30

utorak

kolovoz

2022

5

Jel znate vi da je sutra punih pet godina kako sam objelodanila prvi pričuljak na svojoj skromnoj stranici? Ako niste znali, sad znate.
A počelo je tako da sam se jednog jutra iza onog karambola u autu probudila i pomislila - pa zašto ja ne bi za promjenu malo pisala, recimo? Sebi za dušu? Kreirala stranicu, nazvala je kako sam je nazvala i osvanula u virtualnom prostoru. Ispisala čuda neviđena i nepročitana - o klimakteriju, zimnici, djetinjstvu, svatovima, bajkama, mojim najdražim frajerima, kineskom svemirskom programu...ma nema čega nema tu kod mene.
Skupilo se u ovih pet godina preko četiri tisuće i tristo pratitelja ( službenih, koliko ima onih koji usput pročitaju - e to ne znam ), upoznala sam neke sjajne osobe koje o meni nisu znale ništa osim čitale moja svakodnevna verbalna istrčavanja i sprijateljila se s njima, i iskreno ne znam šta u meni više piše. Doista, u posljednje vrijeme više je teških tema, al nećemo sad o njima. Ipak je sutra peti rođendan ove skromne stranice.
Silno sam ponosna šta je dio pričuljaka završio ukoričen u jednu krasnu malu knjižicu, i moram priznat da s vremena na vrijeme pogledam snimku promocije jer je bila baš posebna ( koga zanima - na jutjub, upišite - dobro, kome ja pričam i iskočiće vam skraćena snimka ).
Čestitke primam sutra. A danas...za sve one koji nisu bili u prigodi pročitat prvi pričuljak, evo ga. Hvala vam svima, na svakoj lijepoj riječi koju ste ostavili u komentaru na ovoj skromnoj stranici. Voli vas Rossovka.


Konačno obavim pregled očiju, potvrdim dioptrijski papir na socijalnom i dođem u Getaldus.
-Dobar dan.
-Dobar dan.
-Trebam naočale. ( ko da ona to ne zna, pa ništa ni nema tamo neg naočala na vagone )
-Dajte mi potvrdu. Pa si pogledajte malo okvire.
( Pa ja gledam okvire, to je Armani, Karera, svaštanešta, a cijene Bože oslobodi, devetsto kuna, hiljadu sto kuna...ma strašno... )
-Kolko ste rekli da socijalno pokriva? Ostalo doplatim ja?
-69 kuna.
-69 kuna?! A okvir Armanijev je recimo hiljadu sto?! Znači ja doplaćujem još hiljadu trideset?!
-Plus stakla. Najjeftinija su oko tristo kuna.
-Plus stakla?! Znači doplaćujem još tristo gore?!
-Da. Ali imamo akciju da za sve preko (neznamsadkolko) kuna dobijete gratis još jedne naočale sa Vašom dioptrijom.
(Tu se meni već fajn vrti u glavi, šta od cijena, šta od vrućine, šta od pomisli kolko love moram izgrcat da bi vidjela pročitat bilo šta. Pa si mislim - možda da ne čitam. Al ne vidim ja ni pisat. Od kompjutera vidim ekran jedino ak stanem na vrata od sobe, znači ni pisat nemrem.)
-Moram ja malo razmislit koje bi okvire. Pa ću doć nekad, drugi put. Fala, 'đenja.
-'đenja.
Vani se sjetim da nisam spomenula da moram razmislit i o staklima. Staviće mi valjda ta za tristo kuna, jer ako uzmem samo okvire svejedno neću vidjet ni čitat ni pisat.
Il da bacim dioptrijski papir pa opet kupim u deemu očale s dioptrijom?

( i vama hvala, dragi blogeri koji odvojite malo vremena pa pročitate moje objave )

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.