18

četvrtak

lipanj

2020

#womenpower

U životu nisam nikom pokazala, da ne velim digla srednji prst. Šta ću dizat srednji prst kad imam jezičinu kojom mogu tom tamo nekom reć sve ono šta treba čut, pa i više ak sam loše volje il nenaspavana.

Al za sve postoji prvi put. Pa ću se i ja pridružit svekolikoj akciji podizanja srednjeg prsta u znak tople podrške onima koji nemaju pametnijeg posla neg se petljaju posvuda ko košulja u guzicu, i to tamo gdje bi trebali bit manji od makovog zrna.
Šta uopće trebaš imat u korteksu da bi se usudio govorit o silovanim ženama i njihovim pravima ili nepravima? Pogotovo šta moraš imat u korteksu da bi konstatiro da bi silovana žena o prekidu trudnoće trebala razgovarat sa obitelji? Čijom obitelji, od silovatelja il od tog tamo šta je sklon određivat šta bi silovana žena trebala napravit? Nije dovoljno ponižena i povrijeđena i upropaštena psihički i fizički onim što je prošla, treba joj se još nametnut i svoje mišljenje o tome šta da čini sa svojim tijelom.
Da se odmah razumijemo - nisam zagovornik pobačaja. Ne živimo u vrijeme Franje Tahija pa da još nije izmislilo kontracepciju, i to kojekakva sredstva. Znači može se spriječit sve šta se želi spriječit. Al sam žestok zagovornik toga da sjaše ženama s leđa svi koji valjda misle da su žene il preglupe, il presjebane da bi same odlučivale o koječemu.
Gospodo draga ( ako vas se može nazvat gospodom ), žena vas je nosila u utrobi i rodila uz fajn pretrpljenih bolova. Žena vas je presvlačila i brisala vam guzicu, hranila, odgajala i u puno slučajeva otkidala od svojih usta da bi vi imali nešta bolje. Onda ste se oženili, pa vas je na grbaču preuzela druga žena koja vam kuha, pere, pegla, usisava i rađa vam djecu. Imate valjda još ženske čeljadi u obitelji, pa me eto puka radoznalost tjera da pitam - šta bi napravili da je vaša žena, sestra il bilo koji ženski član vaše obitelji silovan? Sigurno bi rekli - ma nije to ništa, ko da joj je puko nokat. Da iza silovanja ostane trudna, i nju bi sigurno sputili da je najbolje da vas posluša jer je sama preglupa da donese bilo kakvu odluku osim spomenutog pranja, kuhanja, usisavanja i rađanja.
Da se vas pita, možda bi nam uzelo i pravo glasa i pravo na školovanje i ko zna šta sve ne. Najbolje bi nam bilo nataknut burke na glavu i držat nas iza zida od četri metra, da ne vidimo ni sunca ni mjeseca. Daj sjašite više i okrenite se nečem drugom, ostavite žene na miru. Pogotovo žene koje su pretrpile nešta o čemu nemate blage veze.
Pa sukladno tome, i ja evo dajem skromni znak tople podrške vašem dubokoumlju. Doista, srednjak sam pofotkala među rascvjetanim ivančicama da izgleda šta ljepše. Moja mama je bila vrlo fina žena i bilo bi joj drago da vidi moj srednjak podignut među cvijećem.

Molim i sve one koji podržavaju moj znak podrške da - ako im se da zajebavat s fotkanjem - pofotkaju svoj srednjak i ostave ga u komentar. Neka vide da nas ima.
#womenpower

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.