nedjelja, 16.02.2014.

VIdi li se to Millenium Falcon na skicama za EPVII? 
Istinabog, ne znamo dosta toga o Epizodi VII, što ne bi trebalo nikoga iznenaditi. Režiser J.J. Abrams poznat je (ili zloglasan ovisno o točki gledišta) po tome što svoje projekte strogo drži u tajnosti. Osim datuma premijere, zakazane za 18.12.2015. i informacije da su Abrams i Lawrence Kasdan preuzeli pisanje scenarija od Michaela Arndta, ne znamo gotovo ništa. Vjerojatno će snimanje započeti u svibnju u Engleskoj, a unatoč poplavi glasina s castinga, ni likovi niti njihovi tumači nisu poznati: ništa nije fiksirano.

Međutim, nova slika na redizajniranom sajtu Lucasfilma, možda nam je upravo omogućila uvid u konceptualni dizajn prvog SW-filma u nakon gotovo čitavog desetljeća. Fotografija prikazuje sastanak produkcije i svih ključnih igrača. Abrams je nazočan (on nam je okrenut leđima), kao i čelnica Lucasfilma Kathleen Kennedy, šef za vizualne efekte John Knoll, dizajner Rick Carter, tehnički podpredsjendik Kim Libreri i Jason McGatlin, viši potpredsjednik za fizičku produkciju. Međutim, to nije ono što je zanimljivo. Ako pogledate u pozadinu fotografije, vidjet ćete crteže na zidu iza sudionika sastanka. Vidimo li na jednom od njih i Millenium Falcona?

Oznake: Epizoda VII, Iza kulisa

- 00:48 - Komentari (1) - Isprintaj - # Share on Facebook

petak, 07.02.2014.

Raspored snimanja za Epizodu VII Gore je tweet dopisnika rogerebert.com-a i blogera IndieWire-ovog Press Play-a, u kojem navodi za kada je zakazano snimanje EP VII (19. svibnja - 8. kolovoza 2014. godiine), pri čemu već od 20. travnja useljavaju u urede. Također napominej da nisu našli još tumače dvije glavne uloge. Hm, zbunjen sam, jer više ne znam hoće li Trio biti glavni, ili traže nekog novog Haydena Christensena i Natalie Portman (nadam se da ne, tj. da će bar nać neke bolje mlade glumce).

Novi Star Wars Rebel film, s druge strane, bit će pušten već ovog ljeta (link) - slično kao i u kod Clone Warsa kada su prvo pustili u kina pilot. Iskreno se nadam da će Rebels biti daleko bolji od bilo čega proisteklog iz Prequel-univerzuma, iako Clone Warsi uopće nisu bili loši, moram priznat, neke epizode su pokazale daleko veće scenarističko umijeće od onih hobi-filmića koje je čovjek s kariranom košuljom snimio na prelasku u ovo stoljeće.

Oznake: Epizoda VII

- 08:28 - Komentari (1) - Isprintaj - # Share on Facebook

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>