Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

VLADAJUĆA OLIGARHIJA I DALJE UDARA NA STANDARD STANOVNIŠTVA I NAJSIROMAŠNIJE SLOJEVE HRVATSKE

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


VLADAJUĆA OLIGARHIJA I DALJE UDARA NA STANDARD STANOVNIŠTVA I NAJSIROMAŠNIJE SLOJEVE HRVATSKE



Stalna poskupljenja goriva u Republici Hrvatskoj su nastavak pljačke hrvatskih građana, jer nemaju baš nikakve veze s cijenom nafte na svjetskim tržištima, a dokazane rezerve nafte u svijetu su u porastu.

Nafta je 2008. godine bila daleko skuplja, no gorivo je tada u Hrvatskoj bilo jeftinije nego danas kada je dostiglo rekordno visoku cijenu.

Cijena naftnih derivata u Hrvatskoj posve je neovisna o cijeni osnovne sirovine - nafte. U formuli za izračun cijena derivata u Hrvatskoj (po potrebi onih koji ih određuju) uopće nema cijene nafte. Uz današnje cijene nafte trošak nafte u jednoj litri naftnih derivata je 3-3,5 kuna/litri. Zanimljivo bi bilo znati kome odlazi ostatak (7-8 kuna/litri) do cijene derivata u Hrvatskoj. Očito netko jako dobro zarađuje. Tko? Država treba novca za proračun, ali zašto uzima od najsiromašnijih? Poskupljenje naftnih derivata znači da poskupljenje sve drugo (kruh, mlijeko...). Zašto se za punjenje proračuna ne uzima od onih koji imaju? Samo poskupljenje naftnih derivata u Hrvatskoj je udar na standard hrvatskog stanovništva i najsiromašnije slojeve Hrvatske. Podizanje trošarina na goriva u Republici Hrvatskoj su nastavak pljačke hrvatskih građana.

Naftni derivati su poskupjeli isključivo zbog potrebe punjenja proračuna RH, jer drugi izvori za punjenje nisu dovoljno izdašni.


Zagreb-Zadar, 27. travnja 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


Post je objavljen 27.04.2015. u 18:25 sati.