Kesten pire
POTREBNO:
1 kg kestena
1 i pol dl mlijeka
1 žlicica maslaca
200 g šecera u prahu
1 žlica ruma
NACIN PRIPREME:
Kestenje ogulite, najlakše kestenje zarežite i kuhajte 3 minute. Ogulite tvrdu koru i stavite ih do kraja kuhati u malo posoljenu vodu. Sada ce se svijetla kožica guliti bez problema.(sve se ovo moze izbjeci ako kupis ili dobis ili ti ostane od bivsega,mislim sta ti je bivsi donio u velikoj radnickoj torbi ) Za pire protisnite kestene, dodajte mlijeko, rastopljeni maslac, šecer u prahu i rum. Sve zajedno dobro izmiješajte i po želji dodajte još šecera. Da pire bude ljepši možete ga protisnuti kroz cijedilo i ukrasiti šlagom i ribanom cokoladom.
Druga opcija :
Kesten pire
Kesteni su ukusni plodovi jeseni bogati ugljokohidratima i siromašni mastima, a odličan su izvor elemenata u tragovima te vitamina B i C
Kesteni
1 kg
Šećer
1 žličica
K plus maslac
100 grama
K plus mlijeko
malo ruma
malo šlaga
--------------------------------------------------------------------------------
Priprema:
Zasjeći koru kestena i staviti ih u zaključalu vodu. Kestene kuhati u zaslađenoj vodi. Kada se skuhaju,(zelis li izbjeci sve do sad navedeno primjeni opciju iz gornjeg recepta tiskanu crvenim slovima) propasirati ih, dodati malo toplog mlijeka i ruma za aromu te izmiksan maslac. Sve pažljivo izmiješati, raspodjeliti u porcije i ukrasiti šlagom.