09

subota

siječanj

2021

U iščekivanju Godoa

Dajte da se malo smijemo. Od razgovora koje sam vodila sa djelatnicama banke koje još uvijek žurno rješavaju situaciju uzrokovanu pomicanjem tektonskih ploča baš ispod Petrinje, a koje su dovele do toga da velebno zdanje pored mojeg skromnog doma počne predstavljati popriličnu opasnost.

Prvo mi se javio vrlo ljubazni operater, koji me spojio sa nadležnom službom. Pa mi se nitko nije javljao, a onda mi je dao broj. Pa mi se opet nitko nije javio. E onda je nakon par minuta nazvala Prva među odabranima.
- Eto ja sam slučajno se zatekla u kancelariji kolege koji radi na nekretninama, njega znate nema tjedan dana pa kad se on vrati riješiće vaš problem.
Ja objašnjavam o čemu se radi, zid visok cca 11 m koji prijeti urušavanjem a na pola metra je od moje kuće. Nalazi se na potresom pogođenom području.
- A ko je vama dao broj? - pita ona.
Ja objašnjavam da mi je broj dao ljubazni operater jer se nitko nije javljao.
- A jel znate kako se zove?
Ja objašnjavam da mi nije pukao nokat iza geliranja i da ne mogu vjerovat da nju njaviše muči ko mi je dao broj. Pitam je zna li ona da je kod nas bio potres, ono - možda žena ne prati vijesti.
- Naravno, pa mi to svi potrešeni pratimo i vidimo kako se ljudi pate. Evo ja ću sve provjeriti i javiti se čim budem imala sve informacije.
Kako onda - tako dandanas. Biće ima toliko informacija da se rukama skupljaju. U međuvremenu, dok čekam sakupljene informacije, ja pošaljem tri maila na banku, na tri različite adrese. Reko nek pročita više ljudi, javiće se neko.
Drugi dan zvoni meni telefon, zove Druga među odabranima, znači nijedna od onih kojima sam poslala mail niti ona koja me već zvala, valjda još skuplja informacije.
- Evo zovem da vam kažem da mi još od jučer provjeravamo sve informacije i trudimo se da vam pomognemo.
Ja opetovano objašnjavam činjenično stanje koje samo objasnila i Prvoj.
- Gledajte, mi smo gledali fotografije na Google Maps i to nije tako dramatično.
Tu je meni možda malo krenula pjena na usta, srećom nije bio videopoziv jer bi se žena prepala da me takvu vidi. Pitam jesu li svjesni da je ta ruševina direktna ugroza života i imovine, a baj d vej upisana je kao kuća s dvorištem.
- Mi ne raspolažemo tim dokumentom.
Pitam kako je moguće da je odvjetnica u roku sekunda provjerila sporni dokument. E tu možda nastaje malo panika, jer šta ja imam spominjati odvjetnicu. Brišem pjenu sa usta i tražim mail adresu na koju mogu uputiti sve nabrojano, sa priloženim fotkama, i na koji molim žurni odgovor.
- Eto nama je žao zbog neugodne situacije u kojoj ste se našli i zaista nastojimo pomoći koliko možemo.
Dobivam mail adresu i šaljem mail na koji nisam dobila odgovor dandanas.

U međuvremenu je došlo do pomaka na terenu. Mislim pomaka u proklizavanju zidova. Ovaj do susjeda se nakrivio i odvojio od temelja. Ovaj do dvorišta sporne ruševine pun je cigli od zida koji se već djelomično urušio. Zid do mene još uvijek odolijeva drmanju iako je pukao.
Ja čekam da mi Prva i Druga priberu potrebne informacije i obavijeste me. Izgleda da tih informacija ima zanepovjerovat. Sve službe na terenu izjasnile su se da znaju za postojeći problem i da će se nekako riješiti.

U iščekivanju smo Godoa.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.