ponedjeljak, 31.10.2016.

Vještičje srce

(srce uočila Zvonka)

Bila jednom jedna vještica. Svi su je gledali nekako sa strahom. Govorilo se, kuda ona prolazi, lišće uz put brže vene i opada prije vremena. Nitko zapravo nije znao od kuda sva ta bojazan prema njoj. Možda zato što je bila drugačija, možda samo zato što nije bila kao svi drugi. Ljudi su o njoj pričali priče, no one su se uvelike razlikovale. Od toga kako su je vidjeli kako gola hoda preko jezera za vrijeme punog mjeseca, pa do toga kako je bacala čari nesumično na ljude u prolazu iz čiste obijesti, no nitko nije htio svoju priču ponoviti više od usputnog razgovora. Imao sam osjećaj da je crnu mačku nabavila samo kako bi ispunila njihova očekivanja. Dolazila je u trgovinu rano u jutro i kasno na večer kako bi izbjegla nepotrebne susrete. Živjela je usamljeno.
Odlučio sam je promatrati. Zaintrigiran mističnošću koja se vezala na nju i djelomično očaran njenim izgledom, osjetio sam se privučen i priželjkivao susret sa njom u svakom trenutku. Nisam se bojao uhvatiti njen pogled, ali nije ga bilo baš lagano pronaći. I kada bi ga uhvatio, brzo ga je skretala i zaštitila se od dubljeg kontakta. Nisam prestajao razmišljati o njoj. Kao očaran tražio sam priliku da joj se približim i onda se dogodilo. Prišla mi je u snu. Lebdjela je nadamnom dok sam bespomoćno ležao u svojem krevetu. Kosa joj je usporeno vijorila, približila mi se i bez puno razmišljanja, poljubila mi usne. Zatim još jedanput, nježno i tako stvarno da nisam više bio siguran. Pod jakim dojmom nastavio sam disati. Morao sam je pronaći. Pogledat ću je i znat ću. Uhvatio sam je u šetnji i odlučno je pogledao. Primjetila je moj pogled, ali nije reagirala. U mislima sam je pitao, dali je to bilo stvarno, a ona je samo nastavila svojim putem. Učinilo mi se kao da sam u kutu njenih usana primjetio začetak osmijeha.
Priželjkivao sam ponovni susret u snu, ali ga nije bilo. Zaljubio sam se u vješticu.
Svi su i dalje vidjeli kako lišće pada sa stabala kuda ona prolazi. Nije bila istina da lišće vene kud bi prošla, već potpuno suprotno. Lišće bi zatreperilo i mahnulo joj u prolazu. Čak bi i cvijeće počelo rasti sa mjesta na koja bi stala.
Pratio sam je do jezera za vrijeme punog mjeseca. Skinula je sve sa sebe i krenula u šetnju preko jezera. Kada je stigla do sredine, okrenula se prema meni, nasmješila se i gestom me pozvala k sebi. Skinuo sam se i bez bojazni krenuo joj u susret, kao da je to nešto najprirodnije. Uhvatila me za ruku i pogledala prema mjesecu. Upijali smo mjesečev sjaj, mističnim tonovima vjetra okruženi. Tako smo samo stajali i promatrali tu sjajnu kuglu na nebu, a biće mi se ispunilo vibracijom koju ne mogu porediti ni sa čime poznatim.
U noći vještica pokazala mi je svoju čaroliju. Djeci koja su zamaskirana žicala slatkiše, diskretno je punila košarice željama srdaca njihovih. Oni toga nisu bili niti svjesni, a kada bi shvatili što se dogodilo nitko im nije vjerovao, tako da je njena mala tajna ostala tajnom.
Nije bila od ovoga svijeta. Bila je iznad njega. Pokazala mi je pravu magiju u punom sjaju kada mi je dala da kušam njen čarobni napitak. Dok sam ga ispijao izgovorila je riječi koje ne znam ponoviti i zatim mi rekla, kako je došla do kraja. Kraj sam joj bio ja. Oslobođenje od predrasuda i od straha.
Isčeznula mi je pred očima. Ruka joj se stopila sa mojom. Osjetio sam kako nam se aure spajaju u jedno. Mir. Toplina.
Drugi dan sam se raspitivao o njoj kod različitih dušebrižnika, no oni su djelovali pomalo zbunjeni. Nitko nije znao o kome pričam. Odmah mi je sve postalo jasno. Nestala je i iz njihovih sjećanja. Jedina osoba kojoj je ostalo njenog traga bio sam baš ja.
I tako, sada stojim sam na sredini jezera i promatram mjesec. Divim se toj sjajnoj kugli i mislim o njoj.


19:15 | Komentari (6) | Print | ^ |

nedjelja, 30.10.2016.

Pomaknuto srce

(srca uočila Zvonka)

Pomaknuta su nam srca taman toliko da se zbunimo. Kao da nisu dovoljno zbunjena kompleksnošću kojom nas tretiraju. U igranju Boga, svakim pomakom izgube malo preciznosti i taman kada uhvate ritam, dogodi se novi pomak.
Pomaknuta su nam srca iz težišta vrijednosti. Svako za sebe jedinstveno je i sofisticirano kao rukom rađeni savršeno precizni mehanizam koji pokazuje izmjerene vrijednosti života. Mehanizam koji uzima u obzir sve ono vidljivo i nevidljivo, sve ono što se da i što se ne da osjetiti i sve ono što se da i ono što se ne da objasniti.
Bez tog mehanizma mi smo kao astronauti u svemiru bez uređaja za pozicioniranje, izgubljeni i zbunjeni. Sa ispravnim mehanizmom nije lagano navigirati se, a sa nepreciznim možemo završiti više svijetlosnih godina od cilja.
Pomaknuta su nam srca kao satovi i sada pokazuju neke nove vrijednosi. Kada je bio mrak, sada je dan, kada je bio dan, sada je mrak.
Ali ... jednu stvar ne može nikakakav pomak promijeniti. Na jednu stvar ne utječe nikakav vanjski utjecaj. Jednu stvar nemoguće je izbaciti iz ravnoteže i promijeniti joj postavke. To je srž svakog srca. To je bit i temelj svakog srčanog mehanizma. To je ono što čući u svakome od nas i ono što proizvodi energiju koja napaja srce. Baš kao biološki sat, nešto proizvoljno definirano i određeno teorijom.

Tik tak, tik tak, tik tak, tik ...


19:15 | Komentari (6) | Print | ^ |

subota, 29.10.2016.

Srce iz mašte

(srce uočio 20 do asa)

Sudionici photo sessiona s lijeva na desno i odozgora prema dolje:
Pac Man, E.T., Udav, Srce, Albert, Floki.
Razumijem ako netko ne vidi isto što i ja i primam alternativne mogućnosti na znanje.


19:15 | Komentari (9) | Print | ^ |

petak, 28.10.2016.

Srce na keksu

(srce uočila Amalija)

Djevojka je čekala avion u čekaonici jednog velikog aerodroma. Budući da je trebala dugo čekati, odlučila je kupiti knjigu kako bi joj vrijeme brže prošlo.

Uz knjigu je kupila i paketić keksa.

Sjela je u VIP čekaonicu kako je nitko ne bi uznemiravao.

Kraj nje je bila stolica na kojoj su bili keksi, a odmah do nje jedan gospodin koji je čitao novine. Kad je ona počela uzimati kekse i gospodin je uzeo jedan. Ona se šokirala, ali ništa nije rekla i nastavila je čitati knjigu.


U sebi je pomislila: “Ma gledaj ti ovo, da samo imam malo više hrabrosti, do sada bih ga već udarila…”

Svaki put kad je ona uzimala jedan keks, čovjek pored nje, ne obazirući se ni na šta, uzimao je isto tako jedan.

Nastavili su tako dok nije ostao samo jedan u paketu i djevojka pomisli: “Baš me zanima što će sad napraviti!”

Čovjek uze posljednji keks i podijeli ga na dvoje!

Ovo je zaista previše, reče sva uznemirena, uze svoje stvari, knjigu, torbu i ode prema izlazu iz čekaonice.

Kada se osjećala malo bolje, nakon što ju je prošla ljutnja, sjela je na mjesto gdje nije bilo nikoga da bi izbjegla neke druge neprijatne događaje. Zatvori knjigu i otvori torbu da je ubaci u nju. U tom trenutku ugleda paketić keksa jos uvijek bio netaknut.

Postidje se kao kradljivac i tek tada shvati da je keks, isti kao njen, bio od gospodina koji je sjedio pored nje, ali koji je, bez šokiranja, nervoze ili prepotencije, podijelio i svoj posljednji komad sa njom, sasvim suprotno od nje, kojoj su bili povrijeđeni ponos i osjećaji.


19:15 | Komentari (4) | Print | ^ |

četvrtak, 27.10.2016.

Značenje srca

Foreigner - I Want To Know What Love Is

I gotta take a little time, a little time to think things over
I better read between the lines, in case I need it when I'm older

Now this mountain I must climb, feels like the world upon my shoulders
Through the clouds I see love shine, it keeps me warm as life grows colder

In my life there's been heartache and pain
I don't know if I can face it again
Can't stop now, I've traveled so far, to change this lonely life

I want to know what love is, I want you to show me
I want to feel what love is, I know you can show me

I'm gonna take a little time, a little time to look around me
I've got nowhere left to hide, it looks like love has finally found me

In my life there's been heartache and pain
I don't know if I can face it again
Can't stop now, I've traveled so far, to change this lonely life

I want to know what love is, I want you to show me
I want to feel what love is, I know you can show me
I want to know what love is, I want you to show me
(And I want to feel) I want to feel what love is
(And I know) I know you can show me

Let's talk about love, I want to know what love is
The love that you feel inside, I want you to show me
And I'm feeling so much love, I want to feel what love is
No, you just can't hide, I know you can show me
I want to know what love is (let's talk about love), I know you can show me
I want to feel it too, I want to feel what love is
I want to feel it too, and I know and I know, I know you can show me
Show me love is real, yeah, I want to know what love is

(srce uočila Zvonka)


19:15 | Komentari (0) | Print | ^ |

srijeda, 26.10.2016.

Pogled na srce

(srce uočila Wanda Car)

U zavoju prati putanju pogledom, uvijek gledaj prema izlazu i vozilo će te slijediti. Pogledaš li u zid, vozilo će te opet slijediti.
U životu vrijede ista pravila. Ići ćeš tamo kuda te pogled vodi.


19:15 | Komentari (7) | Print | ^ |

utorak, 25.10.2016.

Crte na srcu

(srce uočila Josipa U.)

Svaka crta na srcu mom, put je prema srcu tvom.


19:15 | Komentari (3) | Print | ^ |

ponedjeljak, 24.10.2016.

Dijelim srce

365.

Budite lučonoša i dobrotvor. Dijelite svoje
darove, dijelite svoju strast. Bog vas blagoslovio.
Veselim se našem osobnom susretu!

S ljubavlju i poštovanjem,

Anthonay Robbins

Anthony Robbins "Divovski koraci"





19:15 | Komentari (9) | Print | ^ |

nedjelja, 23.10.2016.

Obrisano srce

(srce uočio Tomislav)

Budi oprezan čiji savjet primaš, ali budi strpljiv s onima koji ga daju. Savjet je oblik nostalgije. Njegovo davanje je način izvlačenja prošlosti iz odlagališta, brišući je, bojanje ružnih dijelova i ponovno iskorištavanje za više nego što vrijedi.


19:15 | Komentari (8) | Print | ^ |

subota, 22.10.2016.

Srce na rastanku

(srce uočila Zorica)

Ona: Otac me naučio da je ovaj svijet samo priprema za sljedeći, da sve što možemo tražiti je da ga napustimo imajući ljubavi i biti voljen.

On: Tražit ću te kroz 1.000 svjetova i 10.000 života dok te ne pronađem.

Ona: Čekat ću te u svakom od njih.


19:15 | Komentari (4) | Print | ^ |

petak, 21.10.2016.

Čudo od srca

364.

Sjetite se očekivati čuda ... jer i vi ste čudo.

Anthony Robbins "Divovski koraci"


(fotografija otoka u obliku srca u blizini Kochel am See, Njemačka sa Google Earth aplikacije - preporučila Mela)


19:15 | Komentari (6) | Print | ^ |

četvrtak, 20.10.2016.

Probuđeno srce

363.

Što može promijeniti vaš život? Mnogo toga:
trenutak dubokog promišljanja i nekoliko odluka
nakon čitanja ove knjige moglo bi sve promijeniti.
Kao i razgovor s prijateljem, vrpca, seminar, film ili
velik, debeo i sočan "problem" koji vas potiče na rast
i razvoj. To je buđenje kojemu težite. Zato živite u
stanju pozitivnog iščekivanja znajući da vam svi
događaji vašega života na neki način koriste.

Znajte da ste vođeni na putu beskonačnog razvoja i
učenja te putu bezvremenske ljubavi.

Anthony Robbins "Divovski koraci"


(srce uočila Zvonka)


19:15 | Komentari (4) | Print | ^ |

srijeda, 19.10.2016.

Neizvjesno srce

362.

Jedan od najvećih darova koje smo primili od
našeg Stvoritelja jest dar iščekivanja i neizvjesnosti.
Kako bi život bio dosadan kad bismo unaprijed
znali što će se dogoditi!
U sljedećih nekoliko
treutaka moglo bi se dogoditi nešto što će u trenutku
promijeniti smjer i kvalitetu vašeg života. Promjenu
je potrebno naučiti voljeti jer promjena je jedino što
je izvjesno.

Anthony Robbins "Divovski koraci"


(srce uočila Zorica)


19:15 | Komentari (3) | Print | ^ |

utorak, 18.10.2016.

Potpuno srce

361.

Živite život u potpunosti dok ste ovdje. Doživite
sve što možete doživjeti. Brinite se za sebe i svoje
prijatelje. Zabavljajte se, budite neobuzdani i
luckasti. Upustite se u nešto i uprskajte stvar! Ionako
ćete to učiniti zašto, dakle, pritom ne biste uživali!
Iskoristite tu mogućnost da naučite nešto iz svoje
pogreške: otkrijte uzrok svojega problema i uklonite
ga. Ne nastojte biti savršeni; budite savršeni
primjerak ljudskosti.


Anthony Robbins "Divovski koraci"





19:15 | Komentari (3) | Print | ^ |

ponedjeljak, 17.10.2016.

Ravnoteža srca

360.

Život je ravnoteža između davanja i primanja,
između brige za sebe i brige za druge.
Kad sljedeći put vidite da je netko u nevolji,
osjetite radost zbog onoga što možete učiniti umjesto
da prođete pokraj njega ili se osjećate krivim zato što
niste mogli pomoći.
Možda možete ponuditi nešto
jednostavno kao što je lijepa riječ ili osmijeh zbog
čega će ta osoba drukčije razmišljati o sebi. Možda
joj možete pomoći da se počne osjećati poštovanom i
voljenom.

Anthony Robbins "Divovski koraci"


(srce uočila Zvonka)


19:15 | Komentari (5) | Print | ^ |

nedjelja, 16.10.2016.

Srce uz put

(srce uočila Helena)

Da bi vjerovao u svoj vlastiti put, nema potrebe da dokazuješ kako je tuđi put pogrešan.

Paulo Coelho


19:15 | Komentari (3) | Print | ^ |

subota, 15.10.2016.

Srce bez riječi






19:15 | Komentari (5) | Print | ^ |

petak, 14.10.2016.

Srce junaka

359.

Ne tražite junake. Budite junak!

Anthony Robbins "Divovski koraci"


(srce uočila O-da životu!)


19:15 | Komentari (3) | Print | ^ |

četvrtak, 13.10.2016.

Ujedinjena srca

358.

Uviđate li da bi naša nacija ostvarila više od 320
milijuna sati toliko potrebnog ljudskog rada
u
svrhu ostvarenja ciljeva koji su najvažniji, kad bi
svatko (osim vrlo mladih i starijih osoba)
dobrovoljno radio samo tri sata tjedno? A kad bi
svatko od nas dobrovoljno radio pet sati, ta bi se
brojka popela na pola milijarde sati što monetarno
odgovara bilijunskom iznosu.
Koje bismo, prema vašem mišljenju, političke ili
medicinske probleme mogli riješiti ovom vrstom
predanosti?


Anthony Robbins "Divovski koraci"


(srce uočila Zorica)


19:15 | Komentari (2) | Print | ^ |

srijeda, 12.10.2016.

Više od srca

357.

Duboko u svojoj duši svi mi želimo činiti ono što
smatramo ispravnim, protegnuti se izvan svojih
granica, posvetiti svoju energiju, vrijeme, emocije i
novac nekom uzvišenijem cilju. Mi ne odgovaramo
samo na svoje psihološke potrebe već i na svoj
moralni imperativ, da učinimo više i budemo više
nego što bi itko očekivao.
Ništa ne pruža dublji
osjećaj osobnoga zadovoljstva od davanja doprinosa.
Na koje načine vi nesebično dajete?

Anthony Robbins "Divovski koraci"


(srce uočila Zvonka)



19:15 | Komentari (5) | Print | ^ |

utorak, 11.10.2016.

Glupavo srce

356.

Zbog čega se toliki ljudi plaše uložiti čak i
najmanji napor da bi pomogli drugima? Jedan od
čestih razloga jest činjenica da im je jednostavno
neugodno. Plaše se da će biti odbijeni ili da će ispasti
budalasti. Ali, znate što? Želite li igrati igru života i
pobijediti, morate dati sve od sebe.
Morate biti
spremni osjećati se glupo i pokušati ono što možda
neće ispasti kako treba, kako biste, u suprotnom,
ostvarili nešto novo, rasli i otkrivali tko uistinu jeste?

Anthony Robbins "Divovski koraci"


(srce uočila Zorica)




19:15 | Komentari (5) | Print | ^ |

ponedjeljak, 10.10.2016.

Poučno srce

355.

Što bi bilo kad biste nakon radnog vremena, pri
povratku kući, odlučili svratiti u starački dom i
porazgovarati s nekim od tamošnjih stanara? Kako bi
se ta osoba osjećala kad biste je upitali: "Koje su
najvažnije pouke koje ste naučili u svojem
životu?"
Kladim se da bi vam imala mnogo toga
reći!
Što bi bilo kad biste svratili u obližnju bolnicu,
posjetili nekog pacijenta i uljepšali mu posljepodne?
Što mislite, koliko bi to značilo usamljenoj duši kad
bi osjetila da neki stranac brine za nju? Kako bi se ta
osoba zbog toga osjećala?
Jednako je važno i kako biste se vi osjećali. Što
biste mislili o sebi i daru koji nazivamo život?


Anthony Robbins "Divovski koraci"


(srce uočila Zvonka)


19:15 | Komentari (3) | Print | ^ |

nedjelja, 09.10.2016.

Fantastično srce








19:15 | Komentari (7) | Print | ^ |

subota, 08.10.2016.

Srce? Nije srce? A tko to zna...

(srce uočila modrinaneba)

Jedino bogatstvo siromašnog starca bili su njegov sin jedinac i jedan konj koji mu je orao njivu, pa su imali što jesti. Kad je jednog dana konj pobjegao, svi su u selu povikali: Ajme nesreće! Svi osim starca koji je govorio: Sreća? Nesreća? A tko to zna... Za par dana konj se vratio i doveo za sobom cijelo krdo divljih konja.
Svi viknuše: Koja sreća! Svi osim starca koji je govorio: Sreća? Nesreća? A tko to zna... Starčev sin slomio je nogu pokušavajući pripitomiti jednog od divljih konja i svi u selu graknuše: Ajme nesreće! Jedino starac govoraše: Sreća? Nesreća? A tko to zna... Uskoro se i zaratilo pa jedino starčevog sina zbog slomljene noge nisu regrutirali u vojsku.
Svi naravno viknuše: Kakva sreća!
Svi osim mudrog starca koji je i dalje govorio isto: Sreća? Nesreća? A tko to zna...


19:15 | Komentari (7) | Print | ^ |

petak, 07.10.2016.

Osmijeh srca

354.

Nešto tako jednostavno kao što je osmijeh može
nekome uljepšati dan. Što bi bilo kad biste u
prodavaonici, umjesto da besciljno lutate od artičoka
do tikvica, zaista primijetili i veselim osmijehom
pozdravili svaku osobu pokraj koje prođete? Ili, kad
biste strancu uputili iskren kompliment?
Biste li, u
tom trenutku, mogli promijeniti njegovo
emocionalno stanje u dovoljnoj mjeri da taj osmijeh
ili kompliment bude proslijeđen nekome drugome?
Biste li tim činom mogli pokrenuti lančanu reakciju?
Kako bi sve to utjecaslo na vaše mentalno i
emocionalno stanje - vaš identitet?


Anthony Robbins "Divovski koraci"


(srce uočila Mateja)


19:15 | Komentari (5) | Print | ^ |

četvrtak, 06.10.2016.

Srčani udar

353.

Kako biste se osjećali kad bi netko u vašoj
nazočnosti doživio srčani udar, a vi ste osposobljeni
za tehniku oživljavanja i znate što je potrebno
učiniti? Što bi bilo kad bi vaši napori zaista spasili
život toj osobi?
Osjećaj doprinosa koji biste doživjeli zbog toga
iskustva ispunio bi vas većom radošću od bilo čega
što ste osjetili ikad u životu
- većom od bilo kojeg
priznanja koje bi vam itko mogao dati, većom od bilo
kojeg novčanog iznosa koji biste mogli zaraditi,
većom od bilo kojeg postignuća koje biste mogli
ostvariti.
Upišite se već danas na tečaj prve pomoći kako
biste bili spremni pomoći ukoliko se nađete u situaciji
u kojoj će nekome biti potrebna vaša pomoć!


Anthony Robbins "Divovski koraci"


(srce uočila Jelena)


19:15 | Komentari (1) | Print | ^ |

srijeda, 05.10.2016.

Malena srca

352.

Ne moramo čekati veličanstven plan da bismo dali
svoj doprinos. Svoj trag možemo ostaviti u trenutku,
čineći male stvari, donoseći odluke koje se često čine
beznačajnim. Istina je da su mnogi naši junaci
skriveni iza dosljednih malih postupaka. Osvrnite se
oko sebe. Junaci su posvuda.

Anthony Robbins "Divovski koraci"


(srca uočila Zvonka)


19:15 | Komentari (5) | Print | ^ |

utorak, 04.10.2016.

Promišljeno srce

351.

Malo je onoga što može biti opasnije od toga da
svojoj djeci dopustite upasti u zamku razmišljanja da
njihovi postupci nisu važni. Podučite ih poslje-
dicama njihovih postupaka.
Pokažite im da čak i
najmanje odluke i dosljedni postupci imaju
dalekosežne posljedice.
Kako već danas možete postati poticajan uzor?
Kako im možete pokazati moć predanosti, čestitosti
ili posvećenosti? Kako im možete pokazati što je
moguće?

Anthony Robbins "Divovski koraci"


(srce uočila Mela)


19:15 | Komentari (3) | Print | ^ |

ponedjeljak, 03.10.2016.

Utjecajno srce

350.

Kako možemo pozitivno utjecati na budućnost
svoje djece?
Prije svega, možemo preuzeti aktivnu
ulogu u određivanju kvalitete njihovog obra-
zovanja.

Bi li učitelji vaše djece imali koristi od spoznaja
koje ste pronašli u ovoj knjizi?
Razmotrite moć
pitanja, globalnih metafora, Preobražajnoga rječnika,
vrijednosti, pravila i neuro-asocijacijskog uvje-
tovanja. Dijeleći svoje spoznaje s drugima ostvarit
ćete istinski pozitivan utjecaj.

Anthony Robbins "Divovski koraci"


(srce uočila Zvonka)


19:15 | Komentari (3) | Print | ^ |

nedjelja, 02.10.2016.

Srce političara


(srce uočila Marina)

Baš je zabavno slušati nekoga kad laže, a ti već znaš istinulaze


19:15 | Komentari (3) | Print | ^ |

subota, 01.10.2016.

Ja vidim srca

(srca uočila Zvonka)


19:15 | Komentari (0) | Print | ^ |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

-- Ništa nije slučajno. --