12

petak

studeni

2021

Za sretan rođendan

Ovo je priča koju vrlo rado pričam. O mladom svestranom čovjeku koji ima u džepu diplomu FER-a, a ja sam sigurna da bi glasom pokorio svjetske pozornice.

Dobro kaže naša Ivana, naša purgerica iz zbora Cossetto - on je jedan svesvir. Nema instrumenta koji neće uzeti u ruke i zasvirati. S klavirom i gitarom se poigrava dok svira. Pjeva što želi, kad želi i koliko želi. Na talijanskom, engleskom, ruskom. Evergrine, rock, što god vam padne na pamet odsviraće i otpjevati na prvu. Njemu ne treba ni upjevavanje, ni proba.
Kada je prije dvije godine bila promocija moje skromne knjižice u krasnoj, maloj knjižnici na Knežiji, zamolila sam ga da dođe svirati. Moram priznati da sam se čak malo i dvoumila, što ako mi kaže - daj me nemoj glodat, baš nemam pametnijeg posla nego svirat tebi na promociji. I tu je reagirao na prvu, odmah je rekao da i pristao na vrlo moćno vokalno pojačanje, našu petrinjsku Lady Gagu, našu Mariju koja - isto poput njega - glazbom i glasom uljepšava sivilo u koje se svijet pretvorio. Sjeli sat vremena prije promocije, dogovorili što će izvesti i izveli na najbolji mogući način.
Drugi put priredio je Virovitici pravo glazbeno savršenstvo. Malo klavijature, malo gitara, i opet sve na prvu. Moje su priče i Ineskine pjesme bile dobro primljene, ali Jakov je bio fenomenalan.

I uvijek osmijeh, uvijek vedrina, uvijek dobrota koja tako isijava iz njrgove duše. Vrlo poseban mladi čovjek koji danas slavi rođendan. Neka mu je sretan, i neka uvijek bude baš takav kakav jest. ( Iako i dalje mislim da je odabrao krivi fakultet i da bi glasom pokorio svijet. )

Dame i gospodo, snimku lošinjskog Bradleya Coopera i petrinjske Lady Gage nažalost ne mogu staviti ovdje, snimano je mobitelom. Tko želi, može ih čuti na fejsbukari, stavila sam video tamo. Poslušajte ih, neće vam biti žao..


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.