Who Is She?



- ana.
- 165 cm.
- trenutna kilaža: 58 kg.
- 18 godina.
- želi doći do 48 kg.
- voli trčati.

EVERY PASSING MINUTE IS ANOTHER CHANCE TO TURN IT ALL AROUND

''Nothing Tastes As Good As Thin Feels''




- 2 dana biti na vodi (dopušteno samo ujutro kakao ili kapučino).
- 3. dan smijem jesti samo ručak (koliko želim) + vježbanje




- želi osjetiti samokontrolu.
- želi osjetiti kosti.
- želi da joj se svi dive kako je uspjela.
- želi hodati ulicom u uskoj odjeći bez uvučenog trbuha.
- želi stati u xs.
- želi biti 'ona mršava cura'.
- želi svima pokazati da ona to može.
- želi vidjeti šok na licima, kad vide koliko je smršavila.
- želi ići u shopping sa osmjehom na licu, jer u trgovini traži najmanji mogući broj.

Skinny. Thin. Bones

četvrtak, 30.07.2009.

8. dan :)



Vodeni dan USPJEŠNO ZAVRŠEN!! :)

Ne mogu vjerovat da sam uspjela još jedan vodeni dan izdržat, u razmaku od samo par dana (prekjučer sam također bila na vodenom). Nije me glad tolika ni hvatala tijekom dana, ali i kad bi me uhvatila sjetila sam se samo prošlog puta kad sam bila na mjesečevoj, i izgubila 3 kile. Nisam se vagala još. Da, znam da je fora kod mjesečeve da se vidi koliko smo izgubili, ali baš namjerno se nisam vagala. Iz razloga što čekam 1.8. i onda ću se vagat. Nakon 10 dana, kako sam i rekla da ću se vagati.
Bila bi sretna i da sam skinila barem kao onaj prvi put. No, vidjet ćemo. Ako je još neka od vas bila na mjesečevoj, zanimaju me vaši rezultati, koliko ste uspjele skinut :) Ja svoje rezultate javljam za 2 dana ;)



Poruka svim ''pametnim'' anonimcima.

Drage moje debele anonimne korisnice. Shvatite da ste jadne i pomirite se s time da ste iskompleksirane sa svojim tijelom. Nemojte se tješiti s rečenicama popur 'dečki vole obline', kad znate da obline nije ono što vi imate, već salo, salo i još puno sala. Vjerovatno bi sve dale da imate samokontrolu kakvu imaju leptirice ovdje, ali znate da ste preslabe da biste bile na ikakvim dijetama i izgladnjivanjima. Da ne spominjem to kako mi niste nitko i ništa i da nema razloga da mi ''savjetujete'' da odem na liječenje, jer nemate pojma tko sam, šta sam i da li bolujem od ičeg. To nije vaš problem, i ovaj blog ne pišem zbog vas pametnjakovića koji mislite da sve znate.
Od ove minute, zabranjeno je komentiranje anonimnim korisnicima. No, vjerujem da to one bijedne luzere bez života neće spriječiti, jer će napravit blog samo kako bi komentirali hahahaha. Slatko ;)

Ali, želim vam se i zahvaliti. I love the attention ;)
Toliko o tome. A sad odjebite, DEBELE!



To smo riješili :)
Evo ovaj dan dobro ide, samo sam doručkovala i pojela breskvu i namjeravam na tome ostati do kraja dana.
Čitam baš kako je Jessica Simpson na revenge dijeti o kojoj se piše po svim novinama (opet). Naslovi su ''Jessica lost 10 lbs in 10 days''. Što nije loše. Drago mi je da joj ide, iako svi znaju da cijeli život s kilažom ide gore-dolje, malo je debela malo mršava. No dobro. Nzm zašto ovo uopće spominjem. valjda zato što me takvi naslovi pale hahahaha jk.

Pozdrav cure moje, idem vas malo čitat.
<3











- 16:46 - Komentari (17) - Isprintaj - #

utorak, 28.07.2009.

6. i 7. dan :):)


(savršenstvo)

6. dan

Zadovoljna :) Ukratko o jučerašnjem danu... Recimo samo da i nisam baš imala vremena za hranu tijekom dana (previše posla, dogovora, obveza...) tako da sam odlučila jučerašnji dan biti na vodi. I bila sam do navečer, samo sam navečer pojela krišku lubenice, koja je ionako sama voda, tako da sam zadovoljna. Trčala sam s mjesta na mjesto, s kave na kavu, kod kuće sam bila ukupno 2,3 sata. I u ta 2,3 sata sam - SPAVALA! :) Spavanje mi je definitivno najbolji način da ne mislim na hranu. Tako da mi je jučerašnji dan prošao jako brzo, definitivno najbrže od svih do sada. Pa taj vodeni dan nije bio toliko težak.



7. dan

Eh, današnji dan! Današnji dan ću zapamtiti samo tako, i vjerujem da će mi taj jedan prizor doći pred oči svaki put kad pomislim na hranu i kad pomislim da bi mogla zavirit u frižider.
Kakav prizor? Anđeo :) Naravno, ne pravi. Ali u obliku cure. Stajala sam na stanici s mp3-em u ušima, i vidjela iz daljine curu kako prilazi stanici. Tako predivnu curu! Imala je obučenu haljinicu do koljena, i bila je taaaako predivno mršava <33
Majke mi, ja sam ju htjela slikat. Nisam znala da tako predivnih cura ima uopće na ovom području. Imala je dugu narančastu kosu i bijelu put, izgledala je ko jedna od onih 'Gemma-Ward-like' manekenki sa porculanskim tenom i mršavim tijelom. Nije bila toliko ni visoka, ali je bila p.r.e.d.i.v.n.a. Ja nisam mogla skrenuti pogled s nje. Sva sreća pa sam imala sunčane naočale jer bi mislila da nisam normalna lol.
Koščata koljena, mršave mršave rukice, ključna kost vani <3 Stvarno - anđeo. Postala mi je tolika thinspiracija, i postala mi je ogromna želja da i ja nekome postanem tolika thinspiracija jednog dana <3



To me naravno i držalo od hrane tijekom dana, pojela sam krišku lubenice za doručak, i oko 5 sati sam pojela perecu jer me malo glava bolila. Ali nije mi žao zbog toga. Do kraja dana sam bila na vodi, i trčala sam.
Hvala vam svima na lijepim komentarima, uspjele ste me uvjerit da se baš i nisam imala razloga TOLIKO brinuti zbog onog bingea. Znam sada da se neće skoro ponoviti.

Još uvijek razmišljam da se slikam, možda sutra. Da vidite na čemu sam trenutno. Odnosno, kako izgledam. Sutra sam na vodenom danu, mjesečeva mijena je. Počinje sad u 0:01. Pa eto, držite fige da izgubim neke kile tijekom mijene. Prošli put sam tijekom ta 24 sata izgubila 3 kile. Sutra ću se vagat kad završi mijena, baš me zanima koliko ću sada izgubit.

Eto, držite mi se cure moje. Volim vas <3


(jel i vama maaalo liči na Nicole Richie?)









- 21:24 - Komentari (13) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 27.07.2009.

5. dan :|



Hmm, da. Znala sam da sam imala malo previše samokontrole da bi trajala baš TAKO dugo. Imala sam danas binge. MALI (!) binge lol. Ujutro sam naravno išla trčat, i kad sam se vratila, otuširala i presvukla pojela sam 2 jaja na oko i popila pola litre vode. I namjeravala sam ostatak dana biti samo na vodi. No, onda negdje oko 5 je sve ošlo kvragu.
Sestra me zvala da s njom idem u McDonald's jer se njoj baš jelo nešta otamo. I pristala sam, iako sam imala u planu da ništa ne naručujem. Ne, ne brinite se, nisam odmah navalila na hamburgere, naručila sam McFlurry neki novi, s nekim preljevima i dodacima šta ti ja znam. I kad sam se vratila kući pojela sam još nekoliko napolitanki!!

Možda i nije neki binge kakav zna biti, ali meni je bome pokvario dan. Danima uspjevala sam na jednom obroku i onda sve sjebem zbog slatkiša glupih.



I tako, sa ogromnom grižnjom savjesti i suzama u očima (jer sam otišla tako daleko od početka bez zajeba), bila sam super spremna za vježbanje. Navečer sam otišla na trčanje kao uvijek, i otrčala puno više nego što inače navečer trčim. I još sam kod kuće vježbala dosta. I znam da sam vjerovatno taj sladoled i napolitanke potrošila već kod trčanja, ali svejedno se grozno osjećam.
Kad ovako daleko dođete i onda pokleknete pred glupim sladoledom (koji ionako ni ne volim toliko!?!?) - ne možete ne osjećati ogromnu grižnju savjesti. No, smirila sam se napokon.



Shvatila sam da u zadnje vrijeme dosta lažem. I zbog toga ne osjećam ama baš nikakvu grižnju savjesti. Osim što lažem roditeljima svaki dan kad preskačem, bacim ili izbjegnem ručak ili neki drugi obrok, lažem i ljudima oko sebe. I to ne samo u smislu ''jela sam danas već'', već i o zdravlju. Danas sam s frendicama bila kod jednog prijatelja i donio nam je dosta kolača u sobu. Naravno, cure su uživale, ja sam se samo izvlačila na to da ne volim kolače i slično. No, onda kasnije na kavi s njih 3, pitale su me zašto nikad ništa ne jedem kad smo vani. Mislile su da je u pitanju novac (lol), no onda sam započela neku priču koja mi je prva pala na pamet. Kako navodno imam problema sa želucem i probavom, pa mi je doktor rekao kako bi trebala barem mjesec dana biti samo na voću, povrću, svježim namirnicama i vodi. Naravno, nisu ni pomislile da lažem. Baš naprotiv, zabrinule su se i počele me ispitivat jesam dobro bla bla. Ali osjećam olakšanje sada. Sad znam da svaki put kad odemo u pekaru ili negdje - neću ništa kupovati jer znam da će me pitati 'jel smiješ to jesti?'. Eto, barem jedna briga manje.

Idem malo vidjet čeg ima kod vas <3
Kisses











- 00:14 - Komentari (11) - Isprintaj - #

nedjelja, 26.07.2009.

4. dan :)



Obožavam svoje noge trenutno. Jutros sam se probudila, i prošla pored ogledala i napokon stala i pogledala cijelo tijelo. Danima sam izbjegavala ogledalo, pogledala bi si samo lice ujutro kad bi se umivala. Čak i kad sam se tuširala, nisam pregledavala svaku točnu na tijelu, baš iz ovog razloga. Da se pogledam nakon dužeg vremena. I mogu reći da sam s nogama najviše zadovoljna.

Potrebno je još puno 'skakanja' kako bi bile savršene, ali već sada mi se sviđaju. Koljena su mi napokon postala malo koščata, a u gornjem dijelu nogu sam sigurno skinula barem 2 cm.

Question for you: Koji dio tijela vam je najkritičniji, i na kojem dijelu želite najviše smršaviti?



I tako sam se pregledala od glave do pete i mogu reći da vidim razliku na dosta mjesta. Nadam se samo da ću do 7.9. uspjeti doći do one slike tijela kakvu imam u glavi. I službeno vam OBEĆAJEM da ću se 7.9. slikati, cijelo tijelo (bez glave). Kakvo god ono bilo. Vidim da su neke cure već stavljale svoje slike na blogove, ja još nisam spremna. Nadam se da ću na navedeni datum biti.

No, bila spremna ili ne - slikam se sigurno. Želim i sama vidjeti što sam napravila ovo ljeto. Da li se moj trud isplatio.



Ovih dana (pre)često razmišljam o ljubavi, onoj pravoj. Svi mi govore kako sam premlada kako bi se zamarala pravom ljubavi, kako sada trebam uživati u životu i zabavljati se. Što je dijelom i istina... Ali svejedno, u sebi znam da ću uvijek biti ona osoba kojoj subota navečer nije baš tolika zabava, i koja bi radije u to vrijeme bila sa svojom ljubavi kod kuće i opuštala se. Takva sam bila, mislim da ću takva i ostati. No, sad već pišem svašta ovdje. Ne želim vas time zamarati. Samo sam htjela reći leptiricama koje imaju dečke koje vole - da ih ne puštaju, pogotovo ako se vole. Niste ni svjesne koliko ste sretne što imate nekog pored sebe <33

Hvala vam svima na ljepim komentarima i podršci, puno mi značite. Volim vas sve.
Kisses











- 00:08 - Komentari (5) - Isprintaj - #

subota, 25.07.2009.

3. dan :)



Uuuuu danas je bio dobar dan. Definitivno najbolji dan od svih do sada otkako traje 'dijeta' (ne volim tu riječ i uvjerena sam da moj REŽIM prehrane nije nikakva dijeta). Ručala sam mahune, za koje mislim da nemaju puno kalorija i poslije ručka kuglu sladoleda. Ne, nije mi žao za tu kuglu uopće. Trebalo mi je nešto takvo, slatko i osvježavajuće.
Ono što mi je uljepšalo dan je frendica. Frendica kod koje mi je uvijek smetalo to što nema dlake na jeziku, i koja će ti reći samo istinu kakva god bila. No, s vremenom sam se na to navikla i to mi je postala velika vrlina kod nje, pogotovo zato što sam znala da nikad nikome nije govorila iza leđa, već im sve odmah rekla u facu. Neke je i nesvjesno povrijedila, ali eto... Takva je. No, ono što je danas rekla mi je tako uljepšalo dan. Rekla je ''Jebote što si ti smršavila, daj i mene nekad zovi na to trčanje. Pogledaj si ruke, bolesno su mršave.'' - i uhvatila me za zapešće ruke, uspoređujući veličinu svog zapešća s mojim.



To mi je toliko laskalo, iako mi je ruke usporedila s bolesnim lol. To me držalo cijeli dan, i imala sam ogromnu motivaciju za vježbanjem. Što je još jedan od razloga zašto je ovaj dan najbolji do sada. Trčala sam 2 puta, ujutro i navečer i navježbala se kod kuće samo tako. Prvi puta sam pokušala onu foru sa kuhinjskom folijom, običnom prozirnom. Omotala sam se oko noga i trčala na mjestu dobrih 15 minuta bez stajanja. I mogu reći da su folije bile mokre mokre kad sam ih skinila, a u nogama osjetila onaj predivni umor. Možda vam se 15 minuta čini malo, ali meni je za početak dovoljno. S vremenom ću povećavati trajanje i intenzitet. Uz to sam još radila čučnjeve s utezima i trbušnjake. A upravo sam završila i sa preskakanjem užeta nekih 10-ak minuta.



Umorih se ko idiot, ali sad imam onaj predivni osjećaj u sebi, koji mi govori 'svaka čast što nisi odustala na samom početku današnjeg vježbanja'. Taj osjećaj me drži svaki put kad vježbam i pomislim da stanem. I mogu priznati da nisam nikad do sada stala.
Još jedna stvar koja mi je oduzela vremena danas je - film o ani. Dok sam čekala da mi se skine još jedna sezona serije, švrljala sam po netu tražeći neki dobat film o ani. I iz liste filmova koje su neki ljudi preporučili na netu, odabrala sam 'For The Love Of Nancy'. Taman krenem pogledati trailer na YT-u, kad ono - pronađem cijeli film za gledanje! Woohoo! Nisam morala čekati cijelu večer da mi ga skine, već sam odmah krenila s gledanjem. Ako vas zanima, možete ga početi gledati ovdje - PART 1. Kad završite sa prvim dijelom, odite na drugi itd. Traje sat i pol.

Film je odličan, definitivno nećete misliti na hranu tijekom filma, nit ćete imati apetita. Samo ćete misliti kako biste trebali više vježbati. Jer Božićna scena kad sam vidjela tu glumicu u nekoj crnoj haljini je p.r.e.d.i.v.n.a. Film naravno nosi poruku da je anoreksija loša (mislim... nisam to trebala ni reć lol), ali mene je fascinirao. Nema dosadnih scena, sve samo što Nancy radi, jede i vježba kako bi smšavila. I kako njezina obitelj reagira na to. Ako mislite da će vas uhvatiti neki binge, odmah uključite film, proći će vam sat i pol vremena samo tako brzo, a i uz to će vam proći i želja za bingeom.

Hvala vam svima kojima se da čitati moji postovi lol. Ovaj je malo duži, to se ispričavam :D
Kisses











- 00:02 - Komentari (8) - Isprintaj - #

petak, 24.07.2009.

2. dan :)



Ponosno mogu reći da danas NISAM NIŠTA JELA.
Vodeni dan :) Došao sam od sebe, namjeravala sam ručat, ali s tim da sam se posvađala sa starcima, namjerno nisam htjela ručat kako bi naživcirala mamu. Nikad se ne izgladnjujem iz neke osvete, uvijek to radim samo zbog sebe. Ali stara me danas naživcirala samo tako, posvađale smo se kao nikad prije, imam osjećaj da nećemo pričat idućih tjedan dana. A znam kako ne voli kad cijeli dan ne uđem ni jednom u kuhinju. Nikad me nije tjerala da ručam ili nešto slično, kod nas u kući svatko jede kad i što hoće. Ali ne voli kad zna da nisam cijeli dan jela ama baš ništa.

Question for you: Što najčešće radite tijekom dana kako biste si odvojili misli od hrane?



Što se trčanja tiče, trčala sam samo jednom danas - ujutro, nisam mogla nikako navečer jer mi je došla sestrična iz Njemačke, pa sam morala ostat kod kuće barem sat vremena 'reda radi'. Nakon toga je bilo prekasno i previše komaraca da bi išla trčat. Vode sam popila dosta, ne sjećam se koliko točno, bila sam na kavi i opet sam naručila Janu, i još sam kod kuće svako malo pila iz one ogromne čaše od pola litre.

Nemam baš nečeg pametnog za reć danas, tako da vam ostavljam dio riječi jedne pjesme. O ani je, ali baš i nije pozitivna, so...

Eleanor Mcevoy - Sophie

Sophie cannot finish her dinner
Says she’s eatin’ enough
Sophie’s tryin’ to make herself thinner
Says she’s eatin’ too much
And her brother says, you’re joking,
And her mother’s heart is broken
Sophie has a hard time copin’
And, besides, Sophie’s hopin’
.....

Sophie’s losin’ weight by the minute
How did things get this bad?
Sophie’s family don’t understand it
Gave her all that they had
And her sister won’t stop cryin’
’cause her father says she’s dyin’
Sophie says she’s really tryin’
Problem is, sophie’s lying.
.....


Pozdravljam vas sve ljepotice moje <3
P.S. Oprostite na mojim čestim postovima, valjda vam ne ide na živce moje stalno piskaranje lol.

Kisses













- 00:06 - Komentari (8) - Isprintaj - #

četvrtak, 23.07.2009.

1. dan :)



Već mi se dugo nije dogodilo ovo što mi se dogodilo danas. Frendica mi je rekla da sam jako smršavila. Ne brojim kad mi je netko zadnji put to rekao. I osjećaj je taaako dobar. Držao me cijeli dan. Nudili su me nekim slatkišima kad smo bili vani, samo sam odmahnula rukom, nisam se ni premišljala. Da mi barem svaki dan to netko govori, vjerujem da bi mi samokontrola još više rasla i rasla haha.

No, radim na tome. Na jesen će mi to nadam se govoriti svi <3 Živim za taj dan trenutno :)



Prvi dan prošao je odlično, uvijek volim svježe početke. Pogotovo kad se radi o stvarima za koje imam neki osjećaj da ću uspjeti. Trčala sam i ujutro i navečer, jela sam nešto malo ručka, bilo je tijesto sa sirom. A s tim da sam luda za tjesteninom, najteže mi je pojesti samo pola tanjura. Ali uspjela sam nekako. Nakon svakog zalogaja sam pila dosta vode, pa nisam imala baš apetita.
Brzo mi prolaze dani, nemate pojma kako. Još tjedan dana i gotov 7. mjesec. No, dobro je da prolaze brzo. Meni barem. Dan mi se sastoji od 2,3 kave s prijateljicama (naravno, pijem Janu ;D ). Kod kuće sam sveukupno 2 sata na dan. Rijetko mislim na hranu. I tako mi odgovara. Mogla bi ovim tempom provesti cijelo ljeto.



Tražim još neku zanimaciju što da radim kad sam slobodna, i kad se 'nikom ne da na kavu' lol.
Uvijek mi je bilo zabavno skidati neke nove serije i cijeli dan gledati epizodu za epizodom. Trenutno gledam 'Gossip Girl', drugu sezonu. Imam još 3 epizode do kraja, i dalje nema više epizoda. Tako da, skidam trenutno 1. sezonu Prijatelja, nikad ih nisam gledala od samog početka. Volim gledati serije, i oduzmu vrijeme tijekom dana kada bih inače sjedila u sobi i premišljala se dal da odem dolje u kuhinju i nešto pojedem. A ovako - bocu vode u ruke i gledaj :D

Idem sad vas malo čitati, žao mi je što vas je većina negdje ili otišla ili baš nema vremena često pisati, ponestaje mi polako štiva za čitanje. Jedva čekam da mi se sve vratite na bloganje <3
Kisses










- 00:44 - Komentari (6) - Isprintaj - #

srijeda, 22.07.2009.

New Plan :)



Da, znam. Mislite si prema naslovu; 'čemu novi plan, kad joj s ovim ide više nego dobro'. Ide mi dobro, da. Ali želim da ide odlično. Zadovoljna sam na danima koji su iza mene, i ponosna sam na sebe što sam sve to izdržala sa toliko malo hrane. No, ovaj put idem na malo teži plan. Stekla sam podosta samokontrole i mislim da ću uspjeti na ovom novom planu. Od današnjeg dana imam točno 47 dana do početka škole, odnosno 47 dana da dođem do svoga cilja. I premišljam se, premišljam i nikako da se odlučim dal da vježbam i trčim, ili ne. I napokon sam se odlučila.

17 dana namjeravam svaki dan samo ručati, piti samo vodu i trčati 2 puta na dan (ujutro i navečer). Idućih 30 dana koji ostaju neću vježbati ni trčati UOPĆE.



Zašto? Primjetila sam da sam trčanjem skinula dosta 'sala' koje sam imala na nogama i stomaku, tako da ću u tih 17 dana trčanjem svaki dan skinuti još ovo malo mesa što je ostalo na meni. A s tim da se kod mene brzo tijelo učvrsti, odnosno već imam listove na nogama, vjerovatno će mi tijelo očvrstiti tijekom tih 17 dana trčanja i vjerovatno ću dobiti i neke mišiće, tako da ću tih idućih 30 dana odmarati od vježbanja potpuno tako da se ti mišići više ne naprežu, već neka se opuštaju. Tijekom tih 30 dana namjeravam stvarno jesti minimum, vjerovatno samo voće i povrće, tu i tamo jogurt ili tako nešta. Izbacujem potpuno iz prehrane meso i tijesto. I slatkiše, da.


(OBOŽAVAM ovu sliku)

Možda se nekima plan uopće ne čini dobar, ali imam osjećaj da je ono što će meni odgovarati, jer znam kako mi tijelo reagira kad danima vježbam, a kako kad danima jedem minimum minimuma. Eto, plan iz boxa ovdje završava i postavlja se novi, kojim mislim da ću brže doći do rezultata. Naravno, javljat ću vam se svaki dan kao i uvijek.

Wish me luck :)











- 03:10 - Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 21.07.2009.

Is It True?



Opet se ja javljam lol.
Idem ja po netu, zujim, gledam thinspo slike, kad - naiđem na hrpu stranih ana blogova, livejournala. Naletim na jednu curu koja u boxu ima preko 50 linkanih 'leptirica'. I tako sam nekih sat vremena čitala te njihove blogove, gledala slike od tih cura koje pišu te blogove i neke stvarno predivno izgledaju. I naišla sam na hrpu savjeta, trikova i provjerenih metoda koje funkcioniraju.

Kad - naiđoh na nešta jako zanimljivo. Nešta što je jedna cura isprobala i potvrdila da funkcionira. I to nekoliko puta. Žao mi je samo što nisam linkala nju točno, da se i sami uvjerite. Toliko sam thinspo livejournala preletila, da jednostavno nije imalo smisla svaki dobar blog spremati u bookmarkse. Znam samo da se zvala Vanessa. No, da pređem na stvar, što sam kod nje čitala.



Cura je imala manjak samokontrole, i znala je tjednima 'počinjati ispočetka'. Dobro bi joj počeo dan i onda bi navečer sve zabrljala, i tako iz dana u dan. Sve dok jednog dana nije pukla i nije znala šta će sa sobom, da se odlučila na rizične planove. I tako je odlučila tjedan dana svaki dan jesti samo sirov krumpir. Za one koji nisu znali, kad se pojede i samo pola sirovog krumpira, dobit ćete temperaturu koja će trajati 4-5 sati. I tako je svaki dan jela pola sirovog krumpira, a dok je imala temperaturu pila je litre i litre vode. Naravno, kad imate temperaturu baš vam i nije do hrane. I tako se svaki dan tresla od temperature i tako skinula podosta kila (jebemu ne sjećam se koliko je točno lbs pisalo, ali znam da je bilo debelo označeno).

Ugl, sutra ću ponovo pokušati pronaći njezin livejournal. Zanima me točna brojka.
Čak sam i pomislila da i ja to pokušam. Da, pomislila sam to. Znam da imam i više samokontrole nego što sam htjela, ali morala sam ovo podijeliti s vama, da čujem vaša mišljenja.
Svaka od nas je barem jednom imala rizične dane i kad smo bile očajne za mršavljenjem i kad smo očajno plakale misleći kako nikad nećemo uspjeti.

Pa... Biste li ikada napravile ovako nešto?
I za kraj - neke meni predivne thinspo slike:












- 00:57 - Komentari (9) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 20.07.2009.

Day 11, Day 12



Došao je opet dan vaganja. Sa 53.8 prešlo je na 52.6. Nije velika razlika, oko 1.2 kg samo. Nisam baš zadovoljna, jer sam u prvih 5 dana izgubila 3 kile, a sad ni upola toliko, ali ok. Vjerujem da je to zbog toga što sam u prošlih 5 dana svaki dan trčala, a ako sam i izgradila neke mišiće, onda očito neće padati brojka na vagi. A i možda je zbog toga što sam u tih 5 dana, 2 puta zajebala. Dok sam se u prvih 5 dana strogo držala plana.

No, što je tu je. Nije loše ni ovo. Nema smisla sad mozgati gdje sam pogriješila.



Na 12. sam danu, zasada sam samo ručala, i to stvarno malo. Ne namjeravam više ništa danas pojesti. I ne namjeravam ni vježbati ni trčati. Idućih 5 dana jesti ću što manje, i neću vježbati. Baš me zanima koliko ću kila na taj način izgubiti. Trčanja mi je dosta za idućih 5 dana, osjećam već kako su mi listovi na nogama tvrdi a to NE žeeeelim! Tako da, odustajem od vježbanja ovaj tjedan. Želim da mršavim od toga što jedem minimum, a ne od toga što vježbam svaki dan ko budala i onda još ne dobijem rezultate kakve želim.

Ovaj quote me drži već par dana:

Before you dig into that carton of ice cream, bag of chips, etc., take a deep breath and count to 100. Usually, by the time you stop counting you will have convinced yourself that you don't really need it.


I što je najbolje - djeluje svaki put. Barem kod mene. Danas sam već htjela pojesti kinder čokoladu koja je stajala na kuhinjskom prozoru, ali nisam. Dok sam nabrojala do 100, prošla me želja i bilo mi je užasno drago što nisam krenila prema kuhinji, jer sam sigurna da ne bi samo kinder čokolada ušla u mene.



Ovo mi je jedna od najdražih Nicole Richie thinpo slika, njoj se najviše od svih celebritija divim, jer je stvarno USPJELA! Nadam se da ćemo i sve mi uspjeti. Zapravo, poprilično sam sigurna u to <3

- 15:55 - Komentari (5) - Isprintaj - #

subota, 18.07.2009.

Day 10 - Pleasure Is Mine



Dan po dan, i evo me već na 10. danu. Brzo mi prolaze dani, većina proteklih 10 dana prošla je odlično, baš kako sam planirala, možda 2 dana nisu bila po planu. No, ja sam zadovoljna. Svaki dan sam trčala, zahvaljujući dobrom vremenu. I eto, danas pala kiša i došlo neko nevrijeme, pa nisam išla trčati. No, ne bunim se. Smijem i ja imat jedan dan odmora od trčanja.

Za 2 dana je vaganje. Opet. Zanima me da li sam izgubila što u tih 5 dana prije vaganja. Vidno sam smršavila malo kao što rekoh, ali trenutno me zanima i stanje na vagi :D



Nisam sigurna hoću li ići na more ove godine. Nije u pitanju strah od kupaćeg ili nešta slično, već jednostavno nisam u takvom raspoloženju trenutno. Dosta sam povučena u zadnje vrijeme. Da, idem na te kave i viđam se s frendicama svaki dan. Ali kad god sam vani, jedva čekam doći kući. Nemam pojma zašto. Uživam uvijek s njima, i opuštaju me naši razgovori, ali preferiram samoću ovih dana. Uvijek sam uživala u dobrom društvu, i prijatelji su mi uvijek bili simbol odmora i sreće. Ali koliko god ja obožavala ljude, više volim samoću. Svoj mir. Kad sam sama sa svojim razmišljanjima i mislima. Mislim da će takav biti i ovaj dan.

Drago mi je vidjeti da i vama ide sa dijetama i planovima, volim čuti dobre vijesti od vas, i čuti da ste sretne i zadovoljne. Prirasle ste mi srcu sve, stvarno bih vas jednog lijepog dana htjela upoznat. Da, znam da jedva znam neke stvari o nekima od vas, ali polako. S vremenom ću vas, nadam se bolje upoznati, i ako budem imala sreće upoznati vas uživo, jer imam osjećaj da ste sve predivne osobe <3


- 13:50 - Komentari (6) - Isprintaj - #

petak, 17.07.2009.

Day 9 - What worries me most



Cure moje najdraže, ja ne znam šta da radim. Trebam vašu pomoć.
Dosta dobro mi ide s ovim načinom prehrane i vježbanja, barem je išlo dobro prethodnih 8 dana. I uvjerena sam da bi tako mogla do kraja 60. dana. Zapravo, poprilično sam sigurna da bi mogla. Jer ipak, već sam došla tako daleko. Ali nešto me brine. Bojim se da na kraju tog 60. dana neću imati tijelo kakvo želim. Kod mene se relativno brzo skidaju kile, i ne treba baš previše vremena da bi vidno smršavila, ali se bojim da ne nabijem mišiće. Ipak već 8 dana trčim svaki dan. I sve je to super - ja se osjećam odlično nakon trčanja, promjene već vidim i sada. Ali ja ne želim mišiće, ne želim mišićave listove, ne želim mišićave noge. Naravno, pod tim 'mišićavo' ne mislim nabildano.



Ja želim tanke nožice, kao ove na slikama od Nicole Richie. Tanke nožice, sa sitnim jedva vidljivim listovima na nogama, s tankim ručicama. Nema tu mišića od trčanja i vježbanja. Čini mi se kao rezultat izgladnjivanja. U zadnje vrijeme stekla sam dosta samokontrole i vjerujem da bi i mogla biti nekoliko dana samo na tekućini. Ali me strah jedne stvari - kože. Ako već želim dosta vidno smršaviti, bojim se da će mi visiti koža :/
Nemam puno sala na tijelu, samo na nekim mjestima ga ima minimalno. Ali me svejedno strah. Ipak želim biti kost i koža. A to ne mogu biti ako vježbam svaki dan i nabijam si mišićnu masu.



I... Što sad? Da i dalje nastavim ovim režimom kao do sad, ali da postoji rizik da do kraja 60. dana neću biti kost i koža? Ili da počnem sa maksimalnim smanjivanjem unosa hrane i smanjim vježbanje, ali da postoji rizik da mi koža izgleda grozno?

Što biste VI napravile?

- 23:07 - Komentari (4) - Isprintaj - #

četvrtak, 16.07.2009.

Day 8 - Changes



Primjećujem polako i poveće promjene na svom tijelu. Ruke su mi mršavije, kao i donji dio noga. Nisam nosila već dugo nikakve hlače, tako da ne znam po njima, ali vidim po sebi, na golom tijelu. Imam 3,4 ljetne široke haljine koje stalno nosim kad negdje idem, jer se u haljinama najudobnije osjećam po ljeti. Još uvijek neću pokušavati ući u neke traperice, možda su mi neke maaalo šire, možda nisu - ne znam. Neću još sa trapericama 'pokusirat' lol.
Čekam da prođu barem 2 tjedna dok ne počnem sa mjerama i sličnim stvarima, jer sam poznavala jednu curu koja je u 3 tjedna izgubila jedan konfekcijski broj, tako da znam da nije tako lako vidno i konfekcijski smršaviti kao što je lako smanjiti broj na vagi. I iskreno, broj na vagi mi ni ne znači toliko puno kao vidno mršavljenje. Koliko kila imam - nitko ne zna ako mu ne kažem, ali ako sam mršava to bome svi vide.



Tako da najviše želim smršaviti vidno, želim stati u one xs hlače koje stoje u ormaru netaknute, nezgužvane, nove. Koje jedva čekaju jesen da ih ponosno obučem i pokažem svijetu. Jedva čekam <3
Jedva čekam i sutra, jer idem trčat ujutro i navečer. Čula sam da će bit dobro vrijeme, pa zašto ne iskoristiti ga? Vježbam stvarno dosta u zadnje vrijeme, tako da me više ni ne zamara ako tu i tamo pojedem koju voćku više od planiranog. Znam da ću ju potrošiti trčanjem.

Eto, toliko od mene za danas. Idem sad malo vas čitat.
Volim vas sve <3


- 21:39 - Komentari (9) - Isprintaj - #

srijeda, 15.07.2009.

Day 7 - I gotta feeling. That tonight's gonna be a good night



Ne znam da li obraćate pozornost na moje boxeve, ali kao što možete vidjeti, pored 6. dana sam umjesto ovog znaka thumbup stavila ovaj namcor. Iz prostog razloga što taj 6. dan definitivno nije bio vodeni kako sam planirala, tako da očito nije uspješno izvršen, ako sam nešto jela taj dan. Osim onog twixa (pardon, pola twixa), pojela sam navačer sladoled, rumenka. To vjerujem da nema baš puno kalorija, iako ih ima. Bolje rumenko nego kornet od čokolade, jel? xD

Nisam razočarana jučerašnjim danom, iako sam jela, a to nije bio plan. No, dobro.
Danas je novi dan, nema smisla okretati se i razmišljati o onome što je već napravljeno.



Danas je ogromna vrućina ovdje u Osijeku. Btw, odakle ste? Ako nije tajna i ako vas nije strah reći. Za ručak sam probrljala mahune po tanjuru jer mi je jednostavno bilo PREvruće da bi jela još to toplo jelo. Tako da mi baš i nije do hrane danas. Samo pijem ledenu vodu i hladim se kockicama leda. Izležavam se na krevetu, gledam neke filmove i čekam da sunce zađe, da mogu oko pola 8, 8 otići na trčanje. Nadam se da će se do onda sparina malo smanjiti.

Idem sada pronaći još načina da se rashladim jer je ovo postalo nepodnošljivo, baš me omami ta vrućina. Tuširala sam se već 2 puta tijekom dana danas, mislim da ću opet. Iako mi nema smisla. Ja se otuširam, i počnem se opet ljepit u roku od 5 minuta.

Pa eto... Pozdravljam vas drage moje, hvala na lijepim riječima i podršci, love y'all <3


- 18:10 - Komentari (8) - Isprintaj - #

utorak, 14.07.2009.

Day 6 - SOOO motivated!



Mislim da vam slika sve govori! Ne mogu vam opisati koliko sam sretna bila jutros kad sam vidjela ovu brojku na vagi!! S tim da sam se prije ove 'dijete' vagala i imala točno 57.0 kg, presretna sam! Nisam sigurna što je točno izgubljeno u te 3.2 kg, možda je voda, možda su neke masnoće. No, ne zamaram se time. Da sad stanem na vagu, možda bi i bio veći broj, ali obećala sam si da se važem svakih 5 dana i to samo jednom. Znači da do idućeg vaganja moram izdržati još 5 dana ;)

Kako sam i rekla, ako su skinute više od 2 kile, kupit ću si twix. I kupila sam si ga. I užasno sam ponosna na samu sebe što sam pojela samo jednu onu plošku twixa, drugu sam dala mami :D
Iskreno, ovo je prvi put u životu da sam baš ponosna na sebe i da sam samoj sebi dokazala da se trud isplati. I da bez znoja nema uspjeha. Barem što se ovog mog 'svijeta' tiče.



Ne mogu opisati koliko sam sretna trenutno. A isto tako, i zahvalna vama i na vama. Što ste bile uz mene, bile mi podrška i davale mi sve one predivne savjete bez kojih ne bi mogla. Stvarno vas volim sve! <3
Ovo je tek 1. korak ka mom cilju, koji je prošao uspješno. Dat ću sve od sebe da ovako i nastavim. Ova čokoladica danas je bila ono što mi je bilo potrebno, i definitivno je bila zaslužena i nema one grižnje savjesti o kojoj sam pričala u prošlom postu. Spremna sam na nove pobjede :)

Drago mi je čitati da vam je većini krenilo, to mi je stvarno drago i sretna sam zbog vas. Onima kojima još nije krenulo želim puuno sreće i vjerujem u njih da kad jednom krenu, da će nas sve prešišat i da će uskoro postat mršavice i doći do svoga cilja ;) Tako da, curke moje, ne brinite se. Sve mi imamo uspone i padove. Nekad imamo loše, nekad dobre vijesti. Kako god bilo, ne smijemo odustajat. Dokle god imamo jedna drugu, bit ćemo dobro i uspjet ćemo. Jer, morate priznat da bi bilo puno teže bez te podške.



Što se tiče thinspo slikica, imam ih stvarno puno. Oko 500 mb thinspo slika lol. Nekad po noći kad ne mogu spavati, odem po veliku bocu hladne vode i pijem ju i tražim thinspo slike na netu. Stvarno ih imam jako puno i drago mi je da vas većina pronalazi thinspiraciju u nekima. Čak sam razmišljala i o tome da otvorimo jedan thinspo blog gdje nećemo ništa pisati, već samo uploadati thinspo slike, svi mi. Mislim da bi ja uploadala sve te slike koje su stale u tih pola gigabajta haha xD



Ljubim vas sve, javim vas se (naravno) sutra. Držite mi se <3
Kisses

- 18:04 - Komentari (10) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 13.07.2009.

Day 5 - Already?



Zar je već 5. dan? :/
Probudila sam se prije 10 minuta (sad je pola 4 hahaha), toliko o onome da neću moći spavati zbog manjka hrane xD
Samo još da izdržim današnji i sutrašnji dan, jer sutra je VAGANJE! Vodeni dan i vaganje. Čim se probudim, odmah praznog želuca idem na vagu i odmah dolazim ovdje upisati brojku. Ne mogu vam opisat koliko sam znatiželjna. 4 dana jela sam minimalno i trčala svaki dan po najmanje pola sata, i pila dosta vode (bome i pišala). Tako da se nadam da će brojka na vagi biti manja od prošli put kad sam se vagala. Ne znam, vidjet ćemo. Znam samo da ne želim odustati sad kad sam došla ovako daleko, još danas i sutra samo! Nakon vaganja se nadam da neću odmah napasti na frižider, ali sam si rekla da smijem pojesti jednu čokoladicu (twiiiiiix haha) ako je više od 2 kg dolje. Tako da, držite fige!! Stvarno mi treba nečeg slatkog u organizmu, najradije bi sad odma otišla do trgovine i kupila si tu čokoladicu, ali neću. Ako ju sad kupim, osjećat ću grižnju savjesti OGROMNU, a želim da bude zaslužena.



Sad idem ručat, naravno - pola tanjura, a za 2 sata idem s frendicama na kavu kao i jučer. Obožavam ići na kave s njima, jer sam kao prvo dalje od kuće gdje me može uhvatit napast da odem do frižidera, jer nisu cure koje će htjet otići do mcdonaldsa nakon te kave, i cure s kojima saaatima mogu sjediti u kafiću i pričati. Tako je bilo i jučer i prekjučer, sjedile smo više od 2 sata u tom jednom kafiću i samo brbljale. Nisam bila jedina od nas koja je naručila Janu, tako da mi je drago da ne osuđuju kad osoba naruči vodu u kafiću. Tako da vjerujem da mi samokontrola raste u tim kafićima, koliko god glupo zvučalo. Jer, nikad nisam rekla 'ajd idete sa mnom do pekare' ili slično. Nit ću ih takvo što i pitati. Pa, veselim se tim kavama svaki dan :) Što dalje i što duže od kuće, to bolje.

Idem sad malo vas čitati, da vidim kako ste mi :)
Kisses


- 15:31 - Komentari (9) - Isprintaj - #

nedjelja, 12.07.2009.

Day 4 - It's gonna take time, a whole lot of precious time



Jučer je sve prošlo u redu, osim ručka jedino sam još navečer pojela jednu malu breskvu, jer sam imala osjećaj da mi je organizmu potrebno voća. Tako da, nemam grižnju savjesti zbog toga. Odmah sam se osjećala bolje nakon te breskve, osvježila me i 'smirila'. Počeo je evo 4. dan, za razliku od jučer, danas sam se probudila u 9 i od onda sam pojela samo pola rajčice. Polako uz taj jedan obrok ubacujem neku manju voćku ili neko povrće, ne smijem si dopustit da to preraste u nešto više. Da, znam da većina voća i povrća ne deblja, ali svejedno. Ako sam si zacrtala da ću jesti samo doručak ili samo pola ručka, onda ima da se toga i pridržavam. Ali eto, svejedno sam jučerašnji dan brojala kao 'uspješno završen' (u boxu thumbup ), jer sam zadovoljna tim danom, nisam imala nikakav binge, tu jednu breskvu ne računam kao binge. Kao što ni ove pola rajčice što sam pojela danas ne računam kao nešta negativno.



Iznenadila sam samu sebe u prethodna 3 dana. Nisam nikad imala takvu 'samokontrolu', čak mi se čini da je predobro da bi još moglo trajati. Naravno, potrudit ću se da ne zabrljam sad kad sam već došla do 4. dana. Ali... Nikad ne znate.
Iznenadilo me i to što trčim svaki dan. Vježbanje kod kuće nisam ni radila, odnosno trbušnjake, čučnjeve i sve ono što inače radim kad vježbam kod kuće. Sve sam zamijenila trčanjem i brzim hodanjem. Da, znam da bi bilo bolje da uz to i vježbam kod kuće, ali brzo odustanem kad sama kod kuće vježbam. Lakše mi je vani istrčat se, ili u teretani biti par sati. Nisam bila dugo u teretani, preko ljeta najčešće trčim jer je uvijek dobro vrijeme, a u teretani ionako najviše vremena provedem na stazi za trčanje ili biciklu tako da mi na isto dođe. Samo što sam sad na svježem zraku umjesto što se gušim u teretani.



Kao što sam napisala u boxu, jedan od razloga zašto ne želim odustati od ovoga su i drugi ljudi. E, pa mogu reći da mi je to postala najveća thinspiracija u zadnje vrijeme. Jednostavno jedva čekam taj dan kad ću na jesen, prvi dan škole ući u razred (jbt, već sam 4., prebrzo vrijeme prolazi), i kad ću se obući savršeno. Usku košuljicu, i xs skinny jeans, i kad će sve one ljubomorne cure gledati otvorenih usta u nevjerici, i kad ću čuti glasove iza sebe 'omg kako je smršavila. kako je to uspjela?'. Naravno da to ne radim samo zbog njih, ali mi je to kao što rekoh trenutna thinspiracija, i vjerujem da je to razlog zašto ne odustajem, zašto se ne događa binge i zašto toliko vježbam.

A koja je vaša najveća thinspiracija?

- 14:09 - Komentari (9) - Isprintaj - #

subota, 11.07.2009.

Day 3 - Never gonna give up



3. dan je. Teško je. Prva 2 prošla su uspješno i upravo onako kako sam planirala da prođu. Nisam uopće toliko mislila na hranu, nije mi falila. Pila sam stvarno puno vode, i dosta vježbala. Trčala sam svaki dan oko 40 minuta bez stajanja + brzo hodanje. Osjetila sam zvukove iz stomaka, ali se nisam zamarala tim 'pozivima za hranom'. Ali sad postaje teže. Kruljenje u stomaku više nije prisutno, izgleda je odustao kad je vidio da se bezveze dreči haha.

Sad su 4 sata i mislim na hranu. Zato sam odmah došla ovdje, da malo zaboravim na to kad vidim thinspo slike i čujem vašu podršku. Idem trčati za nekih pola sata, zato ne smijem ništa do onda jesti, jer je najgore trčat s punim želucem :/ ne samo zato što postoji mogućnost da se ispovraćate negdje putem lol, već zato što je stvarno teško s punim želucem trčat, umorite se nakon 5 minuta. Jednom sam trčala pola sata nakon ručka, i mogu reći da je bio prvi i zadnji put. Sad trčim najmanje 2 sata nakon obroka.



Što se tiče dnevnog unosa kalorija, danas sam ručala. Nisam ni mogla doručkovati, kad sam se probudila u pola 3. Vjerovatno bi spavala i duže da me nisu starci probudili za ručak. Tako da to nisam mogla nikako preskočiti. Na svu sreću, za ručak je bilo povrće kojeg sam pojela svega 6,7 zalogaja. Izvukla sam se na to da ne mogu jesti više jer sam se tek probudila. Povjerovali su. No, nije mi žao što sam ručala. Drago mi je da sam spavala tako dugo, inače zbog gladi nekad ne mogu spavati, pa se probudim već u 8 sati, pa mi do podneva hrana padne na pamet milijun i jedan put. Uostalom, nisam ručala već danima s obitelji, uvijek se izvlačim da sam jela u restoranu s frendicama. Ne želim da im postane sumnjivo. Pogotovo onda kad se nakon 60. dana pojavim pred njima u xs hlačama ;) Odnosno, iskreno se nadam da hoću. Nikad ne znam kad ću i hoću li pasti u tih 60 dana.

Nego, imam pitanje za vas. Imate li kakvih iskustava s tabletama i 'kemijskim pomagalima' za mršavljenje? Bila bih zahvalna kad biste to podijelili sa mnom.
Ljubim vas i volim sve. Hvala vam što ste tu <33


- 16:08 - Komentari (8) - Isprintaj - #

petak, 10.07.2009.

Day 2 - I'll get through each day



Nisam jučer zajebala, HVALA BOGU! I to iz sasvim blesavog razloga xD išla sam poslije trčanja kod sestrične koja je dosta mršava, i meni osobno velika thinspiracija. Sve tako predivno stoji na njoj. I došla sam kod nje, ponudila me nekim keksima i moram priznat da sam se u sebi nećkala. I onda je došao presudni trenutak, kad mi je pokazivala stvari koje si je kupila u Mađarskoj neki dan. Cipele, nakit, haljine bla bla. Ali kad je ušla u skinny jeans, baš one uske uske skoro sam joj počela pljeskat lol. Ženska stvarno izgleda predivno, mršava, mršava, mislim da su skinny jeans krojene po njoj xD
I tako, keksi su ostali netaknuti na stolu. Nakon tog fashion showa koji je izvela, keksi mi nisu bili ni na kraju pameti.



Evo, nisu ni 2 sata, ja sam već popila 1,5 L vode. Do kraja dana moram popiti još toliko. Najmanje. Doručkovala sam bavarsku kiflu, ako znate što je to. Ugl, namjeravam danas ostati samo na tomu. Drugi je dan, brzo mi vrijeme prolazi u zadnje vrijeme. Stalno sam zauzeta nečim da ne mislim na hranu. Samo se nadam da neću zabrljati u ono doba dana kad ništa nemam za radit. Doslovno ništa. Onda je velika mogućnost da siđem u kuhinju :/
No, zato mi je ispunjena svaka minuta u danu, stvarno sam si 'napunila' raspored. Ima svega, od spavanja i gledanja filmova, do čišćenja sobe i vježbanja.

Ali preživjet ću. Kako Lindsay Lohan pjeva;

I'll get through each day
I dig through the bad ones
To get to the good ones
Who's keeping score anyway?


Ne znam zašto, ali obožavam ovu sliku:



Držite mi se, ljepotice moje. Volim vas sve <3

- 13:33 - Komentari (6) - Isprintaj - #

četvrtak, 09.07.2009.

Day 1 - The morning rain clouds up my window



Savršeni početak dana - kiša. Ne, nije sarkazam, ozbiljno je savršena za početak dana. Kad pada kiša cijeli dan umorna sam, i spavam do (barem) 2 sata popodne. Tako je bilo i danas. Probudila sam se u pola 3, ''doručkovala'' običnu perecu i odmah popila pola litre ledene vode. Tijekom dana je bilo užasno dosadno, nikome se nigdje nije dalo ići zbog nevremena, tako da sam cijeli dan provela u kući, evo tek sada za pola sata idem van trčati s frendicom, jer se pojavilo sunce i toplo je (jeeee trčanjeee).

Uglavnom sam cijeli dan ljenčarila, i iskreno, mislila sam da ću puno više mislit na hranu s tim da mi je 1. dan uvijek najteži jer uvijek postoji ona opcija ''od sutra''. Već 2. dan vam je žao sve sjebat, jer ste se jučer patili, pa bi bilo šteta opet se vratiti na početak. I što dalje idem, to se nadam da će biti lakše.

Popila sam sveukupno 2,5 L vode danas i zadovoljna sam. Definitivno sam sita kad pijem puno vode. Iskreno se nadam da neće nakon trčanja nešta sje*at, par sati prije spavanja. Ali mislim da ću odmah oprati zube čim se vratim s trčanja, pa neću imati toliku želju za hranom.

Kisses to everybody :)


- 18:54 - Komentari (8) - Isprintaj - #

srijeda, 08.07.2009.

Vodeni dan :)



Dan je danas trebao biti 1. od onih 60 koje sam od odvojila za 'aktivno skidanje kila', no onda ujutro sam skužila da tek od sutra imam točno 60 dana za mršavljenje. I baš mi je drago da je tako. Današnji dan odvojila sam za vodeni dan, da se očistim cijela prije tog velikog izazova.
Od sutra imam točno 60 dana, 61. dan je ponedjeljak, početak škola. Tako da je sve savršeno sjelo i poklopilo se. Vodeni dan je prošao uspješno, nisam uopće bila gladna. Puno mi je lakše cijeli dan biti na vodi, nego da samo pojedem nešto malo. Zbog toga sam odlučila uvesti vodeni dan svakih 5 dana, odnosno onaj dan kada sam rekla da ću se vagati. Tako da kada se ujutro probudim na taj dan, izvažem se i mogu početi s vodenim danom :)

Stvarno sam pozitivna u vezi ovih 60 dana, mislim da ću uspjeti sa minimalnim jedenjem i maksimalnim vježbanjem doći do cilja u tih 60 dana. Što se tiče vježbanja, pokušat ću trčati svaki dan najmanje pola sata bez stajanja. Naravno, uz to još ide i vježbanje kod kuće. Nadam se samo da će me vrijeme poslužit, da ću moći trčati svaki dan.

Osjećam se dobro danas :) Ne mogu se trenutno na ništa žaliti. Kupila sam si xs traperice kao motivaciju, prema njima ću znati kad smršavim. Rekla sam staroj da mi trebaju novci za nove hlače, nije ništa pitala kad sam se vratila kući, nema ona pojma što ja držim u ormaru. Zapravo, nema pojma što ja držim u sobi lol. Rijetko ulazi. Platila sam ih 350 kn i nije mi žao ni kune. Možda mislite da sam luda što kupujem hlače u koje ne stanem, ali u ove sam se zaljubila čim sam ih vidjela i jednostavno sam se vidjela u njima, pa sam ih eto morala kupiti.

Nadam se da ste mi vi dobro i da vam ide s planovima i dijetama :)
Ljubim vas sve.


- 23:31 - Komentari (5) - Isprintaj - #

utorak, 07.07.2009.

I'm scared to face another day, cause the fear in me just won't go away



Kao što naslov kaže, strah me. Strah me da ne pretjeram. Opet sam nešto shvatila danas. Nešto što svi već odavno znaju; znala sam i ja, ali mi nije dolazilo do mozga. Shvatila sam da što više ja jela kad imam binge, svakim zalogajem više trebat će mi i više vremena da te kile skinem, i bit će potrebno puno više vodenih dana, puno više trbušnjaka i puno više vremena da dođem do te 'četrdeset osmice'. Znam da ste to svi već odavno znali, ali baš sam razmislila o tome danas nakon što sam poslije doručka pojela i jednu malu glupu čokoladicu. Ne, nije se dogodio binge nakon njega. I ovo je prvi put da se nije pojavio. Ali sam cijeli jebeni (oprostite što psujem, trenutno mi treba da se ispušem ovdje) dan imala grižnju savjesti zbog te čokoladice od 30 grama. Čak sam i odbila mamine špagete za večeru, čiji me savršeni miris 'opalio' čim sam ušla u kuhinju. Tako je tanka crta bila između onog 'može, baš sam gladna' i onog 'stvarno ne mogu, jela sam sad vani'.

Da, sretna sam što sam odbila, ali me strah da ne pretjeram sa ovim svojim perfekcionizmom. Zašto mi se ta mala čokoladica motala po glavi cijeli dan? Zašto joj pridodajem toliku važnost i zašto sam htjela zaplakat sad maloprije kad sam shvatila da je cijeli dan prošao odlično, da sam pila puno vode, jela samo doručak i popila 2 kave - a ta čokoladica sve sjebala. Toga me strah. Takvog razmišljanja. Bojim se da ću uskoro imati grižnju savjesti kad stavim kaladont u usta dok perem zube?! Dobro, tako ozbiljno još nije, ali me strah.

Ova fucking čokoladica me naučila današnju lekciju. Nikad nisam ovako reagirala. Uvijek bi ju pojela (ili nešto drugo, čokoladica je trenutni primjer), osjećala kratko grižnju savjesti i nastavila dalje. U najgorem slučaju imala manji binge. Nadam se da se priča neće ponoviti skoro, jer me očito to ubija. I još sam djevica u horoskopu, savršeni perfekcionist. Sve mora bit po crti.
Nadam se da vam nisam pala u očima nakon ovog posta, jer iskreno kad ga ja pročitam, pomislim da sam ozbijlno bolesna kad me takve stvari zamaraju. Ali vi me jedine razumijete i prolazite kroz iste ili slične stvari kao ja. I zahvalna sam vam na tomu što ste ovdje. I zato sam morala ovo napisati.

No, u svemu ovomu ima jedna pozitivna stvar. Idući put kad me uhvati takva želja za nekom hranom, to definitivno neće bit čokoladica haha. Danas me naživcirala lol.
Hvala vam svima što ste ovdje <3



UPDATE (23.25)

Sad sam primjetila da od sutrašnjeg dana imam točno 60 dana do početka škole, i od sutra (točnije, za pola sata) krećem na ozbiljno vježbanje i trud. Svaki dan:
- doručak
- tijekom dana piti samo vodu (najmanje 3 L)
- tijekom dana smijem popiti 2-3 kave najviše

Nakon svakih 5 dana, upisivat ću brojku na vagi. Nakon 60. dana uslikat ću cijelo tijelo, kakvo god bilo.

- 19:21 - Komentari (6) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 06.07.2009.

I don't



Dosta sam dugo u ovom svijetu, i jedna od stvari koje sam naučila je ta da se ja jednostavno ne znam pridržavati dijete. Nije u pitanju binge jer me on stvarno rijetko uhvati, već moj glupi perfekcionizam. Ako se savršeno držim dijete i pojedem samo jedan bombon koji nije 'uračunat' u dnevni režim prehrane, sve ću s oproštenjem sjebat. Ne zato što mi se jede hrana poslije tog bombona, već zato što imam taj neki glupi sistem u glavi.

Naučila sam i to da nisam tip osobe za dijete kojih se moraš strogo pridržavati. Tipa '50 grama ovoga, 25 ml onoga, 3 i pol lista salate'. Ja to jednostavno ne mogu. Da ne spominjem UN dijetu koja me samo naživcirala jer mi je išlo na živce to što sam morala (doslovno) cijeli dan razmišljat samo o hrani, s tim da se mora jesti u točno određeno vrijeme. I kako onda da osoba ne poludi, kad si svaki put kad pogleda na sat pomisli; ''uf, dobro je imam još pola sata da stignem do kuće i napravim si 2 jaja''. Bila sam na milijun i jednoj dijeti, svaka različita i zasebna i uvijek odustanem nakon 3 dana i prebacujem se na nek novu. Bila sam na toliko njih glupih, tipa sladoledna dijeta. Bez uvrede oni koji su bili na njoj, ali malo je prenaivno vjerovati da svaki dan možeš jesti sladoled u količinama kojima želiš, a da to daje dobre rezultate. Zbog svega toga i jesam prestala sa dijetama ODAVNO, i ujedno prestala sa jedenjem. Sad tijekom dana živim na nekom malom doručku, i ostatak dana samo voda i 2-3 kave najviše.
Divim se onima koji se savršeno drže svojih dijeta, vremenski i količinski. Svaka im čast.



Pitale ste me za ciljeve. Trenutno imam nekih 56,57 kila, nemam pojma koliko točno, važem se svakog petka. To mi je jednostavno postao ritual kojeg se držim i nikad ne kršim, tako da ćete moju točnu brojku na vagi znati u petak. Cilj mi je kao i većini doći ispod 50-ice. Ali znam da neću stajati dok se meni moj odraz u ogledalu ne svidi. Ljeto je. Vrućine su. Meni treba samo tekućina, tekućina i joooš tekućine. Doručak uvijek jedem jer sam tako navikla. Ne zamaram se onime 'doručak je najvažniji obrok tijekom dana', već sam ujutro najviše gladna.
Rok do ostvarenja cilja? Iskreno se nadam do početka 9. mjeseca.

A mene zanima... Koliko ste najviše kila izgubile u nekom kratkom roku?

- 17:59 - Komentari (8) - Isprintaj - #

(Not So) NEW



Neću vam lagati da sam nova u svijetu izgladnjivanja, ane, mie (ona se pojavila samo jednom i to joj je bio prvi i zadnji put) i sličnih stvari - jer nisam. Ali ću vam reći da sam nova u pisanju bloga o tomu.

Neću vam ni lagati da imam veliko tijelo prekriveno salom - jer nemam. Ali ću vam reći da imam mesa kao i svaka druga cura. Ali time nisam zadovoljna nikako.

Neću reći ni kako sve ovo radim zbog svoga zadovoljstva, ili kako bi sebi dokazala da imam samokontrolu. Ali ću vam reći da mi je mišljenje ljudi oko mene postalo potpuno nevažno... sve dok mi ne kažu kako sam smršavila.

Neću lagati ni kako imam odličan društveni život - jer nemam. I nije me sramota priznati vam da sam zbog ovog svog 'problema s hranom' (hmm, da li je samo hrana u pitanju?) zanemarila prijatelje, izlaske i općenito društveni život. Zašto? Još uvijek ne znam.

I na kraju, neću vam lagati kako neću tu i tamo pasti i izgubiti se u ovom mraku anoreksije. Ali ću vam obećati da ću dati sve od sebe da se to ne dogodi... Barem ne tako često.



- 01:26 - Komentari (11) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  srpanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Kolovoz 2009 (5)
Srpanj 2009 (24)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv





- The difference between want and need is self control.

- I don't take the first little bite; I don't begin. I have no problem.

- Don't give up what you want most for what you want at the moment.

- That food looks good. But I will look better.

- Of course it's hard. If it was easy then everybody would do it. It's the hard that makes it great.