02

utorak

travanj

2019

Ja sam MAMA...

.... ponosna mama svojih četvero pačića. Ponosna ali tolikl umorna i iscrpljena da se želim klonirati da se uspijem odmoriti.
Da se razumijemo, ja imam veliku djecu. Još samo jedno živi sa mnom. Ostali fale da ponekad imam osjećaj da će mi srce puknuti od tuge i pritiska. Nemalo puta se rasplačem gledajući sinovu sliku. On nije tu, otišao je u Njemačku. On, jedino muško u obitelji.
Ja sam ponosna mama, ponosna jer smo uspjeli, jer smo nakon mukotrpnog procesa rastave i razdvajanja svi ostali i postali svoji. I međusobno se svađamo, prepiremo ali neizmjerno volimo i falimo.
Ali....sva ta moja djeca su naučena da sam ja tu za njih 24h. I tu blagodat koriste obilato. Ne birajuči dan, sat, mjesto....uuuuf....
Dakle....moj slobodan dan izgleda kao da imam tri pari ruku, nogu, dvije glave i to po mogučnosti pametne. To čim sazna da sam slobodna navali ko pit bull....i ne pušta.
Jedna ima kulinarske želje pa ajd uđi u kuhinju i ne izlazi idučih tri-četiri sata. Druga donese farbu pa ajd ju farbaj, suši kosu i feniraj. Ja....mesarka,koja si jedva svežem kosu u rep. Ja glumim frizera....issss.Onda opet dođe malena iz škole plačući radi jedinice. Ajd sjedni s njom i traži objašnjenje. Objašnjenje!!!!!! Majketi...to je matematika. Nema to objašnjenja. To se prespava. Kad eto druge....plače jer to nije ta boja koju je ona zamislila. A ona ide pred dečka i hoće biti medena. Medena!!!!!! Namazat ću te medom pa buš mu bila itekak meeedeeeena....isssss!!!! Javlja se i sinek da pita zakaj mu ove dvije plaču prek telefona i da kaj sam opet živčana....grrrr. I da ne zaboravimo najstariju, onu od trideset godina kojoj sam morala kupit kostim vandervumen jer je njoj to fora. I ak bi joj mogla to donjeti jer ona NE STIGNE doći po to.
Zaključak....da mi slobodan dan traje 48h bilo bi premalo.
I tako..... Ispiju mi živce, doživim nekoliko nervnih slomova dnevno, isplačem i dušu i tijelo radi njih ali koliku količinu ljubavi i topline dobijem nemjerljivo je riječima. Svakodnevno me obasipaju tom ljubavi, svakodnevmo mi govore koliko su ponosni što sam uspjela nakon svega.
A ja sam samo mama....ponosna,sretna i do neba zahvalna Bogu na tom bogastvu kojim me podario.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.