25

utorak

kolovoz

2020

Dnevnik očajne kućanice - usisnotipkava situacija

Krenula jutros očistit filter mog novog ciklonultraturbojakog usisavača. Uputstvo mi navodno ne treba, pa nisam glupa da ne znam pritisnut tipku i izvadit i očistit filter.

Pritisnem tipku; ide ko malo teže al uspijem izvadit i očistit filter. I dok sam vraćala sve nazad tipka se onak ko malo zaglavi. Mislim sjelo je sve na svoje mjesto, al tipka se više nemre mrdnut. Mic vamo, mic tamo, ma kakvi. Ko da ju je zavarilo.
Zovem juniora, kaže on - nema problema, ima uputstvo pa ćemo riješit. Ima uputstvo, samo kud sam ga stavila? Pokrećem potragu neslućenih razmjera, prevrćem sve papire po stambenom objektu, čak gledam i u plavu kantu sa papirom ( ono, da nije samo uputstvo ušlo unutra ) al uputstva nema. Na rubu očaja pronalazim ga među jebenim papirusima od plodina, lidla i katecea.
Pa zajedno probavamo otkočit zakočenu tipku. Nula, zirou, niente; ne mrda i gotovo. E ajde zovi servis. Kaže žena - piše vam u jamstvenom listu da se neispravan proizvod u jamstvenom roku promptno vrati u dućan, bez servisiranja. Stavite sauger u kutiju i odnesite ga zamijenit. Tu se meni mrači pred očima. Jer je kutija šta? Poderana i obitava u plavoj kanti. Junior me gleda pogledom tipa "pa zašto nakon nepuna tri tjedna nemaš kutiju", al ništa ne govori neg zove kapa di tuti kapi od svih dućana, a robne marke gdje je sauger kupljen, da pita jel može bez kutije. Može komforno, samo nek ga donesemo i imaju nam dat novi usisavač.
Odlazi junior po bolesni sauger u sobu i zove me odande. Ja dolazim smorena od potjere za uputstvom i sekiracije oko kutije. Kaže on - a vidi sad. Stisne tipku i podigne jebenu plastiku u kojoj je filter prema gore, čuje se klik i plastika ide van. Reko daj vrati pa ću ja probat. Jesam ja pritisla tipku i krenula povlačit sve se zaglavi. I onda skužim u čemu je stvar. Ja ko ljevak moram pritisnut tipku koja je predviđena za stiskanje desnom rukom, a desnom podizat plastiku koja je predviđena za podizanje lijevom rukom. Pa zaključim, po ko zna koji put, da živim kontra svega, a ponajviše kontra kućanskih aparata. Zar nije dosta šta sve žnore od pegli moram prebacivat preko lijeve ruke da mogu normalno peglat, sad se još moram krivit da lijevom rukom stišćem tipku koja je predviđena za desnu ruku, jer bi lijeva trebala bit zauzeta vađenjem plastike?

Točno mi dođe da ni ne koristim sauger. Ima se metla za skidanje paučine i plašenje onog fantomskog zeca koji manjeg najdražeg frajera ruši po dvorištu, pa na metli nema nit tipki nit plastike. Mahneš vamotamo i skupiš na lopaticu i dekneš u smeće. A sauger u kutiju; dobro, ne originalnu jer je ona u iščekivanju odvoza papira u kanti al neku rezervnu kutiju.
Jer kad poludim mogla bi ga u naletu tjeskobe ko slučajno bacit pod neki kamion da ga satare na atome. Pa da vidim jel mu se onda može zakočit tipka.
Kud me nije rodilo dok nije bilo usisavača, majkosvetabožja.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.