STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

29.04.2015., srijeda


I OPET HEP BEZ SRAMA I STIDA PO SVOM
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


I OPET HEP BEZ SRAMA I STIDA PO SVOM



Nakon što je mještanka Otoka Paga Gordana Biljan objavila u medijima tekst po naslovom „Kako HEP prodaje maglu da ne povjeruješ, dok ne doživiš“ , HEP- Elektra Zadar uručio joj je otkaz ugovora o opskrbi električne energije.

Čemu služi Zakon o energiji kada se ne odnosi na HEP?
Vjerovatno je ovo pitanje na koje mi potrošači ostajemo bez odgovora. Njihov je Zakon : NE PITAJ, ŠUTI I PLAĆAJ ONO ŠTO MI HOĆEMO.

Kada se obratite UPRAVI HEP-a oni se pritaje kao da ne postoje.
Obratite se Heri, ona Vas uputi na Inspektorat, a Inspektorat opet na Heru i tako Vas godinama vrte u krug.
Poznato je da se javne usluge između davatelja i korisnika uređuju UGOVORIMA, ali za HEP to ne vrijedi. HEP može što hoće i bez ugovora.

Poslije smrti moje majke obavijestila sam HEP i dostavila cjelokupnu dokumentaciju ali me uvjeravaju da nemam pravo na ugovor ŠTO JE NETOČNO jer sam pravni sljednik koji se nije odrekao nasljedstva, a i da nisam imam pravo na ugovor ako sam u posjedu ( čl. 39 Općih uvjeta za isporuku el. energijom). Za HEP imam samo pravo na korištenje i plaćanje računa.

Tako meni HEP od 2001.godine isporučuje struju, mijenja priključak, povećava snagu, postavlja još jedan razvodni ormarić i to sve bez dokumentacije jer na nju nemam pravo. Jedino moje pravo u cijeloj ovoj priči je plaćanje računa na koje imam pravo.

Nakon prijave zbog nedavanja ugovora i radnji po mom priključku izvan svih Zakona , stiže otkaz ugovora koji nikad nisam ni imala.

Krajnje je vrijeme da se svi mi korisnici zapitamo tko to štiti HEP? Dali je HEP vlasništvo pojedinaca ili svih nas koji plaćamo račune?

Na temlju čega HEP izdaje račune ako korisnicima ne daje ugovore?
Međusobni odnosi se uređuju ugovorima da bi svatko znao svoja prava i obaveze, ali je HEP-u bez ugovora lakše za krojenje svojih Zakona izvan svih propisa i pravila.

S poštovanjem,

Gordana Biljan


PRILOG:

1. HEP- Elektra Zadar, raskid ugovora o opskrbi električne energije.




Zadar-Pag, 29. travnja 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 15:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.04.2015., ponedjeljak


VLADAJUĆA OLIGARHIJA I DALJE UDARA NA STANDARD STANOVNIŠTVA I NAJSIROMAŠNIJE SLOJEVE HRVATSKE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


VLADAJUĆA OLIGARHIJA I DALJE UDARA NA STANDARD STANOVNIŠTVA I NAJSIROMAŠNIJE SLOJEVE HRVATSKE



Stalna poskupljenja goriva u Republici Hrvatskoj su nastavak pljačke hrvatskih građana, jer nemaju baš nikakve veze s cijenom nafte na svjetskim tržištima, a dokazane rezerve nafte u svijetu su u porastu.

Nafta je 2008. godine bila daleko skuplja, no gorivo je tada u Hrvatskoj bilo jeftinije nego danas kada je dostiglo rekordno visoku cijenu.

Cijena naftnih derivata u Hrvatskoj posve je neovisna o cijeni osnovne sirovine - nafte. U formuli za izračun cijena derivata u Hrvatskoj (po potrebi onih koji ih određuju) uopće nema cijene nafte. Uz današnje cijene nafte trošak nafte u jednoj litri naftnih derivata je 3-3,5 kuna/litri. Zanimljivo bi bilo znati kome odlazi ostatak (7-8 kuna/litri) do cijene derivata u Hrvatskoj. Očito netko jako dobro zarađuje. Tko? Država treba novca za proračun, ali zašto uzima od najsiromašnijih? Poskupljenje naftnih derivata znači da poskupljenje sve drugo (kruh, mlijeko...). Zašto se za punjenje proračuna ne uzima od onih koji imaju? Samo poskupljenje naftnih derivata u Hrvatskoj je udar na standard hrvatskog stanovništva i najsiromašnije slojeve Hrvatske. Podizanje trošarina na goriva u Republici Hrvatskoj su nastavak pljačke hrvatskih građana.

Naftni derivati su poskupjeli isključivo zbog potrebe punjenja proračuna RH, jer drugi izvori za punjenje nisu dovoljno izdašni.


Zagreb-Zadar, 27. travnja 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 18:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.04.2015., nedjelja


SKUP ZAJEDNIŠTVA
SKUP ZAJEDNIŠTVA


- 18:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mirovinskim novotarijama Vlada agresore na Hrvatsku izjednačila s braniteljima
Mirovinskim novotarijama Vlada agresore na Hrvatsku izjednačila s braniteljima

http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=30883:-mirovinskim-novotarijama-vlada-agresore-na-hrvatsku-izjednaila-s-braniteljima&catid=9:politika-i-drutvo&Itemid=11



Prema takvim igrama usklađivanja i određivanja koeficijenta braniteljskih i povlaštenih mirovina uskoro ćemo doći do toga da će aboliranim agresorima na Hrvatsku, pripadnicima vojske tzv. SAO Krajine biti priznate mirovine za vrijeme dok su ratovali protiv svoje Domovine.
Ovih dana na kućne adrese pojedinih umirovljenih hrvatskih branitelja počela su stizati rješenja Zavoda za mirovinsko osiguranje o razdvajanju mirovina, odnosno utvrđivanju djela mirovine određenome prema posebnome propisu i dijela mirovine prema općem propisu temeljem kriterija radnoga staža.

Premda je Vlada prošle godine prije Božića u Sabor poslala Uredbu o izmjeni Zakona o mirovinskome osiguranju, kojom se odgađa razdvajanje braniteljskih mirovina do kraja lipnja ove godine, rješenja, bez mogućnosti da ih žalba odgađa, šalju se pojedinim hrvatskim braniteljima iz Domovinskoga rata koji su mirovinu ostvarili kao pripadnici hrvatske vojske ili policajci te članovima njihovih obitelji. Osim njih, rješenja su već primila i 80.312 korisnika, kojima je također mirovina određena prema posebnim propisima, a imaju i radni staž ostvaren prema općim propisima. Svrha razdvajanja mirovina, objašnjava se u popratnome dopisu, utvrđivanje je koji se dio mirovine financira iz prikupljenih doprinosa na temelju radnoga staža, a koji iz državnoga proračuna.

Četvrto smanjenje mirovina


Podsjetimo, protivljenje definiranju dvaju temelja s kojih se isplaćuje braniteljska mirovina, što je sada pretočeno i u zakonske izmjene, jedan je od razloga višemjesečnoga prosvjeda branitelja u Savskoj 66. Doduše, dopisano je u rješenjima da se razdvajanjem braniteljske mirovine i one po posebnim propisima ne smanjuju, odnosno da će razdvojena mirovina u srpnju bit jednaka svoti isplaćene mirovine u lipnju.

Što se krije iza takvoga, neuobičajenog poteza Milanovićeve Vlade?

Naime, objašnjenje koje navodi novi Zakon o mirovinskome osiguranju (ZOMO) je da bi se samo utvrdilo koji se dio mirovine financira iz prikupljenih doprinosa na temelju radnoga staža, a koliko primaju iz državnoga proračuna samo je farsa. Među prvih 13 kategorija umirovljenika obuhvaćenih tom mjerom po posebnim uvjetima osim branitelja su sudionici NOR-a (njih 20.094), politički zatvorenici (4006), članovi HAZU-a, te saborski zastupnici (592). Ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić komentirajući sumnje organizatora braniteljskoga prosvjeda u nova novčana smanjenja mirovina, objasnio je da Vlada RH i dalje osigurava stabilnost mirovina, a te mjere, pa i za branitelje, trebaju pridonijeti da, navodno, mirovinski sustav bude samo transparentniji i jeftiniji. Unatoč tome, ne predlaže se 'razdvajanje', odnosno ušteda i preispitivanje tranzicijskoga troška za mirovine ostvarene prema općim propisima niti njihovo različito usklađivanje radi 'transparentnosti i usklađivanja troškova s mogućnostima proračuna', pa ministrovi argumenti nisu prihvatljivi. Očito je da se traže uštede na samo određenim skupinama umirovljenika, a da su razlozi za to znani samo resornim ministrima.

Razlažući zašto je usklađivanje mirovina izostalo prošle godine, ministar Mrsić tvrdi da nije zabilježen rast plaća i troškova života, no ako do porasta dođe u ovoj godini, novac za usklađivanje bit će osiguran u proračunu. Kada će se mirovine ostvarene prema općem propisu uskladiti, ovisi o porastu plaća i troškova života, dok će usklađivanje mirovina ili onoga dijela mirovina ostvarenih prema posebnim propisima ovisiti o realnome rastu BDP-a u trima uzastopnim kvartalima za 2 posto i deficitu državnoga proračuna u tom istom razdoblju koji treba biti manji od 3 posto. To bi značilo da će se mirovine i dijelovi mirovina branitelja i ostalih skupina čije su mirovine razdvojene, uskladiti tek nakon ispunjenja tih preduvjeta i ispunjenja dodatnih uvjeta o porastu plaća i troškova života, kao što je predviđeno i za mirovine ostvarene prema općim propisima. Sudeći prema sadašnjoj situaciji u državi i svakodnevnim novim zaduživanjima, branitelji i ostali umirovljenici godinama će čekati to usklađivanje.

Tri dosadašnja smanjivanja braniteljskih mirovina

Način usklađivanja, kratkoročno i dugoročno, dovest će do bitnoga zaostajanja i smanjenja tih mirovina prema mirovinama ostvarenim prema općim propisima. To je prvi put u povijesti mirovinskoga osiguranja u RH da se mirovine, pogotovo da se dijelovi mirovina, različito usklađuju. Prije negoli istaknemo prave razloge ove mirovinske novotarije, podsjetimo da su se do danas nekoliko puta smanjivalo braniteljske i mirovine po posebnim uvjetima. Prvi put to je bilo za vrijeme Vlade Ivice Račana, i to za 8 do 20 posto, ovisno o svoti mirovine, zatim nakon uvođenja tzv. kriznoga poreza, odnosno 'harača' Jadranke Kosor i to za deset posto te konačno prije dvije godine, za Milanovićeve Vlade, ponovno smanjivanjem za 10 posto dijela mirovina, navodno, kao povlaštenih. Dakle ukupno kumulativno, mirovine su se smanjivale za čak 40 posto, a da pritom ne računamo uvođenje posebnoga doprinosa za zdravstveno osiguranje dijelu umirovljenika. Isto su radile SDP-ova koalicija, kao i HDZ-ova, koja je za novi Zakon o mirovinskom osiguranju prije godinu dana bespogovorno podigla ruku.

Nisu to bili jedini zahvati vladajućih u ionako već male mirovine u odnosu prema onima koje uživaju umirovljenici EU. Smanjivanje se osjetilo prvim izračunima mirovina na temelju drugoga stupa, povećanjem penalizacije prijevremenoga umirovljenja, te suspenzijom usklađivanja mirovina u 2010. i 2011. Te su intervencije udjel mirovina u neto prosječnoj plaći smanjile na 40 posto, čime je Hrvatska stigla na samo dno europske ljestvice. Za to vrijeme, vladajuća garnitura pozivajući umirovljenike na strpljivost, dok sebi podiže plaće čak za 30 posto, kupuje luksuzne automobile, pametne telefone i troši na turistička putovanja. Siromaštvo hrvatskih umirovljenika, a i braniteljskih mirovina postaje zabrinjavajuće, a gotovo njih 70 posto živi u zoni ugroženosti.

Hrvatska preuzela invalidske mirovine tzv. SAO krajine

Prema takvim igrama usklađivanja i određivanja koeficijenta braniteljskih i povlaštenih mirovina uskoro ćemo doći do toga da će aboliranim agresorima na Hrvatsku, pripadnicima vojske tzv. SAO Krajine biti priznate mirovine za vrijeme dok su ratovali protiv svoje Domovine. Čini se da su takve namjere imali još Slavko Linić u vrijeme svojeg ministrovanja, a sada ih provodi Mrsić uz potporu koalicijske partnerice Vesne Pusić i Milorada Pupovca, uz stalni pritisak srpske Vlade.
'Agresorima koji su otišli u mirovinu za vrijeme Domovinskoga rata priznaje se dvostruki radni staž i sada dobivaju mirovinu od Republike Hrvatske po općim propisima', tvrdi Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida te dodaje kako 'imaju dokaze da je RH preuzela invalidske mirovine iz tzv. SAO Krajine koje su im tamo dodijeljene i da se te mirovine isplaćuju sada iz proračuna RH'. 'A nama? Vlada RH donijela je 17. prosinca uredbu kojom poništava Pravilnik o postotku oštećenja hrvatskih ratnih vojnih invalida i Pravilnik o doplatku za njegu i pomoć, te odredbu u tom Pravilniku kojom je izjednačila žrtva i agresor. Prema tome, sada će se ocjenjivati hrvatski vojni ratni invalid isto kao i onaj koji je izvršio agresiju na RH. Osim toga, oficiri JNA koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku izuzeti su iz dijela o razdvajanju mirovina. To sve potvrđuje naše navode da se ovdje provodi politika izjednačavanja žrtve i agresora', kaže Glogoški.

Kako to da hrvatski branitelji i invalidi nisu poput njih izuzeti iz toga propisa, pitaju se danas stopostotni ratni invalidi iz Savske 66, koji smatraju da je to maslo ministara Matića i Mrsića, čiju ostavku traže te pritisaka srpske Vlade putem ministrice Pusić. Zanimljivo je da se braniteljima, zbog razdvajanja mirovine, ukida mogućnost da podižu kredite u bankama na čitavu mirovinu, već samo na onaj manji dio iz radnoga staža. Mnogi od njih nadaju se da će se to promijeniti nakon parlamentarnih izbora, međutim, malo je vjerojatno jer su svi HDZ-ovi zastupnici prije godinu dana glasali jednoglasno za taj Zakon.

Odštete agresorima iz državne blagajne

Koliko je briga Milanovića i njegovih ministara za branitelje, pokazuje slučaj Lipika. Tamo je za potrebe Josipovićeve predsjedničke kampanje ministar Fred Matić samo fiktivno otvorio Centar za branitelje, pokazavši novinarima jedine dvije dovršene sobe, da bi ovih dana izjavio kako će, osim branitelja, Centar kad bude dovršen Ilija Vucemiloviciznajmljivati i strancima. Branitelji tvrde da je i ovdje riječ o političkim igrama, kao i s mirovinama. Čini se da je Hrvatska još uvijek daleko od drugih država, poput SAD-a i ostalih članica NATO-a, koji u prvom redu vode brigu o svojim veteranima. Činjenica je da se naša osiromašena država ponaša poput pijanih milijardera isplaćujući ogromne odštete za Loru i druge slične slučajeve, a da nije dobila niti jedne kune odštete od Srbije, koja prema posljednjim računicama iznosi čak 90 milijarda eura.

'Diskriminacija aktualne vlasti prema hrvatskim braniteljima i ratnim invalidima, koji su u teškim materijalnim i egzistencijalni problemima, pogotovo zdravstvenim jer nam je rat ostavio posljedice vidljiva je svakodnevno', potvrdio je i bivši predsjednik Zbora veterana gardijskih brigada Ilija Vučemilović. 'Izmišljavaju se sukobi i podjele. Stvara se slika da su hrvatski branitelji teret ovoga društva. Na saborskome odboru za veterane rečeno je da nije problem u umanjenju već kamo ta sredstva idu. Smanjuju nam se stečena prava, a nisu to nikakve privilegije onima koji su stali 90-ih na raspolaganje braniku Domovine. Velika većina branitelja umirovljena je protiv svoje volje. Izmjene zakona o njihovim pravima rade se u par dana, jer su u pozadini nečiji interesi. To sve nije slučajno jer Vladi su najveće smetnje Domovinski rat i Vukovar', kaže Vučemilović.

Branitelje poslati u socijalu

Vidljivo je to jer se ne radi samo o novom Zakonom o mirovinama i skrbi, već i zatvaranjem hrvatskih branitelja i nedavnim ispitivanjem u Vukovaru pred Odjelom za terorizam MUP-a. Sve to govori o odnosu Milanovićevih ministara, njegovih štićenika, prema braniteljima koji su stvorili ovu domovinu. Slično je i s drugim pravima. Nakon što je prošle godine pravo na opskrbnine prebačeno u resor Ministarstva socijalne politike i mladih i isplaćuje se u obliku zajamčene minimalne naknade, 1508 branitelja iz najtežih socijalnih kategorija izgubilo je to pravo na opskrbninu koja im je do kraja prošle godine iznosila 1097 kuna mjesečno. Sve su to razlozi prosvjeda u Savskoj 66 koje mediji skrivaju od javnosti.

U Ministarstvu branitelja opravdavaju se da je Vlada počela nužne reforme sustava socijalnih naknada, odnosno objedinjavanje svih socijalnih naknada pod Ministarstvom socijalne politike. No čini se da zbog braniteljskih prosvjeda ministar Matić i njegov šef premijer Zoran Milanović svakodnevno i ustrajno ponavljaju kako se prava braniteljske populacije nisu smanjivala i ne će se smanjivati, a ispod tepiha radi se suprotno.

Nelogičnosti iz Mrsićeve i Matićeve kuhinje

Prema novom ZOMO nove razlike u koeficijentima preračuna tih razdvojenih mirovina velike su, na prvi pogled i nelogične, pogotovo kod nekih kategorija korisnika mirovina. Npr., najniži faktor za branitelja iz Domovinskoga rata, koji je u invalidskoj mirovini po posebnom propisu je faktor 0,40, a najviši za člana HAZU faktor 1,0. Ispada da je zakonodavac braniteljima namjerno na taj način smanjio vrijednost prvoga, 'zarađenog' dijela mirovine, kako bi im što manji dio trebao usklađivati po općim propisima. Također, faktor za mirovinu bivših političkih zatvorenika je 0,55, dok je za umirovljenike NOB-a faktor preračuna iznosi 0,85. Ili još upadljivije, zašto je pirotehničarima faktor preračuna 0,65, a radnicima koji su radili s azbestom 0,90, kad su oba zanimanja opasna po život. Nelogično!

Osim toga u toj zakonskoj kuhinji Miranda Mrsića i Freda Matića u Nacrtu prijedloga Zakona o mirovinskom osiguranju faktori preračuna bili su viši nego u izglasanom Zakonu.

Nije jasno zašto je samo radni staž uzet kao kriterij za razdvajanje mirovina kada se uzme u obzir da su mirovine prema posebnim propisima određivane s različitim pogodnostima s obzirom na dob, razdoblje za koje se utvrđivala mirovinska osnovica, najnižu osnovicu za određivanje mirovine i dr. Uzimanje samo jednoga kriterija za razdvajanje narušit će uspostavljene odnose među mirovinama, a istovremeno upućuje na veliki stupanj proizvoljnosti i stalnoga 'poigravanja' s pravima građana koji je svojstven ovoj Vladi. Osim toga, pripadnicima bivše JNA koji su u Republici Hrvatskoj ostvarili mirovinu prema općim propisima za određivanje mirovine uračunavat će se plaće ostvarene u toj vojsci iako za njih u RH nisu plaćani nikakvi doprinosi i ponovo, na zahtjev, odrediti mirovina. To znači da se za njih traži povoljniji način određivanja prava, dok se istovremeno na braniteljima i drugima 'štedi'.

Po podacima HZMO-a, u listopadu 2014. bilo je 72.349 korisnika mirovine ostvarene prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata, a prosječna svota mirovine umanjena za porez i prirez iznosila je 5.103 kune. Najniža prosječna braniteljska mirovina u listopadu je iznosila 867 kuna, a dobilo ju je 27 korisnika, dok je najviša prosječna mirovina bila 9.345 kuna, a primila su je 4.902 branitelja. Najviše branitelja, njih 15.621, primilo je prosječnu mirovinu od 4.624 kune, 12.995 branitelja primilo je prosječno 3.536 kuna, 12.921 u prosjeku 6.460 kuna, a njih 9204 prosječnu mirovinu od 5.430 kuna. Također, 8.896 branitelja u listopadu je primilo prosječnu mirovinu od 2.541 kune, mirovina 1.460 branitelja iznosila je 1.902 kuna, dok je njih 166 primilo prosječno 1.266 kuna mirovine. Obveza proračuna za tu je kategoriju pala 500 milijuna kuna, a kada im se priključe branitelji, ministar procjenjuje da će se spustiti za 1,5 milijarda kuna. Braniteljske će se mirovine (101.869 osoba) početi razdvajati nakon lipnja. Posebno će biti novim Zakonom pogođeni hrvatski branitelji koji primaju najnižu braniteljsku mirovinu (u iznosu od oko 2400 kuna), a takvih je gotovo 80 posto, budući da nemaju dovoljno radnoga staža i mirovina im je određena isključivo na temelju braniteljskoga statusa. Nema nikakve dvojbe da je taj dio braniteljske populacije, uz druge socijalne čimbenike, bitno izložen rizicima siromaštva. Osobito obitelji onih poginulih branitelja u dobi kad nisu mogli ostvariti mirovinski staž.

U vezi s transparentnošću financiranja mirovina iz proračuna prema izvješću koje podnosi Zavod za mirovinsko osiguranje, jednom godišnje, za mirovine se izdvaja oko 36, 5 mlrd. kuna godišnje. Od toga se oko 47 posto (oko 17,5 mlrd. kuna) financira iz proračuna, a 53 posto (19 mlrd.) iz doprinosa. Od ukupnih izdvajanja iz proračuna najveći dio se izdvaja za financiranje troškova za mirovine ostvarene prema općim propisima i to oko 60 posto ukupnih sredstava odnosno oko 10,2 mlrd. kuna (to je trošak prema tri posebna Zakona kojima su povećane te mirovine i za tzv. tranzicijski trošak), dok je trošak svih mirovima ostvarenih pod povoljnijim uvjetima oko 40 posto, odnosno oko 7,3 mlrd. kuna, a od toga trošak za braniteljske mirovine iznosi samo oko 5 mlrd. kuna.

Zanimljive su i igre s drugim stupom mirovinskoga osiguranja koji su do sada sve druge države već ukinule, jer je taj način samo u interesu privatnih banaka. To je zapravo bačen novac, odnosno dar bankama koje vode taj stup mirovina, a koje su sve od reda u stranom vlasništvu. Iz njega država diže kredite za isplate sadašnjih mirovina, te kad jednom započnu isplate umirovljenicima, bit će to svote gore od socijale.


Tomislav Držić/Hrvatski tjednik/hkv.hr


- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.04.2015., četvrtak


I OPĆINA POSEDARJE NARUČILA ODVJETNIČKE USLUGE OD ODVJETNIČKOG UREDA KATJE JAJAŠ IZ RIJEKE U VRIJEDNOSTI 1.867.512,00 KUNA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

I OPĆINA POSEDARJE NARUČILA ODVJETNIČKE USLUGE OD ODVJETNIČKOG UREDA KATJE JAJAŠ IZ RIJEKE U VRIJEDNOSTI 1.867.512,00 KUNA



Nakon što mjesecima Općina Ražanac uporno odbija dati informaciju prema Zakonu o pravu na pristup informacijama o visini novčanog iznosa kojega je Općina Ražanac isplatila „Odvjetničkom uredu Jajaš iz Rijeke“, a sve kako se ne bi otkrilo da je Općina Ražanac isplatila oko milijun kuna. Općina Ražanac drži neslavni rekord jedne od pet najnetransparentnijih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj.

Uvidom u postupak javne nabave i Općina Posedarje je kao naručitelj u predmetu nabave naručila Odvjetničke usluge zastupanja i savjetovanja od „Odvjetničkog ureda Katje Jajaš iz Rijeke“ u vrijednosti nabave od 1.867.512,00 kuna.

Prilog:
1. Postupak Javne nabave Općine Posedarje:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:rWxmKYhnbIMJ:https://ponuda-jn.nn.hr/%28S%28t2ttbw4554gup1e12e4kjvmv%29%29/showtender.aspx%3FENTRY_ID%3D2AE9962B-8FB6-4F20-9B84-0C008D2CB1E8%26action%3Dshowdetail%26referrer%3D%26sessionid%3D+&cd=23&hl=hr&ct=clnk&gl=hr

POSLANO:

1. Odvjetničkom zboru Zadar

Zadar, 23. travnja 2015. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PODRUŽNICA ZADAR


- 14:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.04.2015., srijeda


NIKAKVIH VIJESTI S ISLANDA, JE LI?
NIKAKVIH VIJESTI S ISLANDA, JE LI?



Kako to da se prekida program čak i kada muha proleti u, recimo, Egiptu, ali nemamo nijedne udarne vijesti o tome što se događa na Islandu? A na Islandu, ljudi su natjerali vladu da podnese ostavku, glavne banke su nacionalizirane, odlučeno je da se ne plaća dug stranim bankama, a okupljeno je i javno vijeće koje sastavlja novi ustav.

I sve to izvedeno je na potpuno miran način.
Cijela pobuna protiv sila koje su kreirale aktualnu globalnu krizu provedena je tiho i to je valjda razlog što o svemu nije brujila javnost, niti je cijela situacija eskalirala u medijima tijekom protekle dvije godine. A što bi se dogodilo kada bi se i ostalo stanovništvo Europske unije poslužilo ovim primjerom? Što bi se dogodilo kad bi stanovništvo Republike Hrvatske slijedilo islandski prevrat?

Sažetak činjenica o prevratu na Islandu

Glavna državna banka je nacionalizirana 2008. godine. Islandska valuta krona je devalvirana, a burza obustavljena. Zemlja je u bankrotu.
Građani protestiraju ispred parlameta i uspjeli su se izboriti za nove izbore zbog čega su premijer i cijela vlada podnijeli ostavku. Zemlja je u očajnoj ekonomskoj situaciji. Zakonodavac predlaže isplatu duga kroz rate od 3,500 milijuna eura, koje će narednih 15 godina Islanđani plaćati na mjesečnoj bazi, s kamatom od 5,5%. Islanđani izlaze na ulice 2010. I zahtijevaju referendum. U siječnju 2010. godine, predsjednik osporava daljnje plaćanje duga i najavljuje referendum. U ožujku je na referendumu glasovima od 93% Islanđana donesena odluka otkazivanja isplate duga. U međuvremenu, vlada je inicirala istragu kojom će pred lice pravde biti izvedeni odgovorni za krizu u zemlji, a mnogi visoki vladini dužnosnici i bankari su uhićeni. Interpol izdaje nalog koji sve umiješane u kriminalnu hobotnicu tjera da napuste zemlju. Tijekom ove krize izabrano je vijeće koje će ispisati novi Ustav, i to na temelju iskustva iz prethodnoga razdoblja, a koji će biti zamjena za dotadašnji (kopija Ustava Danske).

Od 522 kandidata izabrano je 25 građana koji nisu imali nikakve veze s politikom. Sve što je trebalo za kandidaturu je punoljetnost i 30 različitih potpisa. Ustavno vijeće je počelo rad u veljači 2011. da bi predstavilo predložak zasnovan na preporukama dobivenim od različitih skupština iz cijele zemlje. Predloženi ustav mora odobriti i usvojiti sadašnji parlament kao i onaj čiji će sastav biti poznat nakon idućih legislativnih izbora. Dakle, Islanđani su – mirnim putem! - natjerali cijelu vladu da podnese ostavku,
nacionalizirali su banke, izglasali referendum kako bi građani odlučili o ekonomskoj budućnosti, pozatvarali odgovorne za krizu, ispisali novi vlastiti Ustav.

Jesu li nas mediji ikad izvijestili o ovome?


Je li ijedan politički program na radiju ili televiziji ponudio barem komentar ili analizu ovoga rješenja? Nije! Islanđani su nam uspjeli pokazati da postoji način obračunavanja sa sustavom, koji tlači i poigrava se krizama, dajući lekciju iz demokracije cijelomu svijetu.
Valjda zato ništa o svemu tome nismo znali, niti su se "kreatori" istine potrudili da o tome išta znamo.

- 19:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.04.2015., nedjelja


GRAD ZADAR I OPĆINE ZADARSKE ŽUPANIJE TENDENCIOZNO SE URUŠAVAJU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
I
SHZ PODRUŽNICA ZADAR
I
SHZ PODRUŽNICA POLIČNIK


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

GRAD ZADAR I OPĆINE ZADARSKE ŽUPANIJE TENDENCIOZNO SE URUŠAVAJU



Privid i šarenilo varka su i zamka modernih eksploatatora koji su se, zbog posebno ugodnog podneblja, naročito okomili i usmjerili protiv Hrvata koji stoljećima odoljevaju zlu, desetkovani - danas očito gube kompas za život, što posebno pokazuje natalitet, kao smisao i alarm za samokritičnost. Vidi egoiste čovjeka, formirana po zlu, neredu koji bi zbog sebe urušio opće dobro. Tako zlo počne djelovati i više kada takav pojedinac prevarama i. . . zauzme rukovodeće pozicije, kao načelnik općine, gradonačelnik, premijer ili predsjednik Hrvatske.

Nevjerojatno je da takvi mogu svojom „kvalitetom“ zauzeti čelno mjesto jedne stranke, načelnika općine, gradonačelnika, premijera ili institucije predsjednika Hrvatske.To kao fenomen – opomena može pslužiti naročito narodima Europe, kako su pritiscima, u skladu s vremenom i okolnostima, poljuljali Hrvatima kriterije . . . časti, dostojanstva Života, što se adekvatno pokazije mortalitetom kao posljedicom . . . Svojim djelotvornim šablonama poljuljali su odlučnost Hrvata u borbi protiv zla.

Bez generaliziranja, ali ukupno nosioci vlasti su toliko loši da su urušili opće dobro i očigledno poljuljali temelje vrijednostima i uvjetima i za fizički opstanak Hrvata na ovim prostorima u Hrvatskoj.

Hrvati na svim područijima pokazuju se kao iscpljen narod bez radosti, osmjeha, a što potiče na reforme, a pojedince da se odazovu pozivu Hrvata, jer taj pojedinac je dužan prihvatiti tu funkciju, zauzeti ulogu kao koordinator – vladar, radi poticanja na red i rad. Dakle, po sudbini bez oklijevanja, po pravilima Stvoritelja treba služit u ime općeg dobra, svom narodu.

1. Taj pojedinac je samokritičan!
2. Taj pojedinac je častan!
3. Taj pojedinac je mudrac!
4. Taj pojedinac je odlučan u borbi protiv nereda!
5. Taj pojedinac zna poticati Hrvate na red i rad!
6. Taj pojedinac zna da vjera u Oca i zajedništvo je garancija čovjeku.
7. Taj pojedinac čuva svoj narod od loših navika i uvjeravanja suprotnih pravilima Života.
8. Taj pojedinac upozorava na zlo koje uvjerava Hrvate da ne rade i da ne rađaju.
9. Taj pojedinac upozorava kako lažac lukavo navikava Hrvata, jer čovjek je biće koje se može naviknuti i odviknuti, može se naviknuti da srlja u vlastitu propast.

Stranka hrvatskog zajedništva u Zadarskoj županiji, gdje se najviše angažira, odlučna je dodatnim radom prokazivati i ukazivati kako se suprostavljati i zaustaviti neosviješćene pojedince kao egoiste u Zadarskoj županiji i gradu Zadru: da budu opomena svim općinama i gradovima u Hrvatskoj. Nije utjeha Hrvatima u Zadarskoj županiji, ako se tvrdi da ni Zagreb nije bolji, epidemija u Hrvatskoj hara.

Konkretno u općinama Zadarske županije, načelnici su se toliko, prividnim smicalicama, izreklamirali, koristeći se psihologijom za mase, da su narod navikli na nerad i mrvice kojima ih kontroliraju. Dakle, vlastodršci u Zadru i Poličniku, pomoću jako sumljivih fondova sada stimuliranjem svojih novinara, upornim ponavljanjem laži, otupljuju i iscrpljuju gladne stanovnike pored neobrađenih polja. Mrvicama ucjenjuju narod, ustvari nude slamke za spašavanje... Dakle, pomoću psihologije, prilagođene masama oni vrijeđaju narod, nažalost uspjevaju unerediti život i na ovim prostorima.

Nekome, zbog strateških interesa u Općini Poličnik, vlastodršci općine kao produžene ruke, destimuliraju Poličane, Suhovarce i . . . Dok stimuliraju neke neuredne lutalice, strane nomade (cigane) koji svojim smetlištima izazivaju uzroke bolestima, deformacije kod domicilnog naroda, koje se izrazito šire.

Žitelji spomenutih sela ne mogu više niti prići, a kamoli obrađivati svoje zemlje, voćnjake zbog prljavštine i otrovnih plinova koji nastoju nakon što spaljuju razne otpadne predmete, da bi dobili čiste metale za prodaju . . . sve to spokojno promatraju vlastodršci, komunalni redari i ostale inspekcije – institucije.

Žitelji ovih općina, ove elementarne nepogode ocjenjuju kao diverziju na njih, zato, ubuduće, su odlučni pomoću institucija ili bez institucija spašavati gole živote na ovim prostorima.

Stanovnici iz ovih mjesta odlučno traže ne samo ostavke Davora Lončara načelnika Općine Poličnik, već i kaznene prijave zbog sabotaže i propusta odgovorne osobe koja je plaćena novcem poreznih obaveznika. Doslovce, ovo je sadističko iživljavanje nad stanovnicima ovih sela, zato spomenuti – nametnuti vlastodršci su za sve moguće lustracije, kao nevjernici, skloni samo razdvajanju i slabljenju hrvatskog bića.

Na znanje Hrvatima koji nisu upoznati problemom koji je perfidno stvoren kao pokusni balon, za ovakvu svjetsku populaciju koja bi se širila i devastirala . . .

Poslano:

1. Vladi Republike Hrvatske
2. Zadarska županija, Upravni odjel za prostorne uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove
3. Općini Poličnik


Zagreb- Zadar- Poličnik, 19. travnja 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
I
SHZ PODRUŽNICA ZADAR
I
SHZ PODRUŽNICA POLIČNIK


- 19:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.04.2015., subota


Općina Poličnik i dalje ništa ne poduzima po cijenu epidemije
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Općina Poličnik i dalje ništa ne poduzima po cijenu epidemije



Mještanima Poličnika i Suhovara u općini Poličnik prijeti moguća zaraza stanovništva od ilegalnog boravka Roma na šumskom zemljištu na području između mjesta Poličnik i Suhovare koji nemaju adekvatne uvjete za stanovanje. Pali se okolni otpad i tako zagađuje okoliš. Uglavnom tragaju za starim željezom i ostalim sekundarnim sirovinama, koje preprodaju. Cijeli zrak pun je otrovnih kemikalija, truju se voće i povrće, naslage se skupljaju po vrtovima. Mještane je strah da od toga smeća ne dobiju zarazu jer se ono nalazi u blizini njihovih kuća. Iako su iz Općine više puta izlazili na teren u cilju odstranjivanja otpada, prošlo je više od tri godine, a do danas se problem nije riješio.

Općina Poličnik hitno mora reagirati, evo zbog čega:

1. Skupljanje otpada na vodozaštitnom području treće kategorije po općinskim aktima nije dopušteno.
2. Do današnjeg dana skupljači otpada uopće nemaju prijavljen boravak , a nije dopušteno ni kampiranje ni boravak kao ni odlaganje otpada.
3. Postoje svakodnevne pritužbe mještana zbog skupljanja otpada.
4. Mještani ne žele devastaciju prostora.

Općina Poličnik i dalje ništa ne poduzima po cijenu epidemije koju izazivaju došljaci prljavštinom – smećem. Već godinama posebno svoju slabost preko slučaja Roma pokazuje načelnik Općine Davor Lončar kako nije dorastao funkciji koju obnaša.


Poličnik, 18. travnja 2015. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PODRUŽNICA POLIČNIK

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.04.2015., petak


ŽUPANIJSKI DANI 2015: LONČAREVO REGULIRANJE PROMETA
ŽUPANIJSKI DANI 2015: LONČAREVO REGULIRANJE PROMETA





- 21:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.04.2015., srijeda


Tranzicija prijevara organiziranog kriminala i političke elite Ljubljana-Zagreb-Beograd
Tranzicija prijevara organiziranog kriminala i političke elite Ljubljana-Zagreb-Beograd

Pogledajte:

https://www.youtube.com/watch?v=TSFfq2J7xVg






- 15:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.04.2015., nedjelja


Hrvatski političari iza rešetaka ili pod istragama pobjeđuju na izborima zbog toga što su neovisni o legalnim financijskim interesima
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Hrvatski političari iza rešetaka ili pod istragama pobjeđuju na izborima zbog toga što su neovisni o legalnim financijskim interesima



Republika Hrvatska je postala specifična u svijetu da se njezinim političarima koji su se našli iza rešetaka ili pod istragama divi kao nečemu briljatnom, junačkom, pametnom, dovitljivome i da postoji velika tolerancija prema navedenim. Isti pobjeđuju na izborima iz razloga što im novac od korumpiranih elemenata omogućuje da postanu neovisni o legalnim financijskim interesima i pobjeđuju one kandidate koje podupiru legalni interesi. Gdje postoji sustav korupcije i neodgovornosti i gdje se elita uspijeva održati na vlasti ne postoji normativna svrha izbora.

Navedeni političari i njihove političke stranke otvoreno surađuju s kriminalcima koji ih sponzoriraju. Pokazuje se da te političare i njihove stranke podupiru krugovi takozvane visoke razine kriminalnog glasačkog stroja. Organizirani kriminal usko je povezan s ljudima iz političkih struktura koji potpomažu njegovo djelovanje. Odnos kriminala i politike širi se od lokalne i regionalne do državne političke razine.

Političari koji su se našli iza rešetaka ili pod istragama i dalje se kandidiraju na izborima u Hrvatskoj, te se služe se parolom „ Položaj je takav da gori ne može biti, ali nama je uvijek uspijevalo i uspjevat će nam“.


Zagreb-Zadar, 12. travnja 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


- 19:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.04.2015., subota


POSTUPNO UBIJANJE LJUDI I POROBLJAVANJE ČITAVOGA PLANETA
POSTUPNO UBIJANJE LJUDI I POROBLJAVANJE ČITAVOGA PLANETA

http://www.dnevno.hr/planet-x/probudio-milijune-dokazima-muce-vas-truju-ubijaju-ovo-je-invazija-na-nas-planet-najveci-zlocin-u-povijesti-vi-sutite-7212/


Jeste li vi ovca ili čovjek?
PROBUDIO MILIJUNE DOKAZIMA: ‘Muče vas, truju i ubijaju! Ovo je invazija na naš planet i najveći zločin u povijesti, a vi šutite!’

Inteligentni ljudi žele znati!

Znatiželjnici su oni koji žele znati. Inteligentni ljudi žele znati! A popularne ovce samo prihvaćaju. Znanje nazivaju “teorijom zavjere”. Slušaju isključivo korporacijske medije koji to znanje nazivaju ludim. A ti isti ljudi piju vodu i koriste pastu za zube zaraženu fluoridom bez da su istažili što je to, bez da znaju da su primjerice nacisti fluor koristili u logorima kako bi “omutavili” one koje su željeli ubiti.

Ti isti ljudi jedu GMO hranu i meso GMO nahranjenih životinja bez da znaju išta o tome. Ti isti ljudi primaju potpuno svjesno toksičnu živu u svoje tijelo u ogromnim količinama, putem cjepiva, iako znaju da je živa otrov za ljudsko biće. Ti isti ljudi inertni su prema pesticidima, prema “E” spojevima, prema hormonima i prema ostalim toksičnim simbolima na pakiranju sve naše hrane. Ti isti ljudi primaju čipove u svoje tijelo.

Ti isti ljudi ne gledaju u nebo nego u “smartphone”, a kada ga pogledaju, nije im sumnjivo ništa. Jedno je sigurno. Daleko je to od teorije zavjere i puno bliže zavjeri, stvarnoj zavjeri, no nažalost, baš kako je i planirano, mnogi neće vidjeti istinu jer im se ne da, jer je očito da je fluorid počeo djelovati.

Mi ljudi smo pod napadom male skupine ludih znanstvenika, kontroliranih freakova, vladinih agencija koji se profitom milijardera predstavljaju kao “spasitelji zemlje”.

“Oni zemlju spašavaju od “globalnog zatopljenja” kažu, a zapravo samo žele manipulirati vremenskim obrascima kako bi dominirali Zemljinim resursima”, kazao je u intervjuu za Natural News, Michael Murphy, čovjek koji je snimio film pod nazivom “What in the World are They Spraying?” (Što oni to prskaju po svijetu?), a kojim je milijune ljudi probudio iz dubokog sna u kojem su zapeli prihvaćajući sve što im se kaže zdravo za gotovo.

On je potrošio godine dubokog istraživanja kako bi snimio navedeni film koji je privukao ozbiljnu pozornost svijeta, ali i bijes raskrinkanih korporacija zaslužnih za, kako kaže, postupno ubijanje ljudi i porobljavanje čitavoga planeta.

“Ove globalne upravljačke nakaze” žele manipulirati svima, a to čine vojnim projektima poput HAARP-a i Chemtrailsa. To nije teorija, to je istina koju ljudi moraju prihvati, iako sam svjestan da je to znanje potpuni šok za njih i da to ne prihvaćaju samo zato što im više odgovara živjeti u neznanju”, dodao je Murphy koji je nastavio:

“Dakle, chemtrails i HAARP nisu tajna, oni su to priznali i otvoreno govore javnosti da se koriste tim programima. Samo treba istražiti i vidjeti istinu. Treba malo truda. No, također su priznali da te projekte koriste protiv globalnog zatopljenja, a to je totalna prijevara jer projektima poput Chemtrailsa i HAARP oni još više zagrijavaju planetu, čime ozbiljno ugrožavaju život na našem planetu i život čovjeka naravno kojeg se prska poput komarca! Oni su ubojice našeg planete, ubijaju i ljude i životinje i zemlju, zaustavite ih”.

U svom dugogodišnjem i iscrpnom istraživanju, Murphy je potkanut mnogim drugim javno dostupnim znanstvenim radovima otkrio da se program kemijskih mlazova sastoji od prskanja 10 – 20 tona godišnje aluminijeva oksida, barija i drugih toksičnih otrova poput arsena, kadmija, i dr. a to čine, kako kažu, da bi ohladili planetu. Ovaj projekt, poznatiji kao projekt “Coverleaf”, jedan je od najvažnijih tajnovitih programa u zrakoplovnoj industriji u SAD-u. No, mnogi od pilota ni ne znaju što je i čemu zapravo služi prskanje jer ako bi znali, i sami bi se pobunili.

Naravno, sada se sigurno pitate zašto bi to činili u stvarnosti? Najjednostavnije rečeno, “vremenska kontrola” putem chemtrailsa koristi se kao oružje protiv svih zemalja svijeta kako bi ih držali u pokornom stanju, ali i kako bi izvršili planski genocid. Naime, oni kontroliraju prirodne resurse, vodu i hranu o kojima ovisi život na planetu i tako drže sve države svijeta u svojoj šaci. Koriste te projekte kao oružje kojim stvaraju suše, kojim stvaraju poplave, kojim stvaraju glad. Očito je, to će čitave nacije učiniti ovisnima jer nakon što je neka zemlja očajna to omogućuje nekoj drugoj vladi da neometano nametne svoju vlast u toj zemlji i autoritet u zamjenu za primjerice kišu ili druga sredstva.

Murphy je objasnio kako njegov film podiže veo s glavnog geoinženjeringa koji je na čelu borbe za suverenitet svjetske hrane. Postoje ljudi koji puno radno vrijeme rade na kontroli hrane i samim time na kontroli stanovništva dok se istovremeno maksimalno podiže profit na računima ljudi koji poput krpelja sišu krv iz svog domaćina, bez razmišljanja o zdravlju domaćina i s planom njegova uništenja. Ti ljudi stavljaju profit ispred svega i to je u potpunosti jasno, a to sve čine običnim zaprašivanjem neba kojeg mnoštvo ljudi pored zdravih očiju još uvijek ne zna.

Ne mogu vam dovoljno objasniti, tvrdi Murphy, kako će chemtrails promijeniti i već mijenja lice poljoprivrede. Mali poljoprivrednici, primjerice, preživljavaju od onoga što raste. Megakorporacije ne! Oni preživljavaju bez sposobnosti uzgoja i uz lakovjernu javnost koju nije briga što su i kakav su otrov stavili u svoj trbuh, sve dok im je okus isti. Oni pokoravaju, muče i ubijaju ljude i životinje sa svojim CAFO antibiotik sindromom, genetskim usjevima i hranom otrovanu pesticidima, a u isto vrijeme uspijevaju sukobiti prirodu i čovjeka. To sve naravno završiti će jednom velikom katastrofom.

Na pitanje o tome kakvu ulogu u ubijanju čovječanstva ima megakorporacija Monsanto, Murphy je rekao: “Najjednostavnije je da pogledate u svojoj trgovini što se nudi. Osvrnite se po policama i potražite nešto što nije tretirano bar jednim Monsanto proizvodom. Od Monsanto umjetnih gena do toksičnih preparata i pesticida. Zatim pokušajte razumjeti opseg preuzimanja naše hrane, hrane čitavoga proizvodnoga procesa.

Oni jednostavno kontroliraju ono što stavljate u svoje tijelo, ali i ono što vas okružuje, i time kontroliraju vaš život.

Samo za primjer uzmite najjače igrače u našoj vladi koja dominira svijetom, sada i EU. Oni kontroliraju vrijeme, a i pokupovali su sve glavne dobavljače sjemena u svijetu. Oni su i patentirali svo sjeme svijeta bez znanja ljudi i tako si stvorili poziciju da mogu na silu hraniti Amerikance, ali i čitav svijet GMO-om, što je zapravo jedan od najvećih zločina u povijesti čovječanstva. Oni su napravili invaziju na planet s genima koji mutiraju, šire se i osvajaju okolni život dok mi blijedo prihvaćamo sve što se događa oko nas. Zvuči kao znanstvena fantastika? Pa to i jest to. To je Monsanto, biotehnološki div koji je javlja kao spasioc od “grozne” prirode koja je prestala rađati zbog chemtrailsa. Je li vam jasno da su oni napravili problem kako bi mogli ispasti spasitelji u očima svijeta s već stvorenim rješenjem? Je li vam jasno da je presudno vaše buđenje, vaše znanje i vaša aktivnost u društvu? Jer, ako ovako nastavimo, svijet će biti skrojen po njihovoj volji, a to nije nešto što će vam se svidjeti jer, uskoro je moguće, nećemo ni postojati.

A da se građani Hrvatske zaista bude, dokazuju fotografije koje sustavno pristižu na adresu naše redakciju, a koje ćemo uskoro objaviti u novoj fotogaleriji. Do tada pogledajte film Michaela Murphyja koji je izazvao
reakcije diljem planeta:

https://youtu.be/xFQ2_0QNiks

- 20:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.04.2015., utorak


PROŠLO DESET MJESECI, A POVJERENSTVO JOŠ NIJE PRIKUPILO POTREBNE PODATKE
PROŠLO DESET MJESECI, A POVJERENSTVO JOŠ NIJE PRIKUPILO POTREBNE PODATKE

Prošlo deset mjeseci od odluke o pokretanju postupka protiv Davora Lončara, načelnika Općine Poličnik, a Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa još nije pribavilo potrebne podatke i dokumentaciju u cilju donošenja odluke da li je dužnosnik počinio povredu članka 7. Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

DALIJA OREŠKOVIĆ, PREDSJEDNICA POVJERENSTVA ZA ODLUČIVANJE O SUKOBU INTERESA

Povjerenstvo još prikuplja potrebne podatke. Do kada?



- 18:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.04.2015., subota


SRETAN USKRS!
SRETAN USKRS!



Život je vječan, a čovjek po žrtvovanju uskršava i živi!

Sretan Uskrs i puno veselja svim Hrvatima u Hrvatskoj i dijaspori

u ime Stranke hrvatskog zajedništva

želi

Željko Vinski

Predsjednik Stranke hrvatskog zajedništva

- 19:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SRBI ČESTO KORISTE RIJEČ USTAŠA, A EVO ZBOG ČEGA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

SRBI ČESTO KORISTE RIJEČ USTAŠA, A EVO ZBOG ČEGA


Ovih dana srbijanski ministar Aleksandar Vulin u izjavama često koristi riječ ustaša, a evo zbog čega.

Još u 12. stoljeću Mađari zbog svojih pretenzija izjavili da se ustaše Hrvati pod vodstvom Ivana Paližne u Hrvatskoj, i to protiv njih kao eksploatatora Hrvata. Mlečani su također izjavili kada su Hrvate najviše uništavali da se ustaše Hrvati, ustanak – ustanik – ustaša, samo zato da se obrane od zla

Naročito su Srbi često koristili riječ ustaša i to s razlogom. Svaki put nakon okupacija – eksploatacije i fizičkih uništavanja, Hrvati su se na svojim ognjištima u Hrvatskoj ustajali zbog obrane od vandala, a Srbi primijetivši da se Hrvati ustaše protiv njih kao osvajača Hrvatske, upozoravali su sami sebe da se dodatno vojno angažiraju pod nazivom operacija SPALJENA ZEMLJA. Izjavljivali i istim poklicima i planom postupali su i za vrijeme zadnjeg domovinskog rata da se ustaše Hrvati, jednako kao i za vrijeme drugog svjetskog rata. Dakle, zapravo Hrvatima je to ozbiljna opomena i upozorenje i danas, srpska lozinka kada vrište da se ustaše protiv njih ustaju, istina je da su u Hrvatskoj i danas prisutni po ideji pravoslavne crkve tendencijom da budu okupatori Hrvatske, jer po pravilima pravoslavnih crkava Srpska pravoslavna crkva može biti samo u Srbiji, a Hrvatska pravoslavna crkva samo u Hrvatskoj.

Dakle, okupatorima kroz povijest nije po volji što se Hrvati usude ustati protiv njih kao neprijatelja, koji bi okupirali Hrvatsku i eksploatirali Hrvate, pa zato Hrvate ne vole, nazivaju i hrvatsku djecu ustašama. Dakle Srbi su i danas u Hrvatskoj tendenciozno orijentirani, jer im se pljačkanje u Hrvatskoj osladilo, što svaki hrvatski vrabac dobro zna zašto se Hrvati ne bi smjeli ustajati protiv njih, dok ih Srbi i biološki uništavaju. Oni su umislili da Hrvati moraju biti pokorni, zato su i ratovali u Hrvatskoj pod nazivom ništa manje nego spaljena Hrvatska - ukoliko se Hrvati ustanu, vrište USTAŠE SE USTAŠE!

Zagreb-Zadar, 4. travnja 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


- 18:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.04.2015., srijeda


LAŽ UVODI ČOVJEKA U NERED I NEVJERU
LAŽ UVODI ČOVJEKA U NERED I NEVJERU

http://pokretzapreporodhrvatskogduha.hr/?view=cmt&newsid=00123#news



Lažci, nevjernici odvajaju se od Života pa su slabost, kao grješnici demagogijom bi razarali zajedništvo, snagu - kao odraz reda, pravila Života. Ali, Isusom kao zastupnikom Života koji jest, lažac uvjek okonča kao gubitnik. Dakle, vjera čovjeka spašava, Otac i zajednica - zajedništvo čuvari su i garancija čovjeku.

Dakle, pobornici pomirdbe u saveznišvu s lašcem diverzija su na hrvatsko zajedništvo – opće dobro. Zato, neka Anka Tuđman i ostali Titovi sljedbenici ponesu kipove svoga ljubimca u Beograd – Srbiju, gdje su po velikosrpskoj želji služili dvojnicima, ako zna kojem je od dvojnika služila, što za nju i slične njoj i nije važno, zanimaju ih samo materijalne nagrade i odlikovanja za zasluge radeći protiv Hrvata na hrvatskim prostorima.

Dakle, Anka je akrapu Titu dužna i to je njezino osobno, zato ima razloga da ga ljubi. Ali što bi ona htjela i što priželjkuje? Da joj se i dalje hrvatski narod podredi pomoću idola, nad kojim bi po akrapu Titu -idolu peta kolona i dalje imala kontrolu. To govori o njima kako pripadaju carstvu mrtvih i njihovim neostvarenim željama, njihovoj ideologiji kao smeću njihovih želja. Ne znaju da čovjeka prije svega spašava vjera, potom djela koja iz nje proizlaze u skladu sa životom – životnim pravilima. A grješnih ljudi u Hrvatskoj ima, po volji, svi su urušavali opće dbro, rutinirano Hrvate gurnu u zlo, potom Hrvati o njima postanu ovisni , pa se nad njima iživljavaju, a sebe zapošljavaju kao glumci – „spasioci“.

Hrvatski narod je osvješćeniji po patnjama pa prepoznaje zamke koje su postavljali i postavljaju . . . postvarene spodobe - robovi materije u mraku, bezdušni slijepci, sada u panici prebacuju sve svoje grijehe na UDB-u, svoju miliciju koja ih je čuvala. Dakle, kriju se iza svojih pijuna operativaca da ih se ne bi vidjelo kao šefove, koji su tendenciozno, strateški, zbog interesa okupatora stvarali veliku Srbiju, i pomoću svoje milicije za „unutarnju bezbednost“ UDB-e.

Tko i što je pojedinac u odnosu na hrvatsko opće dobro, bilo da je riječ o Goldstajnu ili Tuđmanu, koji su rukovođeni strastima i osobnim interesima. . . i to pojedinci s kojima se posluže okupatori. Njihovi geni ih prezentiraju što je jednako biografija, po djelima i djelovanju da se vidi tendencija, egoizam, subjektivnost, maska što i više skreće pažnju i upozorava. Spomenuti kao šegrti „revolucionari“ od sada poklonici idola – nikada više ne će predstavljati odlučne Hrvate . . , oni koji bi i dalje orgijali na račun Hrvata, poigravali se rušeći im čast i sramoteći ih u vlastitoj kući. . .
Poklonici idola su na smetlištu. . , Hrvati će im ubuduće počupati namjere i počistiti otrovne usjeve koje su posijali.

Hrvatsko zajedništvo, nakon toliko podmetanja i posrtanja - iskušenja, ponovo je tu, bez alternative evidentno, adekvatno spoznaji kao snaga, svoji na svome u ime Života Hrvata u Hrvatskoj. Dakle, Hrvati su shvatili da se gola egzistencija, zajedništvo po imenu i za ime na zemlji pretpostavlja po pravilima života – životu, dostojanstvu i zadovoljstvu, po odlučnom djelovanju.

Suprotno životu, svojim činjenjem egipatski faraoni su stvaranjem carstva mrtvih, kao što je i Tito pokušao, izgubili kompas za život zaustavljajući vrijeme . . i odveli su egipatski narod u propast. To su Tito i njegovi sljdbenici činili i desetkovali Hrvate. Bilo kako bilo, luciferi simboliziraju beznađe, zaustavili bi vrijeme i život da bi označili i istakli svoje grobove, željom da se proslave kao carevi smrti. Što nitkovu na Zemlji nekada, negdje I uspjeva, ali i samo konačno. Pored lukavštine, lucifer računa sa strahom kao sredstvom do svoga cilja. Blefirajući, ucjenjene, potom razdvojene pretvara u nevjernike rušeći im uporište, osamljuje ih da bi ih mogli plašiti i iscrpljivati. Ovim stilom faraoni su Egipat pretvorili u carstvo mrtvih. Što je Hrvatima pouka i poruka, naročito jer su osjetili i takvu tendenciju zlog duha. Zato i dodatnim žrtvovanjem ne će dozvoliti Anki, a niti bilo kojem početniku, ili „pioniru“ da egoistički manipulira generacijama Hrvata kao žrtvama. Kako je laž početak nereda i nevjere koja razdvaja, tako lašcima smeta zajedništvo, sa svojim željama robovi su privida i stvari, stvaraju beznađe, a da nisu svijesni. Lažac je nevjernik i uzrok je svojoj propasti s razlogom, koji sebe naziva nitkov – nitko – ništa kao posljedica . . .

Eto kada, kako i zašto se čovjek olako odmetne od Oca, pa po slobodnoj volji postane bezdušan - stvar - ništa, a okonča u agoniji, iz koje sugerira što je hrvatski identitet. Spomenuti kipovi – utvare od 1918. do 1941. godine, od 1945. do 1990. godine su pustošile i zatirale život Hrvata u Hrvatskoj, repovi iz istog smetlišta i danas bi uništavali Hrvate po šabloni lašca-nitkova radi stvari - koristi. To slijepci, hrvatski janjičari kao produžene ruke okupatora još nisu shvatili da jeftino prodaju dušu pa se pretvore postanu nitkovi. Zato treba razlikovati zaraženu volju po kojoj je nitkov – urušen.

Vjerovalo se nevjernima, što se stalno potvrđuje kada je u pitanju opće dobro kako Hrvati olako padnu pod utjecaj eksploatatora – egzekutora, lukavih lažaca s maskama, uzornih u skladu s vremenom da bi iznevjerili . . .
Tako Eve i „vjernici“ s maskama siju zla – trnje . . , dok ruše jedinstvo i stvaraju beznađe svojoj djeci. Nevjernici iscrpljuju, troše vrijeme i snagu neodlučnima. ne mogu osjetiti plodove vjere, samo potkopavaju sustav vrijednosti, što nije u skladu s afirmativnom istinom, pa i pomoću reformi – u skladu s vrijednostima i specifičnosti hrvatskog duha - treba djelovati.

Zajedništvo, vjera čovjeka... se odražava kao snaga za vidjeti, sudbina po činjenom i dočinjenom. Zato, opasni su nepozvani tuđinci koji tendiraju postati idoli i dočinjati Hrvatima sudbinu. Čovjek samokritički i kritički spoznaje, kako i zašto je žrtva lašca . . .

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke, Stjepan Radić 1918. - 1928. godine u srazu sa Srbima i Mađarima, i dok su mu trnuli zubi, ali i dok je jeo zeleno voće, bio je žrtva jer nije dovoljno upoznao nevjerne . . .

Tako i Tuđmanova pomirba nije po spoznaji – nije temeljena na pravilima života, već se zasnivala na željama lašca, što se pokazalo i dalje pokazuje da je oslanjati se na lašca samo diverzija na opće dobro Hrvata, jer slučajnosti nema.

Dakle, Stjepan je svojom disertacijom kasno razotkrio posljedice i namjere i interese u Bosni i Hercegovini, kako srpske tako i mađarske.., otkrio je očigledno. Kao da Hrvati ne mogu apstrahirati, otkrili im svoje adute, a oni se lukavo nametnuli, potom desetkovali i obezglavljivali hrvatski narod kao okupatori. Dakle, Radići su utoliko neodlučno upozoravali naivne i nevine Hrvate na opasnost od strastvenih okupatora pa su zato stradali u Beogradu...

Drugo je što su eksploatatori u raskoraku s pravilima Života, burduši – tovariši natovarili su sebi po strastima, kao stranci, grijehe i tako se pokazuju . . . tuđincima, jer slični sličnima teže, skupa s hrvatskim janjičarima koji precjenjuju svoje uloge, a samo su puki operativci za sitne mrvice.

Utoliko, janjičari kao pijuni su za lustriranje, jer nisu svijesni da su u Hrvatskoj zarazili institucije pa blokiraju razvoj, jer naviknuti, funkcioniraju po pravilima okupatora od 1918. do 1945. do 1990. godine, do danas. Tako funkcionira i Anka iza maske „partizanke“ i „pionirke“ kao početnica. Svaki lažac je uzrok i odraz nevjere, po željama rob strasti i stvari, jer strasti i stvari čovjeka oslijepe.

UDB-a je policija Srbije, zadnjeg okupatora Hrvatske, koja je djelovala u interesu Srbije, skupa sa srpskom armijom - četnicima i hrvatskim janjičarima, s maskom „partizana“ – „pionira“, početnika.

Sudbina pojedinca je odraz volje – voljeti – ljubiti – vjerovati – nadati se po djelima, služiti bližnjem po pravilima života. Dakle, Hrvatska kao prostor - zemlja uvjet je hrvatskoj zajednici u kojoj Hrvati međusobnim odnosima opravdavaju život. Neka poklonici idola – smrti se ispovjede zbog stradanja Hrvata od 1945 – 1990. godine; zašto su Hrvati zatvarani, ubijani. . , pitanje je poklonicima idola u Hrvatskoj.

Dakle, uvjeti uvjeta čovjeku je zemlja na kojoj sije i žanje, na kojoj živi, odgaja i čuva svoju djecu.

Zagreb, veljača 2015.

Dr. sc. Ilija Barjašić
Pokret za preporod hrvatskog duha
i
poticanje nataliteta u Hrvatskoj – Život i
Predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj

- 20:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KAKO HEP PRODAJE MAGLU DA NE POVJERUJEŠ, DOK NE DOŽIVIŠ
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


KAKO HEP PRODAJE MAGLU
DA NE POVJERUJEŠ, DOK NE DOŽIVIŠ




Mještanka Otoka Paga dostavila je na e-mail adresu shzzadar@gmail.com tekst po naslovom „Kako HEP prodaje maglu da ne povjeruješ, dok ne doživiš“ , koji dostavljamo hrvatskoj javnosti.

Kada godinama obavještavate HEP da s Vašim priključkom nešto nije u redu, a oni Vas bez ikakvih kontrola uvjeravaju da je to nemoguće, da nema nikakve osnove da oni izvrše kontrolu priključka usprkos potrošnji koja je iznosila potrošnji jednog pogona, a ne kućanstva od dvije osobe.

Skrenete im pozornost i na mjerene uređaje, a oni Vam odgovore dok još niste završili rečenicu nema šanse.

Nakon 14 godina sjete se da bi zamijenili uređaje uz obrazloženje da su neispravni, pitate ih za potvrdu, a oni Vam odgovaraju da će te to dobiti naknadno, ali svakako danas moraju zamijeniti uređaje jer su neispravni jer ne mogu mjeriti potrošnju ili Vas moraju iskopčati.

Uz veliku muku i prijavu Inspektoratu stiže nalaz Mjeriteljske inspekcije nakon godinu i pol dana, iako negativan, po njihovom Zakonu je pozitivan.

Nakon saznanja o svojim pravima jer se s novim uređajima potrošnja još povećala prilažem Zahtjev za kontrolu mjernog mjesta i mjerenja po Zakonu o energiji i opet nema osnove jer Zakon za HEP ne vrijedi. Nakon ponovnih zamolbi i pritužbi kažu Vam u lice, bez stida i srama da ih tužite ali da nećete ništa postići jer HEP nikada nije izgubio.

Potrošnja se povećavala iz dana u dan , uređaji su se vrtili i kada je sve bilo iskopčano iz utičnica, iznosi računa da padate u nesvijest ( a sve to za dvije osobe - kuhamo na plin , grijemo se na drva) pa im tako dosadite pa Vas iskopčaju bez obavijesti Vas i nadležne agencije Hera, a i sam čin iskopčanja je protuzakonit jer je isključivanje struje kažnjivo zatvorom čl. 216. Kaznenog zakona RH.

Ali to nije sve, ŠLAG stiže na kraju: Priključak iskopčan na trafostanici, ali stižu nove uplatnice i opet HEP prodaje maglu.

I zato bih predložila svima koji su u mogućnosti:

OVO NIJE REKLAMA VEĆ DOBRONAMJERAN SAVJET, RIJEŠITE SE HEP-a ZA SVA VREMENA!

Otiđite u Solar shop, stavite solarnu elektranu, a investicija će Vam se isplatiti za manje od 3 godine, a što je najbitnije Vaša će potrošnja onda biti normalna, primjerena i nitko Vam više neće prodavati maglu prošlo kroz sat ili instalacija Vam ne valja (iako su moju pregledavali stručnjaci, ali za HEP to nije važilo) i što je najvažnije bez hepovih računa.

Gordana Biljan



Zadar-Pag, 1. travnja 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Općina Ražanac i dalje odbija da riješi zahtjev za pristup informacijama koji je naložio Povjerenik za Informiranje Republike Hrvatske
Općina Ražanac i dalje odbija da riješi zahtjev za pristup informacijama koji je naložio Povjerenik za Informiranje Republike Hrvatske



Općina Ražanac opet odbija dati podatke o visini novčanog iznosa kojeg je Općina Ražanac isplatila „odvjetničkom uredu Jajaš iz Rijeke“ bez obzira što joj je naložio Povjerenik za informiranje RH




- 12:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #