nedjelja, 30.11.2014.

Teaser Trailer za Star Wars: The Force Awakens! Jučer je na oduševljenje svih svjesnih ljudi, i to čak trinaest mjeseci prije premijere, objelodanjen vrlo darežljivi foršpan JJ Abramsovog doprinosa SW univerzumu. Ne iznenađuje da je ova objava bukvalno slomila internet, tako da je obilje interpretacija i seciranja Trailera na netu. Iz tog razloga bih se fokusirao samo na isključivo vlastite opservacije, a ne prepričavanje već drugdje nečeg napisanog. Krenimo redom:

U Traileru niti traga Originalnoj trojci, dakle nigdje se ne pojavljuju Hammil, Ford i Fisher. Jedina lica koja možemo raspoznati pripadaju britanskom glumcu Johnu Boyegi, u izvanrednom napetom startu foršpana, Daisey Ridley, za koju se govorka da tumači ulogu kćerke Hana i Leije te Oscaru Isaacu, pilotu moderniziranog X-Winga. Posebno mi je drago da prvi kadrovi trailera prikazuju najdraži planet Tatooine. Govorkanja kako se radi o nekom drugom planetu su neosnovana, jer u sceni u kojoj Daisey Ridley odjezdi na speederu, vidimo Ralph McQuarrijevsku scenografiju za ROTJ (usporedi McQuarrijevu ilustraciju iz predprodkcije ROTJ-a sa siluetama sličnih zdanja pri kraju gif-a preuzetog iz trailera).

Prvi prizor s Boyegom izbezumljenim u pustinji ima štiha 70-tih, napose me podsjeća na izvrstan SF triler Capricorn One u kojem tri astronauta bježe po pustinji Mojave od zlih agenata koji ih žele ubiti kako ne bi otkrili da je njihov let na Mars bio puka inscenacija:

OJ Simpson u Capricorn One (1977):


John Boyega u Star Wars: The Force Awakens (2015):


Također, interesantno mi je da se film ne promovira kao "Epizoda VII", već se otkako su odredili podnaslov vrti isključivo SW: The Force Awakens. Ako pogledate nekoć najočekivaniji teaser, onaj iz 1998. godine za sada već zloglasni The Phantom Menace, vidjet ćete kako se težište stavljalo na "početak sage", tj. konačno "Epizodu I". Sada kao da im je dosta takvog označavanja i numeriranja kada su se prequeli pokazali takvim razočaranjem.

TPM Trailer iz 1998:


Oznake: Epizoda VII

- 00:08 - Komentari (2) - Isprintaj - # Share on Facebook

nedjelja, 16.02.2014.

VIdi li se to Millenium Falcon na skicama za EPVII? 
Istinabog, ne znamo dosta toga o Epizodi VII, što ne bi trebalo nikoga iznenaditi. Režiser J.J. Abrams poznat je (ili zloglasan ovisno o točki gledišta) po tome što svoje projekte strogo drži u tajnosti. Osim datuma premijere, zakazane za 18.12.2015. i informacije da su Abrams i Lawrence Kasdan preuzeli pisanje scenarija od Michaela Arndta, ne znamo gotovo ništa. Vjerojatno će snimanje započeti u svibnju u Engleskoj, a unatoč poplavi glasina s castinga, ni likovi niti njihovi tumači nisu poznati: ništa nije fiksirano.

Međutim, nova slika na redizajniranom sajtu Lucasfilma, možda nam je upravo omogućila uvid u konceptualni dizajn prvog SW-filma u nakon gotovo čitavog desetljeća. Fotografija prikazuje sastanak produkcije i svih ključnih igrača. Abrams je nazočan (on nam je okrenut leđima), kao i čelnica Lucasfilma Kathleen Kennedy, šef za vizualne efekte John Knoll, dizajner Rick Carter, tehnički podpredsjendik Kim Libreri i Jason McGatlin, viši potpredsjednik za fizičku produkciju. Međutim, to nije ono što je zanimljivo. Ako pogledate u pozadinu fotografije, vidjet ćete crteže na zidu iza sudionika sastanka. Vidimo li na jednom od njih i Millenium Falcona?

Oznake: Epizoda VII, Iza kulisa

- 00:48 - Komentari (1) - Isprintaj - # Share on Facebook

petak, 07.02.2014.

Raspored snimanja za Epizodu VII Gore je tweet dopisnika rogerebert.com-a i blogera IndieWire-ovog Press Play-a, u kojem navodi za kada je zakazano snimanje EP VII (19. svibnja - 8. kolovoza 2014. godiine), pri čemu već od 20. travnja useljavaju u urede. Također napominej da nisu našli još tumače dvije glavne uloge. Hm, zbunjen sam, jer više ne znam hoće li Trio biti glavni, ili traže nekog novog Haydena Christensena i Natalie Portman (nadam se da ne, tj. da će bar nać neke bolje mlade glumce).

Novi Star Wars Rebel film, s druge strane, bit će pušten već ovog ljeta (link) - slično kao i u kod Clone Warsa kada su prvo pustili u kina pilot. Iskreno se nadam da će Rebels biti daleko bolji od bilo čega proisteklog iz Prequel-univerzuma, iako Clone Warsi uopće nisu bili loši, moram priznat, neke epizode su pokazale daleko veće scenarističko umijeće od onih hobi-filmića koje je čovjek s kariranom košuljom snimio na prelasku u ovo stoljeće.

Oznake: Epizoda VII

- 08:28 - Komentari (1) - Isprintaj - # Share on Facebook

četvrtak, 07.11.2013.

18. prosinac 2015 - datum premijere EP VII Inače, prvijenac najpoznatije filmske sage svoju je premijeru imao za Dan mladosti, 25. svibnja, 1977. godine

Zanimljiv presedan, obzirom su svi dosadašnji kanonski filmovi imali svoje premijere u svibnju, jer se radilo o egzemplarima ljetnog kino-hita. Sada SW prvi puta postaje božićni hit. Možda je to i logično, produljiti malo produkciju, obzirom je JJ Abrams donedavno bio zauzet s Into Darkness-om. Eh da, snimanje u tradicionalnom studiju Pinewood u Engleskoj započinje na proljeće 2014. Službena se objava može pročitati ovdje.

Oznake: Epizoda VII

- 10:40 - Komentari (1) - Isprintaj - # Share on Facebook

srijeda, 06.11.2013.

Valjda neće zabiberit s Bieberom! 
Izašao je casting call, onaj pravi, dakako, i vidi se kako se traže mlađi muški i ženski lik, zapravo tinejdžeri. Nije baš jasno koliko su to važni likovi, jesu li sporedni ili jako glavni. I dok se ovdje špekulira radi li se o djeci Luka i Hana te zar je moguće da bi ih ti divni OT-likovi mogli zapustiti (u opisu uloge se spominje odrastanje bez roditelja), mene je uhvatila panika da ne naprave od sequel trilogije neki "Star Wars 90210" s recimo JUSTINOM BIEBEROM u glavnoj ulozi :S

Oznake: Epizoda VII

- 22:56 - Komentari (1) - Isprintaj - # Share on Facebook

subota, 02.11.2013.

Kako će EPVII izgledati nakon spektakla tipa Ender's Game? 
Što se tiče intenziteta svemirskog CGI-gazma, Ender's Game čini se da nema premca. U ovom intervjuu Harrison Ford se s više podsmjeha nego sjete referira na specijalne efekte Originalne trilogije, ali po mom mišljenju to su bila vizualno kompletnija i zaokruženija filmska djela od bilo čega što se radi isključivo pred zelenim ekranom. Nemam ništa protiv CGI-ja koji će popuniti one rupe za koje tradicionalni efekti nemaju rješenja, ali film pretvoriti u roj piksela je nešto drugo - a upravo to je postalo standard. Ipak ima nekih svijetlih primjera gdje se tzv. praktični efekti u većem dijelu koriste - to je Dredd (2012), ali tom filmu i je intencija bila da izgleda retro, kao da su ga pravili Carpenter i Verhoeven negdje 80-tih.

Međutim, ono o čemu govorim u ovom postu nije tradicionalni efekti vs. CGI, već to koliko je vizualno iskustvo prosječnog gledatelja zasićeno tim svjetlosno-zvučnim iživljavanjem, duplim frame rate-om, itd. Ender's Game je jedan od mnogih takvih blockbustera, s iznimkom da se radi o izrazito svemirskoj operi s bitkama nalik na SW. Dakle, što je to što bi EPVII trebao donijeti, ako bi igrao na kartu takvog spektakla? Po mom mišljenju, a znam da ono nikome nije ni u peti od tvoraca EPVII, jest da bi se film trebao distancirati od tih trendova te kao i Dredd (2012) pribjeći dobrim starim praktičnim efektima gdje je god moguće, fokusirati se na likove, odnose, radnju i sve ono što je Lucas oskrnavio svojim užasnim prequelima.

Oznake: Epizoda VII

- 21:01 - Komentari (1) - Isprintaj - # Share on Facebook

petak, 25.10.2013.

Abrams i Kasdan preuzimaju scenarij od Michaela Arndta  Na slici: Kasdan prvi zdesna i stoji pored (dalje prema lijevo) Lucasa, Kurtza i Kershnera na setu ESB-a.

Hm, imam loš osjećaj u vezi ovoga. Što li se događa? VIJEST: Oskarom nagrađivani scenarist Michael Arndt (Little Miss Sunshine) više ne radi (svojom ili tuđom voljom) na priči EPVII, a zadaću od njega preuzimaju režiser JJ i iskusni Kasdan (ESB, ROTJ, Raiders of the Lost Ark...). Naravno, povratak Kasdana u franšizu bi me i ohrabrio da se odmah s njime krenulo, ali ovako naprasno mijenjati može značiti samo jedno - INVAZIJU (oh ne, TPM, izađi konačno iz moje glave). Ne, ne znači invaziju, možda ne znači ništa, ali eventualno upućuje na zbrku i neizvjesnost. Naime, JJ Abrams je prilično profesionalan blockbuster cineast, njegova vizija Star Treka je solidna (zanimljivo je da mi je Star Trek iz 2009. više sličio na neki SW film), ali svejedno mi se čini da je između puštanja Into Darkness-a i EPVII 2015 (vjerojatno u svibnju ako će pratiti tradiciju) suviše kratko vrijeme za snimanje te pred- i post-produkciju.

Možda ova promjena u zadnji čas glede scenarija upućuje na težak izazov pisanja nove SW-epizode. Jer, o čemu bi se u filmu trebalo raditi? 1977. SW je bio prvi blockbuster, a od onda, a posebno zadnjih godina s inflacijom Marvel i DC CGI spektakla, naštancana ih je gomila. I sad, trideset godina nakon ROTJ-a, i upropaštene prilike s prequelima, treba napraviti suvisnu priču. Prema onome što su do sada špekulirali, vjerojatno studijske glavešine inzistiraju na uvođenju novih, svježih mladih likova koji bi bili u prvom planu, dok bi originalna trojka imala tek epizodu. Vjerojatno se boje da su Ford-Hammil-Fisher suviše stari za akciju i sve to. Međutim, karizma koju oni posjeduju u kontekstu SW-a jednostavno ne dopušta da ih se pretvori u sporedne likove. To bi bilo kao da u filmu o Rockyju Balboi, Stalloneov legendarni lik bude sporedan. Jedna od osnovnih problema gore spomenutog TPM-a je što se nije znalo tko je protagonist. Je li to bio Qui-Gon, Obi-Wan, Anakin, Padme? Teško je imati toliko likova na okupu, osim ako nisi Tolstoj i pišeš neki svoj roman.

Oznake: Epizoda VII

- 10:30 - Komentari (2) - Isprintaj - # Share on Facebook

utorak, 21.05.2013.

TV Serija Star Wars Rebels evocirat će McQuarriejeve vizualne koncepte iz 70-tih Doista dobra vijest i prava posveta nedavno preminulom majstoru. Znamo za seriju da će biti smještena u zanimljivo razdoblje između dvaju trilogija (one loše i one dobre) u kojem doista ne znamo što se dogodilo. Na sreću pobjegli smo iz ne odviše intrigantnog razdoblja Clone Wars serijala smještenog između epizode II i III, obzirom već znamo što će se dogoditi u epizodi III. Međutim, razdoblje između dviju trilogija bi, zahvaljujući nedorečenosti Lucasovih scenarija (ne zavaravajmo se, to nisu bili scenariji, nego nacrti scenarija pretvoreni u cgi-spektakle od 100 milijuna dolara), mogao bi biti dobar prostor za ispuniti intrigama vezanim uz uspon Imperija i usporedo s tim rađanja Pobune. No, uglavnom, u sljedećem videu ćemo vidjeti kako jedan tip dolazi kod drugog tipa s crtežima tie-fightera i jednom od prekrasnih ilustriranih knjiga McQuarrijevih koncepata i govori o interesantnoj logici: ako se TV-serija već bavi razdobljem prije epizode IV, zar ne bi bilo logično da onda koristimo McQuarrijeve nacrte nastale prije nego je ta epizoda snimljena 1977. godine? Odličan način da se istraži fenomenalni likovni repozitorij preminulog genijalca i dočara tranzicija prema prepoznatljivosti originalnog klasika. Upravo sam se sjetio nečeg što me je zasmetalo kod prequela, iako se možda radi o nečem neizbježnom. Naime, iako se radnja u toj trilogiji događa više desetljeća prije EP IV, tehnologija je izgledala suvremenije. Gledatelj je pritom trebao napraviti suspenziju nevjerice i prisjetiti se da je ANH sniman onda dok je 8-bitna grafika još bila znanstvenofantastični koncept. Ono što bi bio jedan inteligentan pokušaj razrješenja ove nekonzistentnosti je da se pokuša smiriti lopta i tehnologiju učiniti što više retro, a opet dovoljno atraktivnom za današnje standarde. Također bih volio i da se nova serija, kao i nova trilogija, oslanjaju više na tzv. praktične efekte, a manje na CGI. Zapravo, potrebna je kohabitacija između dvaju svjetova. Fizički modeli i rad s opipljivim materijalom i kulisama je nužan, zato što čak i dramatski daje poticaj za radnju: stvarni izgrađeni set neke Tatooinske nastambe, ili svemirskog broda može režiseru, glumcima i ekipi dati bolju ideju za neka dramatska i kinematografska rješenja. Ako glumci samo šetaju pred zelenim šperpločama, slabo ih to može motivirati na neku posebnu izvedbu.

Oznake: SW projekti, Epizoda VII

- 23:04 - Komentari (0) - Isprintaj - # Share on Facebook

četvrtak, 18.04.2013.

Kako ovo protumačiti? Znamo li nakon što smo pogledali ovaj skeč nešto više? Vraća li se? U svakom slučaju, izgleda dosta dobro, mogao bi podnijeti i više od pukog kamea.


Oznake: Epizoda VII

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - # Share on Facebook

ponedjeljak, 08.04.2013.

Moj prijedlog Stormtroopersa za EP7 
Računam da će biti u epVII vjerojatno biti stormtroopera, jer oni su ono najupečatljivije u SW-u, napose u OT-u. Onaj pokušaj retro-klonova, i općenito pokušaj čitave prequel-trilogije u svakom mogućem aspektu nije mi se nikako svidio. Računam, također, da, obzirom je Galaktički imperij uništen (na stranu mrcvarenje s frakcijama njegovih ostataka u EU-u), 30-tak godina nakon Bitke za Endor, ti neki vojnici će braniti Novu Republiku. Iz tog razloga sam zamislio ove "republikanske" stormtrooperse. Općenito, ta obnovljena Republika bi zadržala nešto od pragmatičnosti Imperija, pri čemu bi možda u pitanje dovela neke od ideala izvorne Republike. Bila bi odviše sekularna, ne bi se oslanjala ni na što nalik Jedijskom redu (kojih tada neće ni biti, osim Lukea, vjerojatno, s možda tu i tamo nekim sljedbenikom). Mislim da bi tu bio dobar izvor zapleta - Nova Republika koja tone u novu diktaturu. Luke bi ovo promatrao s margine, i naravno, sve to nastojao promijeniti.

Oznake: Original Art, Epizoda VII

- 23:11 - Komentari (0) - Isprintaj - # Share on Facebook

četvrtak, 14.03.2013.

Kako je Disney preuzeo Lucasfilm 
Na slici: Iger i Lucas.

Konačno sam se prisilio pročitati dugački članak u Businessweeku koji govori o sudbonosnom preuzimanju Lucasfilma. Članak se fokusira na Roberta Boba Igera, preciznog, promišljenog, mudrog i podosta iskalkuliranog poslovnog čovjeka koji je naslijedio mjesto glavnog izvršnog rukovoditelja i predsjednika kompanije Disney od prosječnog birokrata Eisnera. Bob Iger je, čini se, čovjek koji je u stanju zgrabiti isplative franšize za koje vjeruje da bi mogle polučiti još i veću zaradu, ukoliko bi se stavile u ruke pametnog tima.

Tako je Bob Iger prvo krenuo s Pixarom 2006. godine, kojeg je za 7,4 milijarde dolara otkupio od Stevea Jobsa (a zanimljivo je da je ovu kompaniju, inače osnovanu 1979. godine kao Lucas Computer Division Steveu Jobsu prodao još 1985. godine znate-već-tko). Potom je uslijedio Marvel, za 4 milijarde dolara. Nakon što ga je Disney preuzeo, lansirao je film Avengers, koji je sa svojih 1,5 milijardi dolara zarade treći po redu najveći komercijalni filmski uspjeh u povijesti. Igerova riznica uistinu je puna kapitalaca. Nasuprot Igeru, pedantnom, promućurnom i iskalkuliranom poslovnjaku je naš dragi George, u svojim bijelim tenisicama i kariranoj košulji, sa svojim odviše ambivalentnim stavom prema franšizi koju je stvorio, ali izgleda i prema svemu drugome u životu. Jedna čudna životna je priča to, čas istinskog indie-autora, čas ispodprosječnog štancera (naravno, tu mislim na prequel-trilogiju). Netko tko je mogao napraviti izvanredni THX 1138, kao eksperimentalni SF film, a potom i niskobudžetnu uspješnicu American Grafitti, pa onda Star Wars - zatim, tijekom 1980-tih producirati niz zanimljivih projekata, iako katkad komercijalnih podbačaja, kao što je Mishima: život u četiri poglavlja Paula Schradera, televizijsku seriju Mladi Indiana Jones, itd. - na kraju se potpuno sroza sa Prequelima. U članku također piše kako je bio osobno pogođen reakcijama fanova, kako ga je tada (1999-2005) internet koji je već dobro uhvatio zamah deprimirao i kako bi mu bez njega bilo lakše (valjda izolirati se od reakcija na katastrofalnu izvedbu kao scenarista i režisera).

Da se razumijemo, Lucas je klonuli genijalac, a Bob Iger je za sada vrlo uspješni biznismen. Između ova dva muža posreduje Kathleen Kennedy, kao nova čelnica Lucasfilma, kojoj je u ovom tranzicijskom razdoblju pripala teška uloga u pregovaranju (katkad i natezanju) između Lucasa, koji se kao 67-godišnjak htio riješiti više od 4 milijarde dolara teškog tereta Star Warsa, s jedne, i Disneyjevih korporatokrata s druge strane. George je tako dobio ulogu nadstojnika dvorca kojeg je sam sagradio – repozitorija od 17.000 likova u 20.000 godina dugoj kronologiji SW-a. To je veliki kapital, a netko poput Igera takvim riznicama sigurno ne bi mogao odoljeti, kao što to sigurno ne bi ni Lucasov arheolog Indy Jones. Kako drugačije nazvati Igerovo postupanje nego postupanjem arheologa: već je najavio planove da iz naftalina izvadi Mickeyja Mousea, i to retro Mickeyja, baš onoga s konca dvadesetih (pročitaj članak u linku).

Oznake: Epizoda VII, Iza kulisa, Eseji

- 21:15 - Komentari (0) - Isprintaj - # Share on Facebook

srijeda, 06.03.2013.

Carrie Fisher tobože potvrdila angažman u EP VII 


Ugledni (khm-khm) portal io9.com obajvio je vijest o spremnosti Carrie Fisher da ponovno tumači lik Princeze Leie. Kratki razgovor s njom (ako se uopće dogodio) bio je protkan britkim humorom na račun zrele dobi Fisherove, što mi pomalo počinje ići na živce. Bez obzira, bio to Hollywood ili ne, ljudi stare, a nekad se dogodi i da umru i ne vidim zbog čega bi to trebao biti toliki problem. OK, neće se morati verati po lijanama na Endoru niti puzati po šahtovima Zvijezde smrti, ali to ne znači da svaki spomen povratka originalnog postava treba popratiti podsmjehom. Sigurno će biti novih likova (valjda potomaka) koji će imati dovoljnu dozu svježine, mladosti i gipkosti da nas odvrate od strašne primisli o prolaznosti života.


"I don't know where you get your delusions, laser brain."

Oznake: Epizoda VII

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - # Share on Facebook

utorak, 26.02.2013.

Alfonso Cuarón??? Glasina dana bi bila da je za naknadnu partiju nove trilogije, dakle epizodu VIII najvjerojatnije uzet u obzir Alfonsa Cuaróna. Ako je doista Cuarón taj koji će režirati neki od filmova trilogije, mislim da je to fenomenalno, jer je on zaslužan za, po mom mišljenju, možda najbolji futuristički film prošlog desetljeća, Children of Men koji je fenomenalan, čak me je natjerao da pročitam knjigu. Naravno, vi koji volite Harry Potter trilogiju, sjetit ćete se i njegovog Zatvorenika Azkabana. Međutim, ja nisam jedan od vas koji to volite i nisam gledao ni taj niti ijedan drugi film iz tog serijala. Ali sam zato gledao Cuarón prethodni film Y Tu Mamá También, i za njega imam navjeće pohvale (zapravo, vele da je Children of Men zapravo remake ovog filma).

Uglavnom, da se vratimo na temu ovog bloga: možda se radi o još jednoj patki, to nikad ne znamo, ali drago bi mi bilo da svaki film režira poseban režiser. Uostalom, nije li to u duhu OT-a, kojeg ovom novom sequel trilogijom žele slijediti. Dakle, Alfonso Cuarón bi mogao biti Irvin Kershner ovog desetljeća i ove nove trilogije. Sviđa mi se taj pristup.

Oznake: Epizoda VII

- 20:48 - Komentari (0) - Isprintaj - # Share on Facebook

ponedjeljak, 25.02.2013.

tzv. Casting call je posve neutemeljen 


Već se počelo nazirati kako će Hype (prevedimo to kao "histeriju iščekivanja"?) izgledati povodom izlaska najnovije trilogije. Naime, Hype je sastavni dio čitave Star Wars kulture, ali nešto mi se čini da će u današnje vrijeme....google naočala, on poprimiti doista neugodne razmjere. Jedna od prvih manifestacija su brojni lažni blogovi koji navješćuju senzacionalne priče, pa je ustalom među njima i taj famozni Diznijev blog za dodjelu uloga, na kojem je 18. veljače objavljen casting call s bombastičnim najavama, od kojih je najjače odjeknula ona o ponovnom angažmanu Harrisona Forda. Dakle: ne znamo hoće li se Ford vratiti franšizi i ponovno tumačiti lik Sola, pri čemu se radi o glumcu koji je često odbacivao mogućnost da opet tumači ulogu Hana, niti znamo išta o angažmanu Johna Williamsa koji će u doba izlaska EP7 već zakoračiti u osmo desetljeće svoga života.

Mala digresija: ne znam zbog čega je toliko Harrison Ford rezigniran Han Solom, a znamo kako ta mu je uloga omogućila Hollywoodski zvjezdani status. Mislim da mu je Lucas išao na živce i imao je loša iskustva u vezi čitave OT, dosta mu je stvari smetalo u vezi scenarija, dijaloga, likova itd. Interesantno je da se u Indiana Jones ipak odlučio vratiti, ali tomu je već nekoliko godina. Naravno, nitko ne bi tražio od njega da pravi vratolomije, ali mislim da bi se trebao vratiti kao ostarjeli Solo, pa ako treba i samo u kameu, ako već ne može drugačije.

Oznake: Epizoda VII

- 19:57 - Komentari (0) - Isprintaj - # Share on Facebook

četvrtak, 21.02.2013.

Vrlo sam uzbuđen u vezi ovog casting-poziva 


Ispada da je Harrison vrlo izgledan kandidat. A ako je zvijezda Harrison u igri, kako neće biti onda preostalih dvoje glumaca koji su zadnjih trideset godina proveli bilo na margini, bilo na konvencijama obožavatelja. Vjerojatno će se oni prije prihvatiti angažmana, koji im, izgleda, jedini omogućuje zvjezdani status.

Molim kliknite na sliku koja će vas odvesti na sajt s originalnim tekstom, te valjda agencije za kasting, nemam pojma, nisam se udubio ;)
Oznake: Epizoda VII

- 15:21 - Komentari (0) - Isprintaj - # Share on Facebook

utorak, 19.02.2013.

Star Wars je mrtav, živio Star Wars! 


Što reći o oživaljavanju franšize, osim da me hvata neki loš osjećaj u vezi toga. JJ Abrams je fast-food režiser, doduše i Lucas je takav izvorno, ali je u vezi njega ipak neka patina, ili kako ide ona opscena riječ, nostalgija. Naravno, prequeli su bili očajni, ali je ipak bilo nekog lucasovskog šarma u vezi njega, imao sam dojam kao da ih je režirao redatelj koji od 1977. godine nije režirao niti jedan film, i čitavo to vrijeme provodio na nekom multimilijarderskom ranču, potpuno odvojen od dosadnih svjetskih trendova. Ali, dovraga, pa tako je i bilo! Naravno da će JJ Abrams, kao reanimator ocvalih SF franšiza uspjeti, kao što je uspio i u vezi Star Treka kojeg je učinio nevjerojatno svježim tako što ga je botoksirao vrhunskim CGI-jem! Jedva čekam kompjutorski-generirani scenarij i gejmerske rakurse koje će JJ Abrams zasigurno upotrijebiti kako bi fanove doveo do općeg nerdgazma!

Oznake: Epizoda VII

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - # Share on Facebook

<< Arhiva >>