Starija is back

Alhambra

Evo i mene, Starije (kćeri). Konačno.... Moram priznati da nisam posjetila naš blog još od svog rođendana.... Prespori PC doma, previše posla na poslu. BTW, danas me baš "razveselilo" saznanje da ću morati rintati do svoje 65. godine. Znači, JA neću biti "mlada penzionerka" kao neki..... no No dobro, još samo 31 godinu i ja ću isto tako biti u mirovini.... nut Baš me zanima kakve ću poslove biti sposobna obavljati pred kraj svoje karijere....

No, još uvijek sam na GO (drage kolegice, hvala vam!), i rađe ću razmišljati o ljepšim stvarima.... Gdje sam ono bila u ovo vrijeme prije tjedan dana? U Cordobi, u prekrasnom hotelu s ****, skoro smo se raspametili kad smo vidjeli gdje smo smješteni.... Pa onda još prefina njami večera....

Ne samo što sam se s dear Mum redovito SMSala, vidim da je naš izlet bio i na blogu evidentiran. Uz sve pohvale! Očito su poruke bile dovoljno jasne (osim "meni mlaku crnu" i "nije mi žao jer gdje...." wink), da je izlet dokumentiran skoro pa iz prve ruke!

Od svih "znamenitosti", najviše su me se dojmili:
1.) tapasi, mali zalogajčići raznih vrsta koji se poslužuju uz svako naručeno piće, i ne naplaćuju se poput raznih smicalica tipa couvert, rezervacija mjesta i sl.!
2. prekokrasni Španjolci, koji zrače onim "nečim", bez obzira na fizički izgled, neopterećeni, ležerni, ljubazni, srdačni, susretljivi, vedri i veseli. Naravno, isto vrijedi i za Španjolke!
3. ležeran način života, npr. subota ujutro, Malaga - grad od preko 200.000 stanovnika, sve spava do 9-10 h.... Ali zato noćni život počinje tek iza 21-22, kad se ide na večeru i dalje u život.... Međimurci bi rekli "tak se već da"..... Odmah potpisujem za takav način života! Makar i radila duže, želim kasnije ustajanje i više vremena za pauzu za ručak! Svi Španjolci uredno sijestaju po sat-dva kroz dan! I sve je laganini!
4. jedan Gibraltarac (koji sigurno nije bio Britanac po porijeklu) koji je mislio da sam Španjolka i zaželio mi "sretan povratak kući", a ja sam se rascvala (ne samo da sam pričala engleski s njim, nego sam očito pokupila i španjolski naglasak naughty)
5. u Španjolskoj je zabranjeno pušenjeheadbang, no očito su našli rupu u zakonu thumbup pa je na svim mjestima gdje smo mi bili bilo dozvoljeno pa se nisam morala osjećati građaninom drugog reda ili kriminalcem kao u nekim zemljama u kojima sam do sada bila
6. Andaluzijska nepregledna polja maslina i neobičan miris naranđa..... ("ne, nije to miris po konjima" lud)
7. španjolski doručak, koji pamtim i s prošlih putovanja, kad sam se čak i JA, koja bi gotovo svako jutro dala određenu sumu novaca samo da se ne moram dići rano iz kreveta, ustajala ranije da bi mogla uživati u nepreglednosti sireva, pršuta, salama, kobasica i hrenovki, lososa i kavijara, peciva raznih vrsta, kolača i voća, što svježeg, što sušenog
8. ludi gibraltarski majmuni koji se toliko slobodno šeću da sam zbog njihovog histeričnog ponašanja i sklonosti zbližavanja zubima s lokalnim turistima upoznala i sustav španjolskog zdravstva. Srećom samo u funkciji pratitelja-prevoditelja. Više nikad neću nekome reći da je "majmun", jer je to za mene sad smrtna uvreda!
9. flamenco, bio bi grijeh ne spomenuti ga, svaki put kad ga gledam ostanem bez daha. Nisam još vidjela ples koji jače izražava emocije. Doduše, isto tako se tako jako primjeti kad unatoč tehničkom savršenstvu i fizičkoj privlačnosti nema "kemije" među partnerima.
10. ipak je i jedna građevina ostavila najdublji dojam - Alhambra (na slici), maurski pojam raja na zemlji, savršen spoj matematike, astronomije, numerologije, astrologije i raznih zakona fizike. Neopisivo!

I najvažnije, unatoč smještaju u vrhunskom hotelu na Costa del Sol, s velikim balkonom nekoliko metara od morske obale (umjetno uređene, s pjeskom dovezenim iz Afrike), sad u potpunosti razumijem vapaj španjolskog ambasadora ilitiga veleposlanika u Hrvatskoj da se unatoč njihovoj financijskoj dobiti nikad ne smijemo ugledati u njihovu betoniziranu obalu i umjetno sagrađena ljetovališta s velebnim kičastim hotelima i zanimacijom "za svakog ponešto" (irski pubovi, njemačke pivnice, talijanske cantinette). Mjesta poput Benalmadene ili Torremolinosa uz svu raskoš smještaja nikad neće imati dušu poput npr. Komiže, Primoštena, Hvara ili nama dvjema najdražih gorskokotarskih Fužina!

18.04.2007. u 23:22 | 9 Komentara | Print | # | ^

Madrid - Andaluzija ili Starija na proljetnom putovanju

Sve fotografije skinute su s neta pa zahvaljujem autorima. To je moje viđenje putovanja. Mum


Krenuli su. Prohladna večer. Dan prvi.



Milano rano jutro. Polet aviona tek u 11.15h





Malpensa - odlazak



Malpensa - putnici


Madrid - 13.35h. dan drugi i dan treći:



Madrid

Toledo - rani jutarnji sati. Dan četvrti :






Putovanje od cca 360km do Cordobe. Još uvijek dan četvrti.




Cordoba



Četvrtak, dan peti. Nikako ih vrijeme ne služi. Mislim, služi toliko da ih sunce ne opaljuje ali ih zato kiša mije i vjetar rashlađuje. Ni malo me to ne iznenađuje jer Starija već godinama putuje za vrijeme proljetnih praznika ( školskih ) i ne sjećam se kad su fotografije po povratku bile obasjane suncem.
Danas su nakon doručka iz Cordobe ( bio je super hotel - www.hotelescenter.com) krenuli u Granadu. Navečer će biti u hotelu na Costi del Sol.







Granada

Petak,13. - Gibraltar je u planu. Mi uživamo na 23C, sunčano a oni oblačno, jedva18C, ali sretni su jer je toplije od 9C jučer u Granadi.









Gibraltar

12.04.2007. u 00:52 | 3 Komentara | Print | # | ^

Blagoslovljen Vam Uskrs

Rano jutro nad gradom.... praskozorje.

Dragi moji, evo nam se približio, na korak, naš najveći blagdan, nas katolika i kršćana.
Želim vam radost u srcu i mir u duši - i nadu obilatu u život, u sigurnost, u vjeru, da sve na kraju biva pravedno, dobro i uspješno.Bog.

06.04.2007. u 21:21 | 3 Komentara | Print | # | ^

Umro Bill Gates

Aprilililili




Poživio Bill Gates sto godina, kada dođe vrijeme da ode na onaj svijet. I čeka on tako u čistilištu kad se pojavi Bog osobno.

- Dakle, Bille, malo sam zbunjen. Ne znam gdje bih te stavio. Istina da si zadužio čovječanstvo što si stavio kompjuter u skoro svako domaćinstvo svijeta, ali s tim si donio i brdo nevolja. Svejedno, napravit ću iznimku i dopustiti ti da sam odabereš.
- Dobro, hvala, ali koja je razlika?
- Evo, pa ti pogledaj. Prvo pakao.

I pogleda Bill pakao. Čisto, lijepo, mirisno, pješčane plaže i kristalno bistro more, komadi trčkaraju, vrište od smijeha... Bill očaran kaže:

- Pa ovo je sjajno. A raj?
- Pogledaj i raj. - kaže Bog.

Visoko na nebu, par slatkih anđelčića svirucka harfe i leprša po oblacima. Bill gleda razmišlja i kaže:

- Mislim da je ipak bolje u paklu. Biram pakao.
- Dobro, kako god želiš.

I pošalje on Gatesa u pakao. Nakon dva tjedna posjeti Bog Billa u paklu. A tamo Bill u vreloj mračnoj pećini sav u teškim lancima šiban od dva demona, vatra suklja, tutnje narodnjaci...

- Što je Bille, kako je?

Bill totalno izmučen i razočaran odgovara:

- Kako, kako je? Pa jezivo je, nije uopće onako kako sam očekivao. Gdje su one predivne plaže i komadi i kokteli i sve...

Bog se nasmiješi i kaže:
- E, sinko. To ti je bio screen saver.

01.04.2007. u 23:16 | 3 Komentara | Print | # | ^

< travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Kolovoz 2008 (1)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (14)
Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (1)
Rujan 2007 (1)
Kolovoz 2007 (2)
Srpanj 2007 (5)
Lipanj 2007 (3)
Svibanj 2007 (7)
Travanj 2007 (4)
Ožujak 2007 (7)
Veljača 2007 (24)
Siječanj 2007 (14)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

Opis bloga

Mogu li mama i kćer biti best frendice?

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

Kuharica- lipa mare njami
Momak Karakter- crescendo zujo
Morfina yes
Otok - zava zaliven
Sisak - blog za tebe cerek
Bobby Brown - Smeđe kronike cry
Glazbenica pjeva
bodom123 wink
Zagreb Zoom thumbup
Glumac ?! smokin