Splićanistika - dnevnik povratničke tuge

nedjelja, 03.05.2015.

10 GODINA

Side Gero i "Splićanistika" za stolom. Između njih torta bez svićica. "Splićanistika" drži nož: "Kakva feta - deblja ili tanja?" "Daj tanju, nisan baš fan čokolade."

Na današnji dan prošlo je točno deset godina od prvog mejla po povratku sa studija iz Zagreba u Split na čije ime je "Splićansitika", ta duša i zvizda od bloga, dobila svoj prefiks - "Dnevnik povratničke tuge". Točno deset godina koje zbog velikog pritiska okrugle obljetnice neću rezimirat, a ni s Ninom, ludom Šibenčankom, se nisam dugo čua pa ne znam kakve su visinske razlike na slici socijalnog rada toga gladnog grada.

Uglavnom, nema dobrog pamćenja bez nostalgije, nema nostalgije bez neznanja o onome što je ostavljeno, nema neznanja o onome što je ostavljeno bez povratničke tuge i nema povratničke tuge bez "Splićanistike". Aj, sretan deseti rođić, draga "ST-ćanistiko" i još dupli takvi, a sve ostalo nek ide u kurac jer besprijekornu sintaksu najlipše je zaključit uličarskom sintagmom.

Ili kako kaže jedan moj poznanik (i ništa više od poznanika): "Un po' dobrote u sveopćoj zloći je proračunatost. A un po' zloće u sveopćoj dobroti je - SEKSI!



- 19:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.