15

nedjelja

svibanj

2022

Respect, Mr Selak

Svaka čast, ministarstvo obrane. Sigurno su svi oni - zaduženi za obilježavanje trideset godina od preleta dva MIG-a u Hrvatsku - osobno upravljali spomenutim avionima.

Znači pozvat samo jednog pilota, gospodina Ivandića, a brigadira Selaka NE pozvat i uopće ga NE spomenut...pa to je sramota. Čitavo je obilježavanje nazvano 30. obljetnica preleta MIG-om pukovnika Ivice Ivandića. Brigadir Selak ko da nije ni letio. Činjenica jest da je Ivandić sletio u Split zbog nedostatka goriva, a Selak na Pleso, al ima li to uopće bilo kakve veze? ZAJEDNO SU MAZNULI AVIONE, GOSPODO. Zajedno su letjeli prema hrvatskom zračnom prostoru. Zajedno su hrvatskom zrakoplovstvu dopeljali dva borbena zrakoplova. Brigadir Selak je, po mišljenju mnogih, najbolji hrvatski i jedan od najiskusnijih europskih borbenih pilota. A vaša objašnjenja da Selak nije pozvan jer da će, eto, u ponedjeljak u Divuljama bit otkriven eksponat MiG-a 21 kakvim je Ivandić preletio, a Selak već ( navodno ) ima takav eksponat - e to objesite mačku na rep. I to prvom mačku koji naiđe.

Kad budete imali petlje napravit ono šta je napravio brigadir Selak, e onda se javite. Do tad se bavite raketama dugoročnog i kratkoročnog dosega, kako je to divno sročeno u nekoj od izjava, i to bez razumijevanja koju glupost se izreklo.

Naklon do poda, brigadire. Možda i bolje da se ne pojavljujete tamo gdje nisu našli za shodno uopće spomenuti Vaše ime.

( fotka - Wikipedija, četvorica veličanstvenih - Ivan Selak, Rudolf Perešin, Danijel Borović i Ivica Ivandić )

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.