spookie dizajn

petak, 08.04.2005.

bed dej

jeste li ikada imali migrenu?
vjerujte mi na riječ, ma kakva španjolska čizma, ma kakvi bakrači, sve je to ziro naspram ludila koje vas uhvati kad vam draga meteorološki loša situacija pošalje glavoboljčicu u nenadanu vizitu...
dragi moji supatnici meteopati ( ili meteoropati ? ), vjerujem da me vi u potpunosti razumijete..
ljudi moji, zamislite samo buđenje sa čavlom u glavi, a tijekom dana i pridruženje ostatka njegove obitelji koja vam nesmiljeno kvrcka i kucka i lupka i zasijeca i gromovi i munje i poplave i požari...
pa zatim od boli počnete prvo sliniti u nesmiljenim količinama sveudilj i poprijeko po krevetu ( u slučaju da vas je bol prikovala za jastučnicu )..
pa nakon toga, kao idući stupanj počnete žmirkati i suziti na jedno od očiju u glavi i za koji časak nalikujete na spodobu koja je upravo pokopala te isplakala cijelu vamiliju..( a kako to bude zabavno kad vas dotični stupanj strefi u prepunom tramvaju pa vas šacaju ko tele u šarena vrata..)
zatim, napredni stupanj, karakteriziran mučninom u različitim verzijama; tipa ona sa povraćanjem, ona sa sijevanjem u želucu, ili najblaža verzija, ona takozvana lažna.
koja sama po sebi i nije tako opaka, jer ako ste već uspjeli doći tako visoko u stupnjevanju, to znači da cijeli dan niste stavljali ništa jestivo u svoj probavni sustav.
pa znači, neće ništa ni ispasti natrag.
logično.
tu smo već došli lagano i do panike, jer, ako u međuvremenu niste prilegli, zamračili prozore, ubili Sunce koje besmiljeno prži ( i susjede koji baš za inat drmaju po narodnjacima.. ), nalazite se na nagradnom nivou, koji kao premiju nudi rušenje u nesvijest!
i to što od izgladnjelosti, što od živčanog sloma, što od borbe s ostatkom kugle zemaljske, koja je baš taj dan odlučila zaratiti s vama i poslati vam sve telefonske pozive koje ste propustili u zadnjih sto godina, uključivši i prijatelje iz osnovnjaka...
a ako preživite svu tu ataku, i ostanete racionalni i sposobni za spojiti dva i dva, zadnjim se snagama hvatate za ormarić prve pomoći i gutate prvi analgetik koji vaša drhtava ruka stigne uhvatiti prije nego joj se na dohvatu nađe koje od hladnih oružja..
i tu bude kraj vašim mukama.
onesviješteni ste.
a nebuloza nastaje iz dva razloga:
1. tableta brzo djeluje pa ste skviknuli od radosti zbog uginuća patnje
2. patnja je preživjela a vi ste skviknuli od boli
ende.
a vama je ionako svejedno jer ste besvjesni.

....meni je, srećom, danas bio izbor iz izloga 1, pa sam ovdje sretna i dijelim proživljenu muku s vama...

a sutra je, na žalost, radna subota.
i nedjelja.
padaj kišo, da mogu kunjati u zapećku...

- 22:21 - .. par tvojih riječi .. (2) - Isprintaj - #