Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

Općina Poličnik i dalje ništa ne poduzima po cijenu epidemije

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Općina Poličnik i dalje ništa ne poduzima po cijenu epidemije



Mještanima Poličnika i Suhovara u općini Poličnik prijeti moguća zaraza stanovništva od ilegalnog boravka Roma na šumskom zemljištu na području između mjesta Poličnik i Suhovare koji nemaju adekvatne uvjete za stanovanje. Pali se okolni otpad i tako zagađuje okoliš. Uglavnom tragaju za starim željezom i ostalim sekundarnim sirovinama, koje preprodaju. Cijeli zrak pun je otrovnih kemikalija, truju se voće i povrće, naslage se skupljaju po vrtovima. Mještane je strah da od toga smeća ne dobiju zarazu jer se ono nalazi u blizini njihovih kuća. Iako su iz Općine više puta izlazili na teren u cilju odstranjivanja otpada, prošlo je više od tri godine, a do danas se problem nije riješio.

Općina Poličnik hitno mora reagirati, evo zbog čega:

1. Skupljanje otpada na vodozaštitnom području treće kategorije po općinskim aktima nije dopušteno.
2. Do današnjeg dana skupljači otpada uopće nemaju prijavljen boravak , a nije dopušteno ni kampiranje ni boravak kao ni odlaganje otpada.
3. Postoje svakodnevne pritužbe mještana zbog skupljanja otpada.
4. Mještani ne žele devastaciju prostora.

Općina Poličnik i dalje ništa ne poduzima po cijenu epidemije koju izazivaju došljaci prljavštinom – smećem. Već godinama posebno svoju slabost preko slučaja Roma pokazuje načelnik Općine Davor Lončar kako nije dorastao funkciji koju obnaša.


Poličnik, 18. travnja 2015. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PODRUŽNICA POLIČNIK


Post je objavljen 18.04.2015. u 17:06 sati.