13

srijeda

siječanj

2021

Problemi raznih vrsta

Na nekom sajtu o psihologiji objavljen je apel da nek haerte prestane emitirat spot Doris Dragović sa uznemiravajućim snimkama nastalim odmah iza potresa. Jer da podsjeća građane na nedavno proživljeno traumatsko iskustvo, da mediji time loše utječu na mentalno zdravlje iza spomenute traume, da teve najviše gleda starija populacija za koju takve scene mogu bit pogubne po zdravlje.

Za početak bi rekla sljedeće - jel vi niste čuli za daljinski? To je ono šta se stalno gubi po kući i izaziva verbalne delikte, ima dvije baterije unutra. Pa ko neće gledat, uzme daljinski i preštrači na neki kanal na kojem se ne emitira uznemirujući sadržaj. To znači da uglavnom treba ugasit teve i bacit daljinski jer su na gotovo svim kanalima neprekidno uznemiravajući prizori, osim na onim stranima gdje se mogu gledat dokumentarci o holokaustu plus filmovi i krimiserije pune krvi i ubojstava; to nije uznemiravajuće.
Nadalje, prema jednom komentaru koji je dobila jedna moja poznanica do potresa nije došlo prirodnim putem, jer da je to sve od varp antena i da se to namjerno radi da splaše ljude, jer su u strahu ljudi poslušni, i da budemo strpljivi jer će sve uskoro doć na vidjelo. Pa ovim putem upućujem poruku svekolikom pučanstvu, kao i pučanstvu Mongolije koje je zdrmalo 6,7 po Rihteru, da je ovo šta stalno trese uzrokovano umjetnim putem i da se ne plaše jer će uskoro sve doć na svoje. Ima i nekih teorija po kojima je do potresa došlo zbog cijepljenja protiv korone jer je to protuprirodno, mislim cijepljenje. Znači tektonske ploče su odmah prokljuvile da treba promptno reagirat na cjepivo i ajmo, u zadnjih četrnajst dana sedamsto i nešta potresa. Seizmolozi nisu možda čuli da ne trebaju tražit razloge ovakvoj do sada neviđenoj seriji potresa; treba samo pobacat cjepivo u smeće i podrhtavanje tla će stat iste sekunde.
A dok traju te borbe oko prestanka emitiranja uznemirujućeg sadržaja koji djeluje na psihu i za uništavanje cjepiva, istovremeno se vodi rovovska bitka sa usporedbom tanjura koje kuvaju poznati kuhari i oni koji rade za Pleter. Šta se tu ima uopće uspoređivat; šta fali za večeru recimo dobit konzervu čobanca i sok u tetrapaku? Kad na razmak od par minuta u istoj prostoriji ispuste vjetrić tri il četri osobe nastane kataklizma jer vjetrić smradom nagriza vidno polje, a sam zvuk nadjača eventualni potres pa nisi siguran jel to zdrmalo il se neko na spavajuć ufuljio. Ručak isto tako; krpice sa zeljem su idealne sa pohanom piletinom i za tu jelsku ponudu oni najgorljiviji branitelji u komentarima pišu - šta je, da ste gladni žderali bi, šta bi vi htjeli jest i tak to. E pa pitala bi ih ja da im se doma skuva neka splačina i bubne u tanjur šta bi rekli kuvarici, sigurno da sutra skuva duplu masu jer je za prste polizat.
Na sve strane samo tukež i svađa, a najviše između politički opredijeljenih.

E zato sam ja počela pratit objave po kojekakvim grupama, da odmorim mozak od tukeža i svađa. Pa recimo jednu ženu silno muči jel jabuke iz kištre treba stavit dinstat il ih samo ižmikat i pošećerit pa stavit u kore. Eto šesto savjeta - ja ovako, to ne, ovo da, dodaj cimet, otopi kištru. Pa drugu muči gdje da kupi gaće koje se mogu iskuvavat u vešmašini a da su klasičnog kroja i da donekle na nešta liče. Eto hiljadudvjesto savjeta sa priloženim fotkama, dok pročitam sve savjete ne znam ni šta sam krenula čitat ni o čemu čitam jer više nema fotki od gaća. Pa kako organizirat ormar jer da je sve stalno zatrpano, jer kak god se složi nije apetitlih.

I mogu ja vama reć da dok čitam sve te upite, plus najfriškije vijesti o posvudušama koje su sramežljivo i lagano opet krenule sa golišavim fotkama bombardirat javnost, odmah skužim da se ne isplati živcirat oko spota koji podsjeća na traumatsko iskustvo i oko potresa koji je umjetno izazvan i oko obroka koji izgledaju ko da je nekom tanjur pao u kantu pa ga on samo podigno i dao ti da jedeš.
Ima toliko nerješivih problema da se ne isplati žderat oko traume i potresa i žderila.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.