p o m a l o . . .

26.12.2008., petak

Splitska fjaka

Eto mene u Splitu. Kad sam u Zagrebu ništa ne radim, a ovdje duplo ništa ne radim. Vanka puše bura tako da mi se neda nigdi. Ništa mi se ne da. Ujutro mi se neda ustat. U tri popodne se dignem. Samo stojim doma, pijem kavu i gledam TV. Bilo je par dobrih Božićnih filmova ovih dana. Bio je Divan život, crno-bijeli. Super film thumbup. Čitam Rune Joanne Harris. Razočarao sam se. Definitivno sam čitao boljeg fantasya. Martin, Tolkien, Bakker. Pa Kay, Williams, Robin Hobb. Sve je bolje od ovoga. Ne znam hoće li mi se dat do kraja pročitat. Pročitao sam od iste autorice Kupinovo vino i Gospoda i igrači prije par godina. To nije bio fantasy ali je bilo dobro.
Poslao mi je mentor mail. Naveo što treba ispraviti u seminaru. Ali to će pričekati do nove godine. Ne smije se na praznicima radit sretan.

19.12.2008., petak

Haruki Murakami : Norveška šuma

Prva Murakamijeva knjiga koju sam pročitao. I zadovoljan sam. Objavljena 1987. godine, u Japanu prodana u 4 milijuna primjeraka. Autor se morao privremeno odseliti iz zemlje da može nastaviti s književnim radom jer se nije mogao boriti sa popularnošću. Pisana je u prvom licu. Čuvši pjesme Beatlesa Norwegian Wood 37 godišnji Toru Vatanabe prisjeća se svojih studentskih dana u Tokiju krajem 60tih i početkom 70tih godina prošlog stoljeća. Bio je razapet zimeđu dvije ljubavi. Prva je Naoko, bivša djevojka njegovog prijatelja Kizukija koji je počinio samoubojstvo. Puno likova u knjizi počini suicid. A ludi Japanci sretan. Trebao bi im netko reći da kamikaze nisu više u modi no. Naoko završi u sanatoriju i odnos s njom je blago rečeno kompliciran. Druga je Midori, kolegica sa fakulteta. Do kraja knjige ne zna se koja će mu djevojka pripasti. U knjizi ima dosta usputnog seksa kome se Vatanabe prepušta kada nije sa ove dvije djevojke. Stranica je 340, mali je format i lako se čita. Ja sam pročitao 200 stranica u vlaku iz Zagreba u Split u srijedu.

16.12.2008., utorak

Tončev, Dujin i Petrov rođendan

Tulum je bio u subotu. Ja sam došao čak i prije slavljenika. Naravno bilo je sve zaključano headbang. Oni su stavili na Facebook-u kad počinje, ali kako ja nemam Facebook ostao sam uskraćen za informaciju. Bilo je super. Ostao sam do 4 i nešto i još nas portiri nisu bili potjerali. Vidio sam staru ekipu koju ne viđam često, neke od njih i godinama. Evo malo slika da vidite kako je to bilo...

pogled od dolje...

prijateljica i ja

stara ekipa...

jači smo od svih zabrana thumbup

Disco kugla... To da mislite da je bio neki fancy tulum, a ne u tulumari studentskog doma sretan

malo ekipe...

slavljenik...

još malo ekipe...

12.12.2008., petak

još jedna večer na netu

Nije mi mentor još poslao mail tako da sam imao vremena za sebe. Večer sam ugodno proveo na netu čitajući blogove. Uspio sam uploadati slike. Pokazalo se da je problem bio u tome što stranica photobucket.com ne radi dobro u Operi blabla. Stvar je riješio dobri stari Internet Explorer thumbup.
Uzeo sam dvije knjige u knjižnici. Da mi se nađe za blagdane. Norveška šuma Harukija Murakamija te Biti genijalac Tonya Buzana. Imam prijatelja koji obožava Murakamija. A kako volimo iste stvari, poglavito fantasy preporučio mi je tu knjigu. Već dulje vrijeme mislim pročitati kultnu Dinu Franka Herberta. Malo mi se neda čitat na engleskom, ali u budućnosti svakako će doći na svoj red. Pod povećalom imam i Stevena Eriksona i njegovu Malazan Book of the Fallen za koju mi je jedan drugi prijatelj rekao da je bolje čak i od George R.R.Martina, a to znači da je stvarno dobro. Ali još dvije knjige u serijalu tek trebaju biti napisane, pa ću pričekati dok svih deset knjiga ne bude završeno.
U subotu će biti jedan dobar tulum party. Pa bi tu trebalo biti slika i post. Za kraj imam par glupih sličica sretan.

moj prozor...

pogled sa mog prozora...

moja ulica, ili točnije ulica do moje ulice sretan A sad žurim, počet će mi Dosjei X mah

09.12.2008., utorak

dugo me nije bilo...

Nije me bilo godinu i kusur. Više je razloga za to.
Prvo, promijenio sam adresu. Nisam više u domu na brzom internetu. Sad sam u stanu kod jednoga djedice, koji je umro prije mjesec dana cry, pokoj mu duši. Spajam se na internet preko mobitela, web'n'walk, koji je sve samo nije veza blabla. Tako da sam na internetu samo kad moram. A danas je to bio slučaj jer očekujem mail od mentora. Koji mi se usput nije javio, pa imam slobodnu večer. Kao da to inače nije slučaj. Težak je studentski apsolventski život laze.
Drugo, nisam imao ideja. Mogao sam baciti bar osvrte na knjige koje sam pročitao, ali nisam imao inspiracije. Dobro, može se uvijek o glupostima pisat, ali nije išlo. Malo je teško uploadati slike na ovoj ne-vezi, pogotovo ako si navikao na domski internet, ali glavni je razlog što nisam imao volje.
Malo sam prije neki dan gledao blogove i ima tu lijepih stvari. Posebno mi se svidio Annin blog. Učiteljica iz Sarajeva. Piše o svom životu. Zapravo njih dvije pišu, ali Rossa nije dugo pisala. Da se barem pogledat foto blogove, ima tu svašta, samo ne sa mojom vezom cry.
Inače što ima sa mnom? Još sam uvijek student. Ostao mi je seminar i diplomski. Seminar sam predao mentoru i očekujem mail od njega. Tako da ću nakon toga uzeti diplomski i mogao bi diplomirati negdje u petom mjeseceu sljedeće godine. Ako ne bude još odgađanja. Mislio sam prvo da ću diplomirati u drugom mjesecu, pa se odužilo.
Dane provodim nažalost gledajući televiziju. I spavajući zijev. Ja sam jedna velika spavalica. Večeras je bila neka dosadna utakmica Lige Prvaka pa nisam gledao, ali inače pogledam. I pratim par serija. Ne propuštam. Pravi penzioner. Nije neki život za pohvalit se bang. Prije sam šetao po nasipu, ali nisam bio već neko vrijeme. Zahladilo je i brzo se smrači. Družim se uglavnom vikendom jer je moja ekipa uglavnom diplomirala i sada radi pa preko tjedna nema vremena za nas studente. Još sam u Zagrebu desetak dana, zatim idem u Split na praznike.
I tako mislio sam uploadat par slika, ali me stranica ne voli headbang. Pa ću to drugi put.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.