.....nemojte molim vas ništa pitatiroflzaliven!


.

petak, 13.06.2008. u 23:19 ][ 19 ][ P ][ # ][ ^ ] [


Zdravlje, kunice i celulit......dobro jutro!.......dobro jutro susjeda......mmmm...pecivo.......gle, lopoči su procvjetali!......kako je bistra Moja Rijeka!.......cvrkut ptičica (nažalost, ne razlikujem ihno).......još ptičicacerek......lipa je procvjetala, prekrasno miriši, udišem punim plućima......jutarnji zrak uz rijeku ima posean miris......još lipe......pokošeno sijeno se grije na prvim jutarnjim sunčevim zrakama...mmmmm....volim taj miris!.......benzinska - mah-mahbelj......naplatnik na parkingu mah-mahbeljbeljbelj........

........sve to propuštam kad se na posao vozim autom, odnosno, da budem precizna kombijem....

Nedavno sam išla pješke u grad, malo dalje, mada je kod nas sve blizu. Mi nemamo naviku jednu autobusnu stanicu voziti se busom, a za taksiste se pitam od čega oni uopće žive? Kod nas se to malo koristi. Ja pogotovo. Sjednem u kombi, iskrcam se, ne hodam više od 50 metara. I dok sam hodala po gradu, shvatila sam da osjetim mišiće uz kičmu - bole me dok hodam!!!! Zvono za uzbunu je zazvonilo!!! Treba nešto poduzeti po pitanju zdravlja!
Pa sam smislila - kupit ću si bicikl! Malo mi je predaleko da idem na posao pješke, mislim, 3,5 km i nije jako daleko, ali, onda bi se morala ustati u 5! Neno.
I tako sam ja kupila bicikl! Jer, već dugo ga nemam. A duuuuugo ( više od desetak godina) se uopće nisam vozila na njemu. Malo mi je problem jer sam uvijek vozila Pony, mali, sad se treba naviknuti na brzine, kočnice....ali, ne odustajem!

Aha! Nisam napomenula da vožnjom u autu propuštam i trenutnu upalu mišića koju, naravno, imamrofl. Valjda će proći.
Da, i svaki dan stavljam na stranu uštedu - 30 kuna, toliko uštedim biciklirajući. Ne plaćam gorivo i parkiranje! Hihihihihihihi! Doduše, i Lav propušta jutarnju kavicu u omiljenom kafiću .....ali....i to je ušteda...hihihi!
A možda mi se i koji milimetar celulita istopi.

utorak, 10.06.2008. u 22:33 ][ 31 ][ P ][ # ][ ^ ] [


Duga kosa-kratka pamet ili je možda obratno?Čitam danas novine....da, opet sam ih čitalasretan jer mi je bilo dosadno.
Naravno da me opet puno toga razljutilo, ustvari, više me brine što me viiše i ne ljute neke stvari za koje znam da bi trebale. Rezigniranost je opasna. Ali, bar je zdravlje očuvanijeyes.

Dječaku iz Splita nisu na Hitnoj htjeli zašiti uho koje je povrijedio kod kuće jer - ima dugu kosu!!!! Rekli su mu da kad već glumi curicu da nađe i gumicu za kosu i poslali ga van!!!!!! Stvar je spasila jedna sestra koja je pronašla i dala mu zaštitnu kapicu. Pa su mu zašili uho.

Šta da čovjek kaže?

Pitam se da je umjesto tog dječaka došla visoka, vitka, po mogućnosti cicata plavuša sa dugom kosom da li bi taj doktor i nju poslao van?
U kojem stoljeću taj živi? Ustvari, više je stoljeća u kojima su muškarci nosili dugu nego kratku kosu.

Mislim da taj doktor ima sreću što taj dječak nije bio moj Buntovnik! Čuo bi me! Koji šovinizam!

Buntovnik ima dugu kosu, to već znatebelj. Kad je odlučio puštati kosu nismo imali ništa protiv, jedini uvjet je bio da kosa bude čista i uredna. I zaista ju održava čistom. Ja zadovoljna. Bake i ostali nisu, ali, oni se ne računajubelj. Druga je stvar što ja mislim da bi njemu puno bolje stajala kratka kosa jer je prenizak za dugu......no, to je njegova glava.
Ali, ljute me ljudi, barem oni mlađi koji bi trebali imati malo modernija shvaćanja, koji tako reagiraju.


.nedjelja, 08.06.2008. u 18:18 ][ 23 ][ P ][ # ][ ^ ] [


Maturalna večeraNisam namjeravala opširno, ali, tražili ste - čitajte:

Sad moram "kopirati" Čiovku, jer ne znam kako drugačije započeti post o maturalnoj večeri.

Najprije me Buntovnik iznenadio kad je rekao da moramo ići kupiti odijelo, jer sam se bojala da neće htjeti s obzirom na njegov stil oblačenja inače. Jedini uvjet je bio da odijelo bude crno. Ok. Na ideju o crnoj košulji i crnoj kravati sam kolutala očima (ovaj put ja, za razliku od inače kad on koluta očimarofl) Uspjeli smo pronaći kompromis pa je košulja bila čisto bijela a kravata u skladu.

A kosa? To je bio problem. duga, svilena, nejednake dužine.....ne mogu ja to zavezati da lijepo izgleda! Ali, imamo mi našu tetu D., frizerku, koja je to vrlo lijepo zavezala u repthumbup.

Nevolja je bila i to što su baš jučer imali obranu radnje što je potrajalo do 3 popodne pa se baš i nije stigao odmoriti.

Uglavnom, za razliku od inače, kad svagdje kasnimo, jučer smo bili točni. Na vrijeme smo se obukli, kravatu sam popravljala pedeset puta, na kraju sam shvatila i sama da sam naporna, slikali ga ovako i onako, sa ovim i sa onim (lijepo sam ga zamolila da mi dozvoli taj gušt i da izdrži tu moju "torturu" jer je to slikanje meni važno, a njemu će jednog dana biti drago) i na vrijeme krenuli.......na njegovu želju, vozio je on do tamosretan. Pošto je kiša padala, stisnuli su se na ulaz u restoran pa više baš i nije bilo puno prilike za slikanje......pustili smo djecu na miru i otišli kućama......

Još prije Maturijade sam mu rekla da je važno da se ne nalije ako i popije, da mu se ne dogodi da se ničeg ne sjeća....to bi bila šteta. Isto sam mu i ovaj put ponovila.

U pola 6 sam ustala za posao. Nije zvao da dođemo po njega. Hm.....znam ja da se dolazi kasno, odnosno rano, ali......kažu ljudi: "ne daj ti Bože što ti majka misli"....pa sam poslala poruku da mi se samo javi da znam da je dobro......nakon pola sata nema odgovora.....onda sam zvala! Javio se, dobro raspoložen, sve je ok, trijezan.....uh!!!!!

U 9 je zvao tatu da dođe po njega.

Zaista su se zabavili i proveli.
I meni je drago da je tako. Jer se sa Maturijade vratio i rekao da je bilo bezveze. Pa mi je bilo žao.

Danas sam cijeli dan pokazivala slike na digitalcu. Jednoj dragoj bivšoj susjedi koja ga je često čuvala dok je bio mali sam htjela pokazati, nije imala naočale ali je rekla: da, znam da je na slici tvoj sin! Vidi ti se na licusretan.
Bio je jako zgodan, dobro mu odijelo stoji čak je rekao da bi se mogao naviknuti nositi ga!
I njegovi prijatelji su bili zgodni. Sve je bilo blještavo i elegantno, pogotovo djevojke iz škole sa kojom su bili.

No, nisu svi bili u odijelima......neću o onima koji nisu smatrali za shodno obući barem hlače i košulju, nego mi je gorak okus ostavio dečko koji je došao.....u onom šta ima, vjerojatno najboljem i najnovijem.....ali.....
Mi nismo puno potrošili. Jer nemamo puno i jer znam razliku u cijeni u odnosu na kvalitetu. Za Bossa i one još skuplje nemamo. Ali, i ovo "malo" šta samo potrošili..... nekako mi je bilo žao jer to dijete nije imalo ni cipele.....ni one za 100 kuna. Nekako sam osjećala krivicu jer smo mi kupili druge cipele jer one koje ima nisu dobro išle uz odijelo......
Zaista nije pošteno.

No, ne bih htjela završiti ovaj post tužno.

Sa večerom smo završili zabavni dio mature. Sad ostaje "samo" hrvatski i stručni predmeti, radnju je obranio........

Moram reći da sam izuzetno ponosna što je sve prošlo dobrokiss.

Slika nema jer.......subota, 07.06.2008. u 21:24 ][ 8 ][ P ][ # ][ ^ ] [


Oldtimeri


Ovo sam vam ustvari jučer htjela pokazati.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Doći do kvalitetne slike ovog ljepotana iz 1916 godine je bilo nemoguće jer je oko njega stalno bila gužva.

Photobucket
A ovog nisam mogla preskočiti mada, barem mislim, ne spada u oldtimeresretan.

Bili su to 8. put "oldtimeri na 4 rijeke". Bilo ih je 84 i svi su odvozili trasu dugu 70-tak kilometara! Ako nekog zanima više, može saznati ovdje
Prekrasni su ti stari ljepotani! Nekih, kao naprimjer ovog Citroena gore, se ja sjećam na cesti! Ajme, pa i ja sam oldtimerrofl! Al se dobro držimthumbup!


utorak, 03.06.2008. u 21:47 ][ 28 ][ P ][ # ][ ^ ] [


Mojoj kumi.....

Kako kažu na televiziji, sad ću ja malo privatizirati svoj blog.

Do nedavno, moj blog osim obitelji i jednih kumova kojima sam slučajno otkrila adresu, nije čitao (ili sam ja bar tako mislila), nitko od mojih poznatih. Bilo mi je to važno. Više nije.
Imam ja jednu kumu (jesam li već rekla da vam sa vremenom svi prijatelji postanu kumovi?) u čijoj blizini radim, točnije, radila sam desetak godina. Bila je jedina osoba sa kojom sam mogla normalno razgovarati na poslu. Pogotovo ljeti kad nema posla, bila sam više kod nje nego na svom radnom mjestu. Sad je ona našla drugi, bolji posao i....otišla. Fali mi jako već sad, a sve me strah ljeta.....umrijet ću od dosade! Ili ću si kupiti laptoprofl.

E, ta moja kuma, kao ni ja, nije baš informatički pismena, ali vrijedno uči. Ovo je samo mala napomena. Pa sam ja njoj dala adresu svog bloga jer sam joj puno pričala o blogu i o vama dragi moji. Znam ja da je ona bila znatiželjna, ali je pristojno šutjela i nije tražila adresu.

I tako ja danas otvorim mail i vidim da mi je ona pisalasretan. A sad ćete vidjeti šta mi je napisala copy-paste:

Bok kumo sad sam tek pročitala ovu tvoje prijateljsko pismo baš je super.Čitala sam i tvoj blog i to mi je bilo tako smiješno jer sam cijelo vrijeme imala u glavi tvoj glas i mogu ti reć da je skoro bilo kao da pričam sa tobom .Pišeš kao što pričaš puno i naširoko.Tako ja kad se tebe zaželim samo kliknem i vidim te i čujem te


I ja sam se nasmijala od srcaroflkiss.

E, a da bi i ja imala kamo doći kad se zaželim nje, odlučila sam joj otvoriti blog. Pa neka i ona pišebeljbeljbeljbeljkiss.

Dakle, draga kumo (a i vi ostali) klikni ovdje. Detalje ću ti poslati u mailu. Mislim, uputesretan. Ne boj se, ako sam mogla ja, možeš i ti!!!! Tako je bilo i sa sudokuom, ona je prva počela, pa sam i ja probala, učila me, nije mi baš išlo u početku, ali sam mislila: ako može ona, mogu i ja! I uspjela sam! Tako će i ona.

Pa, eto, ako negdje sretnete Lavicu......nasmiješite joj se. Komentaromsretan.

Za ovu ideju zahvaljujem Marsi i njenoj sestrikiss!

A kad već privatiziram, poručit ću još nekima (mojim poznatima), da kad dođu ovdje, neka ostave trag, klikne se dolje gdje piše "komentari", a kao anonimci možete ostavljati komentar, bez obzira što nemate blog!!!!!

ponedjeljak, 02.06.2008. u 22:56 ][ 12 ][ P ][ # ][ ^ ] [


Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.


< lipanj, 2008 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Veljača 2009 (1)
Lipanj 2008 (11)
Svibanj 2008 (7)
Travanj 2008 (8)
Ožujak 2008 (14)
Veljača 2008 (13)
Siječanj 2008 (18)
Prosinac 2007 (8)
Studeni 2007 (11)
Listopad 2007 (5)
Rujan 2007 (10)
Kolovoz 2007 (13)
Srpanj 2007 (13)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (11)
Travanj 2007 (10)
Ožujak 2007 (13)
Veljača 2007 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tvkomentari da/ne


Opis bloga


piskaranja jedne (informatički polupismene) mame teenagerakissludburninmad i supruge pre(ne)zaposlenog mužakissgreedy........

users online
Image and video hosting by TinyPic


Ispričavam se svima koji pišu poeziju što ih ne komentiram. Nemam vremena za kvalitetno čitanje i komentiranje, a da vam pišem reda radi ......wave.


Get graphics at Nackvision.com


Ako bi slučajno nekom palo na pamet da mi šalje mail:

suncokretic@yahoo.com


Ovo sam pošteno ukrala od Kikice:

"POSAO NIJE PIMPEK,
MOZE STAJATI I DVA DANA "


Prijatelj- to je onaj koji zna sve o vama, a ipak vas voli.

Djeci dajemo dvije stvari- korjene i krila.

Pravi prijatelji dođu k nama kada smo sretni i kada ih pozovemo, ali ako smo nesretni, oni dođu sami.
(Teofrast)Uspjeh nije nikada ne pasti, već podići se svaki put kad padnemo

(Konfucije)


Volim skoknut na "čašicu razgovora" kod:


slatko grko i obratno
slonic
ista
eurosmijehrofl
maškarada
nitko nije otok
Pjesma
greentea
sacher
otkucaj
čiovka
vera
pegy
kikicarodjkicarofl
kenguurrofl
katrida
koraljka
MiniMaxine
zaštita bilja
grintavac
Rib@rnica
sunflower
zvrk
zuzayok
carla_bruni
marsi
dona
sebi pripadam
sanja
zore
angie
7dana
sabriel
salvetna tehnika
panova frulica
tigastibobi
Santea
patkica
marsijanka
prirodno ćelav
Marisol
Katja
Trill
gustrina
lavica....i ovo sam ja (rječju i notama).....Vatra i vrag ja sam andjeo u paklu
i donosim spas, vatreni znak
kada letim putem zvijezda
osjecam strast

Nisam k'o druge ja imam moc
princeza svijetla sto ubija noc
ne znam za poraz pobjedjujem sve ljubavi imam za cijeli svijet

Oaze snova me cekaju
tihi trenuci srece koji me opijaju
munje i grom zadrzat' cu zvjezdanim nebom svoje snove zagrlit' cu

Kad nesto zelim dobijam to
kad zelim dobro pobjedjujem zlo
ja imam snage da promijenim sve
zelje i moci da dodirnem sne

Nisam k'o druge ja imam moc
princeza svijetla sto ubija noc
ja imam snage da promijenim sve
zelje i moci da dodirnem sne

(Oaza
snova - Denis&Denis)
...a ovo sam copy-paste od Otkucaj:
Irska iskrica

Imaj vremena za rad-
to je cijena uspjeha.
Imaj vremena za razmišljnje-
to je izvor moći.
Imaj vremena za igru-
to je tajna mladosti.
Imaj vremena za čitanje-
to je osnova mudrosti.
Imaj vremena za prijateljstva-
to je put sreće.
Imaj vremena za sanjarenje-
to je put ka zvjezdama.
Imaj vremena da voliš i da te vole-
to je privilegija bogova
Imaj vremena da gledaš oko sebe-
suviše je kratak dan za sebićnost.
Imaj vremena za smijeh-
to je glazba duše.


Bože, daj mi mirnoću da podnosim stvari koje ne mogu promijeniti.
Daj mi hrabrost da promjenim stvari koje mogu promijeniti.
Daj mi mudrost da razlikujem jedno od drugoga.
Molitva Sioux Indijanaca


Baca Iva mi poslao:


„Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini; sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. Ljubav nikad ne prestaje.“
1. Pavlova poslanica Kori


Ovo je pjesmica iz mog djevojačkog rokovnika (a nismo imali blog!)


MARIHUANA

Možda je prošao život cijeli
od onog dana kad smo se sreli
kad prvi put ugledah te oči plave
i kosu boje pokošene trave

Ah, pomislih, lijepa je ona
i nečuh zvuk onog zvona
što je u smrt zove tiho, polako
o, da sam znao, vječno bi plako

Ruku mi pruži kao da pita
vidiš li rijeku, polja, žita?
Pružih ruku ruci što pita
pružih ruku vapaju smrti

I tad spoznah pred kim stojim
pred onom koja živi u snovima mojim
ispijena i blijeda provodi dane
u dimu marihuane

Htio sam ljubavlju da otjeram drogu
jer što je ona skrivila Bogu
zvala je mjesec i zvijezde da joj sude
htjela je da voli i voljena da bude

Uzalud bjehu sve molbe moje
i oči plave zanosne boje
preklinjem dolazak onoga dana
i zlo što donosi marihuana

Ana je bila djevojka plavih očiju i kose
imena kojeg hiljadu djevojaka nose
i koje će isto jednoga dana
otići tamo gdje i Ana

Na grobu njenom zaplakah prvi
ispisah riječi kapima krvi
UMRLA JE U SMIRAJ DANA
BILA JE SRETNA I ZVALA SE ANA!

A znala je da narkomani dugo ne žive
da se kratko snovima dive
voljela je da bode svoje vene
voljela je mnoge, a možda i mene....

....a ovako me opisuje keltski horoskop.....
(made by Dona)


Ljudi rođeni u ovom znaku su ambiciozni, odlučni i gipki. Uvijek su jasno orijentirani na svoj cilj te su stoga odlučni vođe i dobri stratezi. Imaju potrebu uspjeti u životu i vjeruju da će se marljiv i uporan rad na kraju isplatiti. Breze su lojalne, na njih se možeš osloniti i vjerovati im, iako se nekad čine rezerviranima. Pozor, mogu biti cinične! Najpoznatije su kao radoholičari te su uvijek ozbiljne s pomalo čudnim smislom za humor (ako do humora uopće dođe!).

Breze znaju biti pesimistične te imati previše samodiscipline. Često su same, a veza ili brak im se dogodi tek kasnije u životu, budući im je teško pronaći nekoga tko se uklapa u njihove stroge kalupe i rutinu. Brezama je uvijek potreban jasan cilj kako ne bi bile depresivne i pesimistične.
Te divne 80-e